---Wolt Drive - zapytaj farmaceutę - pytania

Aneta (anonim, 188.147.1.) Warszawa 13 miesięcy temu

Czy algi morskie i ciastka wpływają na skuteczność implantu antykoncepcyjnego?

Czy algi morskie lub takie ciastka wpływają na działanie implantu antykoncepcyjnego ?
25 % baza jabłkowa (22 % przecier jabłkowy, 3 % jabłko suszone), 23 % nasiona słonecznika, substancja słodząca: maltitol; 9 % pestki dyni, błonnik z korzenia cykorii, olej rzepakowy, 5 % gryka ekspandowana, 4 % mąka gryczana, emulgator: lecytyny (z rzepaku); 0,6 % cynamon mielony, naturalny aromat. Ślady: Mleko, Orzechy, Orzeszki ziemne, Nasiona sezamu

38 odpowiedzi, 1 subskrybent

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

4 miesiące temu

Do @Aneta:

Nie zachodzi interakcja. Leki te nie mają wpływu na skuteczność implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.139.) 4 miesiące temu

Witam, brałam przez 4 dni octeangin co 2 godziny 6 tabletek dziennie wczoraj po 22 zażyłam ostatnią nadal czuję gorzki posmak w jamie ustnej, byłam dzisiaj u lekarza, który kazał wykupić i brać jeszcze kilka dni Septinum silver 3x1. Czy w będzie zachodziła między nimi jeszcze jakaś interakcja ? Czy te leki osłabiają działanie implantu antykoncepcyjnego ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

4 miesiące temu

Do @Aneta:

Olfen Max i maść żywokostowa nie wpływają na działanie implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.146.) 4 miesiące temu

A czy olfen max i maść zywokostowa z arnika wpływają na dzialanie implantu antykoncepcyjnego?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

5 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie, rogale marcińskie z białym makiem nie wpływają na działanie implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.127.) 5 miesięcy temu

A czy rogale Marcińskie z białym makiem wpływają na działanie implantu antykoncepcyjnego?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

6 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie, kosmetyki z serii Ziaja Manuka nie wpływają na skuteczność implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.148.) 6 miesięcy temu

A czy kosmetyki z serii Ziaja Manuka wpływają na działanie implantu antykoncepcyjnego?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

6 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie wpłynie to na działanie implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.148.) 6 miesięcy temu

Podczas jedzenia pistacji w opakowaniu znalazłam jedna z pleśnią i robakiem czy zjedzenie pozostałych które były w tej paczce może wpłynąć na działanie implantu antykoncepcyjnego?

Odpowiedź usunięta, ponieważ: jest duplikatem istniejącej treści.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

7 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie, przebywanie z osobami, które spożywają Jägermeister nie wpłynie na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych.

Aneta (anonim, 83.29.121.) 7 miesięcy temu

A czy przebywanie kilka godzin w pomieszczeniu z osobami które spożywają nalewkę ziołowa jagermaister może osłabić działanie implantu antykoncepcyjnego?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

8 miesięcy temu

Do @Aneta:

Uważa się, że składniki pokarmowe nie zaburzają działania i skuteczności antykoncepcji, jeśli spożywane są w normalnych ilościach. Nie ma zatem powodów, by ciągle dopatrywać się zagrożeń w składnikach codziennej diety.

Aneta (anonim, 83.29.170.) 8 miesięcy temu

A czy bardzo ostry sos w kebabie wpłynie na działanie implantu antykoncepcyjnego ? Nie znam składu sosu.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

8 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie, miód nawłociowy nie będzie miał wpływu na działanie implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.170.) 8 miesięcy temu

A czy nawłoć osłabia działanie implantu antykoncepcyjnego? Czy miód nawlociowy będzie wpływał na działanie?

Anna Lewandowska Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Aneta:

To mało prawdopodobne, że implant przestał działać.

Jak już wspomniałam powodów wycieku z sutka może być wiele, nie zawsze jest to oznaka poważnych zmian chorobowych. Objawem alarmującym może być wydostawanie się gęstej, żółtej ropnej wydzieliny. Do innych towarzyszących objawów należą napięcie, zaczerwienie i zwiększone ocieplenie skóry najczęściej górno-zewnętrznego kwadrantu piersi (rzadziej całego gruczołu), podwyższenie temperatury ciała, bóle mięśni i głowy.

Do przyczyn możliwego pojawienia się białego płynu z sutka należą:
przewlekły stres, stosunek płciowy, przewlekłe drażnienie brodawek sutkowych, wzmożona aktywność fizyczna.

Trudno zaproponować konkretną diagnozę na podstawie tak krótkiego opisu. Zachęcam do umówienia się na wizytę do lekarza prowadzącego, który dostosuje leczenie odpowiednio do Pani aktualnego stanu klinicznego.

Aneta (anonim, 83.29.157.) 9 miesięcy temu

Implant mam do wymiany we wrześniu czy możliwe żeby przestał już działać i stąd ta wydzielina z piersi ?

