---Wolt Drive - zapytaj farmaceutę - pytania

Marta (anonim, XXX.XXX.XXX.XXX) Warszawa 17 miesięcy temu

Czy tabletki Fatoslimin rzeczywiście pomagają schudnąć?

Czy tabletki Fatoslimin rzeczywiście pomagają schudnąć?

Jakiś czas temu natrafiłam na reklamę Fatoslimin i nie będę ukrywała, że produkt bardzo mnie zaciekawił. W internecie znalazłam pełno pozytywnych recenzji na temat tego produktu. Każda z nich gwarantowała spadek wagi w szybki i bezpieczny sposób.

Zamówiłam dwa opakowania i i podjęłam wyzwanie dodatkowo zmniejszając bilans kaloryczny oraz dodając aktywność fizyczną.

Okazało się, że po miesiącu stosowania Fatoslimin nie udało mi się schudnąć obiecanych kilogramów. Waga nie drgnęła nawet o pół kilo.

Mam pytanie, czy jest to produkt cud tak jak opisują go w Internecie, czy jest to zwykły marketing?

Produkt niby ma w sobie składniki tj. garcinia cambogia, które w największym stopniu pomagają spalić tkankę tłuszczową, ale dlaczego w takim razie u mnie waga nie drgnęła?

66 odpowiedzi, 2 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

redakcja Administrator

17 miesięcy temu

Dzień dobry,

ponieważ zwrócono nam uwagę na ten wpis, sprawdziliśmy, czy nie jest on częścią szerszej kampanii i przeprowadziliśmy krótką analizę.

Jak widać z przeglądu wyników Google, tworzonych jest dziesiątki stron na różnych domenach zawierających podobne treści na temat Fatoslimin, przy czym widać, że zawierają one w tytułach takie frazy jak:

- "Fatoslimin opinie i efekty"
- "Fatoslimin uważaj na oszustwo" - "Fatoslimin analiza suplementu" - "Niezależna recenzja Fatoslimin" - itp.

Strona na głównej domenie produktu zawiera błędy, na przykład mówi o skuteczności plastrów, podczas gdy produkt jest w kapsułkach, lub wyjaśnia brak produktu w aptekach "brakiem numeru PZN". Taki numer identyfikacyjny używany jest w Niemczech, więc sugeruje to nieudolne tłumaczenie z innego języka.

Jako dowody skuteczności produktu na promujących go stronach przytaczane są anonimowe opinie z "forów".

Przytoczonym relacjom użytkowników towarzyszą zdjęcia, które, jak można sprawdzić wyszukując je przez Google, stanowią stock photos.

Strona produktu nie zawiera żadnych danych podmiotu odpowiedzialnego ani danych kontaktowych poza anonimowym formularzem.

W załączeniu ilustracja wyników analizy na dzień 9. stycznia 2023.

Olga Sierpniowska Farmaceutka, Redaktorka

17 miesięcy temu

Nie mamy aktualnie opinii pacjentek na temat produktu Fatoslimin. Suplementy diety mogą wspomagać odchudzanie, ale bez istotnego ograniczenia ilości przyjmowanych kalorii i zwiększenia wysiłku fizycznego raczej nie będą skuteczne. Napisała Pani o diecie i aktywności - jest to krok w dobrym kierunku, ale być może nie były one wystarczająco intensywne. Pomocna może być konsultacja z dietetykiem:

https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja

W przypadku problemów z utratą wagi warto rozważyć także konsultację z lekarzem rodzinnym, który może zasugerować podstawowe i - ewentualnie - dalsze badania. Jednocześnie należy urealnić swoje oczekiwania związane z możliwością szybkiej utraty wagi.

Załączam nasze materiały na temat odchudzania, być może będą pomocne:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/fakty-i-mity-o-odchudzaniu

https://www.gdziepolek.pl/kategorie/odchudzanie

https://www.gdziepolek.pl/kategorie/ziola-na-odchudzanie

Judka (anonim, 77.3.51.) 25 dni temu

Witaj, ja tez kupilam te tabletki .Mimo, ze tez pol.opakowania zjadlam, cwicze, lepiej jem..Waga nie spada. Szczerze rozczarowana, na opakowaniu nic nie mozna przeczytac..

Elżbieta (anonim, 78.11.155.) 2 miesiące temu

Do : A_ja_polecam:

Zakładając, że nie jesteś współpracownikiem tej firmy (w co szczerze wątpię), który dostał polecenie od szefa, żeby napisać coś pochlebnego na temat oszukańczego preparatu i jeśli naprawdę schudłaś/eś tak jak piszesz, to nastąpiło to WYŁĄCZNIE z powodu rygoru o którym piszesz - czyli deficyt kaloryczny, ograniczenie węglowodanów, słodyczy, włączenie ruchu etc.
Podsumowując utrata wagi nie nastąpiła z powodu placebo za kilkaset złotych jakim jest ten preparat.

A ja Polecam !! (anonim, 83.25.152.) 3 miesiące temu

A ja mogę powiedzieć że mi pomogły ale POMOGŁY !! To nie są tabletki cud weźmiesz i chudniesz no nie. Brałam je regularnie tak jak kazali jak zaczęłam je brać ważyłam 83 kg przy codziennym jedzeniu węglowodanów i białko w tym owoce do 16 i kolacja do 19 wycofałam słodycze przy okresie tylko czekolada gorzka 80% i tylko max dwie kostki zero alkocholu i ćwiczenia domowe codziennie w niedziele było wolne wystarczyła godzinka i schudłam do 57 kg jestem rok po diecie i przytyłam tylko kilo a już jem słodycze lody i czasem zdarzy mi się wypić drinka wiec tabletki działają ale jak się je odpowiednio bierze. Moja dieta była 1200 kalorii ja dałam radę myślę że dacie radę ale to wszytko siedzi w głowie nie ma tabletek co cię odchudza bez diety no sorry ja jak bym mogła n pewno bym jeszcze raz je kupiła. Polecam mi się udało

Dominika (anonim, 78.11.155.) 6 miesięcy temu

ten preparat to placebo za ponad 200 zł za opakowanie...jedno wielkie oszustwo i mam nadzieję, ze kiedyś się ktoś weźmie za tych oszustów, w końcu na to jest paragraf..

Elżbieta (anonim, 89.74.101.) 6 miesięcy temu

Oczywiście, ze totalne oszustwo!!Jak VeraFit i chwyt marketingowy o mitochorndrium, no po prostu śmiechu warte.Dzwoni tylko co 3 tygodnie baba i opowiada dyrdymały, jak to się schudnie,a wszystko ma na celu złapanie naiwniaka na kasę na kolejne miesiące...Powinno się ją od razu zrugać i opieprzyć. Dziwi mnie, że ludzie nie maja minimum moralności i bez mrugnięcia powieką naciągają innych na pieniądze, życzę aby to zło do nich wróciło, do tych naciągaczy na słuchawce.
A każdego przestrzegam przed wydawaniem ciężkich pieniędzy, rzędu kilkuset złotych na sproszkowaną kredę w kapsułce.

Marek (anonim, 85.221.132.) 7 miesięcy temu

To jest oszustwo zarabianie pieniędzy na krzywdzie ludzkiej. U mnie po dwóch miesiącach zero utraty wagi.pozdrawiam

Obsługa klienta (anonim, 79.110.206.) 8 miesięcy temu

Szanowni Państwo,

w związku ze wzmożoną negatywną aktywnością konkurencji, pragniemy odnieść się do wszystkich opinii.

Nasz produkt to kapsułki, nie tabletki.

Proponujemy klientom pełną metodę odchudzającą, w której udzielamy wszelkiego niezbędnego wsparcia.
Stosując się do tych zaleceń można w szybszy i łatwiejszy sposób uzyskać spadek masy ciała.

W przypadku niezastosowania się do wskazówek (dając sobie przyzwolenie na jedzenie 2-3x więcej niż normalnie) skutki będą odwrotne od zamierzonych.

W naszych treściach nie ma informacji, jakoby kapsułki miały „cudowne” działanie z dnia na dzień. Staramy się uświadamiać klienta oraz przedstawiamy jak powinien wyglądać zdrowy proces utraty tkanki tłuszczowej.

Mamy wielu zadowolonych klientów. Oczywiście, sporadycznie trafia się przypadek, w którym nasz produkt nie spełnił oczekiwań. Wtedy zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu rozwiązania sytuacji na korzyść klienta.

Wszelkie informacje kontaktowe są na każdej ORYGINALNEJ stronie producenta. Można skontaktować się z naszym biurem pon-pt 9-16 pod nr telefonu: 662500191 lub mailowo: reklamacje.healthandhabits@gmail.com

Jednocześnie pragniemy zwrócić uwagę na fałszywe strony internetowe tworzone przez konkurencję, które celowo próbują wprowadzić naszego klienta w błąd (jak chociażby przykład opisu naszego produktu i zdjęcie niewiadomego pochodzenia plastrów).

Fatoslimin jest Polskim produktem, spełniającym wszystkie niezbędne normy. Cały skład wraz z dawkowaniem ujęty jest na etykiecie. Jeśli ktoś zamawia z naszej strony, czyli strony producenta, w „stopce” ma udostępnione dane firmy oraz niezbędne informacje kontaktowe i odstąpienie od umowy.

W przypadku pytań, nasz dział obsługi klienta pozostaje do Państwa dyspozycji : )

Macius (anonim, 178.214.3.) 8 miesięcy temu

Fatoslimin jest to wielkie oszustwo żadnych efektów brałem to przez sześć miesięcy i ani kilo mi nie spadło

Marzena (anonim, 91.194.198.) 8 miesięcy temu

Pracowałam w tej firmie, ludzie nie kupujcie tego. To jest jedno wielkie oszustwo!

Nusia  (anonim, 85.221.134.) 9 miesięcy temu

Wiecie co ja polecam sprawdza się w 100 % .
Herbata z Pokrzywy pic około 2 razy dziennie max . Jeśli ktoś nie wiedział proszę bardzo

Adam (anonim, 31.1.21.) 10 miesięcy temu

Biorę 2 miesiące i nic nie chudnę. Oszustwo

Jacek  (anonim, 82.37.181.) 10 miesięcy temu

Fatoslimin to jedno wielkie oszustwo zamiast schudnąć przytyłem WTF
Wszędzie opinie piszą jaki to świetny produkt haha większość stron są stworzone przez producenta wiec i recenzje są ładne a w rzeczywistości UWAGA nie kupuj

Kaska (anonim, 164.127.238.) 10 miesięcy temu

To Ci ci że wschodnim akcentem dzwonią? Jeśli tak to odradzam . To oszustwo

Nora (anonim, 95.49.186.) 10 miesięcy temu

To zwykłe oszustwo, kupiłam 3 opakowania Fatoslimin potem wciśnięto mi 3 opakowania Biostinol. Próbowano mi wcisnąć jakiś aktywator oczywiście już nie dałam się nabrać. Zużyłam 3 + 2 i nie schudłam nic. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ nie wierzcie w opinie które są na ich stronie.

Miki (anonim, 176.103.77.) 10 miesięcy temu

Fatoslimin to oszustwo.
Ja też kupiłam i straciłam pieniądze, żadnego efektu,ale ulgę przyniosło mi to że kolejnej konsultantce wygarnełam to co mi leżało na sercu. Nigdy więcej żadnych suplementów na odchudzanie.

LWiktorn  (anonim, 185.79.241.) 10 miesięcy temu

Tabletki Fatoslimin to OSZUSTWO!!!
ZA 310zł wydane na dwa opakowania po 60 kapsułek udało mi się przytyć ze 105kg na 119kg!!!!! ODRADZAM!!!!

Sitar (anonim, 31.0.85.) 11 miesięcy temu

U mnie też nie ma żadnych rezultatów. To jest oszustwo. Jakieś placebo. Naciąganie ludzi Tym powinien zająć się prokurator

Mika (anonim, 46.134.89.) 11 miesięcy temu

Niestety to jedno wielkie oszustwo! Najpierw fatoslimin później biostinol na kolejny miesiąc naciąganie na kolejny aktywator, odradzam! Nie ma jednego opiekuna, a jeśli stanowczo odmówi się zakupu kolejnej partii " nowego aktywatora" nastaje cisza i nikt juz się nie interesuje co dalej z klientem. Pieniądze wyrzucone w błoto beż efektów!

Art  (anonim, 92.17.235.) 11 miesięcy temu

Mniej jesc I ruszac dupska na spacer :)

Sitar (anonim, 46.169.116.) 11 miesięcy temu

Zwykły marketing, oszustwo, naciąganie to nie działa, szkoda pieniędzy.

Nuno (anonim, 83.24.162.) 11 miesięcy temu

Chcecie szybko schudnąć Polecam diete adolfa hitlera proponuje odwiedzić obóz w oświecimiu i więcej posłuchać na temat Diety tam stosowanej przez grupę specjalistów gwarantuje wam schudnięcia :D wręcz do zrzucenia wagi na miare Modeli i modelek zdjęcia mówią same za siebie wystarczy włączyć galerie google wpisać auswitz . a ja mam w dupie odchudzanie :D

Tsn  (anonim, 193.25.251.) 11 miesięcy temu

Oszustwo. Tabletki nie działają

Tenia (anonim, 31.0.58.) 11 miesięcy temu

Nie piszę, by zachęcić innych, bo każdy organizm inaczej reaguje na dany suplement czy lek. Ale czytając te wszystkie wypowiedzi trudno nie zareagować. Dla mnie
i na mnie Fatoslimin działają rewelacyjnie. Oczywiście efekty wymagają czasu i poświęcenia, ale nikt nie mówi, że na pstryknięcie palcem kilogramy polecą w dół. Nigdy nie miałam też problemu z kontaktem, wręcz odwrotnie. Jedyny suplement, który z czystym sumieniem poleciłabym innym.

