Honorata (anonim, 37.47.211.) Warszawa 7 miesięcy temu

Czy tabletki Holisten rzeczywiście działają odchudzająco?

Witam, czy tabletki holisten rzeczywiście działają odchudzająco? Czy każdy może je stosować? Nie mam nadwagi ale niestety przytyło mi się w udach, biodrach i mam ciągle wzdęty brzuch. Przy okazji czy jest coś dobrego na oczyszczanie jelit? Żeby nie były wzdęte i brzuch powiększony... Przy okazji biorę tabletki na tarczycę i tabletki antykoncepcyjne vibin mini, przez które wydaje mi się że przytyłam. Chciałam bym schudnac gdzieś z 6, 7 kg

33
135 odpowiedzi, 3 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

5 miesięcy temu

Preparat Holisten jest suplementem diety dostępnym wyłącznie w sprzedaży internetowej. Nie jest zarejestrowany jako lek i nie posiada odpowiednich badań klinicznych potwierdzających jego skuteczność i bezpieczeństwo. Nie określono również możliwych interakcji preparatu Holisten z innymi produktami leczniczymi.

Nie zaleca się stosowania preparatu dostępnego wyłącznie przez strony internetowe. Zakup i stosowanie preparatu o bliżej nieokreślonym bezpieczeństwie stwarza ryzyko wystąpienia działań niepożądanych wynikających np. z otrzymania sfałszowanego preparatu.

O tym, dlaczego warto kupować leki z wyłącznie z apteki, pisaliśmy w artykule:
https://www.gdziepolek.pl/artykuly/dlaczego-warto-kupowac-leki-tylko-w-aptece

Zachęcam również do zapoznania się z naszym opracowaniem, w którym wyjaśniamy różnicę między suplementem diety, a preparatem leczniczym: https://www.gdziepolek.pl/artykuly/czym-roznia-sie-leki-od-suplementow

W aptekach stacjonarnych i internetowych dostępne są liczne preparaty wspomagające oczyszczanie jelit. Należą do nich m.in. :

https://www.gdziepolek.pl/produkty/29714/fibraxine-proszek-do-wytworzenia-zawiesiny/apteki

https://www.gdziepolek.pl/produkty/25058/dr-uroda-blonnik-z-ananasem-tabletki-do-ssania-gryzienia-zucia/apteki

W przypadku zastosowania preparatów błonnikowych, zachęcam do zachowania odpowiedniego odstępu czasu (minimum 4 godziny) między pozostałymi stosowanymi lekami (jak antykoncepcja hormonalna) a błonnikiem. Niektóre preparaty błonnikowe mogą wpływać na skuteczność antykoncepcji hormonalnej, co opisaliśmy w artykule:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jakie-leki-oslabiaja-skutecznosc-antykoncepcji

W trakcie odchudzania zaleca się stosowanie odpowiedniej diety. Zachęcam do skorzystania z konsultacji z dietetykiem, który ułoży prawidłową i zbilansowaną dietę, zgodną z potrzebami Pani organizmu. Zachęcam również do zwiększenia lub wprowadzenia aktywności fizycznej w plan dnia. Regularne ćwiczenia korzystnie wpływają na utratę masy ciała.

Zachęcam do zapoznania się z materiałami dodatkowymi, które mogą okazać się przydatne:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/fakty-i-mity-o-odchudzaniu

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/rosliny-na-odchudzanie-i-oczyszczanie

18

Karolina (anonim, 198.211.123.) 1 dzień temu

Może być jeżeli chodzi o cenę i jakość

Karol (anonim, 95.216.209.) 1 dzień temu

W 2 miesiące schudłem 21 kilogramów.
Niestety dopiero po wakacjach ciesze się dobrą sylwetką no ale nastrój mam naprawdę dobry bo długo się zabierałem za odchudzanie ale się udało wreszcie

1

Karola (anonim, 82.160.150.) 1 dzień temu

Nie no pozytywne opinie ewidentnie cały czas pisane przez jedną osobę!!!! Uważajcie na siebie!

Hanna (anonim, 217.30.10.) 6 dni temu

Po miesiącu stosowania stwierdzam że jest skuteczny. W skali 1 do 10 dam tym tabletkom odchudzającym 8 punktów natomiast irytują mnie ci ludzie którzy co jakiś czas dzwonią i pytają o efekty
Raz odpowiedziałam im że schudłam 7 kilogramów to i tak do mnie co jakiś czas dzwonią w odstępie kilku dni co mnie irytuje

A tak poza tym to polecam ten Holisten

2

Oszukana HANIA  (anonim, 37.47.214.) 6 dni temu

Holisten BIOSTINEX i Activator przy tych kapsułkach NIE schudniesz ani kilograma brałam ponad 4 miesiące nawet w podwójnej dawce i tyło nabyłam się zgagi a po 2 miesiącach problemy z układem trawiennym i z wątrobą schudłam tylko z portfela

1

Zawiedziona (anonim, 37.248.154.) 6 dni temu

Moja opinia po miesiącu.
Otóż ściema totalna, mimo diety nie schudłam grama, tabletki to jedno wielkie oszustwo,przez miesiąc nie doczekałam się od nich diety (mam swoją )i naiwnie myślałam że przyśpiesze redukcję wagi tymi tabletkami. Po miesiącu zadzwoniła panienka i kiedy usłyszała że jestem niezadowolona oznajmiła że ktoś do mnie za pół godziny zadzwoni No sporo czasu minęło od tamtej pory nikt do mnie nie zadzwonił jednym słowem wielkie halo żadne efekty nie wiem kto to tak chudnie po 18 kg w miesiąc ale to nawet jest niezdrowo i niewskazane nie polecam stanowczo w tych tabletek szkoda pieniędzy

3

Pola (anonim, 217.30.10.) 10 dni temu

Jest okey
12 kilogramów mniej w ciągu ok. miesiąca

Zastanawiam się nad kolejną sztuką i nad tym czy wystąpi efekt jojo po jakimś czasie

5

Nata (anonim, 31.0.83.) 11 dni temu

Bzdury z tym chudnięciem. Zauważcie że jeżeli jest zła opinia to zaraz jest dobra szkoda słów i kasy na takie pierdoły. Banda oszustów!,! A wy ludzie łykacie to co wam wciskają jak żaba muł

1

Arek (anonim, 5.183.101.) 14 dni temu

18 kg udało mi się schudnąć
Kupiony na stronie producenta (nie na allegro itp)

4

Rafi (anonim, 31.0.36.) 14 dni temu

Słabo dziala

1

Monka (anonim, 5.183.101.) 22 dni temu

Na chwilę obecną z przetestowanych kilku preparatów ten jest najlepszy. Ważyłam się codziennie przed kolacją i ubywało mi średnio 0,8 kilograma dziennie. Potwierdzam jego skuteczność ale trzeba wiedzieć, że to nie jest złoty środek ale za te 140 złotych jak najbardziej warto sprawdzić.

5

DJ.. (anonim, 192.162.167.) 22 dni temu

Oszuści!! Kupilam i Holisten i Biostinex,jedno i drugie dało ZERO rezultatów!! Naciągają na kase tylko! Kupującemu sie wydaje że to wszystko prawda bo dzwonią i sie pytają jak idzie,jakie postępy itp. Pic na wodę fotomontaż! Odradzam!

5

Marek (anonim, 37.235.49.) 29 dni temu

Może być

6 kg odchudzone przez 28 dni

5

Jessica  (anonim, 37.30.4.) 29 dni temu

Jedna wielka ściema i oszustwo. Nie polecam

6

Dora (anonim, 5.188.168.) 30 dni temu

coś w tym produkcie jest bo moje efekty też są interesujące

7 kg w niecały miesiąc

Uważam to za bardzo dobry wynik ale wasze są też super

8

Erfu (anonim, 89.76.59.) 30 dni temu

Gdzie jest moderacja? Połowa odpowiedzi to oczywiste fałszywe historie o "skuteczności" tego badziewia

9

Agnieszka (anonim, 45.90.58.) 30 dni temu

Kupiłam ten produkt na początku roku i udało mi się schudnąć 22 kilogramy trzymając też odpowiednią aktywność fizyczną i efektem ubocznym jest bardzo dobre samopoczucie bo bez wstydu mogę wyjść na zewnątrz dlatego bardzo polecam nieprzekonanym. Cena jest niska a sprawdzić naprawdę warto i zrobiłabym to jeszcze raz bez końca Pozdrawiam

7

zosia (anonim, 91.123.179.) 30 dni temu

Nie dajcie się nabrać,kolejna grupa oszustów,którzy bogacą się na naszej naiwności.Ja po raz kolejny uwieżyłam ,że moży tym razem schudnę,ale nic takiego nie zadziało się.

9

Wera (anonim, 5.188.183.) 32 dni temu

Redukcja wagi o minus 13 kilogramów w około 2 miesiące bez stosowania diet i ćwiczeń. Poza stosowaniem produktu nic więcej nie robiłam więc dziwią mnie te negatywne komentarze które się tu pojawiły. Instrukcje stosowanie są jasne, dostajemy je nawet po zamówieniu preparatu (przynajmniej ja je dostałam).

11

Iga  (anonim, 85.221.151.) 32 dni temu

Nie dajcie się nabrać .To oszuści, którzy wyłudzają kasę. Ja też dałam się nabrać. Zero kilogramów w dół. Nie polecam

10

Zuzanna (anonim, 146.70.52.) 33 dni temu

Podczas stosowania tego Holisten od maja do lipca schudłam 19 kilogramów. Teraz jest koniec sierpnia i brak efektu jojo. Mocno polecam. Jak za taką cenę uważam że warto.

9

Andrzej (anonim, 45.128.37.) 33 dni temu

3 miesiące stosowania Holisten i utrata 21 kilogramów. Na dłuższą metę opłaca się stosować coś takiego zamiast diet pudełkowych i tak dalej

8

Marcin  (anonim, 37.30.12.) 33 dni temu

Zamówiłemz oryginalnej strony producenta Vistula group zero efektów nie dajcie się nabrać te pozytywne opinie to wystawiają chyba ludzie podstawieni przez firmę aby naciągnąć jeszcze innych naiwnych ludzi . Naprawdę zamówiłem przez oryginalna stronę stosowałem się do zaleceń uważam że negatywne opinie są prawdziwe a te pozytywne są podstawione

16

Sylvia (anonim, 5.183.101.) 35 dni temu

Po dwóch tygodniach pierwsze rezultaty w okolicach minus 6 kg dla mnie oki

11

Klaudia (anonim, 5.173.27.) 35 dni temu

Szukam właśnie dobrego leku na schudzniecie ze wgledu iż mam za rok ślub chciałam bym pięknie wyglądać w sukni ślubnej. Żadna dieta i wysiłek fizyczny mi nie pomaga i nadal tyje po ciąży. Znalazłam na Internecie Holisten i zastanawiam się czy naprawdę jest skuteczny i czy nie trafie na podrobiony lek. Pisze ze najlepiej zamówić u producenta lecz nie wiem gdzie i jak zamówić aby leki podziały.
Niestety waze 85 kg na 165 metrów wzrostu w wieku 27 lat. Przed ciążą byłam szczupła i waga stała w miejscu a teraz mam wieki brzuch oraz uda że aż wstydzę założyć suknię ślubną. Jeszcze narzeczony dogryza mi że bardzo utyłam i mówi bym coś z sobą zrobiła. Przez to dodaje mi gorszych kompleksów. Chciałbym naprawdę schudnąć ale nie wiem jak. Trafilłam na różne artykuły i komentarze na temat Holistenu a także ostrzeżenia aby uważać na oszustów i podrobione leki. Więc nie wiem przez to wszystko na jakiej stronie mogą go zamówić, więc dlaczego mam obawy aby na darmo nie wydać pieniędzy. Dlatego napisałam poniższy komentarz aby mi ktoś doradził gdzie szukać. Czy też jeśli będę go stosować nie ma żadnych po nich skutków ubocznych i czy nie będę po odstawieniu leku tyć z powrotem jeśli schudnę ile będę chciała bo nic o tym nigdzie nie pisze. Możecie coś doradzić?

