---Wolt Drive - zapytaj farmaceutę - pytania

K211 (anonim, 79.185.163.) Warszawa 2 lata temu

Jakie są opinie o tabletkach Drovelis?

Jakie opinie są o tabletkach Drovelis?

To będą moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, wiec jest to dla mnie nieco stresujące aby wybrać właściwie.
Nie znalazłam zbyt wielu opinii na temat tego leku stad moje obawy

89 odpowiedzi, 3 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Koko (anonim, 178.135.8.) 11 miesięcy temu

Brałam drovelis przez 11 miesięcy. Na początku wszystko było Ok, samopoczucie, „okresy” jak w zegarku, brak plamien.
Po 7 miesiącach od stosowania zaczęły się bóle, zawroty glowy, czasem bóle brzucha, miałam tez wrażenie ze moje piersi są non stop nabrzmiałe. Po tych wszystkich objawach zdecydowałam się Rezygnować z tej formy antykoncepcji… Po rezygnacji z tabletek miesiączka wróciła mi równo miesiąc po ostatniej tabletce i teraz wszystkie miesiączki mam bardzo regularne.

Magda (anonim, 178.16.114.) 12 miesięcy temu

Biore drovelis od marca (mamy czerwiec) i pierwsze dwa miesiace byly ciezkie, zmiany nastrojów, okropne migreny. Potem juz z górki, naprawde czuje sie na nich dobrze i moge polecić bez wyrzutow sumienia. Okres od 3 do 7dniu max. Nic mnie nie boli, nie przytyłam, zero problemów.

Iryda (anonim, 188.33.232.) 13 miesięcy temu

Ze swojej strony niestety nie polecam. Biorę niecałe 4 miesiące i muszę je odstawić, nie wiem czy dam radę wytrzymać do końca blistra.
W pierwszym miesiącu czułam się wspaniale, w drugim libido spadło do zera, do tego suchość pochwy, wahania nastroju, ból piersi. Nic dramatycznego. Ale od połowy trzeciego miesiąca to już koszmar. Rozregulowany poziom cukru we krwi (zaburzenia w tym zakresie mam od urodzenia, ale tak źle nie było od lat...), zawroty głowy, bóle podbrzusza, wzdęcia, nudności, utrata apetytu... I te najgorsze: stany depresyjne; rozpierający ból wątroby; kłujący ból w okolicach serca połączony z dusznościami. To były moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, dostałam je w sumie na regulację cyklu miesiączkowego i w tym zakresie jak najbardziej się sprawdziły... ale zraziły mnie do pigułek tak, że nie spróbuję już żadnych innych :(

Maria (anonim, 46.204.44.) 13 miesięcy temu

Ja swoje doświadczenie z tymi tabletkami wspominam bardzo źle. Zaczęłam brać Drovelis w listopadzie zeszłego roku, już po miesiącu brania tabletek miałam wahania nastroju oraz silne bóle brzucha. Okres, któremu towarzyszyły zawroty głowy i złe samopoczucie występował u mnie średnio co 10/11 dni. Bardzo żałuję, że dopiero po 5 miesiącach (w marcu) zdecydowałam się iść do innego ginekologa, który wyjaśnił mi działanie tabletek Drovelis (mają podobno mniej hormonów) i przepisał inne "Belara" z których jestem bardzo zadowolona.

Karola  (anonim, 46.15.116.) 14 miesięcy temu

Nie polecam. Bóle głowy, bóle żołądka i biegunka. Do tego straszne bóle łydek i pająki na nogach.

Monika  (anonim, 46.134.182.) 14 miesięcy temu

Brałam trzy miesiące te tabletki. Już po 3 dniu miałam obrzęk piersi, który utrzymywał się cały okres brania tabletek. Okresy miałam max 3 dni i miały one formę plamień. Dodatkowo zauważyłam pojawienie się pajączków na nogach i drętwienie kończyn. Po tym się bardzo wystraszyłam i odstawiłam tabletki. Wszystko wróciło do normy po jakichś dwóch miesiącach. Ja już ich nigdy nie wezmę.

weronika (anonim, 62.93.46.) 14 miesięcy temu

tabletki biorę od 6ciu miesięcy i są to najlepsze tabletki anty na których byłam, wcześniej męczyły mnie infekcje, nieregularne i długie krwawienie, po przejściu na drovelis wszystko ustało, brak jakichkolwiek efektów ubocznych, okres trwa 3, max 4 dni z czego w ostatni dzień krwawienie jest niewielkie

Agnieszka  (anonim, 178.235.190.) 14 miesięcy temu

5 miesięcy wytrzymałam. Stanowczo nie polecam. Okres ponad 2 tygodnie, infekcja pochwy, sucha skóra i jeszcze dziś kosmetyczka powiedziała, żeby sprawdzić hormony bo rzęsy gubię.

Pyśka (anonim, 5.173.233.) 14 miesięcy temu

Jestem w trakcie trzeciego opakowania. Niekiedy mam plamienia lub krwawienia. Okres od 7 do 9 dni. Przy drugim miesiącu zaczęły pobolewać mnie piersi. Następnie przestały. Również w drugim miesiącu cera zaczęła mi się zmieniać, ale też nie ma tragedii. Ogólnie jestem zadowolona, bo myślałam, że będzie gorzej. Odczuwam większe łaknienie, i tutaj staram się pilnować z regularnymi ćwiczeniami. Jak na razie nie odczuwam innych dolegliwości :) Na Drovelis przeszłam z wkładki hormonalnej, która do końca nie sprawdziła się....

Karolina  (anonim, 37.248.171.) 14 miesięcy temu

Biorę te tabletki już dwa tygodnie i cały czas mam krwawienie ale nie normalne tylko strasznie bolesne. Brak ochoty na sex, ciągłe nudności, bóle głowy i żołądka. Lekarz zapewniał że nic nie będzie mi po tych tabletkach. Każda z nas ma swoje opinie ale jak dla mnie to nie polecam.

Sara (anonim, 89.183.226.) 14 miesięcy temu

Biorę 3 miesiąc I chyba wrócę do madinnette na początku nogi bolały potem ciągle krwawienie brak ochoty na sex a o samopoczuciu nie wspomnę nerwy ochota ciągła na płacz z byle czego stwierdzam że 3 miesiące dałam szanse i to starczy przytyłam celulit wyszedl ogromny piersi urosly że dwa rozmiary to jedyny plus

Ela  (anonim, 31.0.53.) 15 miesięcy temu

Czy któraś z pań przytyła po tych tabletkach?t

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

15 miesięcy temu

Do @ Andzia:

Palenie papierosów zwiększa ryzyko wystąpienia choroby zakrzepowo-zatorowej przy stosowaniu leku Drovelis:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/111326/drovelis-tabletki-powlekane/apteki

Zaleca się rzucenie palenia, przy stosowaniu leku Drovelis. Więcej o tym, jak rzucić palenie można przeczytać w artykule:

https://www.gdziepolek.pl/kategorie/rzucanie-palenia

Andzia (anonim, 213.134.188.) 15 miesięcy temu

A jak z papierosami odnośnie z tymi tabletkami. Czy ktoś brał tabletki jednocześnie palił papierosy? Czuł się z powodów papierosów znacznie gorzej? Czy faktycznie komuś pojawił się zakrzep pałac papierosy przy tych tabletkach?

julka (anonim, 5.184.203.) 16 miesięcy temu

Ja stosuje już tydzień i czuje się słabo, tkliwość piersi, silne nudności, bóle łydek i złe samopoczucie psychiczne. Myślę czy nie skonsultować się z lekarzem i nie przerwać bo mam wrażenie że źle na mnie działają…

Monia (anonim, 62.45.1.) 16 miesięcy temu

Witam. Ja odczuwam bardzo bol piersi i dostalam straszny trądzik na twarzy poki co kończy mi się dopiero 1 opakowanie zobaczymy co będzie dalej wykupiłam 5 na raz wiec musze sie przemęczyć żeby zużyć ale raczej bym nie polecała tego leku. Jak nic się nie zmieni do tego czasu zakończenia wszystkich opakowań to na pewno będę chciała zmienić. Pozdrawiam :)