Meli (anonim, 188.147.100.) 12 miesięcy temu

Hej.
Ja też dałam się zwieźć reklamom, jaki to fatoslimin jest cudowny. Mam chorą tarczycę i od kilku lat prowadzę regularną aktywność fizyczną oraz zdrowy tryb życia odnośnie jedzenia (oczywiście pozwalając sobie na słodycze raz na jakiś czas, wszystko z umiarem jest nieszkodliwe.) Udało mi się schudnąć, ale przez problemy zdrowotne waga wróciła i stała w miejscu. Zamówiłam wtedy te tabletki w okazjonalnej cenie, bo na stronie producenta wyłapałam zniżkę aż do 97 zł... Niestety, ale nikt nie mówi o nadchodzących kolosalnych cenach. Opiekuna nie masz jednego, tylko pod paroma numerami każda inna osoba wydzwania i monitoruje czy schudłaś, czy nie, do pierwotnego opiekuna się nie dobijesz bo zawsze coś. Osobiście mi to śmierdziało. Z jednego opakowania do powrotu mojej wagi doliczyli kolejne opakowania, potem dodali mi biostinol, żeby stosować po obiedzie i kolacji, a potem coś na uaktywnienie? Wciskają na siłe, nawet jeśli mówisz, że nigdzie o tym nie było wzmianki i nie masz pieniędzy. A oni i tak chcą ci wysłać i masz zapłacić. Ja nie pracuje jeszcze, nie mam fortuny a za kurację do teraz zapłaciłam powyżej 500 zł. Absolutnie nie widziałam innych stron by wyrazić swoją opinię i teraz jasno mi się widzi, dlaczego.

Lukas (anonim, 37.201.199.) 12 miesięcy temu

Jak dla mnie trzeba być bardzo naiwnym myśląc że od tabletek zrzucisz kilogramy, białko kreatyna plus BCAA i ciągle ćwiczyć i to pomoże trzeba przyjmować suplementy które są w organizmie naturalnie i one pomogą ale tylko z treningiem nie ma złotego środka wg mnie. Wolę wydać parę złoty ale na coś co ma sprawdzone działanie i wiem że przyniesie rezultaty i dodam, że przedewszystkim coś co jest zdrowe i sprawdzone

Andy (anonim, 31.60.123.) 12 miesięcy temu

To oszustwo! Zapewniają że wygrałem lak za darmo,ale wysłać nie chcą

Andy (anonim, 31.60.123.) 12 miesięcy temu

Fastoslimin to oszustwo

Mirka (anonim, 130.61.140.) 12 miesięcy temu

Można kupić 60 kapsułek Fatoslimin za 179 złotych który jest mocniejszy i tańszy. Otrzymałam go w 2 dni. 30 kapsułek za 137 złotych to słaba cena gdy można mieć 2 razy więcej kapsułek za 179 złotych.

agas (anonim, 83.28.239.) 12 miesięcy temu

ja biorę drugi miesiąc , bez specjalnych wyrzeczeń 5 kg w dół, apetyt na słodycze zdecydowanie spadł, udało mi się także zatrzymać podjadanie szczególnie po 18-tej. Cudów nie ma , ale dla mnie jest ok.

Grzegorz33 (anonim, 91.194.198.) 12 miesięcy temu

Kupiłem ostatnio produkt i działa. Pani deklarowała, że za pomocą suplementu utrace od 6-7 kg w miesiąc. Schudłem 4kg, dla mnie super działanie!

ALEXA (anonim, 185.242.254.) 12 miesięcy temu

chcac zrzucić zbędne kilogramy kupiłam Fatoslimin i dodatkowo dałam się naciągnąć na całą kurację. Stosowałam tydzień , faktycznie nie odczuwałam glodu jednak z tego co zaobserwowałam to byłam tez mocno pobudzona i bardzo mocno czułam bicie serca tak że te objawy mnie wystraszyły i odłożyłam tabletki , bo dodatkowo też zaczęły mi się problemy z żoładkiem i przyjmowaniem pokarmów . O efekcie zrzucenia wagi ciężko powiedzieć natomiast na prawdę efekt pobudzenia daje do zastanowienia co tak na prawdę jest w składzie tych tabletek. Tym bardziej że przyszły w bardzo ładnym opakowaniu ale zero ulotki o składzie i stosowaniu oraz możliwych efektach ubocznych. Dla inforamacji nie ma też formularza zwrotu choć przy zakupie jest gwarancja zwrotu ani też nie bardzo wiadomo gdzie należało by odesłać te tabletki.

Adela (anonim, 37.248.168.) 13 miesięcy temu

Na mnie działa Super schudłam 5kg w 2 miesiące zero wyrzeczeń zero ćwiczeń jestem mega zadowolona

Marta  (anonim, 5.173.159.) 14 miesięcy temu

ZERO EFEKTÓW!!!!!! Zwykle oszustwo!!!

Magda (anonim, 85.221.130.) 14 miesięcy temu

Fatoslimin nie działa. Zbędnie wydane pieniądze.

Beta (anonim, 185.153.35.) 14 miesięcy temu

Po około dwóch miesiącach przyjmowania specyfiku schudłam ok. 1 kg. Do tego konsultanci dzwonią i nękają zakupem kolejnych opakowań, i namawiają na zakup innego specyfiku wspomagającego odchudzanie. Z całą pewnością nie polecam Fatoslimin, też dałam się nabrać pozytywnymi opiniami, które okazały się fałszywe.

Muflon (anonim, 85.219.222.) 14 miesięcy temu

po miesiacu utyłem 3 kg , naciagaja na dokupienie kolejnego preparatu

София (anonim, 5.173.129.) 14 miesięcy temu

Я использую до сих пор фатослимин и ноль результата,я с Украины и щас и так тяжело,а то ещё и обманули молодую девчонку,кошмар,я луче буду заниматься спортом ,эффект луче будет.Если есть какие то другие эффективные таблетки скажите.Спасибо!

Allicja (anonim, 146.190.216.) 15 miesięcy temu

Opinia pozytywna

Placebo (anonim, 77.255.44.) 15 miesięcy temu

Nie polecam. Zero efektu. Zamówiłam kuracje trzymiesięczną. Po miesiącu zadzwonila Pani i powiedziała że to okres oczyszczania organizmu. Teraz kolejne tabletki trzeba zamówić. Bzdura. Wysłałam meila o zwrot pieniędzy, który obiecują w przypadku braku efektów i nic. Zero kontaktu. Nie polecam

Lilly (anonim, 143.110.219.) 15 miesięcy temu

Dostawa za długa, jakieś 5 dni trwa

Adam (anonim, 192.241.156.) 15 miesięcy temu

Może być

Odpowiedź usunięta, ponieważ: jest spamem.

Oszukana (anonim, 81.190.251.) 15 miesięcy temu

Niestety ja tez dałam się nabrać i naciągnąć na 500 zł . Biorę ponad miesiąc zgodnie z zaleceniami a efektu żadnego także fatoslimim i reszta tych pseudo cudów to zwykle oszustwo.Trudo nauczka na przyszłość.

Jagienka8  (anonim, 31.0.51.) 15 miesięcy temu

Ja nie ćwiczę i też zamiast waga spadać i mieć mniejszy apetyt nic takiego się nie zadziało. Wydałam prawie 500 zł na trzy opakowania po 60 tabletek. Wszystko się jeszcze okaże. Nadmienię że biorę je od ok. 10 dni

Klient  (anonim, 5.173.24.) 15 miesięcy temu

Skad wiadomo, ze bioslimin to to samo co Fatoslimin???

1232 (anonim, 46.204.104.) 15 miesięcy temu

kiedyś sprzedawane pod nazwą bioslimin - tabletki cud

Wiktoria  (anonim, 31.60.70.) 15 miesięcy temu

Kierowana pozytywnymi opiniami i chęcią zrzucenia paru kilogramow niestety bardzo się zawiódłam. Jestem na początku 2 opakowania czyli 30 któryś dzien. Nie odczuwam żadnych zmian ani kilogramowych ani lepszego snu. Jestem zawiedziona, że zapłaciłam tyle pieniędzy za coś co w ogóle nie działa. A dodatkowo niepotrzebnie się szybciej nastawiłam, że będzie w końcu coś mniej. Jak dla mnie to oszustwo i nie polecam.

Andzia (anonim, 188.147.12.) 15 miesięcy temu

U mnie te waga nawet nie, drgnie biorę od grudnia i nawet 20 dkg mniej nie mam tylko kasę, wydałam na marne i dlatego nie polecam oszustwo

2
Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

    Specjaliści

    Telekonsultacje
    E-wizyta
    Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
    Umów telekonsultację

    Artykuły