Ew2 (anonim, 31.0.33.) Warszawa 4 lata temu

Czy test ciążowy wykonany 40 dni po stosunku daje wiarygodny wynik?

10,00 zł

Czy test po 40 dniach po stosunku i po terminie miesiączki jest wiarygodny? 3 negatywne

166 odpowiedzi, 10 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

2 dni temu

Do @Megg:

Jest wiele czynników, które mają wpływ na prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, poza czasem do owulacji. Nie da się jednoznacznie takiego prawdopodobieństwa określić.

Megg (anonim, 46.112.84.) 2 dni temu

Jaka jest szansa na bycie w ciąży. Stosunek dwa dni przed owulacja .?

Lina (anonim, 46.112.84.) 4 dni temu

Aczkolwiek jakaś minimalna szansa jest na bycie w ciąży.?

Lina (anonim, 46.112.84.) 4 dni temu

Dziękuję ślicznie z odpowiedź :)

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

4 dni temu

Do @Lina:

Test można jeszcze powtórzyć po 14 dniach stosunku. Tydzień, szczególnie jeśli test nie był ultra czuły, to może być jeszcze za wcześnie, aby wykryć ciążę.

Lina (anonim, 46.112.84.) 4 dni temu

Witam stosunek z partnerem był dwa dni przed owulacja ;) test wykonałam tydzień później czy to nie za szybko. Oczywiście wyszedł negatywny .?!

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

39 dni temu

Do @Majjka:

Może Pani wykluczyć ciążę.

Majjka (anonim, 195.117.24.) 39 dni temu

Dzień dobry chciałabym zapytać o badanie beta HCG wykonałam je po 15 tygodniach od stosunku wynik <0,2 wystąpiły krwawienia ale chciałam się upewnić

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Alina:

Wszystko wskazuje, że nie jest Pani w ciąży. Nie ma powodu do obaw, a błędy testów ciążowych są bardzo rzadkie.

Do @Feliz:

Interpretacja USG należy do lekarza ginekologa. Może Pani skorzystać z telekonsultacji: https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja/z-ginekologiem

Odpowiedź doceniona:
10,00 zł

Alina (anonim, 46.134.84.) 9 miesięcy temu

Proszę o pomoc, czy jeśli stosunek był zabezpieczony prezerwatywą, ale miałam dni płodne 23.09-stosunek i od tego czasu zrobiłam dwa testy z krwi po 10 i po 24 dniach oba negatywne i dwa z moczu i oba negatywne, a ciągle boli mnie brzuch i jajniki, kręgosłup, wzięłam również tabletkę po, ale chyba było już po owulacji więc pewnie nie zadziałała(ciężko mi obliczyć, bo zazwyczaj miałam nieregularne cykle), 3 dni później miałam ostry ból lewego jajnika jak przed okresem nasilający się podczas chodzenia, po 6 dniach od stosunku pojawiło się delikatne krwawienie ze skrzepami (2 dni) następnie 10 dni plamienia na brązowo i czarno ze skrzepami i po którym zaś wystąpiły mocne bóle i twardy brzuch i dwa dni zaś było krwawienie tym razem krew była czysta (przypadło to na planowany okres, ale minęło po 2 dniach) Nadal boli mnie brzuch i kręgosłup pojawił się biały śluz i kłujące bóle w całej jamie brzusznej, czy to może być ciąża, czy test babycheck z krwi może dać zły wynik po 24 dniach od stosunku i 7 dni po planowanym terminie miesiączki?
Pozdrawiam

Feliz  (anonim, 77.91.15.) 9 miesięcy temu

Czy pęcherzyk ciążowy na usg ok. 5 tygodnia świadczy o tym, ze zapłodnienie miało miejsce 2-3 tyg wcześniej z tego stosunku co miał miejsce w tym czasie? Pozdrawiam;)

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Queen:

Z Pani opisu wynika, że do zapłodnienia miałoby dojść niemal rok temu. W takiej sytuacji z pewnością można wykluczyć ciążę.

Queen  (anonim, 77.91.15.) 9 miesięcy temu

Cześć, 28.11 ostatnia miesiączka, 9 grudnia współżycie, 23 grudnia miesiączka.
18 styczeń zrobiłam test, wyszedł negatywny i 19 styczeń miesiączka. wiec na pewno nie doszło do ciąży z tego współżycia z 9 grudnia!? Proszę o odpowiedz. 40 dni po tym stosunku wykonany został test.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Martyna:

Test ciążowy warto wykonać po 10-14 dniach od stosunku. Więcej informacji: https://www.gdziepolek.pl/artykuly/test-ciazowy-jaki-wybrac-i-kiedy-zrobic

O tym kiedy test może nie wykryć ciąży pisałam w załączonym wątku: https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/107889/co-moze-zafalszowac-wynik-beta-hcg-na-falszywie-ujemna-zrobilam

Martyna (anonim, 31.0.71.) 9 miesięcy temu

Ile czasu od stosunku powinnam zrobić test ciążowy?
Jakie są przyczyny nie wykrycia ciazy przez test?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Nati:

Prawdopodobieństwo ciąży jest znikome.

Nati (anonim, 31.0.65.) 9 miesięcy temu

Wspolzylam z partnerem 10.08 Zrobiłam 6 test ciążowych, które wyszły negatywnie. 20.09 byłam u lekarza,który wykluczył ciaze. Mam wszystkie objawy ciazy wraz z powiększeniem brzucha,piersi. Również pojawiły się nudności.Czy jest możliwość, że mogę być w ciazy albo ciąża źle się rozwija?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Karo:

W prawidłowej ciąży pęcherzyk ciążowy będzie widoczny w badaniu USG od 4. tygodnia ciąży.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Anes:

Jest to mało prawdopodobne. W prawidłowej ciąży pęcherzyk ciążowy będzie widoczny w badaniu USG od 4. tygodnia ciąży.

Karo (anonim, 31.0.59.) 9 miesięcy temu

W którym tygodniu ginekolog może zauważyć pęcherzyk?potwierdzić ciaze? Poprzez Usg dopochwowe? Miałam robione usg 21.09 A wspolzylam 10.08

Anes (anonim, 31.0.53.) 9 miesięcy temu

Czy jest możliwe by ginekolog na wizycie , 2 miesiące od współżycia nie zauważył pęcherzyka?ciazy?

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Nick:

Zarówno wystąpienie krwawienia jak i negatywny test ciążowy wskazują na brak ciąży.

Nick (anonim, 31.0.61.) 9 miesięcy temu

Dzień dobry. W dniu 9.08 wspolzylam z partnerem. 11.08 dostałam okres.
9.09. Miałam krwawienie,które trwało 3 dni i później przez dwa dni pojawiały sie krople krwi. 25.09 zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Mam wszystkie objawy ciazy wraz z przybieraniem na masie. Czy mogę wykluczyć ciaze?

Ola  (anonim, 188.33.248.) 14 miesięcy temu

Witam ostatni stosunek odbyłam 30grudnia. W styczniu i w lutym była miesiączka. W kwietniu skąpa.
Natomiast w marcu brak do dzis. 23 marca zrobiłam test po południu - negatywny. Czy jest on wiarygodny?

Madzia55 (anonim, 5.173.57.) 18 miesięcy temu

Witam dziś mija 53 dzień od
ostatniego stosunku ostatni okres 20grudnia i był spóźniony o 12 dni i skąpszy niż zawsze (zazwycAj miałam obfitsze krwią nienie) mam dziś 28 dzień cyklu zamiast okresu od wczoraj wieczora do dziś popołudnia miałam lekkie różowe plamienie. Robiłam 2 testy ciążowe i wyszly negatywne . Czy mogę w 100 procentach wykluczyć ciążę? I czym może być spowodowane takie plamienie zamiast krwi mam cyste 1.5 cm na jajniku byłam u ginekologa 28 grudnia i po badaniach mówił że wszytsko jest ok prócz tej cysty która prawdopodobnie sama się wchłonie? Co mam zrobić jeśli okres nie pojawi się za kilka dni?

Odpowiedź usunięta, ponieważ: jest duplikatem istniejącej treści.

Noname3 (anonim, 94.254.212.) 1 rok temu

Tylko dlaczego mogę nie mieć tego okresu? Zapomniałam dopisać, ze kochając się z nim miałam dni płodne, ale stosunek był przerywany.
muszę wykupić leki zaproponowane przez Panią i poczekam czy będzie poprawa.. Bo te upławy i ból są męczące

Noname3 (anonim, 94.254.212.) 1 rok temu

Tylko dlaczego mogę nie mieć tego okresu? Zapomniałam dopisać, ze kochając się z nim miałam dni płodne, ale stosunek był przerywany.
muszę wykupić leki zaproponowane przez Panią i poczekam czy będzie poprawa.. Bo te upławy i ból są męczące

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @Noname3:

Wykonane testy ciążowe oraz wystąpienie krwawienia wskazuje na brak ciąży.

Ból podbrzusza oraz żółte upławy mogą wskazywać na np. infekcję intymną. Zachęcam do skonsultowania objawów z lekarzem ginekologiem. Może Pani również skorzystać z teleporady oferowanej m.in. przez portal Gdziepolek.pl:

https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja

Do czasu konsultacji może Pani zastosować dostępne w aptekach internetowych i stacjonarnych preparaty łagodzące objawy infekcji intymnych. Wybór apteki internetowej umożliwia porównanie cen, a także zamówienie preparatu z dostawą do domu lub odbiorem osobistym w aptece.

Do dostępnych preparatów należą m.in.:

- Gynoxin Optima (zalecany w infekcjach mieszanych i grzybiczych):

https://www.gdziepolek.pl/produkty/95637/gynoxin-optima-kapsulki-dopochwowe/apteki

- Infectvagin (łagodzi stany zapalne i infekcje intymne różnego pochodzenia):

https://www.gdziepolek.pl/produkty/104401/infectvagin-globulki-dopochwowe/apteki

- Canesten (zalecany w infekcjach grzybiczych):

https://www.gdziepolek.pl/produkty/95204/canesten-kapsulki-dopochwowe/apteki

Równocześnie może Pani wprowadzić suplementację doustnymi probiotykami ginekologicznymi, które wpłyną na utrzymanie prawidłowej flory pochwy. Do dostępnych doustnych probiotyków ginekologicznych należą m.in.:

- ProVag:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/64895/provag-kapsulki/apteki

- Lacibios femina:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/42078/lacibios-femina-kapsulki/apteki

Zachęcam do zapoznania się z materiałami dodatkowymi, które mogą okazać się przydatne:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/infekcje-intymne-jak-sobie-poradzic

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-stosowac-preparaty-ginekologiczne

Noname3 (anonim, 94.254.212.) 1 rok temu

Witam. Miałam stosunek 14.10.22, tydzień po dostałam sporego krwawienia 22.10 ( trwał 4-5dni). Robiłam test 13 dni po (neg), 3 tygodnie po (neg) i miesiąc po i tez wyszedł negatywny.
Okresu nie mam nadal od tego .. boli mnie podbrzusze i mam żółtawe upławy.. czy to może oznaczać ciąże? Mam już takie schizy..

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @ pola:

Wynik testu ciążowego wykonanego po 6 tygodniach od stosunku jest wiarygodny.

pola (anonim, 94.254.176.) 1 rok temu

Czy test po 6tygodniach od stosunku jest wiarygodny? Mialam dwa 7dniowe krwawienia

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @ Igor:

Wykonywane testy ciążowe (ostatni po 14 dniach od zdarzenia) oraz krwawienie wskazują na brak ciąży.

W przypadku, gdy plamienia powtarzają się, zachęcam do konsultacji z lekarzem ginekologiem. Być może u dziewczyny występują zaburzenia miesiączkowania wymagające przeprowadzenia diagnostyki.

Igor (anonim, 93.105.6.) 1 rok temu

Dzień dobry dnia 13 czerwca z dziewczyna opieraliśmy się narządami o siebie i możliwe ze w jakiś sposób prejakulat dostał się na waginę potem tez mogłem go wepchnąć palcem, dnia 20 czerwca wykonaliśmy test wyszedł negatywny następny 22 tez negatywny 27 tez negatywny. 25 zauważyła plamienie brązowe trwało 4 dni i 29 wystąpił okres był on inny niż zawsze ale byl w miarę obfity. Przez ten miesiąc nie czuła się zle ani nic się nie działo. Jednak jest 26 lipca a u niej wystąpiło plamienie krwią czy to może być ciąża?

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Do @Pola lola:
Wynik testu ciążowego wykonanego miesiąc po stosunku jest już wiarygodny. Negatywny wynik testu oraz miesiączka świadczą o tym, że nie jest Pani w ciąży. Nie ma potrzeby wykonywania kolejnego testu.

Pola lola (anonim, 94.254.203.) 2 lata temu

Witam. Ostatni stosunek miałam 29.05 dzień po okresie. Okresu dostałam z 22.06 na 23.06. ostre krwawienie miałam do 25.06 później tylko przy podcieraniu się krew. Test ciążowy zrobiłam z porannego moczu (negatywny) 28.06.dodam , że w dniu spodziewanej miesiączki również robiłam i wyszedł negatywny. Dziś 1.07 czuję mokrosc wejście do pochwy mam otwarte i jest wyżej. Lecz mój śluz jest wodnisty. Czy muszę powtarzać test ciążowy ?

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

2 lata temu

Do @Ewelka:

W przypadku wykonania testu z porannego moczu, po upływie co najmniej 10-14 dni od stosunku, może Pani wykluczyć ciążę.

W przeciwnym razie, zachęcam do powtórzenia testu.

Ewelka (anonim, 31.183.180.) 2 lata temu

Dzień dobry,
13.05 współżyliśmy z mężem (miałam dni płodne) 25.05 miałam krwawienie i trwało dwa dni (było inne niż zwykle bo jasnoczerwone i bez skrzepów dwa dni przed planowaną miesiączką) robiłam test ale wynik negatywny. Czy całkowicie można wykluczyć ciążę?

Katarzyna Domagała Farmaceuta

2 lata temu

Tak, można wykluczyć ciążę.

Asia11 (anonim, 5.184.119.) 2 lata temu

Witam serdecznie. 24 grudnia chorowałam na covid 19. Nałożył mi się na to okres. Miałam bardzo obfite krwawienie z dużymi skrzepami krwi( przypominało krwotok). 12 .01 dostałam lekkie krwawienie , trwało pół dnia . Do dnia dzisiejszego brak okresu. 31 01. zrobiłam 1 test ciążowy- negatywny, 3.02, 8.02,10.02 testy ciążowe- negatywne i 11.02 beta hcg z krwi także negatywny. 17.02 z rana po załatwieniu na papierze troszkę ciema krew i to wszystko. Okresu nadal brak. Mam 43 lata. Rok wcześniej miałam usuwanego polipa endrio. Czy mozna wykluczy ciążę?

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

2 lata temu

Do @Marysia:

Tak, wszystko wskazuje na to, że może Pani wykluczyć ciążę.

Marysia  (anonim, 5.173.106.) 2 lata temu

Negatywny test po 8tyg od stosunku i wystąpienie 7dniowego krwawienia w 100% wyklucza ciążę?

Zuza (anonim, 185.97.16.) 2 lata temu

Do@ Olga Sierpniowska:
Stosuje tabletki antykoncepcyjne i za każdym razem występowało krwawienie z odstawienia w czasie przerwy. Jednak cały czas mam jakieś obawy przed ciążą

Olga Sierpniowska Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Do @Zuza: moim zdaniem takiej możliwości nie ma. Ponadto z Pani wpisu wynika, że byłaby Pani w 4-5 miesiącu ciąży. Powinny wystąpić objawy takie jak brak miesiączki oraz inne, zauważalne zmiany w organizmie. Jeśli wynik testu nie jest dla Pani uspokajający, to proszę udać się do ginekologa.

Zuza (anonim, 37.225.87.) 2 lata temu

Czy jest możliwe,że test hcg z krwi zrobiony parę razy za każdym razem z takim samym wynikiem<2,3 ostatni cztery i pół miesiąca po stosunku nie wykrył ciąży? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Do @Zuza:
Nie, wynik oznacza brak ciąży. Zgodnie z opisem dołączonym do wyniku badania, wartość poniżej 5 mIU/ml oznacza brak ciąży.

Zuza (anonim, 5.173.97.) 2 lata temu

Czy to ciąża?

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły