Wypadanie włosów, opinie i pytania

65 pytań o Wypadanie włosów. Odpowiadają sprawdzeni farmaceuci. Anonimowo, bezpłatnie, bez kolejki w aptece.

Tematy nadrzędne: Włosy, skóra, paznokcie.

Twój adres IP i wybrana lokalizacja zostaną zapisane. Polityka Prywatności.
Paulina (anonim, 31.0.124.)
około 2 dni temu, Warszawa

Czy mogę wypić szklankę naparu ze skrzypu polnego, jeśli wypijam tabletki Hairvity?

Dzień dobry ostatnio kupiłam tabletki hairviti na porost i moje pytanie dotyczy tego czy mogę łączyć te tabletki z piciem skrzypu polnego w saszetkach z rana
Chciałabym pić kubek skrzypu w saszetkach z rana puźniej szklankę siemienia zaparzonego i na koniec wypić tabletkę czy mogę to tak łączyć ?

hala (anonim, 83.25.101.)
około roku temu, Polska

Dlaczego brakuje leku Revalid w aptekach i kiedy lek będzie ponownie dostępny?

kiedy będzie znów dostępny lek Revalid - dlaczego brak jest leku,który pomaga wielu osobom i jest skuteczny. Czy musimy stosować na wszystko słynne ZAMIENNIKI

M25 (anonim, 193.19.165.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy mogę stosować szampon Dermena Men razem z lekiem Loxon Max?

Dzień dobry,
Zmagam się z męskim łysieniem androgenowym. Obecnie stosuję Alpecin szampon i tonik kofeinowy. Do tego dołączyłem Loxon (minoksydyl 5%). Spotkałem się z opiniami, że tych dwóch produktów nie można łączyć, bo kofeina zmniejsza ukrwienie a minoksydyl wręcz przeciwnie - rozszerza naczynia krwionośne.
Czy w takim razie bezpiecznym wyborem podczas kuracji Loxonem będzie stosowanie szamponu Dermena Men?

Ewa (anonim, 89.64.54.)
około miesiąca temu, Dąbrowa Górnicza

Czy Loxon Max 5% będzie skuteczny na wypadanie włosów po COVID-19?

Wypadanie włosów po Covid-19
Od 3miesiecy włosów została 1/3 i nadal wypadają.
Loxon Max 5% będzie skuteczny dla kobiety?

Asia (anonim, 85.221.157.)
około 11 miesięcy temu, Warszawa

Jakie są opinie na temat wpływu tabletek Madinette na włosy i skórę?

Jakie są opinie o wpływie tabletek Madinette na włosy i skórę. Czy pomogą w walce z łojotokiem i wypadającymi włosami. Czy można po nich przytyć?

Kash92 (anonim, 93.175.80.)
około miesiąca temu, Warszawa

KIedy powinnam zauważyć poprawę stanu włosów po zmianie z Qlaira na Harmonet?

Witam,
Przez dwa miesiące przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne Qlaira, niestety podejrzewam że właśnie po nich zaczęły mi strasznie wypadać włosy. Ginekolog zmienił mi tabletki na Harmonet. Jestem przy 4 tabletce, kiedy powinnam zobaczyć poprawę w kondycji włosów, a kiedy powinnam udać się już np. do trychologa

Kasia (anonim, 37.47.75.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Czy cynk i biotyna spowodują pogorszenie stanu cery?

Dzień dobry chciałam zaczac zażywać cynk i biotyne z aliness i takie moje pytanie czy może to spowodować pogorszenie się stanu cery i wysyp. A mam w miarę bezproblemową cerę póki co i boję się właśnie pogorszenia.

Lola (anonim, 37.47.75.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Czy cynk i biotyna spowodują pogorszenie stanu cery?

A czy cynk i biotyna z aliness może spowodować pogorszenie się stanu cery i wysyp. A mam w miarę bezproblemową cerę póki co i boję się właśnie pogorszenia. Chcę zacząć zażywać ze względu na wypadające włosy

Pytanie (anonim, 31.0.90.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Czy jeśli w trakcie stosowania leku Limetic zauważę duże wypadanie włosów - problem po odstawieniu leku ustąpi?

Chciałabym zapytać czy jeżeli zaczną wypadać mi włosy w dużej ilosci po tych tabletkach to czy po odstawieniu bądź jakimś leczeniu wrócą do poprzedniej postaci czy zostaną już rzadkie?

Mała (anonim, 37.47.119.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Jak długo stosować Euthyrox N 25 przy wypadaniu włosów?

Witam od około miesiaca zazywam eutyrox 25 przepisał go endokrynolog mimo iż mam wszystkie hormony tarczycowe w normie miało mi to pomoc na wypadanie włosów ale minol miesiąc i włosy nadal wypadają a nawet bardziej momentami nie widzę żadnej poprawy inne badania jak żelazo, ferytryna ,wit b12 ,prolaktyna, dihydrotestosyeron i ogólnie krew też robiłam i wszystkie w normie biorę też wit d3 i witaminy kerobione na włosy stosuje szampony przeciwko wypadaniu nic nie działa miał pomoc eutyrox nie wiem czy nie szkodzi mi bardziej czy 4 tyg brania to może za krótko proszę o pomoc ?

Grażyna (anonim, 85.14.69.)
około 3 miesięcy temu, Warszawa

Czy to możliwe, że po leku Triplixam wypadają mi włosy?

Od 3 miesiecy biorę lek na nadciśnienie TRIPLIXAM 5mg zauważyłam silne wypadanie włosów czy to jest skutek uboczny leku proszę o pomoc i odpowiedz. Dziękuję meil greczynka5555@o2.pl

jolka (anonim, 89.74.186.)
około 5 miesięcy temu, Warszawa

Czy bursztyn powoduje żółknięcie włosów?

Witam jestem farbowana jasna blondynka ostatnio zaczęły mi nadmiernie włosy wypadac i takie moje pytanie czy szampon jantar na wypadanie włosów z bursztynu może powodować zolkniecie włosów czy dziala podobnie jak cytryna nagietek itp które mogą powodować zolkniecie?

Anix (anonim, 88.156.138.)
około 5 miesięcy temu, Warszawa

Czy wypadanie włosów może być spowodowane lekiem Epclusa?

Czy komuś wypadały włosy po leku Epclusa? Zostało mi 2 tyg do zakończenia terapi a włosy lecą mi garściami , wszyscy rodzina jak i znajomi to zauważają .. straciłam polowe włosów ;( na ulotce w skutkach ubocznych , nie ma takiej informacji ..

Beata (anonim, 5.173.146.)
około 6 miesięcy temu, Siedlce

Czy mogę stosować odpowiednik Alopexy (np. Loxon) przy niedoczynności tarczycy i Hashimoto?

Witam. Ponad dwa lata temu stosowałam zalecony przez dermatologa płyn Alopexy 5% ponieważ bardzo wypadały mi włosy. Po pół roku leczenia włosy odrosły ładne naturalne. Obecnie znów zaczął się problem, czy mogę używać a własną rękę jakiegoś zamiennika bez recepty? Choruję na niedoczynność tarczycy i Hashimoto oraz stan przedcukrzycowy oczywiście jestem pod kontrolą lekarzy i przyjmuję Euthyrox i Siofor 500. Dziękuję.

Monia (anonim, 92.217.246.)
około 6 miesięcy temu, Warszawa

Po jakim czasie 5-miesięcznej kuracji lekiem Revalid mogę ją powtórzyć?

Jak długo można zażywać kapsułki Revalid? Stosowałam 5 miesięcy chce powtórzyć kuracje czy miesiąc przerwy wystarczy czy potrzebna jest dłuższa przerwa w stosowaniu?

Marta (anonim, 31.60.100.)
około 6 miesięcy temu, Warszawa

Czy przerwać stosowanie leku Minovivax, jeżeli po trzech tygodniach włosy jeszcze bardziej wypadają?

Dzień dobry.uzywam leku minovivax od 3 tygodni i włosy jeszcze bardziej wypadają.W ulotce wskazany jest czas wzmożonego wypadania lecz zaznaczono , że ten stan powinien ulec zmianie po 2 tygodniach.czy w mojej sytuacji należy kontynuować leczenie?

Jola (anonim, 37.248.166.)
około 9 miesięcy temu, Warszawa

Jak zapobiegać wypadaniu włosów podczas karmienia piersią?

Proszę o poradę w sprawie wyboru preparatu na wzmocnienie włosów (wzmożone wypadanie, anemia wykluczona) podczas karmienia piersią.

Wypadanie włosów
Aby zachować piękne i zdrowe włosy, można kupić w aptece preparaty, które skutecznie przeciwdziałają ich wypadaniu. W aptece dostępne są bez recepty środki w postaci kapsułek, szamponów, odżywek i wcierek, hamujące wypadanie włosów.


Skonsultuj się z lekarzem on-line

Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.

Umów telekonsultację

Produkty

Poniżej produkty przypisane do tego tematu1.

1 przypisania produktów do tematów dokonuje redakcja, w skład której wchodzą farmaceuci. Producenci nie mają wpływu na skład lub kolejność listy. Jeśli widzisz, że na liście brakuje produktu, skontaktuj się z nami.

Ostatnio aktywni specjaliści:

Olga Sierpniowska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 15 minut temu
Aleksandra Żywiec-Pelczar, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 8 godzin temu
Ewa Pilch, dr n. med.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 9 godzin temu
Angelika Talar-Śpionek, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 10 godzin temu
Katarzyna Domagała, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 14 godzin temu
Agnieszka Soroko, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 14 godzin temu
Maciej Jakubczyk
administrator
ostatni post około 18 godzin temu
Anna Tyrańska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
Małgorzata Bekier, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
Marta Janocha, mgr farm.
farmaceuta, redaktor