---

Neko (anonim, 37.47.40.) Warszawa 3 lata temu

Czy mam się obawiać ciąży, jeśli 20 testów ciążowych wykonanych przez 5 tygodni od stosunku jest negatywnych?

Witam proszę o pomoc 8 grudnia współżyła z chłopakiem był to dzień mojej owulacji i pękła nam prezerwatywa dosłownie na dwie minuty ( wcześniej sprawdzałam kazać mu wyjąć czy gumka jest cała i po dwóch minutach od sprawdzenia okazało się że pękła) chłopak nie doszedł, nie spuścił się jedynie z czym mogłam mieć kontakt to prejakulat
Odoczekałam 14 dni zrobiłam test ciążowy negatywny, później znów kolejny i tak do dnia spodziewanej miesiączki zrobiłam ich z 10 każdy negatywny, miesiączka wystąpiła w terminie trwała tyle co zawsze czyli 7 dni ale nie była tak obfita jak zawsze. Dziś mija 5 tygodni od stosunku a testy dalej negatywne za 11 dni powinnam dostać miesiączki (31dniowe cykle) a pojawiły się u mnie mdłości zrobiłam test i wyszedł negatywny podsumowując minęło 5 tygodni a wszystkie testy z 20 sztuk negatywne czy mam się czego obawiać? Niepokoją mnie te mdłości i ból brzucha który się dziś pojawił

47 odpowiedzi, 1 subskrybent

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

16 miesięcy temu

Wystąpienie miesiączki, a także uzyskanie 20 wyników negatywnych testów ciążowych wskazuje na brak ciąży.

Mdłości i ból brzucha mogą być wywołane autosugestią. Mogą być również objawem rozpoczynającej się np. infekcji jelitowej.

W przypadku, gdy objawy nie ustąpią, zachęcam do konsultacji z lekarzem internistą. Może Pani również skorzystać z teleporady oferowanej m.in. przez portal Gdziepolek.pl:

https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja

Do czasu konsultacji może Pani zastosować preparaty łagodzące mdłości m.in. dostępne w aptekach internetowych i stacjonarnych produkty:

- Anaketon:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/98377/anaketon-krople/apteki

- Lokomotiv:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/44760/lokomotiv-drazetki/apteki

Do preparatów rozkurczających, łagodzących ból brzucha należą m.in.:

- No-Spa:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/54554/no-spa-tabletki/apteki

- Buscopan forte:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/14201/buscopan-forte-tabletki-powlekane/apteki

Do najbardziej czułych testów ciążowych należą testy wykonywane z krwi. Można je zakupić w aptekach internetowych i stacjonarnych, jak np.:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/8584/babycheck-1-wb-test-ciazowy-z-krwi-test/apteki

lub wykonać w laboratorium.

Oznaczenie poziomu beta-hCG w krwi umożliwia wykrycie już kilkudniowej ciąży.

Zaleca się wykonanie oznaczenia nie wcześniej niż po upływie co najmniej 6 dni od terminu przewidywanego zapłodnienia.

Przyjmuje się, że dla kobiety ciężarnej w pierwszych tygodniach ciąży wynik oznaczenia poziomu hormonu beta-hCG powinien wynosić ponad 5 mIU/ml.

W prawidłowo rozwijającej się ciąży poziom beta-hCG podwaja się średnio co 48 godzin i rośnie aż do 9-12 tygodnia ciąży. W późniejszym etapie ciąży spada do 10-20 % wartości maksymalnej.

