---Wolt Drive - zapytaj farmaceutę - pytania

Patka (anonim, 93.159.136.) Warszawa 3 lata temu

Jakie są opinie o leku Slinda?

Hej wszystkim!

To będą moje pierwsze tabletki i oczywiście mam dużo wątpliwości, szczególnie dlatego ze Slinda praktycznie nie ma zadnych opini.

Jak zareagowałyscie na tabletki? Czy ciagłe plamienie dotyczy wielu z Was? Nie ukrywam, ze jest to dla mnie trochę niepokojące.

Za jakiekolwiek informacje/opinie będę bardzo wdzięczna!
Dzięki!

391 odpowiedzi, 14 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

2 lata temu

Slinda jest jednoskładnikowym preparatem hormonalnym zawierającym drospirenon. Slinda hamuje owulację, powoduje zmiany w śluzie szyjkowym, a także wpływa na endometrium. W trakcie stosowania leku mogą występować nieregularne plamienia i krwawienia. Może się również zdarzyć, że krwawienia nie będą występować wcale.

Każdy stosowany lek może spowodować wystąpienia działań niepożądanych. Nie oznacza to jednak, że u każdego pacjenta one wystąpią. Do najczęściej zgłaszanych działań niepożądanych należą m.in. ból głowy, ból brzucha, nudności, zmiany nastroju, trądzik, dyskomfort piersi, zwiększenie masy ciała:
https://www.gdziepolek.pl/produkty/101505/slinda-tabletki-powlekane/ulotka

W przypadku zaobserwowania wystąpienia działań niepożądanych leku Slinda, zachęcam do ich zgłoszenia. Zgłaszanie działań niepożądanych umożliwia zwiększenie kontroli nad lekami dostępnymi w obrocie. O tym, jak i dlaczego zgłaszać działania niepożądane, pisaliśmy w artykule: https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-i-dlaczego-zglaszac-dzialania-niepozadane

Zachęcam do zapoznania się z materiałami dodatkowymi, które mogą okazać się przydatne:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/antykoncepcja-hormonalna

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-prawidlowo-stosowac-antykoncepcje

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jakie-leki-oslabiaja-skutecznosc-antykoncepcji

Anna Lewandowska Farmaceuta, Redaktor

7 dni temu

Do @Kinga:

Rozumiem Pani sytuację i obawy związane z możliwością nieplanowanej ciąży. Podjęła Pani odpowiednie kroki, aby temu zapobiec, przyjmując tabletkę EllaOne po incydencie z pękniętą prezerwatywą. Ginekolog potwierdził, że w lutym nie była Pani w ciąży.

Zmiana tabletek antykoncepcyjnych może wpływać na regularność cyklu miesiączkowego. Przyjmowanie nowego rodzaju tabletek (Slinda) mogło wpłynąć na Pani cykl, co jest normalne. Organizm może potrzebować kilku miesięcy, aby się dostosować do nowego preparatu. Jeśli po upływie 3 miesięcy od zmiany tabletek nadal nie będzie Pani miała miesiączki, warto rozważyć zrobienie testu ciążowego dla własnego spokoju. Proszę pamiętać, że wcześniejsze negatywne testy nie zawsze są miarodajne.

Zachęcam do zapoznania się z materiałami dodatkowymi, które mogą okazać się przydatne:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/test-ciazowy-jaki-wybrac-i-kiedy-zrobic

Kinga (anonim, 89.64.102.) 9 dni temu

Mam pytanie. 14 lutego uprawiałam seks i pękła narzeczonemu prezerwatywa. Byłam wtedy w trakcie przyjmowania 7 tabletki Liberelle. Wystraszyłam się i wzięłam jeszcze dodatkowo tabletkę "dzień po" EllaOne (po niecałych 24h). 29 lutego byłam u innego ginekologa i powiedział, że to wcześnie, ale ciąży nie ma i na pewno nie będzie. Okres dostałam planowo od 3 do 9 marca. Po okresie byłam już u swojej ginekolog, która zmieniła mi tabletki na Slindę. Miałam wtedy mieć pierwszy dzień przerwy w tabletach a ginekolog kazała mi tego samego dnia wziąć tabletkę Slinda. Okresu od tamtej pory nie dostałam. Czy tak może być? Czy mam się stresować? Ginekolog mówi, że do 3 miesięcy okres powinien się pojawić, ponieważ organizm musi nie przyzwyczaić. Bardzo boję się ciąży. Nie chcę robić testu, ponieważ kiedyś robiłam dwa testy, które były negatywne a okazało się, że byłam w ciąży (poroniłam, 2022 r.).

Aaaaa (anonim, 91.228.35.) 19 dni temu

Brałam te tabletki przez 3miesiące (z powodu pcos). Pierwszy miesiące był idealny nic mnie nie bolało czułam się normalnie, ale z rozpoczęciem 2 miesiąca brania tabletek regularnie miałam plamienie oraz ciągłe zmęczenie jak wracałam do domu, pogorszył mi się trądzik i pojawiły się wahania nastroju i impulsywność (co wcześniej byłam osoba spokojną i bezproblemową). Po 3msc. lekarz zmienił mi lek

silvia (anonim, 193.207.162.) 36 dni temu

Biorę PilloPill Slinda od 1 miesiąca i odczuwam wielkie zmęczenie i nawracającą senność: spędzam dni śpiąc. Chciałbym wiedzieć, czy to normalne

Anna Lewandowska Farmaceuta, Redaktor

41 dni temu

Do @Катя:

Jeśli rozpoczęła Pani przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych w środku cyklu, a nie od pierwszego dnia miesiączki, to najlepiej kontynuować przyjmowanie tabletek zgodnie z zaleceniami producenta. Nie musi Pani przerywać przyjmowania tabletek ani czekać na normalizację cyklu.

Jeśli będzie Pani kontynuować przyjmowanie tabletek zgodnie z zaleceniami, ochrona antykoncepcyjna zacznie działać po około 7 dniach.

Катя (anonim, 80.187.103.) 44 dni temu

Zaczęłam brać tabletki nie od pierwszej na miesiączkę, bo była krwawa wydzielina i myślałam, że to początek miesiączki, ale potem po kilku godzinach wszystko minęło. Co mam zrobić? Czy powinnam kontynuować picie, czy też powinnam rzucić palenie i poczekać, aż miesiączka się unormuje i zacząć pić ponownie? A jeśli nadal będziesz pić, jak długo potrwa, zanim tabletki zaczną działać?

Nerwoból  (anonim, 89.64.49.) 45 dni temu

@Cline mialam dosłownie to samo. Bóle nóg, dreszcze, nogi mi się jakby gotowały w udach - 3 lata chodzsnia po lekarzach, Doppler, leki, wszyscy mówili że jestem za młoda żeby to bylo przez tabletki,do tego depresja, szybsze bicie serca, coś podchodzącego pod nerwice... pomijam ze przytyłam bo to najmniej ważne... odstawiłam przy, którymś ataku paniki i.... zaczęło być normalnie. Nogi wyzdrowiały, depresja przeszła, nerwica też, dosłownie jak ręką odjął. Wtedy dopiero zobaczyłam w jakim złym stanie psychicznym byłam. Po odstawieniu problemy z jelitami, włosy zaczęły wypadać, ale to pikuś z tym co przeszlam.

Cline (anonim, 176.166.214.) 51 dni temu

Zaczęłam brać Slindę pod koniec 2021 roku. Zacząłem mieć nieprawidłowe ataki ruchowe (prawa strona) przez dwa lata. Dwa lata zmagań, badania neurologiczne, hospitalizacja, wizyty u psychologów i psychiatrów... bez żadnej diagnozy. Postanowiłam przestać brać Slindę, aby sprawdzić, czy jestem w okresie menopauzy i od tego czasu moje napady ustały. Minęły nieco ponad dwa miesiące, odkąd znowu żyję. Czekam kolejny miesiąc, aby naprawdę to zadeklarować, ale jestem przekonany, że moje napady, podobne do dyskinez, były spowodowane tą pigułką.

