---Wolt Drive - zapytaj farmaceutę - pytania

Kamila  (anonim, 80.49.222.) Warszawa 2 lata temu

Czy suplement diety My Best Slim może osłabiać działanie leku Qlaira?

Od 2 lat stosuje tabletki antykoncepcyjne Qlaira, a od 2 tygodni zaczęłam suplementować My Best Slim, który zawiera chrom.
Biorę 2 tabletki na czczo, następnie 2 tabletki o 15. Tabletkę antykoncepcyjną przyjmuję o 22. Czy istnieje możliwość mniejszej skuteczności tabletki antykoncepcyjnej?

40 odpowiedzi, 1 subskrybent

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Marianna Krajewska Farmaceuta

2 lata temu

Chrom może osłabiać działanie tabletek antykoncepcyjnych ze względu na regulację metabolizmu tłuszczów i zmniejszenie ich (tabletek antykoncepcyjnych) wchłaniania. Zaleca się, aby przyjąć tabletkę antykoncepcyjną, a po co najmniej 4 godzinach preparat zawierający chrom.

Więcej informacji na temat leków osłabiających działanie antykoncepcji można uzyskać tutaj: https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jakie-leki-oslabiaja-skutecznosc-antykoncepcji

Basia (anonim, 31.0.0.) 6 miesięcy temu

Suplement Mybestslim okazał się być skutecznym wsparciem w mojej diecie odchudzającej. Dzięki regularnemu stosowaniu produktu, udało mi się zmniejszyć apetyt i zredukować ilość spożywanych kalorii, co przyczyniło się do utraty wagi. Dodatkowo, odczułam wzrost energii, co pozwoliło mi być bardziej aktywną i zmotywowaną do ćwiczeń. Oczywiście, zawsze warto pamiętać, że suplementy to jedynie wsparcie, a zdrowa dieta i regularna aktywność fizyczna są kluczowe

Inga (anonim, 78.30.72.) 7 miesięcy temu

Mybestslim pomógł mi kontrolować apetyt i utrzymać energię przez cały dzień. To naprawdę ważne, ponieważ wcześniej miałam tendencję do podjadania między posiłkami. Teraz mogę skupić się na zdrowszym jedzeniu i regularnych posiłkach, co z pewnością przyczyniło się do mojego sukcesu. Polecam ten suplement każdemu, kto poszukuje skutecznej i bezpiecznej metody odchudzania.

Bonitka (anonim, 5.173.11.) 11 miesięcy temu

Ja normalnie stosuje przy antykoncepcji. Waga się unormowała, to znaczy spadła a teraz jest w miejscu tak jak chcialam:)

wiszka (anonim, 86.49.230.) 12 miesięcy temu

Pamietaj tylko zeby nie stosowac ich razem :) jesli tego unikniesz to bedzie git, bo zdaza sie przedostac do organizmu i zostac przetrawione :) ogolnie mybestslim mi mega pomogl, widzialam jak z czasem zazywam coraz mniej tabletek i w koncu nie byl juz potrzebny :)

toska (anonim, 86.49.230.) 12 miesięcy temu

nie bierz razem i problemow zadnych nie bedzie :) ja sobie bardzo chwale dzialanie mybestslim, z nim start diety byl wiele latwiejszy :)

Bozia (anonim, 5.173.10.) 13 miesięcy temu

Kurde ja stosowalam akurat te kapsulki ale bez leku qlaira, swoja droga szybko efekty widzialam i bardzo fajnie na mnie dzialaly

Moja (anonim, 5.173.11.) 13 miesięcy temu

Jasne, na spokojnie :) ja stosowalam, zrzucilam wagę a dokladnie 8kg dzieki niemu

Pyrka (anonim, 82.180.151.) 14 miesięcy temu

Mi tez bez problemu sie sprawdzaly, jedynie pilnowalam czasu przyjmowania :) to nie sa jakies konskie dawki by mogly zaburzyc dzialanie anty

Aneta Moska (anonim, 86.49.229.) 15 miesięcy temu

ja konsultowalam z lekarzem i powiedzial, ze trzeba tylko zachowac odstep miedzy zazywaniem tabletek :) poza tym spoko

basia (anonim, 5.173.11.) 15 miesięcy temu

Jasne, nie ma problemu :) mowie po sobie, bo stosowalam. Pięknie spadla waga swoją drogą!

Irka (anonim, 185.212.111.) 15 miesięcy temu

rozumiem, ze chodzi o chrom ktory tam jest, ale to spokojnie w odstepie czasowym mozna :) nie zaszkodzi, a sam mybestslim bardzo mi pomogl z wyregulowaniem apetytu zwlaszcza przed miesiaczka :x

Klara (anonim, 45.152.45.) 15 miesięcy temu

Ja stosowałam dokładnie takie połączenie i żadnego problemu :) także mysle ze spokojnie mozesz je laczyc

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

15 miesięcy temu

Do @Kama:

Nie stanowi to przeciwwskazania, jednak zalecałabym zachować co najmniej 4h przerwy pomiędzy przyjmowaniem leków, a suplementu My Best Slim.

Kama (anonim, 89.64.40.) 15 miesięcy temu

Przyjmuje leki na depresję - Fluoxetin, oraz mam założona wkładkę antykoncepcyjna miedzianą, czy to jest przeciwskazanie do przyjmowania mybestslim?

LuizaMaria (anonim, 31.0.49.) 16 miesięcy temu

mnie lekarz powiedzial, ze moge stosowac suplementy mybestslim przy antykoncepcji, ze to sie ze soba nie koliguje, sa efekty w zmianie sylwetki, z ktorych jestem mega zadowolona. ale oczywiscie powinnas porozmawiac ze swoim lekarzem prowadzacym :)

Engie (anonim, 45.152.45.) 16 miesięcy temu

Ja nie biore akurat tego ale inne antykoncepcyjne i nie ma zadnego problemu:) lekarz tez mi powiedzial ze nie ma zastrzezen

Edin (anonim, 31.0.55.) 17 miesięcy temu

jezeli stosuje sie leki i suplementy z głową to czemu nie? ja konsultowałam sie ze swoim lekarzem i nie widzial przeciwskazan. stosuje antykoncepcje z mybestslim i udalo mi sie uniknac ciazy i udalo schudnac ;)

Goska (anonim, 86.49.229.) 17 miesięcy temu

trzeba tylko pamietac o kolejnosci a bedzie git :) te kapsulki nie maja az tak wielkiej dawki chromu by mialo to wplywac na antykoncepcje, ale warto zrobic pauze miedzy braniem ich:) A sam mybestslim warto wprowadzic, szczegolnie przy tabletkach ktore czesto powoduja laknienie sie przyda

Monika (anonim, 185.219.143.) 17 miesięcy temu

To chyba najlepiej przegadać z lekarzem. Mój nie widzi problemu i sam mówi ze moge smialo korzystać :) udalo mi sie schudnac juz kilka kilo wiec dobrze dla mojego zdrówka

Bonka (anonim, 86.49.229.) 18 miesięcy temu

Stosuje i lekarz nie widzial przeciwwskazan bo go podpytywalam :) u mnie raczej stosowanie na plus, bo udalo sie zejsc z nadwagi

Julka (anonim, 5.173.96.) 18 miesięcy temu

Wiesz co ja nie biore dokladnie tych tabletek ale inne anty i lekarz nie widział przeciwskazań :) a jak schudlam już z Mybestslim 6kg to bardzo go wynik ucieszyl bo ja mam PCOS wiec to dobrze ze udalo sie troche wagi zrzucic

Ninka (anonim, 86.49.230.) 18 miesięcy temu

wiadomo, ze najlepiej skonsultowac z lekarzem, ale u mnie osobiscie nie bylo problemow. Lekarz wyrazil zgode, a ja moglam sie cieszyc z korzysci mybestslim :)

Asia2 (anonim, 192.145.81.) 18 miesięcy temu

Ja stosuje przy antykoncepcji ten preparat i nie ma problemu :) rano biorę suplementy a wieczorem antykoncepcje i waga ladnie leci, wszystko jest w porządku

Kasia3 (anonim, 5.173.104.) 18 miesięcy temu

To najlepiej chyba omówić z lekarzem :) ja osobiście stosowałam ten suplement i widziałam po nim efekty więc super

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

1 rok temu

Do @Ula:

Ponieważ suplement ten zawiera guaranę, pacjenci z chorobami tarczycy powinni zachować szczególną ostrożność.
Bezpieczniejszym rozwiązaniem wydaje się wprowadzenie większej ilości błonnika do codziennej diety, o czym przeczyta Pani tutaj:

https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/7895/ispagul-jakie-suplementy-diety-poprawiajace-metabolizm-stosowac-przy-niedoczynn

Unikać należy natomiast spalaczy tłuszczu, które zawierając duże ilości kofeiny, więcej tutaj:

https://www.gdziepolek.pl/kategorie/preparaty-spalajace-tluszcz

Ula  (anonim, 62.133.129.) 1 rok temu

Witam. Czy przy Hashimoto i braniu letroxu można stosować my jest slim ?

Karolina Westfal Farmaceuta

2 lata temu

Do @Paula, odpowiedź na Pani pytanie jest w wątku poniżej.

"Ponieważ suplement 2 Be Slim zawiera kofeinę i guaranę, nie należy stosować go w trakcie karmienia piersią, chyba, że nie spożywa Pani kawy w ciągu dnia - wtedy ewentualnie tabletka mogłaby zostać zastosowana."

Paula (anonim, 92.221.157.) 2 lata temu

Witam a jak jest przy karmieniu piersią czy można używać MyBestSlim ? Mam 3 miesięczna córeczkę wiec tego karmienia troszkę jest ☺️

Paula (anonim, 92.221.157.) 2 lata temu

Witam a czy przy karmieniu piersią mogę zażywać MyBestSlim ?

Odpowiedź usunięta, ponieważ: wnosi małą wartość do dyskusji.

Luiza (anonim, 195.191.163.) 2 lata temu

Moją cerę wspomógł suplement my best collagen. Jest super, dzięki niemu znacznie poprawił się stan mojej skóry.

MyBestPharm

2 lata temu

W składzie MyBestSlim występuje chrom w ilości 250 mcg (mikrogramów) w dawce dobowej, który sam w sobie nie ma bezpośredniego wpływu na tabletki antykoncepcyjne. Najlepiej jednak pamiętać o zasadzie, że MyBestSlim powinno się przyjmować z 6h odstępem od różnych tabletek hormonalnych.

Majka (anonim, 46.204.21.) 2 lata temu

Witam,
Pierwszą dawkę MyBestSlim biorę o godz 9 a drugą o 16 tabletki antykoncepcyjne zażywam o 21 robiąc 5 godzin przerwy. Suplement diety MyBestSlim zaczęłam brać ponad 2 miesiące temu i...... jak dla mnie jest to fenomen! dlaczego? po pierwsze i moim zdaniem najważniejsze jem o połowę mniej, a po drugie chce mi się dużo więcej pić a jak wiadomo to bardzo ważne i zasyca organizm przez co bardzo rzadko czuję głód. Tak więc z czystym sumieniem polecam MyBestSlim. (2,5kg w dół)

AniaSzafran (anonim, 46.204.21.) 2 lata temu

Biorę MyBestSlim od prawie 3 miesięcy.

Początkowo miałam wrażenie, że nie działają. Chciałam schudnąć od razu. Po dwóch dniach napisałam wiadomość do firmy. Dostałam informację, że potrzebne jest około 7-10, aby wysycić organizm składnikami zawartymi w preparacie.

I rzeczywiście. Po kilku dniach apetyt miałam zdecydowanie mniejszy. Po miesiącu zaczęłam zauważać pierwsze efekty. Teraz kończę 3 opakowanie i mam - 8 kg !

Zachowuję odstęp 3 godziny pomiędzy Slim, a tabletką antykoncepcyjną.

Pozdrowienia,
Anna

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Do @Marlena:

Ponieważ suplement 2 Be Slim zawiera kofeinę i guaranę, nie należy stosować go w trakcie karmienia piersią, chyba, że nie spożywa Pani kawy w ciągu dnia - wtedy ewentualnie tabletka mogłaby zostać zastosowana.

Marlena (anonim, 37.30.23.) 2 lata temu

A co z karmieniem piersią? Dziecko ma dwa lata, karmienie sporadyczne - raz w nocy, 1-2 razy w dzień. Można stosować?

Kamila  (anonim, 217.97.110.) 2 lata temu

W moim przypadku Mybestslim pomogło mi przekroczyć barierę wagową, której nie mogłam przekroczyć pomimo zdrowego odżywiania oraz ćwiczeń. Jestem bardzo zadowolona z tego suplementu, po miesiącu stosowania jestem już 3kg w dół. Dużo mniej jem i lepiej się z tym czuję. Może warto napisać do producenta mybestslim?

ELUTA (anonim, 217.255.62.) 2 lata temu

Proszę o opinię Mybestslim na mnie działają odwrotnie mam wilczy apetyt🙈🙈🙈🙈🙈

Marianna Krajewska Farmaceuta

2 lata temu

Odstęp 7 godzin pomiędzy przyjmowanymi preparatami nie powinien zmniejszać skuteczności antykoncepcji.

Kamila  (anonim, 80.49.133.) 2 lata temu

Czy to znaczy, że nie powinnam brać suplementu diety przed tabletką antykoncepcyjną, Tylko jedynie po tabletce?
Pomimo tego, że odstęp czasowy wynosi 7 godzin?

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Kategorie

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły