---Wolt Drive - zapytaj farmaceutę - pytania

Ania (anonim, 89.64.126.) Warszawa 3 lata temu

Czy substancje zawarte w globulkach dopochwowych Macmiror Complex 500 wchłaniają się w znaczący sposób do organizmu i mogą zaburzyć działanie antykoncepcyjne implantu Implanon?

Dobry wieczór! Czy substancje zawarte w globulkach dopochwowych MACMIROR COMPLEX 500 wchłaniają się w znaczący sposób do organizmu i mogą zaburzyć działanie antykoncepcyjne implantu implanon? Czy lek działa jedynie miejscowo i nie trzeba obawiać się interakcji?
Dziękuję za odpowiedź

26 odpowiedzi, 2 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

8 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie, Ketospray Forte nie wpływa na skuteczność implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.148.) 8 miesięcy temu

A czy ketosprey forte wpływa na działanie implantu antykoncepcyjnego?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Aneta:

Octeangin nie wchodzi w interakcję z pastą do zębów. Nie ma przeciwwskazań do spożywania umiarkowanych ilości alkoholu podczas kuracji Octeangin, jednak zalecałabym nie spożywać alkoholu do czasu całkowitego wyzdrowienia, aby dodatkowo "nie obciążać" organizmu.

Aneta (anonim, 83.29.172.) 9 miesięcy temu

Jeszcze mnie zastanawia czy octeangin wchodzi w reakcję np z pastą do zębów ? I kiedy po zakończeniu leczenia można pić alkohol ?

Aneta (anonim, 83.29.171.) 9 miesięcy temu

Dziękuję, a jeśli przez jeden dzień zażywałam strepsils to mogę 4 dni octeangin po 6 tabletek ? 🙂

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Może Pani zamienić Strepsils na Octeangin - wystarczy ok. 3h odstępu pomiędzy przyjęciem ostatniej pastylki Strepsils, a pierwszej Octeangin. Octeangin nie ma wpływu na implant antykoncepcyjny.

Aneta (anonim, 46.204.104.) 9 miesięcy temu

A jak wczoraj brałam strepsils a dzisiaj lekarz przepisał mi octoangin to muszę odczekać z jego braniem ? Będzie zachodziła między nimi jakaś interakcja? Czy będzie to wpływało na działanie implantu antykoncepcyjnego ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Aneta:

Zaleca się stosować pastylki przez maksymalnie 3 dni.

Aneta (anonim, 188.147.76.) 9 miesięcy temu

A Przez ile dni można stosować ten strepsils ?

Aneta (anonim, 83.29.171.) 9 miesięcy temu

Dziękuję 🙂

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Tak, też można stosować Strepsils.

Aneta (anonim, 83.29.171.) 9 miesięcy temu

A jeśli byłaby to angina bo zauważyłam że robi mi się jakiś biały nalot na migdałkach to też mogę stosować strepsils ?

Aneta (anonim, 83.29.171.) 9 miesięcy temu

Dziękuję bardzo za odpowiedź 🙂 pozdrawiam 🙂

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Aneta:

Nie i nie ma potrzeby stosowania dodatkowego zabezpieczenia.

Aneta (anonim, 83.29.171.) 9 miesięcy temu

Tabletki strepsils nie osłabiają działania implantu antykoncepcyjnego ? Czy muszę stosować jakaś dodatkowa forme antykoncepcji ?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

9 miesięcy temu

Do @Aneta:

Może Pani zastosować tabletki do ssania Strepsils Miód i Cytryna - nie wchodzą one w interakcje z globulkami ani implantem.

Aneta (anonim, 83.29.171.) 9 miesięcy temu

Jeśli ostatnia globulkę macmirroru przyjęłam w czwartek a dzisiaj bardzo boli mnie gardło to czy będzie zachodziła jakaś interakcja z tabletkami do ssania strepsils miód i cytryna która może osłabić działanie implantu antykoncepcyjnego?

Aneta (anonim, 83.29.171.) 9 miesięcy temu

Obawiałam się o włókna bambusa czy nie będą osłabiać działania.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

9 miesięcy temu

Do @Aneta:

Noszenie wkładek do butów w żaden sposób nie wpływa na skuteczność implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 83.29.123.) 9 miesięcy temu

A czy noszenie takich wkładek z włóknami bambusa w butach roboczych będzie miało wpływ na działanie implantu antykoncepcyjnego?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

10 miesięcy temu

Nie, globulki Macmiror nie wpływają na działanie i skuteczność implantu antykoncepcyjnego.

Aneta (anonim, 188.147.13.) 10 miesięcy temu

Już to plamienie trwa ponad tydzień nie wiem kiedy się skończy, czy jeśli bym zaczęła teraz stosowanie podczas nie dużego plamienia leku macmiror czy on wpłynie wtedy na skuteczność implantu antykoncepcyjnego?

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

10 miesięcy temu

Do @Aneta:

Aby leczenie było jak najbardziej skuteczne, najlepiej odczekać do zakończenia krwawienia.

Aneta (anonim, 83.29.134.) 10 miesięcy temu

Witam, miałam wymieniony implant antykoncepcyjny i lekarz wypisał mi macmiror ale dostałam krwawienie jednocześnie odczuwam silne swędzenie okolic intymnych czy mogę zacząć stosować go gdy teraz krwawienie nie jest już obfite ?

Katarzyna Domagała Farmaceuta

3 lata temu

Nie, składniki leku Macmiror Complex nie wchłaniają się do organizmu w taki sposób, aby zaburzyć działanie antykoncepcyjne implantu antykoncepcyjnego. Lek działa miejscowo, tam, gdzie został zaaplikowany.

Załączam opracowanie, które może Panią zainteresować:
https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jakie-leki-oslabiaja-skutecznosc-antykoncepcji

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły