---Merz Spezial - pytania all

Jadwigakoch123@gmail com (anonim, 31.60.2.) Warszawa 3 lata temu

Czy A-Cardin to bezpieczny lek, czy oszustwo?

A-cardin to lek bezpieczny czy oszustwo

110 odpowiedzi, 7 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

20 miesięcy temu

Preparat A-cardin nie jest lekiem i nie jest dostępny w sprzedaży aptecznej. Preparat nie posiada badań klinicznych potwierdzających jego bezpieczeństwo i skuteczność. Jest to suplement diety dystrybuowany wyłącznie przez portale internetowe, przez co nie podlega on kontroli i można otrzymać sfałszowany produkt.

Sprawdzone preparaty ze składnikami roślinnego pochodzenia, wspierające zdrowie układu krążenia, można dostać w aptekach. Załączam link do strony, gdzie można porównać ich ceny w aptekach internetowych i zamówić je z odbiorem w aptece lub dostawą do domu:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/97744/berimal-forte-kapsulki/apteki

https://www.gdziepolek.pl/produkty/111942/cardiostatil-kapsulki/apteki

Załączam artykuł, w którym tłumaczymy czym różnią się leki od suplementów:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/czym-roznia-sie-leki-od-suplementow

oraz artykuł o tym dlaczego leki warto kupować tylko w aptekach:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/dlaczego-warto-kupowac-leki-tylko-w-aptece

W miastach takich jak Warszawa, Wrocław, Łódź czy Białystok produkty można zamówić z dostawą błyskawiczną nawet w 1h dzięki usłudze Wolt Drive - sprawdź czy w Twojej lokalizacji usługa jest dostępna:

https://www.gdziepolek.pl/koszyk/szybka-dostawa?src=zf

Inne pomocne materiały:

https://www.gdziepolek.pl/kategorie/ziola-na-cholesterol

Barbara (anonim, 31.61.184.) 51 dni temu

Czy
A Cardin Pomaga Na Krążenie Żylne Kończyn Dolnych i Gojenie Tam Przy Niewydolność Zylna

Danuta (anonim, 87.207.50.) 3 miesiące temu

Czy Acardin jest skuteczny i czy jest bezpieczny czy używając go należy odstawić leki na nadciśnienie czy na cholestero

Vera (anonim, 5.173.180.) 4 miesiące temu

Przerażające są dla mnie takie sytuacje, kiedy "zwykły" suplement diety, w dodatku zawierający substancje nie do końca jednoznacznie dopuszczalne w tej kategorii środków spożywczych, opatrzy niedopuszczalnym przekazałem, reklamą i wparciem osób medialnych, wprowadza konsumenta, a szczególnie osoby starsze w błąd, obiecuje działanie, które naukowo jest niemożliwe do osiągnięcia, przy jednocześnie tak wysokiej cenie.
Takie sytuacje powinny być zgłaszane do organów kontroli rynku suplementów diety, aby podmioty odpowiedzialne poniosły odpowiedzialność za naruszenia prawa i zwykle oszustwo. Powinniśmy chronić naszych rodziców, dziaków przed takimi wykorzystaniem i oszustem.

Andrzej B (anonim, 83.24.33.) 4 miesiące temu

Ten sam Michał Malicki sprzedaje
Podobny suplement ...Cardin x Bądź coś o podobnej nazwie napewno z X 100 proc. Ściema

Leon  (anonim, 46.204.96.) 4 miesiące temu

Znacznie lepszym lekiem na trójglicerydy i cholesterol jest Ocet jabłkowy!Piłem łyżka na szklankę wody rano i wieczorem przez miesiąc, Wyniki książkowe!Pozatym cukier wrócił do normy!

Bogumiła (anonim, 87.101.79.) 4 miesiące temu

Urywają się strzępy? A jak skrzep dojdzie do serca?

Gienek (anonim, 46.112.2.) 6 miesięcy temu

Oszuści ,kup a potem zniszczą cię telefonami💀

romek (anonim, 83.20.131.) 7 miesięcy temu

czysci ale z kasy

NiuNiu  (anonim, 83.21.18.) 8 miesięcy temu

Michał Malicki to człowiek widmo, wielką ściema, nie dajcie się nabrać !!!!!

Ciekawski (anonim, 31.2.44.) 9 miesięcy temu

Zupełnie jak szczepionka na Covid , też żadnych testów medycznych itd. a szczepili bez zahamowań

Odpowiedź usunięta, ponieważ: jest spamem.

Alma (anonim, 62.87.179.) 10 miesięcy temu

Dałam sìę nabrać na 3 opakowania A-cardin. Po spożyciu jednej tabletki myślałam, że się wykończę, czułam się bardzo źle, ciśnienie mi podskoczyło , było mi niedobrze na żołądku, odbijało się tym suplementem, myślałam, że zaraz się przewrócę i już nie wstanę.A to była tylko 1 tabletka. Pan który polecał powiedział, żeby brać 2 taletki dziennie, rano i wieczorem przez miesiąc, Chyba bym tego nie przeżyła. Nie kupujcie tego świństwa.

Jacek (anonim, 188.146.114.) 10 miesięcy temu

Dla naiwnych. I takimi oszustami prokuratura się nie zajmie.

Jacek  (anonim, 176.221.123.) 10 miesięcy temu

Mnie to dziwi takie tłumaczenie. Bezprawne wykorzystywanie wizerunku wszędzie jest ścigane.
Zawsze można wziąć prawnika żeby się tym zajął. Chyba profesora na to stać.

Elektrim (anonim, 81.219.67.) 10 miesięcy temu

Podany wykres kołowy liczby zgonów jest bez sensu-wystarczy porównać cyfry i zakreślone pola. Na zdjęciu tego niby Panka jest Adam Rotfeld. Ten środek, to może czyści spłuczki,ale do leczenia sie nie nadaje.

Agawa (anonim, 83.20.134.) 12 miesięcy temu

Do Natalii - to nie jest lek! To jest coś co trudno nazwać. Nawet nie suplement. Za to ściema do kwadratu

Emerytka (anonim, 37.225.58.) 12 miesięcy temu

Gdzie jest mój wpis?

Emerytka (anonim, 37.225.58.) 12 miesięcy temu

Dałam się nabrać. Wydałam 450zl.Odstawilam swoje leki. Po zużyciu a-cardin wykonałam badania krwi. Cholesterol i trojglicerydy b. wysokie. Ciśnienie też. Muszę wrócić do swoich leków. Jak można tak wykorzystywać ludzi. Krystyna

Jacek (anonim, 37.248.153.) 13 miesięcy temu

Ja piłem skład tego leku robiłem napój ziołowy kupując zioła w zielarskim sklepie z certyfikatem.Piłem przez rok ale czuję się lepiej odczuwam poprawę ale też często jem galaretę polaną octem jabłkowym i to pomaga mi na moje zapchane tętnice.To mogę szczerze doradzić i polecić trzeba tylko cierpliwości bo po tygodniu to samopoczucie na pewno się nie poprawi.

Beata (anonim, 178.216.105.) 13 miesięcy temu

Ja nic nie zamawiałam i dostałam telefon że nie odebrałam wysyłki,która jest dofinansowywana ,i jeżeli nie wykupię całej kuracji za 360 zł 90 tabl to zostanę ukarana kosztem dofinansowania w kwocie 1200Zł.Zgodziłam się na przysłanie tego dziadostwa,Zapłaciłam i przyszła tam Wit C,Selen który taki sam kosztuje na allegro 18 Zł i jakiś żel na kolana.Gdy to otworzyłam to byłam w szoku.Zadzeoniłsm do InPost aby tych moich pieniędzy nie przesyłali oszustowi,Zadzwoniłam na adres widniejący na wydyłce.Pani mi powiedziała,że to nie oni.Że to są oszuści co dię pod nich podszywają.Zgłosiłam to na policję.Sprawą zajął się prokurator Pieniądze InPost mi zwrócił na wniosek prokuratury.i leki zatrzymał prokurator.Ciekawe czy firma ta będzie do mnie dzeonić nadal czy nie

Mariusz (anonim, 178.235.180.) 13 miesięcy temu

A Cardin to musi być ściema dla naiwnych. Trzeba naprawdę niczym się nie interesować, by uwierzyć w ,,Michała Panka-kardiologa,, Na zdjęciu tego ,, doktora,, jest Michał Rotfeld - były minister spraw zagranicznych. Oszukiwać też trzeba umieć. No, ale jeśli ktoś chce wierzyć we wszystko, to niech łyka to gówno.

babajaga (anonim, 109.95.90.) 13 miesięcy temu

Jaki skład ma to gwno?

Panek (anonim, 185.82.251.) 15 miesięcy temu

Witam . Nie istnieje żaden dr Michał Panek kardiolog. Następne oszustwo. Należy ubolewać że służby Szymczyka granatnika ,jeszcze się za tych oszustów nie zabrały. Skandal. Policja nie robi nic w tym kierunku. Może jest korupcja. Wszystko na to wskazuje . Żal tych naiwnych okradanych emerytów co liczą na cudowne ozdrowienie.

Natalia 15 (anonim, 88.156.134.) 15 miesięcy temu

Ja czekam na odpowiedż czy to lek bezpieczny czy oszustwo i tylko widzę pytania a nie widzę odpowiedzi.

Gryps (anonim, 188.33.224.) 15 miesięcy temu

Ł-Mejza

Zbyszek (anonim, 46.134.99.) 15 miesięcy temu

Mam grzybicę paznokci. Czy SKINATRIN pomoze

Margaret (anonim, 89.65.157.) 15 miesięcy temu

To wielkie oszustwo . Osoby starsze wyrzucają pieniądze na coś co kompletnie nie pomaga . Dlaczego pozwalają na takie przekręty. Jeśli jest problem zdrowotny to trzeba udać się do lekarza a nie do oszusta.

Naiwny (anonim, 91.241.39.) 16 miesięcy temu

Ten lek to WIELKIE OSZUSTWO nic innego jak wyciąganie pieniędzy od naiwnych. Jaki stary taki głupi dałem się nabrać. FIRMA OSZUSTÓW I NACIÀGACZY. Nie wysyłam pozdrowień.

Ewa anonim  (anonim, 89.64.85.) 16 miesięcy temu

Tak to jest wielkie oszustwo i pewnie znów za cenę 137 zł . Już kilku znanych lekarzy dopisali do ich wypocin o rzekomym cudownym leku. Nawet znanego lekarza od operacji plastycznych,który teraz jest w USA, też został przytulony do ich bredni.

KazikM (anonim, 92.229.223.) 16 miesięcy temu

Faktycznie ,oszust,ten kardiolog całkiem inaczej wygląda, a ja głupi już kupiłem, aż boję się zażyć.

cukrzyk (anonim, 80.53.234.) 16 miesięcy temu

Wpisałem nazwisko tego cudownego doktorka do wyszukiwarki i co i nic . Tylko negatywne wpisy w internecie i ostrzeżenia od osób które dały się nabrać na ten "cudowny lek"

Andrzej (anonim, 89.64.123.) 17 miesięcy temu

W reklamie ostatnio zdjęcie niby dr.Panka rekomendującego tabletki a w rzeczywistości to były minister spr.zagr.Adam Rotfeld.Na miejscu Rotfelda domagałbym się odszkodowania a zaufanie do firmy pada na pysk

mario  (anonim, 46.204.64.) 17 miesięcy temu

Znalazłem taki wpis w necie.

...
PLEJADA NEWSY Mąż Grażyny Torbickiej padł ofiarą oszustów. Teraz ostrzega innych ALEKSANDRA CZAJKOWSKA 12 sie 20 06:00 Ten tekst przeczytasz w 3 minuty Adam Torbicki padł ofiarą oszustów Adam Torbicki jest znanym profesorem specjalizującym się w dziedzinie kardiologii i chorób wewnętrznych. Niedawno padł ofiarą oszustów, którzy jego twarzą i nazwiskiem promują niesprawdzone suplementy diety. - Proszę, nie kupujcie tego - powiedział mąż dziennikarki Grażyny Torbickiej w rozmowie z Plejadą.

Adam Torbicki jest znanym i szanowanym profesorem, byłym Prezesem Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego. Od 1981 roku jest mężem znanej dziennikarki Grażyny Torbickiej. Para uchodzi za jedno z najbardziej zgranych małżeństw od lat. Co ciekawe, poznali się... właśnie w szpitalu Dobre imię kardiologa ostatnio zostało wystawione na próbę. W sieci pojawiły się reklamy suplementów diety, które lekarz wydaje się reklamować swoją twarzą i nazwiskiem. Adam Torbicki padł ofiarą oszustów Adam Torbicki padł ofiarą oszust Skontaktowaliśmy się z Adamem Torbickim w celu wyjaśnienia nieścisłości. Lekarz nie korzysta z mediów społecznościowych, dlatego ciężko mu jest zdementować fałszywe informacje na jego temat.

Adam Torbicki o bezprawnym wykorzystaniu swojego wizerunku dowiedział się już pod koniec kwietnia, kiedy to zwrócili się do niego klienci z pytaniem o zakup "reklamowego" specyfiku. W rozmowie z Plejadą powiedział:

Pierwsze informacja dotarła do mnie 28 kwietnia, ale to już mogło trwać jakiś czas. Kilku znajomych zwróciło mi na tę sprawę uwagę, pytając, czy mają kupować polecany przeze mnie preparat, albo wręcz chwaląc się, że już go zmówili. Byłem całkowicie zaskoczony. Trochę nawet z nich żartowałem, że się dali nabrać na takie rzeczy, ale zorientowałem się, ze to może być istotny problem, zwłaszcza jeśli ktoś ze mną nie ma kontaktu i nie może zweryfikować wiarygodności reklamy

Adam Torbicki zaznaczył, że od razu zaczął działać w tej sprawie. Na początku maja zgłosił bezprawne wykorzystanie wizerunku do prokuratury, jednak ta uznała, że sprawa nie będzie prowadzona jako niemająca znamion czynu zabronionego.

To była dość zawiła eksplikacja. Prokuratura twierdzi ze trudno jest jednoznacznie przypisać moje nazwisko do reklamy, gdyż nie ma tam mojego podpisu. Chociaż z tym bym się nie zgadzał. Były tam zdjęcia moje, a później również wraz z Członkami Zespołu Kliniki, której działania koordynuje

Andras Szilagyi / MW Media Adam Torbicki apeluje Reklamy pojawiały się na Facebooku i blogu internetowym. Najpierw był to medykament, którego nazwa jest zbliżona do produktów związanych z marihuaną. Kilka dni temu pojawił się nowy preparat, również bezprawnie reklamowany nazwiskiem znanego kardiologa. Adam Torbicki w rozmowie z Plejadą nie kryje smutku z zaistniałej sytuacji:

Drugi preparat nazwą bardzo przypomina znany lek na problemy kardiologiczne, jednak sam nie ma z nim nic wspólnego. To jest suplement diety, który ma jakoby obniżać cholesterol. Nie znam tego preparatu, a znów od kilku znajomych dostałem pytania czy naprawdę to polecam i czy mają tego używać

Zobacz również: Marcin Prokop ofiarą oszustów. "Przestrzegajcie innych"

Adam Torbicki o fałszywych reklamach: żaden lekarz nie przepisałby tego pacjentom Lekarz dodał, że oba preparaty są suplementami diety. Gdyby były na receptę, żaden lekarzy by ich nie przepisał pacjentom, bo oni sami mogą je kupić bez konsultacji z lekarzem. Adam Torbicki w rozmowie z Plejadą kilkukrotnie podkreślał, że chodzi mu tylko o ostrzeżenie osób, które nieświadomie mogą uwierzyć w taką reklamę:

Nie mogę tego zostawić bez reakcji, bo wyglądałoby na to, jakbym miał coś z tym wspólnego. Trzeba chronić ludzi przed dezinformacją

Adam Torbicki Kardiolog zaznaczył, że lekarze nie mogą reklamować żadnych produktów leczniczych, a w reklamach, które często pojawiają się w telewizji, występują aktorzy. Tym bardziej nielegalne wykorzystanie wizerunku lekarza jest niezgodne z prawem.

Przypomnijmy, że wiele celebrytów padło ofiarą podobnym nielegalnym działaniom. Nie tak dawno Martyna Wojciechowska, Marcin Prokop, a także Dorota Wellman nagłaśniali sytuację, kiedy to ich twarze zostały bezprawnie wykorzystane w celu promocji preparatów na odchudzanie czy innych bliżej nieznanych medykamentów.

Polecamy: Martyna Wojciechowska padła ofiarą oszustów. "Nie wierzcie w to!"

Grażyna i Adam Torbiccy My również dołączamy się do prośby, aby nie ulegać reklamom nieznanych preparatów, nawet jeśli są one sygnowane znanymi nazwiskami. Zwłaszcza jeśli chodzi o zdrowie. Stosując niesprawdzone specyfiki, można bowiem stracić nie tylko pieniądze.

dziadzia.jara@luz.pl  (anonim, 31.0.80.) 17 miesięcy temu

Zmniejsza krzepliwość. Nie piszą o tym. Zatnij się przy goleniu po a cardinie będzieszkrwawił kak dwie zarzynane świnie.

Tadeo 61+ (anonim, 91.226.160.) 17 miesięcy temu

Mili Państwo , wystarczy wpisać nazwiska tych wszystkich "specjalistów"do wyszukiwarki i jakoś internet nigdy nie potwierdził mi istnienia tych cudotwórców , tyle w temacie. Pozdrawiam i życzę zdrowego rozsądku, bo mamy tylko jedno zdrowie i jedno życie.

Ja ostrzegam (anonim, 5.173.129.) 18 miesięcy temu

Ostrzegam ! To oszuści , można sobie zaszkodzić proszę zgłaszać się do ochrony praw konsumentów to może się za nich wezmą

Miras68 (anonim, 89.77.218.) 1 rok temu

Jedyne leki na zatrzymanie odkładania cholesterolu , to statyny . Ja biorę 23 lata i nie mam problemów, super wyniki. Jednak osoby z tendencją do zwyżkowego cholesterolu lub trójglicerydów powinny zmienić nawyki żywieniowe na dużo warzyw gotowanych, duszonych, nieraz smażonych, dwa owoce dziennie, po 40ce codziennie jakiś naturalny nabiał 3 proc. tłuszczu, mięso tylko drobiowe kilka razy w tygodniu, dwa , trzy razy w tygodniu różne ryby,tylko pieczywo ciemniejsze,woda, unikać wędlin, nie używać masła tylko pasty warzywne itp. Wczoraj biegłem półmaraton.54 lata.

WitaminaC (anonim, 213.134.162.) 1 rok temu

Już samo to, że wpisy zachwalające skuteczność preparatu każdego dnia są te same i firmowane przez te same osoby, a jedyne co się zmienia to data dodania, daje do myślenia, że coś tu nie tak.

czesio5100 (anonim, 192.162.151.) 1 rok temu

Ten lek to ściema szkoda kasy na takie dno

niepoprawny (anonim, 5.174.122.) 1 rok temu

Witam, obecnie ze strony preparatu zniknęły gwarantujące je rzekome "autorytety naukowe". Jest za to dokładny rzekomy jego skład - karczoch, rdest wielokwiatowy, miłorząb, berberys. Zacytowana też jest recenzowana literatura naukowa (dostęp na końcu strony) ale tylko odnośnie karczocha i berberysu. Do tego nie wiedzieć czemu wit. D.
Po za miłorzębem reszta jest skuteczna głównie na cukrzycę. "Podejrzenia" o pozytywne działanie na miażdżycę i powikłania naczyniowe z tym związane, wynikają jedynie z ostrożnych prac irańskich sugerujących dalsze badania. W ogóle zarysowuje się tutaj zatem "stałe" konsorcjum irańsko - chińsko (rdest) rosyjskie - (sposób quasi prawdziwej narracji...) stojące zwykle za innymi cudownymi ego typu "lekami" czy suplementami... Co ciekawe obecnie na stronie jest "interesująca" cena 3,98 zł za opakowanie (chyba same opakowanie :) plus jakieś placebo), w miejsce dawnej 299 zł. ... Owszem skład wygląda nieźle ale samemu można też szybko i łatwo sobie zafundować taką mieszankę za góra 100 zł na co najmniej miesiąc...

Beti (anonim, 155.133.17.) 1 rok temu

Mnie interesuje druga strona tego medalu. Jeżeli oszust nas naciąga na coś co nie działa a skład tego jest inny niż na ulotce to jest jeszcze coś takiego jak sąd. Dlaczego by nie zakupić grupowo dać do zbadania i iść do sądu po odszkodowanie. Grupowo oczywiście. W USA to powszechny proceder. Dobry pomysł na biznes ,oczywiście zwroty za kilka lat. Ale jak zaczniemy z kopyta to za kilka lat raz w miesiącu jakaś firma dostanie po tyłku .

Mick (anonim, 194.181.133.) 2 lata temu

Mogę podzielić się swoim doświadczeniem. Przed dwoma laty nabyłem w sieci preparat redukujący masę ciała. Za 139 zł. Czekałem tydzień. Po tygodniu otrzymałem... multivitaminę z instrukcją, jak ją zażywać. Miała to być I faza odchudzania. W ulotce sprzedawca informował, że po "kuracji" multivitaminą będzie druga faza - też za 139 zł. Środek odchudzający miałem otrzymać - za kolejne 139 zł po zakończeniu fazy II. Ponad 400 zł musiałbym zapłacić za byle co.

luvac (anonim, 85.237.179.) 2 lata temu

A-Cardin nie jest lekiem.To tylko suplement diety.Różnica polega na tym, że każdy lek przechodzi całą serię badań, które muszą być przedstawione przy rejestracji leku.Nad procedurą trzyma pieczę Prezes Urzędu Produktów Leczniczych i Medycznych.Póżniej monitorowaniem leku zajmuje się Główny Inspektor Farmaceutyczny.Natomiast suplementy diety są traktowane, jak żywność.Zgodę na obrót wydaje SANEPID, a nadzór sprawuje Główny Inspektor Sanitarny.Często się zdarza, że procentowy skład poszczególnych skkładników suplementu, nie zawsze odpowiada temu, co podał producent .Powiedzmy, że ktoś kupuje suplement z cynkiem - na opakowaniu jest informacja, że zawiera 100% dziennego zapotrzebowania na cynk, a potem okazuje się, że to tylko 60%..Zanim sprawdzą taki suplement, to może upłynąć nawet kilka lat.Druga, bardzo ważna uwaga- Jeżeli coś jest tak świetne i tak wspaniale i szybko działa,to dlaczego sprzedający chce podarować kupującemu od 100 do 200 zł rabatu? Przecież to nie logiczne!Ten, kto sprzedaje takie "cuda" nie jest instytucją charytatywną lecz pazernym na kasę człowiekiem! Te rzekome rabaty, to tylko chwyt marketingowy w stylu " O, popatrzcie, jaki jestem wspaniały, daję wam cudowny "lek" za pół darmo!"Pamiętajcie, że takich cudów nie ma!Jest tylko chciwość i liczenie na naiwność kupującego!

Wykrywaczściem (anonim, 188.147.102.) 2 lata temu

Oczywiście że kolejne Oszustwo!
Bardzo obszerny opis jakże doskonałego leku na dolegliwości coraz większej ilości osób z opisanymi w tym artykule objawami jakie nas dotyczą. Można by długo faktycznie na ten temat pisać, jednak chciałbym zwrócić wszystkich zainteresowanych tym niby "lekiem" na wpisy tych którzy już rzekomo zakupiły ten cudowny lek i jakimś to sposobem pozbyły się szumów,zawrotów itd. Przeglądając uf wpisy ewidentnie widać PRZEKRĘT. Np. Pani Ludmiła Kowalska poniżej nazywa się Lucyna Sulewska, jeszcze niżej Aneta Suwalczan i niżej Lucyna Mikowicz. Zdjęcie tych osób jest takie same. To samo potwierdza p.Krzysztof Tomaszewski, a poniżej nazywa się Krzysztof Makowski, tu zdjęcie również jest to samo....Ściema jak nic!!! Zastanówcie się czy warto interesować się czymś co jest być może placebo. A z pewnością działanie na w/w dolegliwości może mieć lek sprawdzony, sprzedawany w Aptekach i to jest Acard. Gratulacje dla osób które namęczyły się aby stworzyć tak obszerny blog.👏

Kasia  (anonim, 37.30.22.) 2 lata temu

Dziękuję bardzo

Jerzy (anonim, 89.151.38.) 2 lata temu

Gdyby te pseudo leki były tak skuteczne to przybyło by sporo osób zasługujących na Nobla.

dottore 55 (anonim, 79.184.101.) 2 lata temu

no i gdzie jest mój wpis??

dottore 55 (anonim, 79.184.101.) 2 lata temu

same oszustwa na tych obsranych portalach. pseudo-leki z reguły za 137 zł.. ulubiona cena oszustów!!
Portale, a zwłaszcza szwabska WP.PL działając wspólnie i w porozumieniu za gruba kasę umieszczają oszukańcze wpisy tych złodziei i oszustów i mają z tego zysk!!

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły