Antykoncepcja, opinie i pytania

3268 pytań o Antykoncepcja. Odpowiadają sprawdzeni farmaceuci. Anonimowo, bezpłatnie, bez kolejki w aptece.

Tematy nadrzędne: Seks i zdrowie intymne.

Twój adres IP i wybrana lokalizacja zostaną zapisane. Polityka Prywatności.
Zafira (anonim, 78.8.126.)
około 3 godzin temu, Warszawa

Jak stosować Symonette po porodzie?

Czy jeżeli wezmę pierwszą tabletkę Synonette 6 tygodni po porodzie, gdy poług minął a miesiączka jeszcze się nie pojawiła czy tabletka zacznie działać prawidłowo? Czy lepiej stosować dodatkowo prezerwatywę? (Lekarz ginekolog i pani w aptece powiedzieli że tak lecz po przeczytaniu ulotki mam wątpliwości)

Anonim (anonim, 5.184.103.)
około 2 godzin temu, Warszawa

Czy Biseptol 960 przepisany na 3 tygodnie będzie zmniejszał dział...

Czy Biseptol 960 przepisany na 3 tygodnie będzie zmniejszał działanie antykoncepcyjne Belary?

Sashaaah (anonim, 83.68.65.)
około dnia temu, Warszawa

Czy nadkwasota i niedoczynność tarczycy wpływają na działanie tabletek antykoncepcyjnych?

Dzień dobry mam kilka pytań dotyczących stosowania tabletek antykoncepcyjnych. Po pierwsze czy Jak ktoś ma problemy mu żołądkowe np. Nadkwasota lub zgaga to tabletka się nie wchłaniają? Czy jak ktoś choruje na niedoczynność tarczycy i ma podwyższona prolaktyne lub inne hormony podwyzszone to nie działają? Chciałabym się zorientować ponieważ znalazłam jakiś artykuł w internecie i mam teraz wątpliwości...

Ola (anonim, 31.183.158.)
około 5 godzin temu, Warszawa

Czy mogę być w ciąży, jeśli uprawiałam stosunek przerywany podczas przyjmowania Microgynon 21 i Augmentin?

Przyjmuje microgynon 21. W czwartek (5 tabletka blistra) miałam usuwanego zęba i przepisano mi antybiotyk augrmentin. W piatek doszło do stoaunku, jebnak przerywanego ale w sobotę zauwazylam uplawy, biały śluz zabarwiony krwia . Czy to oznacza że antybiotyk zmniejszyl działanie tabletek i mogło dojść do ciąży?

Sara (anonim, 89.25.222.)
około 7 godzin temu, Warszawa

Czy przetrzymanie krążka dopochwowego o 2 dni dłużej przesunie krwawienie z odstawienia?

Witam. Miałam bardzo zabiegany tydzień i o dwa dni za długo trzymałam krążek w pochwie,wiem,że nie powinno się tak robić,ale całkowicie o nim zapomniałam. Poza nim stosuję jeszcze dodatkową antykoncepcję (prezerwatywy). Czy jest możliwość aby przetrzymanie go przesunęło mi planowaną miesiączkę?

Zielona (anonim, 94.254.170.)
około 9 godzin temu, Warszawa

Dzień dobry, Od dzisiaj powinnam zacząć brać pierwsza tabletkę B...

Dzień dobry,
Od dzisiaj powinnam zacząć brać pierwsza tabletkę Belera. Wiem, że powinnam brać o tej samej godzinie powiedzmy że to będzie 12 rano, biorę przez 21 dni, 7 dni odpoczywam, moge krwawic i ósmego dnia biorę nowe opakowanie oraz powinnam dostać miesiączkę. Moje pytanie, czy przy rozpoczęciu drugiego opakowania też muszę brać o godzinie 12 czy mogę zmienić godzinę brania? Oraz czy dobrze rozumiem to z tą drugą miesiączka 🙈

Anonim (anonim, 83.10.190.)
około 10 godzin temu, Warszawa

Kiedy najwcześniej mogę zrobić test ciążowy, jeśli 17 tabletkę leku Vines popiłam gorącą herbatą, a potem wspołżyłam?

Czy jeśli została pominieta( nie wiem czy zadziałała przez popicie gorąca Herbatą) 17 tabletka, a następna wzięłam następnego dnia tak jak zwykle, nie jestem chroniona przed ciąża?
Kiedy najwcześniej mogę zrobić test ciążowy? Jeśli brałam ja dwa dni temu, a wczoraj odbyłam stosunek?

Aneta (anonim, 84.134.65.)
około 14 godzin temu, Warszawa

Jak przyjąć kolejną tabletkę Drosfemine, jeśli dzisiejszą zażyłam o 6:00 zamiast o 16:00?

Witam
Biorę tabletki antykoncepcyjne Drosfemine 21 tabletek.
Biore normalnie każdego dnia o godzinie 16.
Dziś tzn w sobotę wzięłam tabletkę okolo 6 rano zamiast leku letrox. Pomyliłam się.
Letrox wzięłam trochę później a jak mam wziąć kolejną tabletkę antykoncepcyjnąw niedzielę o 16?
Dodam, że to moje drugie opakowanie i nie chodzi o ciążę.

claudia (anonim, 46.204.48.)
około 20 godzin temu, Warszawa

Czy dobrze zrobiłam, jeśli pominęłam ostatnią tabletkę czynną leku Vines i wspołżyłam?

Dobry wieczór. Pominęłam ostatnią aktywną tabletkę z opakowania vines. Następnego dnia wzięłam normalnie placebo, ale odbył się tez stosunek. Czy dobrze zrobiłam czy jest możliwość ciąży?

Marika (anonim, 5.173.242.)
około 20 godzin temu, Warszawa

Czy jeśli pominęłam 5 tabletkę Atywia to istnieje ryzyko zajścia w ciążę?

Witam, pominelam 5 tabletke czwartego opakowania leku atywia. Powinnam ją wziąć o 22, w nocy tego samego dnia, oraz rano kolejego wspolzylam. Wieczorem wzielam 2 tabletki. Czy jest ryzyko zajscia w ciaze?

Magda (anonim, 37.47.120.)
około 12 godzin temu, Warszawa

Czy brak krwawienia z odstawienia przy trzeciej tabletce Lesiplus jest powodem do zmartwienia?

Witam, wczoraj zazylam 3 tabletkę placebo Lesiplus dużego opakowania. Martwię się, ponieważ miesiąc temu o tym czasie już dostałam krwawienia, a teraz cisza. Bolą mnie piersi oraz zdarzyła mi się biegunka przy jednej z placebo ale po 6 godzinach. Tabletki zazywalam regularnie co do minuty. W połowie opakowania byłam u ginekologa i potwierdził, że jamniki są "uśpione ". Kochałam się z partnerem bez prezerwatywy, lecz odbyło się bez wytrysku " we mnie" . Moje pytanie to, czy jest sie czymś martwić?

Jola (anonim, 85.221.150.)
około dnia temu, Warszawa

Czy to normalne, że podczas stosowania pigułek aktywnych z pierwszego opakowania Atywia Daily mam plamienie?

Dzień dobry mam pytanie dotyczące tabletek antykoncepcyjnych. Podczas branie 11i 12 13 tabletki Atywia Daily mam plamienie jest ono brązowe i pomieszane z krwią . Czy podczas przyjmowania tabletek może tak się dziać ?

Natalia (anonim, 89.64.85.)
około dnia temu, Warszawa

Czy wymioty mogą być spowodowane przyjmowaniem Vines? Czy powinnam odstawić lek?

Biorę Vines od 6 dni i zaczęłam w dniu rozpoczęcia krwawienia. Wczoraj w nocy ok. 6-7 godzin po wzięciu kolejnej tabletki zaczęły się u mnie wymioty, które trwają do teraz. Czy mogą być one spowodowane przyjmowaniem tabletek? Czy powinnam dalej je brać?

Kamila (anonim, 5.173.240.)
około dnia temu, Warszawa

Czy działania niepożądane towarzyszące mi od dwóch dni przyjmowania leku Belara miną, czy muszę odstawić lek?

WITAM. OD DWÓCH DNI STOSUJE TABLETKI BELARA. WCZEŚNIEJ NIE STOSOWAŁAM ŻADNYCH TABLETEK I PROBLEM W TYM ZE STRASZNIE ŹLE SIĘ PO NICH CZUJE. JESTEM SŁABA, ZMĘCZONA I BOLI MNIE GŁOWA . TO MINIE PO PARU DNIACH PRZYJMOWANIA CZY POWINNAM ODSTAWIC TABLETKI?

Ewelina (anonim, 5.173.57.)
około dnia temu, Warszawa

Czy mogę rozpocząć przyjmowanie leku Slinda w 5 dniu cyklu?

Dostałam od lekarza zalecanie brania leku Slinda by wyrównać problemy hormonalne. Okres zaczął mi się 5 dni temu miałam zacząć brać odrazu, lekarz mówił ze to nie problem 3 dni opóźnienia, ale dwa dni czekałam na zamowienie leku do apteki. Czy mogę zacząć brać tabletki z takim opóźnieniem czy poczekać miesiąc? Jeśli mogę zacząć to od pierwszej tabletki czy od 5? Wiem ze skuteczność może być gorsza ale tabletki mam brać dla obniżenia testosteronu.

Mw (anonim, 137.205.1.)
około dnia temu, Warszawa

Dlaczego podczas stosowania Vibin Mini krwawię obficie aż 4 tygodnie?

4tygodnie temu zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne Vibin Mini (1szy pasek). Zaczęłam się jednak przyjmować, ponieważ odkąd zaczęłam, czyli 4tygodnie, moja miesiączka dalej trwa i krwawienie jest bardzo obfite. Dodatkowo czuje silne bóle brzucha i występują biegunki. Czy powinnam kontynuować przyjmowanie tabletek? W tej chwili kończe już 1szy pasek i teoretycznie powinna mi się zacząc kolejna miesiączka, ale nie skończyła się nawet pierwsza;/.

Kaarolina7 (anonim, 31.178.122.)
około dnia temu, Warszawa

Czy żeby zajść w ciążę muszę odstawić Vines czy mogę do dalej brać?

Zazywam Vines na regulację miesiączki. Czy żeby zajść w ciążę muszę go dostawić czy mogę ten lek brać? Jeśli muszę go odstawic to jaki inny lek moge brac by utrzymac regularnosc miesiaczek?

Ewa (anonim, 79.184.190.)
około 2 dni temu, Warszawa

Czy mogę być w ciąży, jeśli zwymiotowałam pierwszą tabletkę z nowego blistra?

Przyjmuję antykoncepcję hormonalną. Zwymiotowałam po przyjęciu pierwszej tabletki po przerwie siedmiodniowej, po ustąpieniu wymiotów przyjęłam tabletkę z zapasowego blistra po upływie ok 2 godzin. Nigdy nie miałam takiej sytuacji i przyznam, że bardzo martwię się że skuteczność antykoncepcji mogła zostać zachwiana (pierwsza tabletka po przerwie, w której także współżyłam).
Wykonałam test ciążowy z porannego moczu 12 dni po stosunku, który odbył się w przerwie. Wyszedł negatywny - czy ten wynik mogę wyznać za wiarygodny?

Anonim (anonim, 37.248.162.)
około 3 dni temu, Warszawa

Czy nowy blister Slinda mogę rozpocząć o godzinę wcześniej?

Witam. W sobotę zaczynam nowe opakowanie leku "Slinda". Do tej pory przyjmowałam tabletki o godzinie 22.00. Czy zaczynając nowe opakowanie mogę bez problemu zmienić godzinę z 22.00 na 21.00?

Weronika (anonim, 79.184.238.)
około 2 dni temu, Warszawa

Co zrobić, jeśli nie mogę znaleźć krążka w pochwie?

Czy jest możliwość, aby krążek Ginoring przesunął się głębiej tak, że nie mogę go wyczuć palcem? Powinnam go wyjąć wczoraj wieczorem, a pod prysznicem nie mogłam go znaleźć w pochwie. Kiedy powinnam zacząć się martwić ?

Miki (anonim, 88.220.191.)
około 2 dni temu, Warszawa

Czy mogę być w ciąży?

Mam pyt zawsze miałam okres 4 do 5 dni teraz zaczęłam brać tabletki i wczoraj okres się skończył uprawiałam sex do końca dziś od nowa mam okres czy to normalne i czy mogę być w ciąży

Patka (anonim, 93.159.136.)
około 4 miesięcy temu, Warszawa

Jakie są opinie o leku Slinda?

Hej wszystkim!

To będą moje pierwsze tabletki i oczywiście mam dużo wątpliwości, szczególnie dlatego ze Slinda praktycznie nie ma zadnych opini.

Jak zareagowałyscie na tabletki? Czy ciagłe plamienie dotyczy wielu z Was? Nie ukrywam, ze jest to dla mnie trochę niepokojące.

Za jakiekolwiek informacje/opinie będę bardzo wdzięczna!
Dzięki!

Emi (anonim, 37.47.14.)
około 2 dni temu, Warszawa

Kiedy mam przyjąć lek Axia Conti, jeśli nie mam jeszcze miesiączki?

Dzień dobry mój ginekolog przepisał mi axia Conti jako następne po limetic nie karmie piersia juz syna prawie 2 tygodnie i nie mam jeszcze miesiączki chociaż cos mnie znajomo"smera" w dole brzucha axia Conti przyjmuje się w pierwszy dzień miesiączki. Mam jeszcze kilka limeticow a co potem czekać na miesiączke?

EWEL (anonim, 31.0.66.)
około 2 dni temu, Warszawa

Co zrobić, jeśli obawiam się przyjmować lek Atywia?

Jestem po zabiegu histeroskopi.Pierwsza miesiączka po zabiegu jest obfita krwotok .Dostalam dzis na ten krwotok Atywia.Ale mam przewlekłą migrena nie wiem co robić bo skutki uboczne pisze że powodować moga migrena.

Aga (anonim, 5.173.169.)
około 2 dni temu, Warszawa

Czy to normalne, że po przyjęciu leku Slinda zaniknęła mi miesiączka?

Hej, mam pytanie, dostałam receptę od lekarza na tabletki slinda, miałam zacząć je brać w dzien kiedy dostanę miesiączkę No i tak zrobilam ale one automatycznie wstrzymały mi okres. 0 - null nic ani kropelki. Czy to jest normalne ?

Antykoncepcja
Antykoncepcja to wszystkie działania i środki mające na celu zapobiegnięcie zajścia w ciążę. Obecnie dysponujemy bardzo wieloma metodami antykoncepcji, jednak należy pamiętać, że każda z nich powinna być dobrana indywidualnie do potrzeb i stanu zdrowia zarówno kobiety, jak i mężczyzny.


Skonsultuj się z lekarzem on-line

Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.

Umów telekonsultację

Produkty

Brak produktów przypisanych do tego tematu.

Ostatnio aktywni specjaliści:

Anna Tyrańska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 3 minut temu
Olga Sierpniowska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 2 godzin temu
Katarzyna Domagała, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 4 godzin temu
Aleksandra Żywiec-Pelczar, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 4 godzin temu
Monika Alaszkiewicz, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 7 godzin temu
Iwona Napierała, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 11 godzin temu
Karol Monieta, mgr farm.
farmaceuta
ostatni post około 11 godzin temu
Angelika Talar-Śpionek, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 23 godzin temu
Ewa Pilch, dr n. med.
farmaceuta, redaktor
Bartlomiej Owczarek
administrator