Możliwe jest również wykonanie testów z porannego moczu. W przypadku testów ultraczułych możliwe jest wykrycie 5-7 dniowej ciąży. Ze względu na przeżywalność plemników zaleca się ich wykonanie po ok. 10 dniach od stosunku. Są to dostępne w aptekach internetowych i stacjonarnych testy wykrywające stężenie beta-hCG na poziomie ponad 10 mIU/ml, jak np.:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/97388/domowe-laboratorium-pink-test-ciazowy-strumieniowy-super-czuly-test/apteki

https://www.gdziepolek.pl/produkty/54428/nordtest-test-ciazowy-plytkowy-test/apteki

W przypadku, gdy od niezabezpieczonego stosunku minęło już co najmniej 14 dni możliwe jest wykonanie testu ciążowego z moczu o czułości 25 mIU/ml, jak np.:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/63926/pre-test-plytkowy-test/apteki

https://www.gdziepolek.pl/produkty/94712/baby-boom-test-ciazowy-strumieniowy-test/apteki

Na załączonych wyżej stronach można porównać ceny testów w aptekach internetowych i zamówić je z odbiorem w aptece lub dostawą do domu. W miastach takich jak Warszawa, Wrocław, Łódź czy Białystok produkty można zamówić z dostawą błyskawiczną nawet w 1h dzięki usłudze Wolt Drive - sprawdź czy w Twojej lokalizacji usługa jest dostępna:

https://www.gdziepolek.pl/koszyk/szybka-dostawa?src=zf

Jeżeli miesiączka nie występuje, a testy ciążowe są negatywne zaleca się konsultację z lekarzem ginekologiem.

Zachęcam do zapoznania się z materiałami dodatkowymi, które mogą okazać się przydatne:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/test-ciazowy-jaki-wybrac-i-kiedy-zrobic

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

6 dni temu

Do @Misia:

Stres i choroba mogą opóźnić wystąpienie krwawienia miesiączkowego. Testy ciążowe wykonane po takim czasie powinny już dawać wiarygodne wyniki.

Misia  (anonim, 83.21.245.) 7 dni temu

Witam proszę o pomoc ! 9 lutego współżyłam z chłopakiem 16/17/18/19 robiłam testy ciążowe pink i jakiś inny wyszły wszystkie negatywne czy to nie za szybko na test z partnerem nie używaliśmy przezerwatyw ale najprawdopodniej nie było żadnego wytrysku okresu mam przeważnie reguralnie cykli mam 28/27/29 dziś jest 34 cykl odczuwam lekkie rwanie w podbrzuszu od tygodnia mam bardzo duży stres nie wiem czy to tez by mogło opuznic misiaczeke akualnie przechodzę przzez monoukleoze zakaźna i czy to mógłby spowodować spuznienie ? Żadnych leków mie biorę jedynie do jamy ustnej octeangin

Zestresowana (anonim, 5.173.250.) 3 miesiące temu

Witam czy lek biostymina, lub eutyhyrox 100 wpływa na wynik beta hcg? Dziękuje

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

3 miesiące temu

Do @Skrzacik56:

Nic nie wskazuje, na to aby była Pani w ciąży. Po takim czasie, testy ciążowe wykazałyby wynik dodatni.

Skrzacik56 (anonim, 31.0.44.) 3 miesiące temu

Witam, we wrześniu przesunięta miesiączka o kilka dni. Po zakończeniu po 4 dniach pojawiło się kilkudniowe plamienie. W październiku podobnie tylko plamienie pojawiło się od razu po zakończonej miesiączce. Ostatni stosunek był w drugiej połowie września. Od września do dzisiaj zrobiłam z 6 testów ciążowych i wszystkie negatywne. Jednak czuję,że mam jakby wzdęty brzuch, większe piersi, czasami bóle kręgosłupa i podbrzusza. Czy to ciąża? Do lekarza wybieram się dopiero w następnym tygodniu

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

8 miesięcy temu

Do @ Franka:

W przypadku prawidłowego wykonania testów nie jest to możliwe.

Franka  (anonim, 83.10.90.) 8 miesięcy temu

Dzień Dobry,
Mam pytanie czy jest możliwe aby wykonane testy ciążowe z moczu nie wykryły już 12 tygodniowej ciąży ?

Coco (anonim, 46.134.75.) 9 miesięcy temu

Dziękuję za pomoc. Uspokoiła mnie Pani.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Coco:

Jeśli to Panią uspokoi, to można wykonać dodatkowo badanie beta-hCG, jednak nie jest to konieczne.

