---

Bogdan (anonim, 77.115.10.) Polska 1 rok temu

Witam, Dziś pisałem na naszarecepta.pl oraz dobra-recepta.pl (f...

Witam,
Dziś pisałem na naszarecepta.pl oraz dobra-recepta.pl (firma Emed) prośbę o wystawienie erecepty leku na Grypę typu A czyli Viregyt-K. Po opłaceniu 59zł lekarz odpisał że proponuje inny lek. Przecież na Waszym portalu pełno wpisów że na ereceptę mozna uzyskać ww. lek Czy to normalne że zapłaciłem za usługę e-recepta i odmawia mi się recepty ?!

29 odpowiedzi

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

9 miesięcy temu

Dziękujemy za wpis, nie mamy możliwości weryfikacji tej opinii.

Oszustwo internetowe można zgłosić osobiście na policji lub w prokuraturze.

Udostępniono również możliwość zgłaszania oszustw internetowych on-line:

https://www.gov.pl/web/gov/zglos-przestepstwo

ircia (anonim, 77.222.225.) 4 miesiące temu

niestety naszarecepta pl. to oszuści, dałam się nabrać bo zależało mi na czasie - odmówiono wystawienia recepty od tak sobie, bo takie widzi mi się niby lekarz miał. wyłudzanie pieniedzy i tyle!

Lizzy (anonim, 5.63.185.) 4 miesiące temu

Totalnie nie polecam i nie pozdrawiam strony nasza-recepta.pl. Kasują pieniądze z góry, a po kilku godzinach przychodzi mail, że lekarz odmówił wystawienia recepty. Rozumiem, że leki to nie cukierki i lekarz ma prawo odmówić, ale powinien wtedy być zwrot kosztów, bo jednak usługa nie została wykonana (zamówienie składane jest na konkretny lek). Mimo że się zasłaniają regulaminem to jest to jawne oszustwo i wyłudzanie kasy od zdesperowanych pacjentów, którzy najczęściej te recepty kupują, bo nie mają w danej chwili dostępu do swojego lekarza. Także nie dajcie się naciąć.

Anonimowy (anonim, 37.248.214.) 5 miesięcy temu

Dzień dobry dzisiaj opłaciłam na stronie NaszaRecepta.pl nie polecam nikomu tej strony dlaczego? Ponieważ odpowiedzieli że coś poszło nie tak z płatnością 😡dobrze weszłam na swoje konto 100 procent opłacone wysłałam potwierdzenie opłaty bez odzewu ilu jeszcze oszukacie ludzi?

Aga  (anonim, 5.173.172.) 6 miesięcy temu

Również zostałam oszukana. Musiałam upomnieć się o kontakt niestety dowiedziałam się że nie zostanie mi udzielona pomoc. Recepta ani zwolnienie bo lekarz nie widzi takiej potrzeby a miałam zapalenie zatok

Anna (anonim, 92.7.239.) 6 miesięcy temu

Skozystalam z uslug naszarecepla.pl i juz prawie tydzien czekam na sms czy maila. Jak widze wiele ludzi ma ten sam problem. Oszusci. Sprawa powinna zajac sie policja.

Barbara (anonim, 77.45.84.) 6 miesięcy temu

dolaczam niestety do grupy oszukanych.Od 3 dni czekam na wypisanie recepty,
Na wyslane wiadomosci ok5. zero odpowiedzi.Portal nie podaje zadnego numeru telefonu,bardzo sprytne.Zglosilam rezygnacje z zamowienia ,podejzewam ,ze bede czekac i czekac.

Egon (anonim, 89.64.58.) 7 miesięcy temu

Zamówiłem l4 online przez nasza recepta przyszedł email że l4 zostało wystawione czy mam l4 czy poszło do pracodawcy i zus

Sandrs (anonim, 31.11.193.) 7 miesięcy temu

Oszuści. Nie pdpisują, nie odbierają. Regulamin mają za nic. Po dobie czekania poprosilam o zwrot, zamiast zwrotu informacja o problrmach technicznych zaraz potem ze lekarz nie wyda recepty. Zajebiscie okradaja ludzi

Ahkdkkdkdnd (anonim, 89.64.3.) 8 miesięcy temu

Również to samo OSZUSTWO ! Odpisują na maile ale wystawienia odmówili leku który maja w swojej „ bazie” skoro takich leków nie wypisują nie powinni ich mieć „ w bazie” to wyłudzenie ! Oferują e recepty e zwolnienia , policja i prokurator !!!!!!!

Andy (anonim, 82.177.45.) 9 miesięcy temu

Niestety oszuści i złodzieje, tez dałem się nabrać!

Marcin (anonim, 89.64.79.) 9 miesięcy temu

Polecam wszystkim którzy nie dostali zwrotu skierować sprawę do sądu dla zasady. Wezwanie do zapłaty podejdzie pod to za niewykonaną usługę. Zgłasza się to wypełniając i wysyłając wniosek przez Internet. Ja tak zrobię dla dwóch recept jeżeli nie otrzymam zwrotu

Marcin (anonim, 89.64.79.) 9 miesięcy temu

Potwierdzam - na lek który muszę brać do końca życia musiałem pisać kilka maili a na koniec poprosiłem o anulowanie recepty. Niepoważny serwis. Atenolol to popularny lek i gdybym wiedział, że trzeba wysłać całą historię choroby i receptę z ostatniego zamówienia, to bym pojechał do przychodni (co zrobiłem)

Alfa (anonim, 46.205.208.) 10 miesięcy temu

Oszuści i złodzieje

zwyszomi (anonim, 149.173.8.) 10 miesięcy temu

To najzwyklejsze oszustwo

Ewa  (anonim, 185.238.122.) 10 miesięcy temu

Ja też zostałam oszukana. Od 4 dni nie ma kontaktu, żadnej odpowiedzi. Cały czas wysyłam zapytanie i NIC ZERO ODPOWIEDZI!!
A piszą że od 5 min do 2 godzin odpowiedź.

Tula1 (anonim, 164.127.226.) 11 miesięcy temu

Ja również dałam się oszukać, zapłaciłam 99 zł za ciszę, zero kontaktu z nimi, na maile nie odpisują.
OSZUŚCI NIE POLECAM

MilenusM (anonim, 46.238.104.) 12 miesięcy temu

Ja też zostałam oszukana. Wczoraj zapłaciłam na obydwóch portalach bo zależało mi na czasie ,żeby mieć wystawioną recepte. Do dzisiaj nie otrzymałam żadnej odpowiedzi ani kodu recepty.

she_she (anonim, 178.73.34.) 12 miesięcy temu

To oszuści! 2 dni czekałam na decyzję. Wymagane dokumenty medyczne. Następnie poprzednie recepty. Wszystko im zapewniłam. I odmówiono! Z wymyślonego powodu! Nie polecam kontaktowania się z nimi.

kasia (anonim, 77.46.44.) 14 miesięcy temu

dołączam do poszkodowanych, za późno przeczytałam Wasze opinie. Z uwagi na okres świąteczny nie udało mi się skontaktować ze swoim lekarzem, a sprawa pilna. 99 zł popłynęło, ani kontaktu ani zwolnienia ze strony naszarecepta.pl. Niemniej ja e-receptę z tej strony dostałam.

xyxol (anonim, 92.55.196.) 14 miesięcy temu

Potwierdzam, punkt 10. regulaminu:
Pkt. 10 regulaminu, który zaakceptowałeś: "Lekarz może odmówić wystawienia e-recepty kiedy ma wątpliwości co do zasadności jej wystawienia. M.in są wątpliwości natury medycznej, błędy w formularzu, przeciwwskazania lub brak jest wyraźnych wskazań – w takim wypadku środki nie podlegają zwrotowi." Oznacza to ni mniej ni więcej, że z byle powodu odmówią wydania recepty i co im zrobisz. Śmierdzi to procederem wyłudzania pieniędzy.

Ona. (anonim, 193.56.104.) 17 miesięcy temu

Potwierdzam, mimo zapłaty nie otrzymuję L4, kazano mi sie zgłosić do lekarza. Nie ma zwrotu pieniędzy.

Ellis (anonim, 83.7.137.) 19 miesięcy temu

Ja również dzisiaj zostałam oszukana na stronie Nasza Recepta.Nie ma zadnego kontaktu a na wysyłane wiadomisci nie odpowiadają. Nie otrzymalam E recepty i zwrotu pieniędzy. Oszustwo!

Ness (anonim, 2.247.248.) 19 miesięcy temu

Ja również do dzisiaj od ponad miesiąca nie otrzymałam recepty ani zwrotu pieniędzy. Nie ma żadnych odpowiedzi

Anna (anonim, 37.248.175.) 19 miesięcy temu

Potwierdzam portal dobra recepta,e-recepta itp to oszuści ,płacisz za receptę której nie otrzymujesz .

DOROTA (anonim, 85.221.240.) 1 rok temu

potwierdzam !!! portal naszarecepta.pl to oszuści. Właśnie zapłaciłam za receptę 59 zł i chciałam ją anulować ale napisano mi, że "usługa została wykonana zgodnie z regulaminem i zwrot nie przysługuje. opisaliśmy to mailowo". Usługa nie została wykonana bo nie dostałam kodu do e-recepty tylko 2 maila w którym napisano, że " bardzo proszę dokładnie opisać wszystkie dolegliwości/objawy jakie występują .obecnie po analizie formularza medycznego nie ma znaczących wskazań do wypisania e-recepty na wnioskowany lek.
Napisałam o wyniku badania który wskazuje, że potrzebny jest antybiotyk bo jest przerost bakterii w jelicie cienkim i również cisza i brak kodu. Ręce opadają, że dałam się tak nabrać. Przestrzegam więc innych przed NASZARECEPTA.PL

Agnieszka (anonim, 138.199.53.) 1 rok temu

To są oszuści !!! Zawsze proponują inny lek że niby wywiązali się z umowy i nie zwracają pieniędzy !!!

Bogdan (anonim, 77.115.10.) 1 rok temu

Dziękuję, za późno ,nie sądziłem że tyle czasu oszuści moga funkcjonować

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły

)