Psychiatra, opinie i pytania

30 pytań o Psychiatra. Odpowiadają sprawdzeni farmaceuci. Anonimowo, bezpłatnie, bez kolejki w aptece.

Twój adres IP i wybrana lokalizacja zostaną zapisane. Polityka Prywatności.
grzegorz (anonim, 81.190.224.)
około 5 godzin temu, Warszawa

Jak długo można brać Pramolan, jak długo działa skutecznie, czy u...

Jak długo można brać Pramolan, jak długo działa skutecznie, czy uzależnia ? Leczę się nim klika lat i chciałbym go zamienić na inny lek. Czy odstawienie może wykazywać jakieś objawy uzależnienia ?

Smutna (anonim, 31.60.29.)
około 17 godzin temu, Warszawa

Co może być powodem złego samopoczucia i zaników pamięci podczas leczenia preparatem P

Witam
Leczę się na depresję lękową od ponad roku .
Przyjmuję na dzień prefaxine 75 mg i na noc pranolan 50 mg
Był czas kiedy bardzo dobrze po tych lekach się czułam, ale od pewnego czasu czuję się coraz gorzej tzn. mam zaniki pamięci, jestem rozkojarzona, przygnębiona, przymulona,nic Mnie nie cieszy, jakby wogóle nieobecna😕bardzo martwi Mnie Mój stan psychiczny i niewiem czy to już za długi okres przyjmowania leków czy może za duże dawki?

Grażyna Lodz ul. Narutowicza 49 (anonim, 83.29.63.)
około 16 godzin temu, Warszawa

Czy mogę brać ten lek na spanie z Zoloft100mg. Grazyna

Czy mogę brać ten lek na spanie z Zoloft100mg. Grazyna

Mx (anonim, 178.235.147.)
około 22 godzin temu, Warszawa

Kiedy miną objawy niepożądane, które wystąpiły na początku kuracji lekiem Depratal?

Witam,
Biorę lek od 4 dni, dwa pierwsze dni brałam całą tabletkę ale strasznie bolał mnie żołądek, miałam zawroty głowy i mdłości. Zmniejszyłam do połówki stosowanie i dalej to samo. Za ile te objawy przejdą? Wcześniej brałam parogen i tak nie miałam, tylko wydawało mi się że przytyłam. Zastanawiam się czy nie wrócić do parogenu?

Lilka (anonim, 37.47.31.)
wczoraj, Warszawa

Czy jednoczesne stosowanie leków Trittico, Servenon, Telmizek i Limetic jest bezpieczne?

Mam takie pytanie. Dostałam od lekarza Trittico 75mg 1/3 tabl 2 godz przed snem i 1/4 tabl Servenon 10 mg rano. Dodatkowo przyjmuje leki na nadciśnienie telmizek 40 mg 1 tabl dziennie. (zazwyczaj mam niskie rzędu 90/60 ale czasem miewam skoki do 190/140 i tentno czasem mam wyższe niz ciśnienie). Jestem osobą mega wrażliwa na tego typu leki(antydepresyjne i uspokajające), dodatkowo przyjmuje limetic i chciałabym dowiedzieć się czy ta kombinacja leków nie powali mnie jak słonia, bo muszę być przytomna przy 2 dzieci(sama je wychowuję), trzeźwo jeździć samochodem i czy te wszystkie leki nie wpłyną na osłabienie działania leków antykoncepcyjnych.

Emi (anonim, 89.151.39.)
wczoraj, Warszawa

Czy lek Asduter jest skuteczny w leczeniu objawów związanych z zaburzeniem osobowości typu borderline?

Czy lek Asduter jest skuteczny w przypadku zaburzeń osobowości typu Borderline? Został mi przepisany przez psychiatrę w celu ustabilizowania nastroju, jednak ze względu na stosowanie przy schizofrenii oraz CHAD mam wątpliwości czy będzie odpowiedni w moim przypadku? Ze względu na wysoką cenę zastanawiam się czy realizować receptę.

Hugo Boss (anonim, 178.43.83.)
około 2 dni temu, Warszawa

Czy leki Paroxinor i Afobam mogą powodować zmiany w psychice?

Witam was serdecznie właśnie zacząłem brać ten Paroxinor dodatkowo mam przepisany Alprox na sen , wziąłem sobie właśnie 1/2 tego leku , przez tydzień brałem hydro vp po hydro mi się zaczęło gdzieś pierdol@@ w głowie tzn. przybił mnie ten lek , stałem się senny itd dostałem go na sen ale jakoś nie mam zamiaru go już brać po tym jak dzisiaj zostały mi przepisane psychotropy , jak zobaczyłem dzisiaj jednego gościa z którym rozmawiałem to mam zamiar brać te leki przez dwa tygodnie bo po tygodniu zaczynaja działać z tego co mi powiedział psychiatra , powiedział , że może być przez pierwszy tydzień gorzej , może pojawić się pogorszenie jak to usłyszałem to mówię sobie no to fajnie wyląduje w psychiatryku .
Problem ze mną wyglada w ten sposób , że od miesiąca słabo sypiam a od tygodnia pomimo pracy spałem może tak naprawdę jakieś 4h ,tak nagle tak o przestałem spać , w moim życiu nic strasznego się nie wydarzyło w domu niczego mi nie potrzeba wszystko mam , schudłem z 75 kg do 60 kg w głowie mi się wszystko przestawiło pojawiły się leki , fobia społeczna , straszny stres i paraliże , nerwowo nie wytrzymuje wkurw@@ mnie już wszystko.
Pytanie brzmi czy nie zachodzą jakieś zmiany w psychice , czy wszystko będzie okey boje się , że stracę przez to wszystko prace , resztę znajomych i rodzice już przestaną mnie rozumieć , lekarz kazał mi się zgłosić za miesiąc ale w ciągu miesiąca przecież mogą zajść jakieś zmiany w psychice po braniu psychotropów ...

Michał (anonim, 83.26.76.)
około 2 dni temu, Warszawa

Czy powinienem kontynuować przyjmowanie leku Alprox?

Dzień Dobry. Proszę o informację o leku Alprox 1mg.
Przymuje ten lek od 10 lat i bardzo mi pomaga w bezsenności dzienna dawka która zużywam to 2,5mg .
Chciałęm odstawic lek jednak lekarz prowadzący nie zalecał mi tego stwierdził , że jesli mi pomaga i jestem uzależniony a lek nie szkodzi mojemu organizmowi , to powinienem brac aby byc wypoczętym i nie męczyć się po nocach . nadmienię , iż taka dawka nie powoduje u mnie zwiększenia dawki jest wystarczająca a nawet 1,5mg też jest Ok.

emilia (anonim, 193.24.24.)
około 2 dni temu, Warszawa

Czy Depratal i Dutilox to dwa różne leki?

dzień dobry ,
mam pyatnie od niedawna stosukje lek DEPRATAL i mam starszne łaknienie, nie potrafię powstrzymać uczucia głodu.
Wcześniej byłam na DUTILOXIE i było odwrotnie nie mialalm takiego parcia na jedznie jak teraz.
czy oba leki są podobne składem do siebie ?
czy raczej są rożne i na inne dolegliwośći?
Pozdrawiam

Nowy (anonim, 62.59.166.)
około 3 dni temu, Warszawa

Co zrobić w przypadku bólu głowy po leku Dulsevia?

Ogromny ból głowy po leku dulsevia 90 mg przez miesiąc na 60 mg czuje jak głowa mnie boli od środka przestać brać lek czy przeczekać?do tego ból pleców i gardła przełykać nie moge

Nowy (anonim, 62.59.166.)
około 3 dni temu, Warszawa

Czy ból głowy po leku Dulsevia jest powodem do przerwania terapii?

Ogromny ból głowy po leku dulsevia 90 mg przez miesiąc na 60 mg czuje jak głowa mnie boli od środka przestać brać lek czy przeczekać?do tego ból pleców i gardła przełykać nie moge

Magda (anonim, 46.151.186.)
około 4 dni temu, Warszawa

Czy po zastosowaniu leku Servenon będę normalnie funkcjonować?

Witam , byłam u lekarza i dostałam lek servenon . Wykupiłam go , ponieważ mam ogólne stany lękowe po ciąży ( raz na kilka dni przyspieszona akcja serca, niepokój ) . Czy będę mogła normalnie funkcjonować zażywając go przy małym dziecku ? Bardzo się boje , ze będę czuła się jeszcze gorzej czytając niektóre opinie . Pomocy bardzo mnie te stany już męczą , chciałabym żeby było normalnie . Pozdrawiam

Skonsultuj się z lekarzem on-line

Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.

Tylko 59,00 zł za konsultację z lekarzem ogólnym. A także 25 innych specjalizacji.

Umów telekonsultację

Produkty

Brak produktów przypisanych do tego tematu.

Ostatnio aktywni specjaliści:

Olga Sierpniowska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post 43 sekund temu
Katarzyna Domagała, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 14 minut temu
Agnieszka Soroko, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 23 godzin temu
Karolina Zygmunt, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
Maciej Jakubczyk
administrator
Aleksandra Krawiec, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 28 minut temu
Bartlomiej Owczarek
administrator
ostatni post około 31 minut temu
Angelika Talar-Śpionek, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około godzinę temu
Aleksandra Żywiec-Pelczar, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 14 godzin temu