Coco (anonim, 46.134.75.) 9 miesięcy temu

Miesiączki występują z odstawienia ale nie są aż tak bolesne ale zawierają dość dużo skrzepów.
Czyli nie ma konieczności wykonywania betaHCG ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Coco:

W mojej opinii prawdopodobieństwo ciąży w opisanej sytuacji jest znikome. Piersi mogą być obrzmiałe w wyniku stosowania tabletek antykoncepcyjnych.

Coco (anonim, 46.134.75.) 9 miesięcy temu

Dzień dobry,
Opiszę swoją sytuację a mianowicie od marca zaczęłam stosować tabletki antykoncepcyjne i w połowie marca zrobiłam test ciążowy przed wizytą u ginekologa test o czułości 10 i po upływie 5 minut pojawiła się lekko blada kreska na teście. Kolejnego dnia rano zrobiłam test ale wyszedł negatywny jak i zrobiony po tygodniu i dwóch też wyszedł negatywny. W kwietniu wykonałam 4 kolejne testy i również były negatywny moje pytanie brzmi czy mogę być w ciąży ? Mam uczucie, że moje piersi są większe jak również brzuch choć podobno widać, że schudłam. W lutym współżyłam z partnerem ale nie były to dni płodne.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

15 miesięcy temu

Do @Anonim:

Warto powtórzyć badanie beta-hCG. Być może doszło do błędu pomiaru. Załączam pomocny wątek: https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/91130/jak-skuteczne-jest-badanie-beta-hcg-czy-moze-sie-ono-mylic

Anonim  (anonim, 194.181.88.) 15 miesięcy temu

Witam,
Ostatnia miesiączkę miałam 12 października, razem z mężem zabezpieczaliśmy się i nie doszło do sytuacji kryzysowej. Do dzisiaj nie mam okresu 3 dni temu byłam u ginekologa nie stwierdził ciąży, wykonałam Bete HCG której wynik wykazał 30. Dziś rano zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywny. Jakie mogą być przyczyny takiej sytuacji ? Posiadam PCOS.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

17 miesięcy temu

Do @Maryna:

Negatywne wyniki testów wkluczają ciążę.

Maryna  (anonim, 77.87.222.) 17 miesięcy temu

Witam czy 6 tygodni temu współżycie z mężczyzną . Zabezpieczony był prezerwatywa. Zrobione 7 testów wszystkie negatywne . 2 testy HCG beta też negatywne. Mogę się obawiać ciąży?

Olga Sierpniowska Farmaceutka, Redaktorka

18 miesięcy temu

Do @KasiaKwiatkowa: plemniki nie byłyby w stanie przeżyć 6 godzin poza organizmem. Natomiast sama Pani napisała, że odbyła aż dwa stosunki - nawet, jeśli były one przerywane, to ta technika nie jest uważana za skuteczna metodę zapobiegania ciąży. Jeśli współżycie miało miejsce 29 lipca, to test wykonany 18 sierpnia powinien wykazać ciążę, gdyby do niej doszło. Jednak skoro nie ma Pani miesiączki już ponad dwa tygodnie i pojawiły się silne dolegliwości bólowe, to proponuję kontakt z ginekologiem.

KasiaKwiatkowa (anonim, 37.47.210.) 18 miesięcy temu

Do stosunku doszło 29 lipca , chłopak doszedł sam wcześniej a później doszlo do stosunku 6h później bez zmycia spermy , czy jest szansa na ciąże czy raczej wszystkie plemniki umarły? Około 10 sierpnia powinnam dostać miesiączkę , niestety jej nie dostałam i już 2 tygodnie jej nie mam . Robiłam 18 sierpnia test ciążowy i wyszedł negatywny. Nie pokoji mnie to ze nie mam miesiączki , boli mnie tez mocno brzuch i mam zaparcia i wzdęcia . Czy jestem w ciąży ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @Lala:

Prawdopodobieństwo ciąży jest znikome. Warto udać się do ginekologa na badania kontrolne, ponieważ Pani problemy mogą wskazywać na zaburzenia miesiączkowania: https://www.gdziepolek.pl/kategorie/leki-na-zaburzenia-miesiaczkowania

Lala  (anonim, 83.31.104.) 1 rok temu

Dzień dobry,
Czy powinnam się obawiać ciąży, w lutym po zakończeniu miesiączki kolejna dostałam w odstępie tygodnia od zakończenia wcześniejszej, a jeszcze następna po 15 dniach (dodam, ze obie trwały 6dni, były obfite i lekko bolesne jak zazwyczaj). Później następna dostałam w miarę normalnie po upływie 25dni, teraz natomiast okres mi się spóźnia już 16 dni. Wykonałam już 5 testów ciążowych i wszystkie są negatywne. Czy istnieje szansa ze rzeczywiście jestem w ciąży?

Aleksandra Żywiec-Pelczar Farmaceuta

1 rok temu

Do @Viola: Test ciążowy wykonany w dniu spodziewanej miesiączki lub później daje wiarygodny wynik. Jest mało prawdopodobne, by wykonane testy wskazywały fałszywie ujemny wynik. Jeśli w dalszym ciągu ma Pani wątpliwości, może Pani wykonać test ciążowy z krwi w laboratorium bądź test ciążowy wykonywany z krwi dostępny w aptekach stacjonarnych i internetowych:
https://www.gdziepolek.pl/produkty/8584/babycheck-1-wb-test-ciazowy-z-krwi-test/apteki

Viola (anonim, 46.204.40.) 1 rok temu

Witam.
Ostatnia miesiączkę miałam 16 kwietnia. Kalendarzyk pokazuje mi owulacje w dniu 29 kwietnia,seks był 27 kwietnia. 7 maja miałam plamienie. Kropelka na wkładce (blado różowa) i na papierze z dwie kropelki czerwone. Nic poza tym. 9, 12 i 13 maja robiłam test ciążowy- wynik negatywny. Czy jest możliwość, ze testy dały błędny negatywny wynik?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @Maleństwo:

Mało prawdopodobne jest, aby aż 3 testy były wadliwe. Jeśli jednak chce mieć Pani pewność, to proszę wykonać test beta-hCG z krwi w laboratorium. Jest to najbardziej wiarygodny test pozwalający ustalić czy kobieta jest w ciąży.

Maleństwo (anonim, 188.146.204.) 1 rok temu

Witam. Ok 18 marca wspolzylam z mezem bez zabezpieczenia. Nie doszlo do wytrysku we mnie. 16 dni temu powinnam dostac miesiaczke ale nadal nie dostalam. Zrobilam 3 testy ciazowe ostatni wczoraj wszystkie negatywne. Czy testy mogly byc wadliwe i jednak jestem w ciazy? Wieczorem kiedy klade sie spac czuje delikatne klucie w podbrzuszu jak w dwoch poprzednich ciazach.

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @Lolit@:

Wystąpienie krwawienia z odstawienia wskazuje na brak ciąży.

Lolit@ (anonim, 5.184.244.) 1 rok temu

Witam, biorę tabletki antykoncepcyjne od 3 lat.
Stosunek miał miejsce 21lutego. Wykonałam 5 różnych testów ciążowych każdy nich wyszedł negatywny oraz miałam 2 miesiączki w terminie od tamtego stosunku czy istnieje możliwość żebym była w ciąży?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @Talarek:

Być może przy radzeniu sobie z tym lękiem i obawami, pomocne będzie utwierdzenie się o braku ciąży poprzez wykonanie dokładnego testu beta-hCG z krwi lub badania ginekologicznego. Warto również rozważyć wizytę u psychologa.

Talarek (anonim, 89.151.34.) 1 rok temu

Czyli mam sobie nie dopowiadać ze brzuch mi urósł i w ogóle popadać w obsesje bo nawet teraz robiłam test ciążowy bobotest i wyszedł negatywny 16 tygodni i 3 dni bo się zastanawiam czy wręcz nie popadłem w ciąże urojoną przez ten lęk

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @Talarek:

Opisana historia wskazuje na to, że nie ma szans, aby była Pani w ciąży. Nie ma powodu do obaw.

Talarek (anonim, 94.254.235.) 1 rok temu

Dzień dobry chce opisać moja sytuacje 18 grudnia odbyłam stosunek z moim chłopakiem (tez w dni niepłodne )ale tak jak w sytuacji powyżej pękła nam prezerwatywa ,dosłownie na 2minuty i reszta prezerwatywy tez została usunięta ,chłopak we mnie nie doszedł ale wcześniej przed stosunkiem (podczas pieszczot doszedł ,wszystko zostało umyte itd przed stosunkiem ) po tygodniu od stosunku wykonałam test ciążowy z moczu i wyszedł negatywny i tak powtarzam co jakiś czas (co tydzien mniej więcej lub częściej ) 16 stycznia dostałam okresu mega obfity czyli tak jak zwykle trochę spóźniony ale zwykle mam nieregularne, później znowu i tak powtarzałam testy za każdym razem wynik negatywny i kupowałam z różnych firm i tak w pierwszym tygodniu marca tez dostałam okres rowniez obfity , i jeszcze dwa razy powtórzyłam test 30 marca rowniez negatywny ,a także 5 kwietnia dostałam okresu czyli teraz idealnie w terminie ale już o wiele mniej obfity ,warto wspomnieć ze mogły mi się spóźniać przez duzy stres i zaburzenia odżywiania i pytanie czy jest możliwość bym była w ciazy bo już świruje i zaczynam wrecz se wmawiać ze brzuch mi urósł (gdzie nawet podobno schudłam )

Olga Sierpniowska Farmaceutka, Redaktorka

1 rok temu

Do @Alice323: nic nie wskazuje na to, aby była Pani w ciąży.

Alice323 (anonim, 89.151.34.) 1 rok temu

Dzień dobry mam podobna sytuacje zrobiłam 15 testów ciążowych w różnych odstępach każdy wyszedł negatywny . Stosunek był 16 tygodni temu ,żadnych objawowo nie mam ani nic podczas tego czasu miałam dwa obfite okresy i teraz mam jakby jeden normalny (ani obfity ani skąpy ) nic brzucha nie widać ani nic bo nawet mocno mogę wciągnąć brzuch czy to możliwe bym była w ciazy ? Mam się czego obawiać ?

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Do @Jak.xxx:

Wykonane testy ciążowe jak i wystąpienie miesiączki wskazuje na to, że nie jest Pani w ciąży.

Każdy niezabezpieczony stosunek (nawet bez wytrysku) stwarza ryzyko ciąży, jednakże nie każdy stosunek kończy się ciąża. W przypadku chęci skutecznego zabezpieczenia przed ciążą zachęcam do konsultacji z ginekologiem, który pomoże Pani w doborze odpowiedniej antykoncepcji.

Jak.xxx (anonim, 31.0.51.) 1 rok temu

Witam.
14 lutego współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia, tyle że on nie doszedł we mnie. Zaznaczę że 7 lutego miałam normalną miesiączkę. Teraz miesiączkę dostałam 6 marca, jednak była skąpa, ale bolesna tak jak zawsze... Wykonałam pierwszy test ciążowy 9 marca - negatywny, 12 marca - negatywny, 14 marca - negatywny, 17 marca z porannego moczu negatywny. Przez stres nie jadłam tak jak miałam, nie spałam i czułam teraz coś w podbrzuszu ale wydaje mi się że to wynika że stresu... Trochę mi się odbija... Czy mogę być w ciąży?

Katarzyna Domagała Farmaceuta

2 lata temu

Nie jest Pani w ciąży, jeśli testy dały wynik negatywny.

Fivik (anonim, 5.173.34.) 2 lata temu

Hej mam podobne pytanie czy to możliwe żebym była w ciąży jak na stówę miałam okres w dobrym terminie (przeszedł tak jak zwykle czyli okropnie się czułam i brzuch mnie bolał i był mocny wiec to napewno okres ) i zrobiłam 7/8 testów już sama nie jestem pewna ile każdy w rożnym terminie i tez po miesiączce bo nadal żyje w stresie wiec proszę o wsparcie

Katarzyna Domagała Farmaceuta

2 lata temu

Z całą pewnością może Pani wykluczyć ciążę.

Lola (anonim, 37.248.216.) 2 lata temu

Czy możliwe że 11 testów wykonywanych z porannego moczu nie wykryją ciąży, ostatni stosunek był w listopadzie, zażywam tabletki antykoncepcyjne vines, nie pominęłam tabletki w grudniu wystąpiło brązowe plamienie 17.12 natomiast w styczniu czy tabletkach placebo odczywałam bóle w podbrzuszu, od tygodnia mam żółte upławy krwawienie nie wystąpiło , według badań z moczu wyszło ze z dwa trzy tygodnie temu mogłam przechodzić infekcje, czy jest mogę wykluczyć ciąże? 11 testów wykonanych od listopada wychodziły negatywne, test z dziś roznieś

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

2 lata temu

Do @Mała:

W przypadku standardowo trwających cykli (21-35 dni) istnieje prawdopodobieństwo, że jest Pani w ciąży. Zachęcam do konsultacji z ginekologiem w celu potwierdzenia lub wykluczenia ciąży.

Otrzymywanie różnych wyników testów ciążowych może wynikać np. z zastosowania testów o różnych czułościach, wykonywania ich o różnych porach lub nieprawidłowego wykonywania testów.

Mała (anonim, 109.125.222.) 2 lata temu

Witam mam pytanie od dłuższego czasu uprawiam sex z moim mężem bez żadnego zabezpieczenia on przy naszym zbilzeniu dochodzi we mnie do końca .Testy robilam ze 20 razy raz mi wychodzi test pozytywny a następnym razem negatywny . Nie byłam jeszcze u ginekologa ostatnio miałam okres 15.12.2021 czy mogę być w ciąży ?

Katarzyna Domagała Farmaceuta

2 lata temu

Odpowiedzi na to pytanie udzieliłam już poniżej.

Eddy (anonim, 89.234.195.) 2 lata temu

Czyli mam się nie przejmować i nie dobierać sobie do głowy ? Ciąża raczej jest nierealna w tym wypadku ?

Katarzyna Domagała Farmaceuta

2 lata temu

Z całą pewnością nie jest Pani w ciąży.

Eddy (anonim, 89.234.195.) 2 lata temu

Dzień dobry,
Mam podobne pytanie jak Pani wyżej. Krótko opisze swoją sytuację. Otóż stosunek z penetracja w środku pochwy miał miejsce 14 tygodni temu od tego czasu nie było penetracji z udziałem członka jedynie jakieś masturbacje. Od tego czasu przeprowadziłam szereg testów ciążowych w rożnym odstępie czasu każdy był z wynikiem negatywnym ostatni w czwartek o czulosci 10 mIU/ml z porannego moczu negatywny. Stad moje pytanie czy mogę być spokojna ze nie jestem w ciąży a te wielokrotnie wykonywane testy ciążowe są wiarygodne? Pytam ponieważ już świruje i psychicznie się wykańczam… mam wrażenie ze moje podbrzusze się powiększyło i są dni kiedy bardzo często oddaje mocz a są takie gdzie czuje potrzebę tylko raz dwa na dzień… ogólnie od tego czasu miałam 3 miesiączki za każdym razem były spóźnione dlatego tez wykonywałam test po każdym spóźnionym terminie miesiączki wyniki wskazywały jedna kreskę a ja brałam gorące kąpiele w celu „wywołania” okresu który zazwyczaj po 3-5dniach spóźnienia przychodził. Prosze o jakieś słowo uspokojenia. Pozdrawiam

Katarzyna Domagała Farmaceuta

3 lata temu

Pani wpis zawiera informacje, które potwierdzają jednoznacznie, że nie jest Pani w ciąży. 20 sztuk negatywnych testów ciążowych może dać Pani pełną wiarygodność, że nie doszło do zapłodnienia.

Domyślam się, że mdłości i ból brzucha mogą być spowodowane stresem, który towarzyszy niepewności odnośnie możliwej ciąży. Nie musi się jednak Pani niepokoić - nie jest Pani w ciąży.

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły

)