Karola (anonim, 195.72.148.) 52 dni temu

Ja po slindzie dostałam wysypki i musiałam przerwać stosowanie.

Marty (anonim, 83.192.18.) 53 dni temu

Używam slindy od kilku miesięcy, ponieważ będąc osobą cierpiącą na ciężką migrenę, tabletki złożone są dla mnie zabronione. A inne tabletki nie eliminują krwawienia miesiączkowego, które powoduje u mnie okropne migreny. Dobrze to znoszę. Nie mam już migreny katamenialnej, ale powoduje to silną suchość pochwy i utratę libido. Ja też mam trochę spuchnięte piersi. Są to objawy, które miałam również przy innych tabletkach. Slinda to pigułka 4. generacji. Moim zdaniem należy tego unikać, jeśli nie masz żadnych szczególnych problemów z krwawieniem miesiączkowym.

SunnyMoni (anonim, 94.154.21.) 2 miesiące temu

Od dwóch lat biorę Slinde. Miałam problem z długimi miesiączkami i obfitymi krwawieniami. Miesiączki teraz brak. Nic nie boli i czuje ze żyje. Libido całkowicie spadło. Na początku długie plamienia, bóle piersi, podbrzusza a najgorsze stany depresyjne przez około też pierwsze miesiące brania. Przybrałam na wadze 10 kg 😔

Chacha (anonim, 37.67.93.) 2 miesiące temu

1. Talerz Slinda, nic do zgłoszenia poza lekkim krwawieniem. W czasie przyjmowania tabletek placebo miałam silniejsze krwawienie. Zaczęłam brać normalne tabletki (2 opakowanie) 15 dni temu i od wczoraj mam okres...
Czy to normalne? Waham się, czy przestać

Jackie (anonim, 101.115.181.) 2 miesiące temu

Jestem na drugim opakowaniu slindy. W pierwszym miesiącu miałem plamienie, ale ustąpiło. Miałam miesiączkę, a potem wróciłam do białych tabletek. Teraz, w połowie drugiego opakowania, znowu krwawię, ale bardziej jak miesiączka, czy to normalne?

Barbie (anonim, 151.34.8.) 2 miesiące temu

Jestem na drugim opakowaniu Slindy, mam 52 lata, ale postanowiłam przestać: ciągłe nudności, intensywny ból brzucha, ciągłe plamienie... Katastrofa po prostu nie jest dla mnie

Ewelina (anonim, 172.225.188.) 2 miesiące temu

Dzień dobry,
Czytając zle opinie postanowiłam włączyć się do rozmowy. Miałam problemy hormonalne - za wysoki testosteron i dhso4 - doktor przepisała mi slinde - czuję się o niebo lepiej, schudłam , nie rosną mi już włoski na brodzie, nie mam krwawień pomiędzy ani z odstawienia- żyć nie umierać. Jeśli jest wskazanie do stosowania tego leku bardzo polecam!

Евгения  (anonim, 87.92.92.) 2 miesiące temu

Brałem go przez 3 miesiące, Slinda zaczęła mieć ataki paniki, ból ściskający w klatce piersiowej, przytyła 4 kg.
Przestałem go brać, w mniej niż jeden dzień ataki paniki i ból w klatce piersiowej ustąpiły. Na nowo odnalazłam smak życia.

Andzia (anonim, 78.9.176.) 2 miesiące temu

Ja dopiero zaczęłam brać slindę czyli 10 dzień i ciągle mam okres, ból w podbrzuszu, przeszłam z Qlairy w której miałam plamienia przez pół roku. ten lek trzeba brać o stałej porze i tak robię, ale dla mnie to nie do przyjęcia. Jestem już po 40 i dlatego lekarz przepisał mi jednoskładnikowy lek , zamierzam wybrać do końca ale nie wyobrażam sobie przez miesiąc chodzić w podpasce. Nie wiem czy to minie czy nie muszę wrócić do estrogenu.

olha (anonim, 46.133.9.) 2 miesiące temu

powiedz mi, czy można wziąć tabletki Slinda i po prostu przestać pewnego dnia, jak wpłynie to na moje ciało, czy muszę skończyć pierwszy pęcherz?

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

2 miesiące temu

Do @Anonin:

Podczas całego okresu stosowania leku Slinda mogą występować nieregularne plamienia i krwawienia niezależnie od numeru przyjmowanej tabletki.

W przypadku, gdy rozpoczęła Pani stosowanie leku Slinda po zakończeniu tabletek placebo należy przez pierwsze 7 dni stosować dodatkową metodę antykoncepcji np. prezerwatywy.

O tym, jak prawidłowo stosować antykoncepcję pisaliśmy w artykule:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-prawidlowo-stosowac-antykoncepcje

Anonim (anonim, 37.109.151.) 2 miesiące temu

Przez długi czas stosowałam vibin i przeszłam na slinde. Czy to normalne że po 6 dniach stosowania slindy dostałam lekkich bóli miesiączkowych i miesiączkę? Dodam że vibin zakończyłam pomijając tabletki placebo i od razu zaczęłam stosować slinde.

Méli (anonim, 81.64.199.) 3 miesiące temu

Witam, biorę Slindę od 3 miesięcy i to jest prawdziwa gehenna Mam pryszcze, które pojawiają się nie tylko na górnej części pleców, ale także na twarzy, każdego ranka pojawiają się nowe pryszcze, myślę o całkowitym odstawieniu w oczekiwaniu na kolejną wizytę u ginekologa

Blondi (anonim, 95.90.242.) 3 miesiące temu

Biorę Slindę od 5 miesięcy i przeżywam mój osobisty koszmar... Przytyłam 8kg w bardzo krótkim czasie, moja skóra jest pełna ropnych wyprysków, nie mogę już znieść własnych wahań nastroju i faz depresyjnych. Moja motywacja i pożądanie seksualne zostały całkowicie utracone, zwłaszcza, że czasami nie mogę poradzić sobie z punktualnym przyjmowaniem i dlatego ufam pigułce zero.

nanisurlenet (anonim, 37.66.180.) 3 miesiące temu

Biorę go już prawie pięć miesięcy i szczerze mówiąc, działa bardzo dobrze. Z drugiej strony trochę przytyłam i ciężko było schudnąć. Wzięłam go po ciąży, aby móc karmić piersią, ale moja waga nie spada trochę w górę, przyznaję, że chciałabym odzyskać starą, która jest na Dino geście

Jenn (anonim, 87.100.200.) 3 miesiące temu

Cześć, mam głęboką entromejozę i jeden jajnik został usunięty już rok temu. Zaczęłam Slindę pod koniec grudnia 2023 roku. Nadal odczuwam ból w okolicach narządów płciowych. Slinda wprowadziła również wiele zaparć. Czy jeśli nadal będę stosować lek Slinda, ból i zaparcia ustąpią? Jak długo trzeba czekać, aby sprawdzić, czy działa, czy nie? Pierwsze miesiączki ze Slindą były całkowicie bezbolesne. Nie biorę tabletek placebo.

Harley (anonim, 151.46.3.) 4 miesiące temu

Dobry wieczór właśnie zaczęłam pigułkę slinda, ponieważ miałam dwa okropne miesiące i nadal nie czuję się dobrze... obfity przepływ, drżenie, słabe mięśnie, aby nie wstać, chroniczne zmęczenie wstawałem tylko po to, aby jeść i spałem cały dzień, tachyatdie i duszności... Jestem na drugiej pigułce i miałem lękowe ataki paniki i nadal mam skurczony brzuch, zdezorientowana głowa czasami się kręci... Chciałem wiedzieć, czy to wszystko minie

Anonim (anonim, 89.214.118.) 4 miesiące temu

Ja biorę Slinde od roku już i nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Plamienie miałam przez pierwsze trzy miesiące nieregularnie okolo właśnie czasu gdy bralam tabletki placebo, natomiast już do teraz (czyli jakieś 7 miesięcy) nie miałam żadnego plamienia ani żadnego okresu wiec żyć nie umierać 😅

Kto Jak Nie Ja.  (anonim, 31.0.59.) 4 miesiące temu

A ja mam pytanie, czy podczas regularnego zażywania tabletek Slinda jest możliwość zajścia w ciążę?

Czy ktoś się spotkał z tego typu sytuacją?

anonim (anonim, 109.196.114.) 4 miesiące temu

W większości przypadków na ulotce innych tabletek jest napisane że można się spóźnić z przyjęciem tabletki do np 12h (nie jednorazowo) jak jest w przypadku tych tabletek? na opakowaniu nic nie jest napisane a ja w ostatnich 4 dniach spóźniałam sie o godzinę ( chciałam przestawić branie tableteki na późniejszą godzinę) czy dalej jestem chroniona przed ciążą ? Biorę te tabletki od 3 miesięcy i chcę się doinformować.

Iwona (anonim, 185.137.249.) 4 miesiące temu

Przez 10 lat bralam Vibin i bylo wszystko ok ale 4 miesiace temu pani doktor stwierdzila ze trzeba zmienic na jednoskladnikowe poniewaz jest wieksze ryzyko zakrzepicy a jestem po 40 i powiem szczefze to jest koszmar . Od 4 m-cy mam codziennie plamienia i to takie ze trzeba nosic wkladki większe, jakies stany depresyjne zle samopoczucie , ciagłe bole podbrzusza , koszmar i postanowilam odstawic te tabletki , moze młodsze dziewczyny lepiej zareaguja na tabletki niestety u mnie sie nie sprawdzily.

Inez (anonim, 37.47.152.) 4 miesiące temu

Lekarz przepisał mi te tabletki po porodzie , czytając opinie byłam wręcz przerażona ale jestem w trakcie 3 opakowania i nie mam żadnych skutków ubocznych ,nie przytyłam, waga po ciąży spada normalnie , nie mam problemów z cerą, nie mam też okresu ani plamien ,żadnych wahań nastroju itd. jestem zadowolona i miło zaskoczona

Pozdrawiam (anonim, 89.151.33.) 4 miesiące temu

Wiele pytanie by się tu nie pojawiło jakby panie przeczytały całą ulotkę. Bo:
1) Slinda zatrzymuje owulację więc nie macie okresu pomiędzy opakowaniami 2) Skoro nie macie owulacji to nie ma okresu, jedynie możecie mieć plamienia z odstawienia 3) Plamienia możecie mieć ale wcale ich nie musi być i to nie jest powód do nerwów i myślenia że antykoncepcja zawiodła. Ja przyjmuje Slindę już 3 lata i wcale nie mam plamień, nie popsuła mi się cera ani nie przytyłam bo tyje się od jedzenia a nie tabletek, ale nie mogę polecać slindy bo tabletki każdy musi mieć do siebie dopasowane więc jeśli macie jakieś niefajne efekty ich używania to po prostu musicie je zmienić. Na rynku jest dostępnych dużo różnych środków antykoncepcyjnych i jeśli jakiś wam szkodzi to trzeba go zmienić. Tak samo nie można pisać że nie poleca się slindy bo się od niej tyje - bo to jest efekt u jednej osoby do której te tabletki nie były dopasowane u innej może być inaczej.

Aneta (anonim, 89.151.33.) 4 miesiące temu

Do @Natalia
Polecam pani poszukać innego lekarza. To nie jest coś z czym powinna pani żyć. Niech pani znajdzie w internecie Wielką listę ginekologów i ginekolożek pani Agi S, tam są podani polecani lekarze którzy słuchają pacjenta.

Natalia  (anonim, 178.235.147.) 4 miesiące temu

Witam biorę tabletki Slinda już miesiąc i cały czas mocno plamię jestem po 5cc i po laparotomii i mam macicę przyklejoną do brzucha nikt mi nie chcę pomóc żaden ginekolog czuję się okropnie mój lekarz mimo że zgłaszałam nic nie zrobił kazał brać tabletki dalej nie mam pojęcia co dalej zrobić już u tyłu ginekologów byłam zawsze to samo zero pomocy

Jula  (anonim, 37.128.18.) 4 miesiące temu

Tabletkę wzięłam w pierwszym dniu okresu i biorę już przed 10 i nadal mam skąpe krwawienie czy to jest normalne? Czy jestem już w pełni chroniona ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

5 miesięcy temu

Do @Karina:

Tak, może być to spowodowane odstawieniem tabletek Slinda i związanymi z tym zmianami hormonalnymi. Objawy odstawienia mogą utrzymywać się nawet przez kilka tygodni.

Karina (anonim, 81.90.124.) 5 miesięcy temu

Minęły 2 tygodnie, odkąd przestałem pić Slindę. Po 2-3 dniach moje piersi (a raczej sutki) od razu zaczęły boleć, są stale spuchnięte i grube, bardzo wrażliwe. Po 13 dniach pojawił się ból brzucha. Bardziej martwię się o swoje piersi, bo jedno dotknięcie i strasznie bolą. Czy jest to częsty efekt po odstawieniu leku Slinda?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

6 miesięcy temu

Do @Paulina:

Co ma Pani na myśli przez ciągłe bóle miesiączkowe? Jeśli są to bóle podbrzusza występujące, np. podczas krwawienia, to nie ma powodu do niepokoju. Natomiast przewlekły ból brzucha należy skonsultować z lekarzem.

Paulina  (anonim, 185.124.116.) 6 miesięcy temu

Czy ciągłe bóle miesiączkowe są normalne ? Biorę 4 opakowanie.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

6 miesięcy temu

Do @Anonim:

Tak, plamienia mogą wrócić.

Anonim (anonim, 79.184.128.) 6 miesięcy temu

Biorę tabletki Slinda 9 miesiąc. Brak wahań nastroju, problemów z cerą i libido, a waga spadła 3kg. Jedyny minus to nieregularne plamienie, a od 2 miesięcy jego brak. Jest to trochę niepokojące, ale z tego co czytam jest to normalne zjawisko. Z mojej strony serdecznie polecam.
Pytanie - czy plamienie po jakimś czasie wraca?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

6 miesięcy temu

Do @Paula:

Tak, zazwyczaj ból ustępuje samoistnie.

Paula (anonim, 185.124.116.) 6 miesięcy temu

Witam, biorę 3 opakowanie slindy u zauważyłam że na 10 tabletce aktywnej mam ból brzucha jak na okres czy to minie ?

Pille  (anonim, 89.247.171.) 6 miesięcy temu

Biorę je od sierpnia, miałam 45 dni bez miesiączki. Potem kilka kropel i nadal nie mam z powrotem okresu, brzucha i tak dalej. Nie wiem, czy to normalne. Nie wiem co robić ? Albo jaką masz alternatywę.

Klaudia (anonim, 31.0.123.) 7 miesięcy temu

Witam ja biire slinde od 2 lat. Wcześniej mialam plastry evra przez co rozleregulowalam sobie cisnienie do dzis buore polpril. W 3 tygodniu stosowania slindy wystąpiły plamienia które potrwały 3,4 dni. Od tamtej pory a to już prawie dwa lata zero miesiączki zero plamien i zero innych skutków ubocznych. Kompletnie nie czuje ze przyjmuje jakie kolwiek tabletki. Także ja ze swojej strony polecam ale każdy organizm reaguje inaczej.

Mélody  (anonim, 176.154.218.) 7 miesięcy temu

Właśnie miałem zakrzepicę żył głębokich po 3 tygodniach przyjmowania slindy
Bądź ostrożny, prawie umarłem z tego powodu w wieku 35 lat

Paula (anonim, 185.124.116.) 7 miesięcy temu

Ciągły ból brzucha jak na okres to chyba nie jest normalne. Dla mnie tragedia.

Poppey (anonim, 59.102.39.) 7 miesięcy temu

Właśnie przestałem brać slindę po około 3 miesiącach, ponieważ byłem irracjonalnie zły i pobudzony, dopóki nie wezmę tabletki po południu. Nie dostałam okresu, ale też nie zdawałam sobie sprawy, że przestał płynąć, dopóki nie przeczytałam recenzji.

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły