Kyleena, opinie i pytania

111 pytań o Kyleena. Odpowiadają sprawdzeni farmaceuci. Anonimowo, bezpłatnie, bez kolejki w aptece.

Tematy nadrzędne: Wkładki domaciczne, Jakie leki osłabiają skuteczność antykoncepcji?, Jak prawidłowo stosować antykoncepcję?.

Uwaga: ten temat związany jest z lekami na receptę. Redakcja nie odpowiada za treści dodawane przez użytkowników. Nie zamieszczaj wypowiedzi zawierających treści reklamowe, które w przypadku leków na receptę są prawnie zakazane.

Twój adres IP i wybrana lokalizacja zostaną zapisane. Polityka Prywatności.
Ewelyn (anonim, 31.0.42.)
wczoraj, Warszawa

Czy zmiany skórne na twarzy mogą być skutkiem ubocznym stosowania wkładki Kyleena?

Czy zmiany skórne na twarzy to działanie uboczne kyllena.
Od stycznia mam założą na kyllena. Już po miesiącu pojawiły się na twarzy krostki, kaszka i krostki trodzikowe. Pojawiały się i znikały. Puzniej pojawiły się czerwone plamy i swedzenie uszu. Wczoraj nagle te plamy jak y zaczęły puchnąć, pojawiły się inne, swędzące i boble z płynem. Coś w rodzaju pokrzywki twarzy. Czy to może być objaw uboczny kyllena i co można zrobić.

Xxx (anonim, 37.248.163.)
wczoraj, Warszawa

Jaka może być przyczyna bólu, dyskomfortu w jamie brzusznej oraz wyczuwania nitek systemu Kyleena po współżyciu?

Witam, 3 tygodnie temu miałam założoną wkładkę kyleena. Tydzień temu miałam wizytę kontrolną i było wszystko dobrze, wczoraj uprawialam seks z partnerem i czułam dyskomfort, lekki ból, w trakcie zaczęło mnie strasznie boleć i zwijałam się z bólu. Dzisiaj gdy się obudziłam czuje dyskomfort w dolnej części. Jestem po cc, czuć go również w miejscu blizny, ale też w pochwie i wokół. Czuc sznurki od wkładki. Jaka może być przyczyna?

Gabriela (anonim, 176.124.242.)
około 2 dni temu, Warszawa

Czy wypadanie włosów pod wpływem wkładki Kyleena może ustać?

Czy wypadanie włosów spowodowane wkładką może minąć? Tzn. Czy organizm może się przyzwyczaić do hormonów? Jeżeli tak, to po jakim czasie jest to możliwe? Ponieważ nie wiem, czy jest sens zachowania wkładki, czy lepiej ją wyjąc jak najszybciej. Jak narazie stosuje wcierki przeciwko łysieniu androgenowemu, przyjmuje suplementy z biotyną i skrzypem Oraz stosuje szampon wzmacniający, czy taka kombinacja mogłaby zahamować ten skutek uboczny? Pozdrawiam :)

Marcysia (anonim, 188.146.36.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Czy wkładka Kyleena daje 100% zabezpieczenie przed ciążą?

Witam czy wkładka Kyleena daje 100% zabezpieczenie?
Czy mogę w takim razie współżyć z partnerem bez prezerwatywy do jego dojścia we mnie? To będzie moja pierwsza wkładka dlatego proszę o opinie. Będę wdzięczna. Pozdrawiam

Ola (anonim, 37.248.208.)
około 12 dni temu, Warszawa

Czy brak możliwości wyczucia nitek systemu Kyleena może świadczyć o tym, że się on przesunął lub wypadł?

Witam, tydzień temu miałam założona wkładkę hormonalną kyleena, wszystko niby dobrze ale nie czuje wogole nitek, czasami mnie pobolewa brzuch, mam plamienia i krwawienia ale tych nitek od 2 dni nie wyczuwam.. a sprawdzam dosc gleboko i nic nie czuć, jest możliwe że wypadła lub się przesunela? 

Olcia (anonim, 86.45.151.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Czy Kyleena u osoby cierpiącej na migrenę z aurą jest bezpieczną formą antykoncepcji?

Witam, chciałabym uzyskać pani opini choruje na migrenę z aura pani ginekolog przepisała mi wkładkę domaciczna Kyleena .Czy pani zdaniem jest to dla mnie bezpieczne ?

Anna (anonim, 95.223.56.)
około 27 dni temu, Warszawa

Czy brak miesiączki podczas stosowania systemu Kyleena może oznaczać ciążę?

Witam. Wkładkę Kyleena mam założona od maja 2019. Do tej pory miałam w miare regularne miesiączki które trwały do 8 dni i występowały między 26-29 dniem cyklu. Teraz moja miesiączką nie pojawiła sie, zamiast niej w 26 dc miałam kilkugodzinne plamienie świeża krwią i potem już tylko jasnobrazowe. Co miesiąc moje miesiaczki byly intensywniejsze i zawsze tak samo wyglądały. Nie przestrzegamy z mężem dodatkowego kalendarzyka i na pewno wspolzylismy w dni płodne. Czy ciąża jest możliwa w takim przypadku ? Czy raczej mam liczyć że albo miesiączką jednak przyjdzie albo po prostu zanika ? Dodam że mam objawy PMS i niezbyt dobrze się czuje...

MARIA22 (anonim, 83.23.233.)
około 28 dni temu, Warszawa

Czy lekarz zakładając system Kyleena mógł nie przestrzegać sterylnych warunków?

Witam, mam wkładkę od trzech dni, cały czas są plamienia, ale co mnie niepokoi to nieprzyjemny zapach od dzisiaj, czy wkładka została zakażona, może lekarz nie przestrzegał sterylnych warunków, proszę o odpowiedź. Dziękuję

Dominika (anonim, 194.230.159.)
około 28 dni temu, Warszawa

Czy Kyleena może powodować bóle brzucha i mdłości.

Witam. Mam wkładkę od maja. Kontrolowalam w grudniu, wkładka jest dobrze ułożona. Od 2 dni mam bóle brzucha jak na miesiączkę i straszne mdłości. Miałam te objawy ale przez pierwszy miesiąc po założeniu spirali czy możliwe żeby objawy po takim długim czasie wróciły?

Asia (anonim, 188.146.161.)
około 8 miesięcy temu, Warszawa

Czy Kyleena może powodować wypadanie włosów?

Witam. Mam pytanie odnośnie wkładki Kyleena. Ginekolog mi ją zaproponował z powodu bardzo obfitych miesiączek. Wszystko ładnie, pięknie, ale wyczytałam, że hormon wydzielany w tej wkładce powoduje wypadanie włosów. Czy to prawda? Jestem pół roku po porodzie, karmię nadal piersią, straciłam już mnóstwo włosów i kolejnej utraty bym nie przeżyła. Mam ich połowę w chwili obecnej. Kusi mnie jej założenie, bo miesiączki mam straszne, łącznie z zalanymi ciuchami, nic nie pomaga. Wyniki krwi mam w normie. Czy powinnam się jej obawiać? Jest to spory wydatek dlatego tak bardzo się waham, nie wiem co robić, proszę o pomoc.

Majoa (anonim, 37.47.178.)
około 29 dni temu, Warszawa

Czy można coś zrobić, aby Kyleena nie powodowała wypadania włosów?

Witam. Wkładkę Kyleena mam od dwóch miesięcy. W niedługim czasie po założeniu zaczęły mi masowo wypadać włosy. Jestem przerażona, ponieważ z natury mam cienkie. Dodatkowo szybko się przetłuszczają. Czy istnieją jakieś metody złagodzenia tego skutku ubocznego czy jedyne rozwiązanie to rezygnacja z wkładki? Czy istnieje szansa, że organizm zaakceptuje nową sytuację i włosy przestaną wypadać?

Monika (anonim, 37.248.157.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy zioła stosowane w kamicy nerkowej mogą osłabić skuteczność antykoncepcyjną wkładki Kyleena?

Witam. Moje pytanie może się wydać dziwne A nawet śmieszne ale mnie nurtuje. Mam założoną wkładkę kyleena od 29.01.2020 . Wykryto u mnie w lutym złogi kamieni w woreczku żółciowym. Leczę się ziołami które mają usunąć różne toksyny i inne szkodliwe rzeczy z organizmu. Czy istnieje opcja że wpłyną jakoś na skuteczność wkładki?

ANETA (anonim, 31.60.82.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy powinnam wyjąć system Kyleena, jeśli jestem przygnębiona, mam biegunkę, dreszcze i czuję się zestresowana? Czy te dolegliwości miną?

Witam, stosuje wkładkę kyleena od pół roku. Moim skutkiem ubocznym jest poranna biegunka, dreszcze i przygnębienie i budzę się strasznie zestresowana . Nic w moim życiu się nie zmieniło co miałoby wpływ na takie dolegliwości. Więc uważam, że przyczyną jest wkładka. Dolegliwości trwają od miesiąca. Czy powinnam wyjąć wkładkę? Czy to wszystko minie?

Aneta2220 (anonim, 89.73.197.)
około miesiąca temu, Warszawa

Jakie są opinie o wkładce Kyleena?

Witam jestem dziś po wizycie u mojej pani ginekolog, chce założyć wkładkę miedzianą ale mnie od tego odbiegła aby nie było anemi i problemów morfologicznych. Poleciła wkładkę Kyleena z niska zawartością hormonu. Porównując Kyleena ma 19,5mg a Mirena 52mg. Czy są osoby które mają założoną wkładkę Kyleena? I mogą się wypowiedzieć? Jak libido, plamienia i miesiączkowanie? Czy też zanika? Broszurkę dostałam, ale z miłą chęcią poczytam komentarze osób które takie posiadają.

Ada (anonim, 83.7.170.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy krwawienie podczas stosowanie systemu Kyleena może trwać ponad 2 tygodnie?

Dzień dobry, mam założona wkładkę kyllena od ok 20 stycznia. Okres przyszedł regularnie, tylko że od dwóch tygodni mam okres i z tego co wywnioskowalam nie zapowiada się że będzie koniec. Czy to normalne mieć okres ponad 2 tyg...?

Magda (anonim, 37.248.158.)
około 2 miesięcy temu, Warszawa

Czy wkładka Kyleena może być przyczyną zmian skórnych u dziecka karmionego piersią?

Pytanie do mam karmiących piersią przy stosowanej wkładce kyleena. Czy zauważyłyście jakieś niepokojące objawy u swoich dzieci po zastosowaniu wkładki kyleena? Mój synek od miesiąca ma drobne krostki na buzi i zaczął mieć uczulenie na pampersy, które stosujemy od urodzenia od 6 miesięcy i nic się do tej pory nie robiło. Myślicie, że stosowanie wkładki może mieć na to wpływ?

Sylwia (anonim, 31.182.158.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy przy założonym systemie Kyleena można stosować tampony?

Dzień dobry. Wkładkę mam od kilku dni. Ze względu na możliwość długotrwałego krwawienia moje pytanie odnosi się do stosowania tamponów. Czytałam że niestety nie jest zalecane ale czy jest to wykluczone?? Czy jest możliwość przemieszczenia się wkładki przy aplikacji lub podczas wymiany tamponów?

Kinga (anonim, 83.3.120.)
około miesiąca temu, Warszawa

Czy krwawienie po stosunku przy założonej wkładce Kyleena jest powodem do niepokoju?

Dzień dobry mam wkładkę od 2 miesięcy pierwsze krwawienie trwało 6tygodni po tym czasie wszystko się uspokoiło ale po stosunku zaczęłam zauważyłam lekkie krwawienie które po 2godzinach ustalo ale zauważyłam że po kolejnym stosunku jest to samo czy mam się czymś niepokoić .

Dominika (anonim, 89.71.173.)
około 1 miesięcy temu, Warszawa

Czy nieregularne krwawienie to normalny objaw po założeniu wkładki Kyleena?

W piątek 7.02 miałam założona wkładkę Kyleena. Był to drugi dzień miesiączki. W poniedziałek, czyli po 4 dniach miesiączka się praktycznie skończyła. Przynajmniej tak mi się wydawało, bo krwawienie ustało na dwa dni po czym zaczęło się znowu. Nie jest obfite, ale występuje do teraz. Dodam, że stosuję od środy lek macmiror 500, ponieważ posiew wykazał obecność candida albicans. Czy to normalny objaw.

Ewelyn (anonim, 31.0.47.)
około 1 miesięcy temu, Warszawa

Po jakim czasie zaczyna działać wkładka Kyleena?

Mam pytanie dotyczące zabezpieczenia.
Minął miesiąc od założenia wkładki i miałam stosunek z pełnym zakończeniem, czy mogę być spokojna że byłam w pełni zabezpieczona i czy każdy stosunek może się tak kończyć.

Jatoja (anonim, 83.31.159.)
około 6 miesięcy temu, Warszawa

Czy możliwe jest przemieszczenie systemu Kyleena wewnątrz macicy?

Mam wkladke Kyleena , po badaniu usg lekarz powiedzial ze wkladka lezy poprawnie i dodal ze "te wkladki sie nie przesuwaja" . To prawda? Czy przesuniecie wkladki istnieje np. Tylko przy spiralach miedzianych?

Skonsultuj się z lekarzem on-line

Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.

Tylko 59,00 zł za konsultację z lekarzem ogólnym. A także 25 innych specjalizacji.

Umów telekonsultację

Produkty

Poniżej produkty przypisane do tego tematu.

Ostatnio aktywni specjaliści:

Marta Janocha, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 7 godzin temu
Katarzyna Domagała, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 9 godzin temu
Olga Sierpniowska, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 9 godzin temu
Karolina Siayor-Pietrzak, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 12 godzin temu
Katarzyna Jutrzonka, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 13 godzin temu
Agnieszka Soroko, mgr farm.
farmaceuta, redaktor
ostatni post około 22 godzin temu
Bartlomiej Owczarek
administrator