Limetic, opinie i pytania

163 pytania o Limetic. Odpowiadają sprawdzeni farmaceuci. Anonimowo, bezpłatnie, bez kolejki w aptece.

Tematy nadrzędne: Ginekolog, Tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe, Produkty Polpharma.

Uwaga: ten temat związany jest z lekami na receptę. Redakcja nie odpowiada za treści dodawane przez użytkowników. Nie zamieszczaj wypowiedzi zawierających treści reklamowe, które w przypadku leków na receptę są prawnie zakazane.

Twój adres IP i wybrana lokalizacja zostaną zapisane. Polityka Prywatności.
Agnieszka (anonim, 5.173.88.)
około 2 dni temu, Śródmieście

Jak przejść z Limetic na Levomine?

Witam, zażywam tabletki limetic a chce przejść na levomine czy mam robić jakąś przerwę między opakowaniami czy jeżeli limetic kończę dzisiaj to od jutra levomine?

Mika (anonim, 83.26.186.)
około 4 dni temu, Warszawa

Czy podczas krwawienia nadal stosować Limetic?

Czy podczas miesiączki i krwawienia nadal stosować tabletki czy przerwać i pi miesiączce znów zacząć ?

Acb (anonim, 5.173.122.)
około 5 dni temu, Warszawa

Czy przechodząc z Vixpo na Limetic mogę być w ciąży?

Dzień dobry. Wcześniej przyjmowałam lek Vixpo, jednak przez złe samopoczucie ginekolog zmienił mi tabletki na Limetic. Zalecił przyjąć pierwszą tabletkę po przyjęciu ostatniej tabletki placebo. Tak tez zrobiłam. W związku ze zmianą tabletek i świadomością tego, ze krwawienie może w ogóle nie występować cały czas zabezpieczaliśmy się z chłopakiem prezerwatywami. Dopiero w dniu, w którym miało wystąpić krwawienie (piątek, 30.04) się nie zabezpieczaliśmy. Obecnie już biorę tabletki z kolejnego (drugiego) opakowania. Na razie przyjęłam 2. Krwawienia nadal brak. Dodatkowo bardzo zle się czuje. Ból głowy spowodował, ze w sobotę (01.05) po przyjęciu pierwszej tabletki z nowego opakowania zwymiotowałam. Czy to może wpłynąć na ciąże?

Ona (anonim, 37.47.22.)
około 7 dni temu, Warszawa

Czy mogę zajść w ciążę jeżeli współżyłam przy 2. tabletce leku Limetic po rozpoczęciu w 10. tygodniu po porodzie?

Witam, 22.04 (czwartek) lekarz ginekolog przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Limetic, dodatkowo informując mnie że: ochrona jest od razu. Dzień później wykupiłam tabletki i pierwsza wzięłam o godz 18.00, kolejnego dnia postanowiła wziąć kolejną tabletke już o godz.10.00 przed południem bo stwierdziłam że ta godzina będzie dla mnie wygodniejsza przy codziennym przyjmowaniu tabletek. Zaczęłam czytać ulotkę doczytałam że ochrona jest od pierwszego dnia cyklu i dziecko mnie zaabsorbowało i ulotkę odłożyłam, a w sobotę o godz. 22.00 doszło do pełnego współżycia z mężem, jestem wystraszona jak realne są szanse na ciążę?? Dodam że był to mój 10 tydz po porodzie, od początku karmię córkę tylko piersią na żądanie, przerwy nie dłuższe niż 3h także w nocy. Tabletki zostały mi przepisane właśnie z uwagi na kp ale przez roztargnienie i sugestię lekarza myślałam że jestem chroniona od pierwszej tabletki :( jak szybko uwalnia się progestron??? czy już od piątkowej tabletki mógł mieć działanie antykoncepcyjne ??? Okresu ani oznak powracające płodności nie zauważyłam, po starszej córce i rownież wylacznym kp okres wrocil mi po 8 m-cach. Proszę o opinie ja jakie są szanse na ciążę ??? przy takim błędzie ludzkim :(. test ciążowy mogę zrobić dopiero za tydzień.