4

Aneta (anonim, 45.128.37.) 35 dni temu

Po ponad miesiącu stosowania schudłam 12 kilogramów i w sumie tyle mam do napisania

10

Klaudia (anonim, 5.173.12.) 35 dni temu

Jeśli państwo zachwalacie Holiesten i jest rzeczywiście skuteczny to proszę o podanie prawdziwej strony producenta. Jest ich tyle że nie wiem gdzie zamówić aby je wypróbować. Na Internecie wyszukałam ze producentem jest Vistula Group Poland Spółka z o.o. a nie wiem czy rzeczywiście jest prawda. Mam obawy abym tylko się nie sparzyła i na darmo nie wydała pieniędzy. Pozdrawiam

4

Rezigiusz (anonim, 195.123.246.) 37 dni temu

Dzięki Holisten zrzucone 9 kilogramów. Kupione na stronie producenta, nie na Allegro z tego powodu, że czytałem opinie i negatywne opinie dotyczą tej podrobionej wersji z Allegro i innych sklepów internetowych natomiast zamawiając ze strony producenta na 100% otrzymałem oryginalny Holisten. Cena akceptowalna, szybki czas dostawy bo w 2 dni już go otrzymałem.

10

Sanderka (anonim, 217.30.10.) 37 dni temu

No więc tak:
Schudłam dzięki Holistenowi 17 kilogramów bez większych przeszkód. Działa świetnie i faktycznie brak efektu jo-jo co jest naprawdę ogromną zaletą i na tym mi zależało właśnie. Bardzo zachęcam do zakupu bo może pomóc schudnąć naprawdę dużo.

11

Jula  (anonim, 89.67.151.) 38 dni temu

Stosuje tabletki od 3 dni , 2 TAB dziennie przed śniadaniem i przed obiadem . Dodam że strasznie się pocę i mam więcej energii niż zwykle . Tak więc może coś z tego być , nie stosuje diet ale staram się jeść zdrowo .zobaczymy za 3 tyg

Vanessa (anonim, 45.86.200.) 39 dni temu

Po 5 tygodniach stosowania waga zdecydowanie w dół, coś około 11 kilogramów. Fałdy z brzucha zniknęły dość zauważalnie, ciut szczuplejsze nogi i ramiona. Z twarzy wydaje mi się, że również schudłam. Jestem zadowolona.

11

Anonim (anonim, 109.207.105.) 39 dni temu

Lek to same oszustwo. Pani dostosowała kurację na 3 miesiące. Po miesiącu stosowania okazało się nagle przez pomyłkę nie zostałam powiadomiona o konieczności zakupu kolejnego leku z kuracji a po kolejnych dwóch o konieczności jeszcze jednego. Sumy dodatkowych leków wynosiły drugie tyle ile pierwszy. Pani zapewniała, jeśli po zakończeniu kuracji ostatnich leków nie będzie efektów, oddają pieniądze, niestety to tak nie działa. Dział reklamacyjny stwierdził, iż w statusie jest taka możliwość ale tylko jeśli się zrezygnuje do miesiąca od podjęcia kuracji (w statusie tak jest) także same wprowadzanie w błąd z premedytacją. Po stosowaniu 3 miesięcy tabletek jak również przygotowywania posiłków według zaleceń schudłam tylko kg także nic. Wyobraźcie sobie, kuracja miała kosztować 800 zł a ostatecznie zapłaciłam 2000. Zakupiłam lek wraz z kilkoma osobami i te same zagrania (również o pomyłce, gdzie nie zostałam poinformowana o dalszych zakupach).

15

Katia (anonim, 212.30.36.) 42 dni temu

U mnie Holisten działa odchudzająco ale moje wyniki są przeciętne w porównaniu z waszymi. Schudłam 4 kilogramy w 2 tygodnie ale nie stosowałam systematycznie i właściwie bez zaleceń producenta stąd pewnie taki a nie inny rezultat ale i tak jestem zadowolona bo całkowicie olewając temat jednak coś tam schudłam. Prawdopodobnie kupię jeszcze jeden i tym razem będę stosować jak trzeba.

13

Jolanta (anonim, 103.242.232.) 42 dni temu

To i ja się pochwalę wynikami.

W miesiąc schudłam 8 kilogramów ale to tak ostro wzięłam się za temat czyli nie jadłam fastfoodów nawet w weekendy i trochę pojeździłam na rowerze bo pogoda temu sprzyjała.

Oczywiście jestem bardzo zadowolona.

Myślę, że te 5 kilogramów uda się zrzucić z tym holisten a przy dobrych wiatrach może nawet więcej.

Teraz mam nadzieję na brak efektu jo-jo.

13

Oszukana  (anonim, 37.47.215.) 42 dni temu

NIE NIE NIE NIE NIE DZIAŁAJĄ TYCHY OSZUSTÓW TRZEBA ZAMKNĄĆ ŻEBY LUDZIOM NIE ROBILI WODY Z MUZGU BO PRZY TAKICH OBIECANKACH JAK ONI JAK OBIECUJĄ TO NIE JEDEN SIĘ SKUSI A PO SKUSZENIU ZONK LIPA PORASZKA

17

Marcin (anonim, 185.192.71.) 43 dni temu

Zrzuciłem 8 kilogramów w niecałe 4 tygodnie dzięki temu produktowi . Zgadzam się z pozytywnymi opiniami i myślę że dobrze jest to przynajmniej sprawdzić bo kosztuje niewiele

13

JaMajka (anonim, 191.96.180.) 44 dni temu

Stosowałam od marca do maja. Rezultat to utrata 14 kilogramów. Od końca maja praktycznie brak efektu jojo czego najbardziej się obawiałam, jak potem się okazało niesłusznie. Nie zmieniłam diety i aktywności fizycznej. Sama realizacja zamówienia bardzo sprawna. Niewiele ponad 1 dzień i miałam produkt u siebie.

Moim zdaniem warto przynajmniej sprawdzić, jednak nie ukrywam bo też podeszłam do sprawy sceptycznie ale byłem zbyt ciekawa i zamówiłam jedną a potem drugą sztukę.

14

Patryk (anonim, 31.11.128.) 44 dni temu

Również dałem się nabrać. Brałem holisten według zaleceń producenta ,piłem 2 litry wody dziennie dałem się namówić na zakup biostinex i activator forte bo wierzyłem że się uda ale tak jak większość z was dałem się nabrać bo moja waga stała w miejscu tak stała. Dodam, że dużo jeżdżę na rowerze i nic to nie dało. Nie dajcie się nabrać te wszystkie pozytywne opinie to chyba jakieś podstawione to naprawdę nie działa i jest naciąganiem naszych portfeli . To jedno wielkie oszustwo. Niestety na skróty się nie da.

23

Aleksy (anonim, 45.95.243.) 45 dni temu

Schudłem 7 kilogramów w dokładnie 29 dni

Kupione na stronie producenta

Samopoczucie bardzo dobre

Mój cel został osiągnięty bez stosowania diet.

Ogólnie bardzo zadowolony jestem.

18

Ania (anonim, 83.24.60.) 45 dni temu

Dokładnie, to naciągacze, znaleźli źródło dochodu i śmieją się z takich jak ja naiwniaków. Nic nie schudłam a nawet waga o kilogram wyższa mimo, że pracuję zawodowo(praca wymagająca dużo ruchu) 4-5x chodzę na spacery z psem, w domu też trzeba ogarnąć. Jem ok 4x niewielkie posiłki, nie słodzę kawy, piję wodę mineralną ale myślę, że to wina chormonów bo jestem w okresie przekwitania.

19

Wera (anonim, 45.134.22.) 46 dni temu

Udało mi się schudnąć tak gdzieś 6, 7 kg w mniej więcej miesiąc.

15

Dagmara (anonim, 82.118.29.) 46 dni temu

Na chwilę obecną Holisten spełnia moje oczekiwania. Kupiłam na stronie producenta, nie na Allegro bo wiem, że istnieje tam duże ryzyko zakupu nieskutecznej, podrobionej wersji tego preparatu.

Na dzień dzisiejszy wynik odchudzania z Holisten to 13 kilogramów mniej bez zmiany diety dlatego jestem bardzo zdziwiona moich rezultatów.

Oczywiście jestem bardzo zadowolona z moich wyników bo poza stosowaniem Holisten nic więcej nie zmieniałam w swoim stylu życia.

Takie rezultaty osiągnęłam w 2 miesiące. Na produkt Holisten trafiłam nieprzypadkowo bo z polecenia dietetyka.

17

Asia  (anonim, 37.30.8.) 46 dni temu

Brałam holisten według zaleceń producenta ,piłam 2 litry wody dziennie dałam się namówić na zakup biosti ex i activator forte bo wierzyłam że się uda ale tak jak większość z was dałam się nabrać moja waga stała w miejscu po odstawieniu tabletek zaczęłam intensywnie biegać 4 razy w tygodniu zaczęłam od malutkimi kroczkami i mają waga zaczęła bardzo powoli spadać nie jest to być może tak imponujące jak zachwala producent 12 kilo w 3 miesiące ale 1,5 kilo w miesiąc .Jestem z siebie dumna teraz wiem że nie ma drogi na skróty i wymaga to wysiłku. Nie dajcie się nabrać te wszystkie pozytywne opinie to chyba jakieś podstawione to naprawdę nie działa i jest naciąganiem naszych portfeli . To jedno wielkie oszustwo

16

Mati (anonim, 141.11.28.) 47 dni temu

Holisten się sprawdził w moim przypadku. 9 kilogramów udało mi się zrzucić w dokładnie 41 dni natomiast druga droga jeszcze przede mną bo moim celem jest schudnąć jeszcze 19 kilogramów.

Oczywiście pozytywnie jestem zaskoczony i również polecam.

18

Agaa (anonim, 85.203.45.) 47 dni temu

Schudłam 8 kilogramów w ciągu 4 tygodni. Brak efektu jojo. Mój cel to schudnąć 12 kilogramów dlatego nadal go stosuję i prawdopodobnie uda mi się ten cel osiągnąć bez problemów.

Polecam

18

antek (anonim, 80.49.204.) 48 dni temu

Bzdura , kolejne oszustwo i ściema
To nie działa tak jak obiecują, przytyłem 2 kg.

20

Radek (anonim, 45.154.138.) 48 dni temu

Schudłem 6 kilogramów w 30 dni. Można więc powiedzieć, że działa no ale wiadomo, że każdy będzie mieć inne rezultaty.

17

Karolina  (anonim, 85.14.69.) 48 dni temu

To tylko ściema zamówiłam tabletki za 330 zł 3 opakowania na całą kurację 3 miesiące i nic to nie dało nie schudłam ani 1 kg brak słów

19

Bogusia (anonim, 185.198.243.) 49 dni temu

Kupiłam Holisten i bardzo polecam.
Moje efekty: średnio 7 kilogramów miesięcznie ubyło mi w ciągu trzech miesięcy. Brak efektu jojo. Oczywiście oryginalny produkt kupiony na stronie producenta. Brak skutków ubocznych.

16

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły

Ciasteczka

Nasza aplikacja korzysta z plików cookies ("ciasteczka") dla celów technicznych (np. logowanie) i dla statystyk oraz analizy UX (Google Analytics, Hotjar). Więcej informacji o przetwarzaniu danych znajdziesz w regulaminie. Preferencje co do obsługi cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.