Anna Lewandowska Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Aneta:

Jako farmaceuta, mogę udzielić ogólnych informacji, nie mogę dokonać diagnozy medycznej. Zmiany w krwawieniu i wydzielina z piersi mogą mieć różne przyczyny, w tym stosowanie implantu antykoncepcyjnego.

Co do wydzieliny z piersi, warto zaznaczyć, że istnieje wiele przyczyn, a niektóre mogą być niezwiązane ze stosowaniem implantu. Wydzielina z piersi może wynikać z różnych czynników, takich jak zmiany hormonalne, infekcje lub inne zaburzenia. W tym przypadku ważne jest, aby skonsultować się z lekarzem, który będzie w stanie przeprowadzić odpowiednie badanie fizykalne oraz zlecić dodatkowe analizy. W przypadku niemożności dostania się do swojego lekarza podstawowej opieki zdrowotnej serwis GdziePoLek.pl umożliwia także uzyskanie telekonsultacji z lekarzem:

https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja

Koleżanka odpowiedziała również na podobne pytanie dotyczące krwawień w wątku:
https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/22361/implanon-jak-implant-antykoncepcyjny-wplywa-na-krwawienia

Aneta (anonim, 83.29.157.) 9 miesięcy temu

mam implant antykoncepcyjny, często miewam krwawienia i plamienia przed wczoraj znowu zaczęłam krwawić a dzisiaj zauważyłam że po naciśnięciu sutka wypływa wydzielina z piersi a karmienie zakończyłam około 1.5 roku temu czy to ma związek z implantem antykoncepcyjnym ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

10 miesięcy temu

Do @Aneta:

Pastylki do ssania Tymianek i Podbiał można stosować maksymalnie do 6 tygodni. Przebywanie na oddziale onkologii nie wpłynie na działanie implantu.

Aneta (anonim, 188.147.8.) 10 miesięcy temu

Przez jaki okres czasu ? A czy wizyta na onkologii może wpłynąć na działanie implantu?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

10 miesięcy temu

Do @Aneta:

Tak, można stosować zgodnie z zaleceniami z ulotki do 6 pastylek dziennie.

Aneta (anonim, 83.29.119.) 10 miesięcy temu

Normalnie mogę stosować 6 tabletek na dobę czy mniej ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

10 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie, tabletki do ssania Tymianek i Podbiał nie osłabiają działania implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.119.) 10 miesięcy temu

A czy tabletki do ssania tymianek i podbiał osłabiają działanie implantu antykoncepcyjnego?

Aneta (anonim, 188.147.4.) 11 miesięcy temu

Dziękuję bardzo 😘

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

11 miesięcy temu

Do @Aneta:

Niezauważalna ilość mieszanki ziołowej po dostaniu się do kawy również nie wpłynie na skuteczność antykoncepcji.

Aneta (anonim, 188.147.4.) 11 miesięcy temu

Super, a jeśli by jakaś niewielka ilość tej mieszanki wpadła do kubka to mogło by to osłabić działanie implantu ? Bo wcześniej tego nie zauważyłam

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

11 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie, nie osłabi to działania tabletek antykoncepcyjnych.

Aneta (anonim, 188.147.4.) 11 miesięcy temu

A czy wypicie kawy z kubka który leżał obok otwartego woreczka z jakimiś ziołami może osłabić działanie implantu antykoncepcyjnego?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

12 miesięcy temu

Do @Aneta:

Tak, leki te nie fałszują wyników morfologii.

Aneta (anonim, 37.47.87.) 12 miesięcy temu

Rozumiem, ogólnie wyniki wyszły dobrze więc to chyba nie możliwe że pod wpływem tych leków tak ?

Anna Lewandowska Farmaceuta, Redaktor

12 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie, syrop Amantusin i Imupret nie powinny wpływać na wyniki morfologii krwi.

Jednakże, zawsze warto poinformować lekarza o wszystkich przyjmowanych lekach i suplementach diety przed wykonaniem badania morfologii krwi.

Aneta (anonim, 83.29.117.) 12 miesięcy temu

Witam, a czy przyjmowanie przez dziecka syropu amatusin przez 4 dni i kropli impuret a w sobotę i niedziele już ich nie dostało a dzisiaj
tj poniedziałek miało wykonywana morfologię. Czy te leki mogły sfałszować wyniki ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

13 miesięcy temu

Do @Aneta:

Tak, można wykonać wspomniane badania. Warto poinformować lekarza interpretującego wyniki o infekcji/katarze.

Aneta (anonim, 83.10.201.) 13 miesięcy temu

Dziękuję, a czy podczas lekkiego kataru mogę zrobić morfologię, mocz, żelazo i tsh ?

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

    Podobne pytania

    Specjaliści

    Telekonsultacje
    E-wizyta
    Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
    Umów telekonsultację

    Artykuły