Ela (anonim, 83.26.168.)
około 10 dni temu, Warszawa

12

Witam,
mam pytanie dot. tabletek limetic. Ogólnie prare miesięcy temu urodziłam dzieciątko i moje okresy się jeszcze nie ustabilizowały.
Biore od miesiąca tabletki Limetic i jutro mam ostatnią tabletke. przez pierwszy tydzień miałam okres, potem dwa tygodnie plamienia takie jak słabszy okres. teraz gdy powinnam miec okres to go nie mam. czy po odstawieniu tego pierwszego opakowania też będe mieć plamienia... a gdybym chciała dalej kontynuować tez kolejny miesiac beda te plamienia..? Ogólnie mam taki problem ze za póltorej tygodnia mam miec operacje zw. z tarczycą i nie mogę mieć okresu,a nie wiem czy do takich lekkich plamień tez lekarz moze mieć zastrzeżenia i poprostu nie wykonać zabiegu. Proszę o porade . pozdrawiam

Milka (anonim, 5.173.186.)
około 16 dni temu, Warszawa

Czy po przyjęciu tabletki Limetic z ponad 11-godzinnym opóźnieniem muszę się dodatkowo zabezpieczać?

Dzień dobry. Tabletki Limetic przyjmuje od ponad roku. Niestety wczoraj zdarzyło mi się zapomnieć o tabletce i przyjęłam ją dokładnie po 11.45h po tym jak jej zapomniałam. Czy muszę stosować dodatkowa metodę antykoncepcji przez następne 7dni?

Stefa (anonim, 83.7.43.)
około 27 dni temu, Warszawa

Kiedy powinien pojawić się okres po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych Limetic?

Kiedy powinien pojawić się okres po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych Limetic? Tabletki odstawiłam na początku marca i nic. Czy karmienie i covid mogły tu namieszać?

Marta (anonim, 176.221.124.)
około 28 dni temu, Warszawa

Czy jest duża jest szansa, że nie doszło do zapłodnienia, jeśli pominęłam tabletkę Limetic?

Witam . Piszę w takiej sprawie ,gdyż wizytę u lekarza mam 26 kwietnia .
Urodziłam córeczkę 22 grudnia 2019 roku . Dalej ją karmię. Lekarz przepisał mi jako antykoncepcję tabletki limetic . Rozpoczęłam brać w raz z pierwszym dniem miesiączki 23 marca .(wtorek ). Brałam przez 8 dni . We środę (31 marca) nie zauważyłam i nie wziąłem tabletki ,nie czytając ulotki nie wzięłam jej wcale . Od czwartku brałam tabletki .Do pełnego stosunku doszło w nocy z 4 na 5 kwietnia . Dnia 5 nie byłam w domu i też pominęłam tabletkę . Wzięłam jedną dopiero 6 kwietnia . Czy duża jest szansa że nie doszło do zapłodnienia. Bardzo dziękuję za odpowiedź i pomoc .

Magnes (anonim, 185.155.43.)
około 29 dni temu, Warszawa

Czy brak krwawienia podczas drugiego opakowania tabletek Limetic powinien mnie zaniepokoić?

Czy to normalne że przy pierwszym opakowaniu limetic miałam krwawienie ok 10 dni.przy drugim opakowaniu już nie miałem.dodam że karmię piersią

Yxz (anonim, 83.11.194.)
około 29 dni temu, Warszawa

Czy można łączyć Limetic z 2BeSlim?

Dzien dobry. Stosuję Limetic jako antykoncepcję hormonalną. Chciałam się zapytać, czy może zostać obniżona skuteczność antykoncepcji, jeżeli zacznę przyjmować suplement na odchudzanie 2be slim?
Dziękuje za odpowiedz

MartynaTola (anonim, 5.173.235.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy rozpoczęcie stosowania leku Limetic równa się pojawieniu okresu?

Czy rozpoczęcie stosowania leku Limetic równa się pojawieniu okresu?
Witam! jestem 5 miesięcy po ciąży, karmie Piersią i nie pojawiła się u mnie do teraz miesiączka. Chciałabym zabezpieczać się również tabletkami, nie tylko prezerwatywą, która może pęknąć bądź jest wadliwa fabrycznie. Dziękuje z góry za odpowiedz.

Mm (anonim, 185.203.253.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Dlaczego po pierwszym opakowaniu leku antykoncepcyjnego zamiast krwawienia mam tylko plamienie?

Skończyłam zażywać dzisiaj pierwsze opakowanie leku limetic, nigdy wcześniej nie stosowałam antykoncepcji w tabletkach. Dzisiaj miałam dostać miesiączkę, ale mam tylko niewielkie plamienie. Czy mam się martwić, że jestem w ciąży?

Klara (anonim, 95.41.138.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy przy leku Limetic mogą wystąpić plamienia?

Witam. Zaczełam brać drugie opakowanie Limetic i przy pierwszym opakowaniu było ok natomiast przy drugim po okresie pojawiły się plemienia z śluzem przezroczystym i raz na jakiś czas pojawiają się dziwne bóle podbrzusza nie regularne. Dodam że przestałam już karmić piersią a tabletki stosuję dalej. Czy mam się martwić?

Zuzia (anonim, 83.21.109.)
około miesiąca temu, Warszawa

Jak zmienić metodę antykoncepcji z leku Limetic na lek Slinda?

Witam, lekarz zalecił mi zmianę tabletek z leku Limetic na Slindę z powodu silnego, ciągłego bólu głowy. Nie powiedział mi jednak w jaki sposób to zrobić. Czy należy przerwać stosowanie leku Limetic i zaczekać do 1 dnia miesiączki by wziąć Slindę, czy nie ma to większego znaczenia i od razu po wzięciu ostatniej tabletki z blistra Limeticu następnego dnia o tej samej porze mogę przyjąć Slindę? W ulotce jednak zalecane jest przyjęcie 1 tabletki Slindy w 1 dniu miesiączki.

Martini (anonim, 31.0.94.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy przesunięcie kilkuminutowe w zażywaniu tabletek Limetic wpływa na ich skuteczność antykoncepcyjną?

Jeśli wzięłam pierwsza tabletke Limetic o 22:02 a kolejne o 22:00/22:01 to jest ok ? Już mam paranoje bo pierwszy raz biorę tabletki antykoncepcyjne

Tyska (anonim, 89.64.53.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy przy stosowaniu Limetic okres może nie wystąpić?

Czy przy stosowaniu limetic okres może nie wystąpić? Nie mam plamien. Po jednym opakowaniu miałam okres a potem już nie. Czy to powinno niepokoi uczy powinnam zgłosić się do ginekologa

Magda (anonim, 85.221.128.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy mogę stosować lek Limetic po zakończeniu karmienia piersią? Jak stosować lek Limetic?

Witam,
Biorę limetic w związku z tym że karmię dziecko piersią. Mam je brać ciągiem dopóki karmię. Wykupiłam cała receptę czyli na pół roku. A co jesli przestanę karmic wczesniej? Czy mogę je brać z przerwą na okres tak jak przy innych anty czy te są wskazane tylko dla kobiet karmiących?

Ewa (anonim, 37.248.156.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy to normalne, że nie mam okresu po przyjęciu Limetic?

Witam w czwartek powinnam dostać miesiączkę a w piątek wzięłam pierwszą tabletkę okres nie pojawił się do teraz czyli 6dzien spóźnienia brzuch boli na okres ale cisza czy to normalne ?

Andzia (anonim, 5.173.96.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy mogę być w ciąży przyjmując Limetic?

Witam,mam 42 lata od dwóch miesięcy biorę limetic i teraz nie mam okresu , nic w tym dziwnego by nie było gdyby nie to że córka zauważyła jak mi się powiększył brzuch jakbym w ciazy była,uprawiałam seks ale bardzo rzadko i to nie do końca.Ale i tak dziwnie to wygląda.Mialam plamienia nic po za tym.Nie wiem czy mam się czegokolwiek obawiać.Chce nadmienić że nigdy wcześniej nie brałam żadnych tabletek antykoncepcyjnych,przez miesiąc miałam plastry ale odrzuciłam bo strasznie źle się czułam po nich,tak po za tym nigdy nic nie brałam.

Kate30 (anonim, 94.254.178.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy to normalne, że po 2 latach przyjmowania Limetic pojawiło się krwawienie?

Dzień dobry, od prawie 2 lat biorę tabletki Limetic. Do końca lutego nie miałam miesiączki. W ostatnim tygodniu lutego pojawiły się krwawienia przez 5 dni. Wczoraj znów pojawiły sir krwawienia bardzo skąpe. Czy to normalne? Dodam że od 2 miesięcy ograniczam karmienie do drzemki dziennej i wieczorem przed snem.

Skonsultuj się z lekarzem on-line

Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.

Umów telekonsultację

Produkty

Poniżej produkty przypisane do tego tematu.

Ostatnio aktywni specjaliści:

Katarzyna Domagała, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 11 godzin temu
Angelika Talar-Śpionek, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 12 godzin temu
Olga Sierpniowska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 12 godzin temu
Małgorzata Bekier, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 19 godzin temu
Anna Tyrańska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
Marta Janocha, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
Agnieszka Soroko, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
Ewa Pilch, dr n. med.
farmaceuta, redaktor