Onunka (anonim, 46.204.108.) 16 miesięcy temu

Zażywam drovelis od 8-9 mcy, z powodu "polipowatej macicy" , przepisała mi je p.ginekolog po zabiegu histeroskopii ( nie usmiecha mi się leżeć w szpitalu co kilka mcy bo znow cos tam "narosło" ok się nie zluszczylo), do wyboru mialam jeszcze spiralę ale koszt jednorazowy mnie znechęcił. W każdym razie pierwszy miesiąc zazywania tych tabl to byl DRAMAT, może i nie krwawiłam, plamiłam ale tak mnie bolał żołądek że dopiero po ok 2 tyg stwierdzilam że zanim zazyje tabl powinnam coś zjeść? No i podziałało, to samo bylo przy choć minimalnej ilosci alkoholu ( nawet typu radler...) Do tego "przywaliłam" 3 kg w ciągu 2 tyg, chodzilam jak bańka! Ale postanowiłam że to przeczekam, w końcu w ulotce jest napisane że najgorsze są 3 mce...i wiecie co? Wszystko sie ustabilizowalo! Nawet waga zmalała juz w 2 mcu stosowania. Jaja są tylko jak mam duzo za dużą dawkę stresu...to wszystko mi się rozregulowuje...zdazyli mi sie to 2 razy odkąd zazywam te tabl i widzę zależność taką że jak nie mialam plamien to po takiej sytuacji mam...ale będę o tym rozmawiać na nast wizycie ze swoja ginekolog ( niebawem, bo jeszcze w tym miesiącu)

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

16 miesięcy temu

Do @Anna:

Należy to skonsultować ze swoim ginekologiem.

Anna (anonim, 173.94.105.) 16 miesięcy temu

Biorę Drovelis od ponad 10 miesięcy.
Nie dostałam okresu w przerwie między kolejnymi opakowaniami już kilka razy. Występują tylko plamienia. Stosuję je z powodu PCOS. Czy powinnam przerwać ich zażywanie?

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

17 miesięcy temu

Do @beea3:

Tak, mogą być to działania niepożądane leku Drovelis.
W pierwszej kolejności warto zadbać o zróżnicowaną dietę i regularną aktywność fizyczną. Warto zaobserwowane skutki uboczne przedstawić lekarzowi na najbliższej wizycie.

beea3 (anonim, 5.173.26.) 17 miesięcy temu

Witam, od roku biorę drovelis i od tego czasu pojawiły się u mnie duże wzdęcia, ból brzucha i odkładanie się tkanki tłuszczowej w obrębie brzucha .Czy drovelis może się do tego przyczynić ?

KKMM (anonim, 5.173.30.) 18 miesięcy temu

Dla mnie te tabletki to masakra, 2 tygodnie było wszystko Ok, później zaczęła się ciągła biegunka i bardzo bolesne skurcze brzucha po wzięciu tabletki. Ja odstawiłam bo nie dałam rady dłużej znieść ciągłego bólu i siedzenia w łazience :/ będę zmieniać

kasxanka (anonim, 141.0.13.) 18 miesięcy temu

zaczynam brac je juz 3 miesiąc i jestem zadowolona ale bardzo bolą mnie piersi i zmniejszyła mi sie ochota na wiecie co ale poza tym jest dobrze narazie

Ola  (anonim, 94.254.162.) 19 miesięcy temu

Dla mnie tabletki drovelis są najgorszym z możliwych wyborów
Miałam okres trwający 14 dni , bole głowy , nudności . Sądziłam że to przez pierwsze opakowanie. Przy drugim było jeszcze gorzej płakałam z bólu brzucha , okres znowu 14 dni dni , miałam nudności . Nie polecam nikomu

Edyta (anonim, 31.0.63.) 19 miesięcy temu

Ja biorę od dwóch tygodni i od dwóch tygodni cały czas mam krwawienie, myślę żeby zrezygnować z tego leku bo już mam dość . Do tego nie jest to plamienie tylko normalnie krwawię jak podczas okresu . Dziwne. Do tego cigle się denerwuje , i wogole źle się czuje

Iwona  (anonim, 164.127.212.) 1 rok temu

Właśnie kończę pierwsze opakowanie, dla mnie rewelacja, żadnych skutków ubocznych.

Monika  (anonim, 83.6.224.) 1 rok temu

Nie polecam , bóle głowy nudności , przez pierwszy tydzień brania tabletek (a to moje już 5 op) wręcz nie mam ochoty na jedzenie , plamienia trwające niekiedy 2 tyg ..

Sylwia (anonim, 37.248.176.) 1 rok temu

Biorę drugi miesiąc ale chyba przestanę. Miewam coraz częściej zawroty głowy i bóle. Do tego doszły nudności. Nie wiem czy to wyłącznie wina tabletek ale przed stosowaniem nie odczuwałam takich dolegliwości.

Igigi (anonim, 91.211.255.) 1 rok temu

Drovelis był moim pierwszym lekiem antykoncepcyjnym, stosuję go 11 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Miesiączki bez bolesne, nastrój bardzo dobry. Jedynie co doskwiera to bolesność piersi przed miesiączką oraz zwiększenie piersi od czasu stosowania leku

Ja Anonim (anonim, 212.33.76.) 1 rok temu

Nie polecam. Bóle i silne zawroty głowy, opuchnięte nogi, silne plamienia od połowy cyklu. Reakcja skórna (skóra sucha i łuszczy się, a nie zmieniałam kosmetyków) na powiekach i szyi. Dostałam ten lek aby zredukować obfitą miesiączkę, co z tego, jak ciągnie się ona ponad 2 tygodnie. Wcześniej brałam Vixpo i było zdecydowanie lepiej, zmieniłam na Drovelis za namową ginekolog i to była totalna pomyłka. Zdecydowanie rezygnuję.

Olga (anonim, 188.146.138.) 2 lata temu

Na początku świetnie tolererowałam. Żadnych zastrzeżeń,a teraz mija 7miesięcy i nie wiem czy to ma z tym zwiazek,ale włosy wypadają garsciami, stany depresyjne,bóle piersi bez względu na dzień cyklu. Chcę odstawić,ale aż się boję!

Zuza (anonim, 83.28.233.) 2 lata temu

Brałam 3 dni i nigdy więcej… ból w klatce i pieczenie, ból łydek i brzucha. Strasznie sie źle czułam, odstawiłam po konsultacji z ginekolog. Uważajcie dziewczyny :(

Nadzieja (anonim, 5.173.115.) 2 lata temu

Hej ,biorę 2 tygodnie ,bardzo bolą piersi czy macie tak też? Czy to minie?
Ból brzucha Samopoczucie jak przed okresem

Pola (anonim, 45.10.139.) 2 lata temu

Moje pierwsze opakowanie tabletek anty w życiu , moje odczucia trochę humorzasta i straszne plamienia tak jakbym miała miesiączkę 11 dzień tylko taka skąpa niż zwykle .

Nina (anonim, 89.67.97.) 2 lata temu

Ja tez biore drovelis, wlasciwie od lipca, jak dla mnie naprawde super, najwazniejsze ze nie odczuwam zadnych dolegliwosci :)

Kamila (anonim, 31.183.180.) 2 lata temu

Hej, ja zaczęłam brać zamiast vibinu właśnie drovelis i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej mialam przy vibinie straszne migreny,bole żył, i bolesne miesiączki i krwawienie trwające 14dni a gdyby tego było mało straszne wahania nastrojów. Przy drovelisie nie czuje abym brała jakiekolwiek leki, nie mam żadnych efektów ubocznych i jestem w stanie zaakceptować cenę tego leku aby czuć się tak dobrze i nie martwic się że po niedawnym porodzie zajdę w druga ciążę. Też miałam obawy bo to nowy lek na polskim rynku ale jestem bardzo miłe zaskoczona że czuje się jakbym ich nie brała wogule. ;)

Olga Sierpniowska Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Do @Jola: zmiana produktu może pomóc, natomiast nie da się zagwarantować, że na pewno żadne skutki uboczne nie wystąpią, ponieważ jest to sprawa bardzo indywidualna.

Jola (anonim, 83.28.228.) 2 lata temu

Przechodzę z Belara na drovelis że wzg. Na libido które zanikło. Czy po drovelis będzie poprawa? Zaznaczę że mam haszimoto. A tabletki dostałam na zbyt obfite krwawienie.

1
Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły