Antykoncepcja hormonalna, opinie i pytania

2157 pytań o Antykoncepcja hormonalna. Odpowiadają sprawdzeni farmaceuci. Anonimowo, bezpłatnie, bez kolejki w aptece.

Tematy nadrzędne: Antykoncepcja.

Twój adres IP i wybrana lokalizacja zostaną zapisane. Polityka Prywatności.
Kszykszy (anonim, 176.107.40.)
około 3 godzin temu, Warszawa

Czy przyjmując lek Vibin mini jest szansa, że moje piersi urosną ...

Czy przyjmując lek Vibin mini jest szansa, że moje piersi urosną lub czy moja masa ciała się zwiększy? Biorę od ponad miesiąca i zaczęłam się nad tym zastanawiać, ponieważ mam mały biust, a nie raz słyszałam że tabletki antykoncepcyjne powiększają biust i chciałabym wiedzieć czy owe tabletki które biorę powiększa go.

.... (anonim, 78.10.36.)
około 3 godzin temu, Warszawa

Czy mój krążek działał prawidłowo, gdy chłopak włożył mi kilkukrotnie penisa do pochwy?

Dzień dobry
Jezeli po 7 dniowej przerwe zalozylam krazek w czwartek a dzisiaj(wtorek)chlopak wlozyl mi kilka razy penisa do pochwy to krazek dzialal prawidlowo i pełnił ochrone?
Prosze o odpowiedz.
Bardzo prosze o odpowiedz

AniaS (anonim, 31.2.4.)
około 6 godzin temu, Warszawa

Czy mogę pominąć zielone tabletki placebo leku Vines, aby opóźnić wystąpienie krwawienia z odstawienia?

Od tygodnia biorę tabletki Vines, pierwszą wzięłam w pierwszy dzień miesiączki według zaleceń producenta. Czy gdy biorę pierwsze opakowanie tabletek to czy mogę pominąć ostatnie cztery zielone tabletki z opakowania i odrazu przystąpić do przyjmowania żółtych tabletek z następnego opakowania? Niechciałabym aby krwawienie "z odstawienia" wystąpiło, bo mam urlop :(

Ania134 (anonim, 37.47.112.)
około 5 godzin temu, Warszawa

Czy kilkugodzinne przyjęcie wcześniej lub później pigułki antykoncepcyjnej wpływa na jej skuteczność?

Czy jezeli zaczne przyjmowac tabletki o 21:30 to jednego dnia gdy przyjme o 20 to bedzir zmniejszona skutecznosc? Czy przyjmiwanie tabletek 1, 2 h wczezniej niz zazwyczaj zmniejsza skutecznosc?

Weronika (anonim, 5.173.114.)
około 18 godzin temu, Warszawa

Co mam zrobić, jeśli przyjęłam tabletkę antykoncepcyjną Vixpo 16 godzin później niż powinnam?

Dzień dobry, pominęłam 20 tabletkę antykoncepcyjna Vixpo, przyjęłam ją z 16-goidznnym opóźnieniem. W ten dzień odbył się również stosunek. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Połączyć opakowania? Jakie jest ryzyko ciąży?

Karolina (anonim, 31.2.4.)
około 6 godzin temu, Warszawa

Czy partner może kończyć we mnie, jeśli pigułki z pierwszego opakowania Vines przyjmowałam regularnie?

Tabletki Vines
Czy po jednym opakowaniu tabletek można bezpiecznie współżyć z partnerem i czy partner może kończyc we mnie bez stresowo? Dodam że tabletki zaczęłam brac w 1dzien miesiączki, żadnej nie pominęłam, wszystkie tabletki biorę o tej samej godzinie

Kkkam (anonim, 31.0.36.)
około 6 godzin temu, Warszawa

Czy podczas przyjmowania pigułek Vines po raz pierwszy miesiączka może się wydłużyć?

Czy jeśli przyjmuję tabletki Vines, pierwszą przyjęłam w pierwszym dniu miesiączki miesiączka trwa u mnie 7 dni, jednakże przy przyjmowaniu tabletek przedłuża się i trwa już 9 dzień krwawienie zmieniło kolor na brązowy to czy jest to normalne?

Ewelima (anonim, 83.23.240.)
około 8 godzin temu, Warszawa

O której godzinie przyjąć lek Clatra, jeśli o 18:00 zażywam Novynette?

Jak brać tabletki na alergie Clatra z tabletkami antykoncepcyjny novynette? Tabletkę antykoncepcyjna biare o godzinie 18 o której można brać tabletkę clatra? Wieczorem czy już lepiej rano?

Anna (anonim, 5.173.169.)
około 8 godzin temu, Warszawa

Czy alkohol nie chroni przed ciążą i osłabia działanie pigułek Vibin Mini?

Chciałabym zapytać czy alkohol wpływa znacząco na tabletki antykoncepcyjne (Vibin Mini). Wiem, że osłabia działanie, ale czy też nie chroni przed ciążą? Chodzi mi najbardziej,że czy jak się napije okazjonalnie to czy wtedy nie powinno dochodzić do jakiegokolwiek zbliżenia. Z góry dziękuje:)

Kobirta (anonim, 188.137.29.)
około 2 dni temu, Warszawa

Jakie jest dopuszczalne opóźnienie w przyjęciu tabletki Vixpo?

Witam,
W sobotę pominęłam 19 tabletkę antykoncepcyjna Vixpo. Pominięcie wynosiło 15 godzin. W ulotce jest napisane, że dopuszczalne spóźnienie to 24 godziny, jednak lekarze mówią o 12 godzinach. Czy w takim razie powinnam połączyć opakowania aby ochrona była zachowana, czy nie ma takiej potrzeby? Pozdrawiam

Lena (anonim, 178.212.120.)
około 8 godzin temu, Warszawa

Czy węgiel aktywny przyjęty 15 min po tabletce Vines mógł spowodować, że ona nie zadziałała?

Witam. Biorę tabletki antykoncepcyjne Vines. W 21 dniu (ostatnia tabletka z trzeciej linijki) 15 min po zażyciu tabletki zazylam wegiel aktywowany przez nieuwage. Tego samego dnia miałam stosunek. Czy istenieje możliwość że tabletka się nie wchłonela? Dziś jest 3 dzień placebo. I czuję ból taki jak przed okresem a okresu nadal nie ma. Bardzo się stresuje.

Kasia (anonim, 83.20.39.)
około 10 godzin temu, Warszawa

Co zrobić, jeśli podczas przyjmowania Vixpo nie wystąpiło krwawienie z odstawienia?

Witam! Mam problem. Biorę lek vixpo, jestem już w ostatniej tabletce placebo, i nadal nie mam krwawien Jutro zaczynam nowy blister. Brałam tabletki regularnie, nie pominelam żadnej, Czy powinnam zacząć się martwić?W ulotce było napisane ze na 2-3 dzień tabletek placebo powinno byc krwawienie dodam ze bralam codziennie różowe tabletki a tabletki biore juz 2 miesiac przy pierwszyn opakowaniu mialam krwawienia, dodam iz przed braniem tabletek antykoncepcyjnych okres mialam nie reguralny

Olaaa (anonim, 89.64.38.)
około 11 godzin temu, Warszawa

Czy w przypadku stosunku w dni niepłodne i przy zażyciu Escapelle 36 po, jest możliwość zajśćia w ciążę?

Witam wraz z mężem zdarzyła nam się wpadka w 26 dniu cyklu, tydzień przed okresem, bolały mnie już piersi na okres,sluzu typowo płodne go nei było.Zazylam tabletkę escapelle 36 godzin po stosunku, według mojego kalendarzyka nie były to dni płodne, a szanse na zajście w ciążę słabe, mój cykl trwa 32 dni, czy jest szansa, że mogę być w ciąży?

Ewelima (anonim, 193.32.194.)
około 12 godzin temu, Warszawa

Czy Triderm i Clatra wpływają na skuteczność antykoncepcji?

Dostałam uczulenia i muszę niestety użyć kremu triderm i tabletki clatra czy mają one jakiś wpływ na tabletki antykoncepcyjne novynette? Muszę się zabezpieczać?

arotroda (anonim, 37.248.209.)
około 15 godzin temu, Warszawa

Czy jeśli miesiączka wystąpiła po przyjęciu ostatniej pigułki aktywnej leku Vixpo, to powinnam pominąć placebo i przejść od razu do następnego blistra?

Czy jeśli miesiączke dostałam dzień po przyjęciu ostatniej aktywnej tabletki (zwykle 1. dzien miesiączki to 3 dzien tabletki placebo) to powinnam brac jeszcze tabletki placebo (4) czy już te aktywne z nowego blistra?

Agniiiii (anonim, 217.97.114.)
około 16 godzin temu, Warszawa

Czy podczas zażywania Yasminelle należy w dni płodne unikać współżycia?

Czy przy stosowaniu tej metody antykoncepcji należy dodatkowo sugerować się dniami płodnym i dla większej pewności zrezygnować wówczas ze zbliżenia?

Tonia (anonim, 93.143.24.)
około 19 godzin temu, Warszawa

Jak przejść z Microgynon 21 na Vibin?

Witam....do tej pory bralam Microgynon...teraz chciałam spróbować Vibin ....jak zacząć brać?Ostatnią tabletkę M.wzięłam w zeszły piątek....czy teraz powinnam wziąć vibin w następny piątek czy w pierwszy dzień miesiączki?

Oliwia (anonim, 89.64.10.)
około 6 dni temu, Warszawa

Czy mogę zażyć Dulcobis jeśli stosuje lek Liberelle?

Dzień dobry, czy biorąc tabletki antykoncepcyjne liberelle moge wziąć lek Dulcobis? Cierpię na zaparcia i nic nie pomaga. Jeśli mogę to ile od przyjęcia liberelle mogę wziąć lek?
Czy herbapol trawienie jest niewskazany przy antykoncepcji doustnej?

Nata (anonim, 37.47.144.)
wczoraj, Warszawa

Jak prawidłowo stosować Leverette?

Czy biorąc pierwszy raz tabletkę antykoncepcyjną pierwszy raz od pierwszej miesiaczki jak potem brać w sensie jak dostanę miesiaczke przez te 7dni brania placebo to muszę wziąć zoltą czy muszę brać te placebo przez te 7 dni?Czy potem znowu nowe opakowanie po 7dniu placeno
Leverette tabletki

Kasiaaa94 (anonim, 83.28.209.)
wczoraj, Warszawa

Czy EllaOne mogła być przyczyną skąpej miesiączki z rozrzedzoną krwią?

Zastosowałam tabletkę dzień po do 20 h od stosunku dostałam okres 1/2 dni później w planowanym terminie jednak jest bardzo skąpy i krew jest rozrzedzona, czy to może być przyczyna hormonów ( ellaOne)

Patka (anonim, 93.159.136.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Jakie są opinie o leku Slinda?

Hej wszystkim!

To będą moje pierwsze tabletki i oczywiście mam dużo wątpliwości, szczególnie dlatego ze Slinda praktycznie nie ma zadnych opini.

Jak zareagowałyscie na tabletki? Czy ciagłe plamienie dotyczy wielu z Was? Nie ukrywam, ze jest to dla mnie trochę niepokojące.

Za jakiekolwiek informacje/opinie będę bardzo wdzięczna!
Dzięki!

Karolina (anonim, 85.221.133.)
wczoraj, Warszawa

Dlaczego podczas 7-dniowej przerwy jestem chroniona przed ciążą, a jeśli wyjmę krążek na dłużej niż 3-godziny to ochrona od razu spada?

Na jakiej zasadzie działa ochrona podczas 7 dniowej przerwy od krążka antykoncepcyjnego? Co sie dzieje takiego w organizmie, że podczas 21 dni nie można go wyjąć na dłużej niz 3h, bo zmniejszy się antykoncepcja ale już podczas 7 dniowej przerwy jest się chronionym?

weronika123 (anonim, 37.248.213.)
wczoraj, Warszawa

Co zrobić, jeśli w drugim dniu stosowania Nuvaring po 7-dniowej przerwie zauważyłam, że krążek wystaje z pochwy?

Witam. Stosuje krążek Nuvaring drugi miesiąc, w pniedziałek upłynął l termin 7-dniowej przerwy, więc włożyłam krążek, natomiast we wtorek rano podczas kąpieli poczułam, że niewielka część krążka (może 1/4) wystaje z pochwy, a reszta krążka nadal jest w pochwie. Nie wiem ile czasu wystawała ta mała część go, ponieważ nie wiem czy stało się to w nocy, kiedy spałam czy dopiero rano, gdy po przebudzeniu poszłam się kąpa. Chciałam zapytać czy skuteczność krążka nadal jest taka sama? Bardzo proszę o szybką pomoc.

Metody antykoncepcji hormonalnej, antykoncepcja po
Antykoncepcja hormonalna jest skuteczną metodą zapobiegania ciąży, polegającą na stosowaniu syntetycznych pochodnych żeńskich hormonów płciowych. Wszystkie preparaty zaliczane do antykoncepcji hormonalnej i przeznaczone do regularnego stosowania dostępne są w Polsce na receptę.


Skonsultuj się z lekarzem on-line

Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.

Umów telekonsultację

Produkty

Poniżej produkty przypisane do tego tematu1.

1 przypisania produktów do tematów dokonuje redakcja, w skład której wchodzą farmaceuci. Producenci nie mają wpływu na skład lub kolejność listy. Jeśli widzisz, że na liście brakuje produktu, skontaktuj się z nami.

Ostatnio aktywni specjaliści:

Marta Janocha, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 2 godzin temu
Katarzyna Domagała, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 3 godzin temu
Olga Sierpniowska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 4 godzin temu
Aleksandra Żywiec-Pelczar, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 5 godzin temu
Angelika Talar-Śpionek, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 8 godzin temu
Iwona Napierała, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 11 godzin temu
Bartlomiej Owczarek
administrator
ostatni post około 12 godzin temu
Agnieszka Soroko, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 17 godzin temu
Ewa Pilch, dr n. med.
farmaceuta, redaktor