---Wolt Drive - zapytaj farmaceutę - pytania

Ewa (anonim, 185.131.240.) Warszawa 3 lata temu

Jakie opinie macie na temat leku Welbox?

10,00 zł

Czy stosował z was lek welbox jakie opinie i doświadczenie macie z tj lekiem

32 odpowiedzi, 3 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Саша (anonim, 5.173.224.) 34 dni temu

Od welboxa głowa zaczęła boleć od tyłu, ostry ból w ciągu dnia, potem boli, potem ustaje, a więc strach wracał przez cały dzień, ale to jeszcze 1 tydzień stosowania, zobaczę za kilka tygodni.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

8 miesięcy temu

Do @Welless:

Początek działania leku Welbox obserwuje się dopiero po ok. 2 tygodniach stosowania, a pełne efekty leczenia są odczuwalne nawet po kilku tygodniach. Dodatkowo, na początku leczenia jest większe ryzyko występowania działań niepożądanych, które zazwyczaj samoistnie ustępują z czasem stosowania leku. W związku z tym, na razie należy kontynuować przyjmowanie leku zgodnie z zaleceniami lekarza.

Welless (anonim, 195.26.22.) 8 miesięcy temu

Witam, od 2 tygodni przyjmuje lek welbox 150mg, czuje irytacje, gniew, natarczywe myśli wróciły, lęk i zły sen. Dostałam go jako zamienik do Zoloftu, bo ten po 3 miesiącach nie dawał zbytniej poprawy, bardzo się po nim pociłam, lepiej jednak sypiałam, welbox nawet to popsuł. Proszę może ktoś doradzi co zrobić, czy rzucić ten wellbox czy wrócić do zoloftu czy co w sumie bo już mam dość.

Misia (anonim, 178.235.213.) 8 miesięcy temu

Po trzeciej tabletce dawki 150 mg Welboxu miałam cały dzień silne wymioty i tydzień dochodziłam do siebie, miałam zawroty głowy i czułam się osłabiona. Wcześniej brałam około pół roku Duloxetine+pharma 150 mg.
Nie robiłam przerwy, przeszłam od razu z jednej tabletki na drugą.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

11 miesięcy temu

Do @MonikaAnna:

Nadmierne pocenie się jest częstym działaniem niepożądanym leku Welbox. Działania te zwykle ustają lub ulegają złagodzeniu z czasem stosowania leku. Wystąpienie działań niepożądanych leków warto zgłosić. Pozwala to zgromadzić więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania leków i aktualizować dane na ich temat, co może pomóc innym pacjentom w przyszłości. O tym jak je zgłosić pisaliśmy tutaj: https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-i-dlaczego-zglaszac-dzialania-niepozadane

Działania niepożądane leków można zgłaszać również indywidualnie: https://www.urpl.gov.pl/pl/produkty-lecznicze/monitorowanie-bezpieczeństwa-leków/zgłoś-działanie-niepożądane-0

Odpowiedź doceniona:
10,00 zł

MonikaAnna (anonim, 176.221.123.) 11 miesięcy temu

Biorę Welbox od 3 m-cy. Od tygodnia podwyzszono mi dawkę ze 150mg na 300. Biorę go razem z Seronilem 20mg, który przyjmuję od 5 m-cy. Ogólnie jest dobrze. Miałam problem z napadami lęku, wybudzeniami nocnymi z 2 godz napadami tegoż lęku, poważnymi problemami z koncentracjà, totalną prokrastynacją. Lęk minął a teraz po rozpoczęciu podwójnej dawki Welboxu tj 300mg czuję wręcz błogi spokoj i wiarę że dam radę wyjsc ze wszystkich problemow, co pomaga w konstruktywnym myśleniu. Poza wciąż męczącą mnie prokrastynacją i brakiem koncentracji, minęły na szczęście inne problemy, jednak od rozpoczęcia brania dawki Welboxu do 300 mg rozpoczęłam się silnie pocić (wczesniej wydawało mi się że pocenie jest mi totalnie obce) - czy to przejdzie??? Koncentracja bardzo słaba nadal, podobnie jak i prokrastynacja. Mniejszy apetyt. Będę brała jeszcze miesiąc i zobaczę czy efekty uboczne nasilą się czy miną, no i czy zaczną się wreszcie cofać pozostałe efekty incydentu depresyjnego. Jestem bardzo aktywną osobą w wieku 62 lat i dużym zakresem zawodowych obowiązków

Mava (anonim, 89.64.11.) 11 miesięcy temu

Welbox 150 mg biorę od 2 tygodni i już praktycznie po kilku dniach zobaczyłam różnicę w samopoczuciu. Jestem bardzo zadowola. Wreszcie nie jestem zmęczona, mam chęci do wszystkiego. Ogarnął mnie spokój, nie jestem nerwowa.Poprawiło się samopoczucie, aktywność, a i libido poszło w górę! Wreszcie mam satysfakcję z seksu😁.

Julie (anonim, 178.197.215.) 12 miesięcy temu

Biore welbox od ok. 3 tygodni i czuje sie dobrze. Dodam, ze sama jestem farmaceuta - tyle ze w Szwajcarii, jako ze znam efekty uboczne na pamiec, to jestem hipochondryczka, wiec troche sie obawialam, mimo ze wiekszosc moich pacjentow dobrze ten lek toleruje. Zauwazylam, ze latwiej wstac mi rano, nie jestem tak strasznie poirytowana, w koncu mam wiecej energii i nie leze caly dzien w lozku. Niestety nie mam kompletnie apetytu. Nic mi nie smakuje poza chlebem z maslem. Moge nie jesc nic caly dzien. Dodam, ze dodatkowo biore pregabaline rano i wieczorem i bisoprolol rano i wszystko super funkcjonuje. Ostatni raz tak stabilnie czulam sie na sertralinie - na ktora niestety dostalam alergii. Generalnie moje doswiadczenia sa poki co dobre, ale oczywiscie kazdy lek na kazdego moze zadzialac inaczej.
(kobieta, 25, diagnoza borderline + stres pourazowy, bmi 22.5)

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

12 miesięcy temu

Do @Klara:

Skutki uboczne terapii Welbox mogą utrzymywać się nawet do kilku tygodni. Zachęcam do zgłaszania działań niepożądanych. Pozwala to zgromadzić więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania leków i aktualizować dane na ich temat, co może pomóc innym pacjentom w przyszłości. O tym jak je zgłosić pisaliśmy tutaj: https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-i-dlaczego-zglaszac-dzialania-niepozadane

Działania niepożądane leków można zgłaszać również indywidualnie: https://www.urpl.gov.pl/pl/produkty-lecznicze/monitorowanie-bezpieczeństwa-leków/zgłoś-działanie-niepożądane-0

Klara (anonim, 89.64.80.) 12 miesięcy temu

Biorę Welbox od około tygodnia. Od kilku dni obserwuję splątanie, odrzucenie od jedzenia, problemy z koordynacją i niekontrolowane ruchy, co jest trochę kłopotliwe wśród ludzi. Na szczęście są najgorsze wtedy, kiedy jestem w bezruchu np. Kładę się spać. Zaczęłam się niepokoić, bo momentami, to już nie są drobne tiki ręką czy nogą, ale takie „rzucenie” całą mną.
Zastanawiam się czy to jest powód aby przerwać branie czy należy to przeczekać? Jak długo mogą trwać?

Matek (anonim, 83.170.146.) 12 miesięcy temu

Bardzo dobrze toleruje lek 1 tabletka.... lekko zakręciło.mi się w głowie po 7 dniach "wskoczyłem"na dawkę 300 i jestem na niej od 7 miesięcy. Jest dobrze, samopoczucie i chęć do działania, ale jak się przeforsuje i jestem zmęczony mam wrażenie że lek słabiej działa, ale to.jest moje spostrzeżenie bo jestem osobą mega aktywną.

Wioswnka (anonim, 176.221.125.) 13 miesięcy temu

Lek, który miał pomóc mi w opanowaniu nadpobudliwość i poirytowania, wprowadził mnie w gorszy stan- silne bóle głowy, zawroty,silne podirytowanie, nerwowość, mdłości, swędzenie policzków, uczucie lęku.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

14 miesięcy temu

Do @Tadeusz:

Bupropion (składnik aktywny leku Welbox) jest w znacznym stopniu metabolizowany w wątrobie. Zwiększenie aktywności enzymów wątrobowych (np. aminotransferazy alaninowej) to jednak bardzo rzadkie działanie niepożądane leku, które obserwowano rzadziej niż u 1 na 10 000 pacjentów.

Natomiast badanie OB (odczyn Biernackiego) nie jest bezpośrednio związane z aktywnością wątroby. Badanie to określa szybkość sedymentacji erytrocytów (krwinek czerwonych) i pozwala wykryć oraz monitorować m.in. przewlekłe stany zapalne organizmu i infekcje (głównie bakteryjne).

Tadeusz (anonim, 91.150.165.) 14 miesięcy temu

Czy lek welbox uszkadza wątrobę bo robiłem badania i mam podwyższone OB-16,aminotransferaza alaninowa -64

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

16 miesięcy temu

Do @Tadeusz:

W czasie stosowania leku Welbox należy unikać lub ograniczyć do minimum spożywanie alkoholu. Odnotowano doniesienia o wystąpieniu niepożądanych objawów psychicznych oraz zmniejszonej tolerancji na alkohol wśród pacjentów pijących alkohol w czasie leczenia bupropionem (składnik aktywny leku Welbox).

Tadeusz (anonim, 195.238.168.) 16 miesięcy temu

Czy podczas stosowania leku welbox można wypić jakieś piwko.

Olga Sierpniowska Farmaceutka, Redaktorka

16 miesięcy temu

Do @Stefan: bupropion (składnik aktywny leku Welbox) ma korzystny profilu działania, jeśli chodzi o sferę seksualną. Lek nie powinien powodować niepożądanych efektów jeśli chodzi o libido.

Stefan (anonim, 31.0.81.) 16 miesięcy temu

Czy lek welbox obniża libido

Hania (anonim, 85.221.134.) 17 miesięcy temu

przeszłam na welbox z snri. nie zauważyłam efektów ubocznych, zniknęły efekty uboczne wcześniejszych leków, co mi bardzo ulżyło. Bardzo dobrze się sprawdza. Jedyny minus jest taki, że obawiam się znowu sytuacji, gdy go na kilka miesięcy zabraknie.

Anonim-owa (anonim, 217.97.64.) 19 miesięcy temu

Dopiero rozpoczęłam terapię Welboxem 1xdz rano.
Zdaję sobie sprawę, że to zaledwie kilka dni, nie mniej czuję się trochę jakby mi się zrywał nagle film. Zawroty głowy połączone z poczuciem splątania, brakiem koncentracji i dużą nadwrażliwością na dźwięki i światło ( szczególnie TV , tel). Generalnie czuję się mocno niekonfortowo. Przy szybkim ruchu gałkami ocznymi mam poczucie braku równowagi. Przez pierwsze dwie noce nie spałam +/- do 5 rano, teraz śpię źle. Mam nadzieję, że to minie.

Odpowiedź usunięta, ponieważ: niezgodność z zasadami społeczności.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

2 lata temu

Do @Friig:

Początek działania leku Welbox był obserwowany po 14 dniach od rozpoczęcia leczenia, natomiast pełny efekt przeciwdepresyjny może być widoczny dopiero po kilku tygodniach. Jeżeli po 4 tygodniach leczenia dawką 150 mg nie jest widoczna
poprawa, lekarz może rozważyć zwiększenie dawki do 300 mg.

Friig (anonim, 185.135.2.) 2 lata temu

Witam. Od prawie 3 tyg. biorę 150 mg Welboxu...nie czuje żeby działał... Ogólnie odczuwam niepokój i więcej jem... Jaka jest szansa że zacznie w końcu działać?

Odpowiedź usunięta, ponieważ: niezgodność z zasadami społeczności.

społecznik (anonim, 5.173.250.) 2 lata temu

Popieram przedmówców 'klocu' i 'realistę' jeśli chodzi ogólnie o Bu pro pion, zauważyłam jednak to, co Łukasz- Wel l but r in działa o wiele lepiej niż Wel box (co bardzo mnie dziwi i nie wiem z czego to wynika) no i nie ma przykrych skutków ubocznych (w przeciwieństwie do tego tańszego zamiennika).

Nie rozumiem dlaczego NFZ nie refunduje Wel bu tri nu? W USA przecież jest najczęściej używanym lekiem na epizody depresyjne... a w Polsce? nie może być refundowany choćby na T R D czy M D D?!

Tak narzeka się na służbę zdrowia psychicznego w naszym kraju a jedyny lek który może pomóc w lekoopornych zaburzeniach nastroju jest tak drogi że pozwala jedynie na wypróbowanie go przez kilka miesięcy i można potem pozostawić go w aptece aby mogli go kupować bogaci uzależnieni od nikotyny. [360zł/ miesiąc]?!!

klocu (anonim, 37.30.3.) 3 lata temu

aktywizuje i mi pomógł na depresję. Dobry lek. Jedna wada - dość ddrogi = 60 - 80 zł

Realista (anonim, 91.123.178.) 3 lata temu

Ja tez stosuje Wellbutrin od kilku lat i ostatnio zdecydowalem sie zakupic Welbox - wiadomo dlaczego - tanszy o 100 pln w tej samej dawce. I musze powiedziec, ze jest tak samo dobry jak Wellbutrin. Wiec super - nareszcie po tych latach pojawil sie tanszy zamiennik - moja radosc byla jednak przedwczesna - dostalem go raptem raz jakies 2 m-ce temu, a teraz nie jeste dostepny na rynku polskim:( Gdzie sa ci wszyscy urzednicy i sluzby, pytam sie - kiedy wreszcie skonczy sie wywozenie lekow z polskiego rynku na zachod - czy nie mozna po prostu wprowadzic zakazu wywozenia niektorych lekow z Poslki???? Jak ktos chce handlowac lekami na zachodnich rynkach, to niech sobie otworzy hurtownie lub apteke na zachodzie i kupuje po tamtych cenach od producentow i kurtownikow - a nie tutaj skupuje, a pozniej leki przez granice sobie wywedrowuja....

Anonim (anonim, 188.33.235.) 3 lata temu

Mnie lek Welbox ożywił już po drugiej dawce, po ok 3 tygodniach brania leku miałam duszności, potrzebę brania głębokich oddechów czasem nawet kilka razy na minutę i to trwało ok. 3-4 tygodni. W tym czasie zalecono mi aktywność fizyczną żeby wyregulować saturacje. Teraz zaczęłam trzecie opakowanie, niestety musiałam kupić Wellbutrin z uwagi na brak Welboxu. Za jakiś czas będę miała porównanie.
Obecnie czuję się po prostu normalnie, a wcześniej był dramat, więc jestem bardzo zadowolona z działania tego leku. Dla mnie pierwszy lek jaki biorę i od razu strzał w dziesiątkę.

Realista (anonim, 193.179.215.) 3 lata temu

Ja tez biore Wellbutrin od dobrych kilku lat. Ostatnio kupilem Welbox, zeby go wyprobowac - i dziala tak samo dobrze jak Wellbutrin, a przy tym w dawce 150mg jest o ok. 100zl tanszy.

M.  (anonim, 37.225.61.) 3 lata temu

Biorę welbutrin około 8 miesięcy, teraz z racji pojawienia się Welboxu zaczęłam go brać i nie widzę żadnej różnicy. Ogólnie dobry lek, postawił mnie na nogi, wstałam z łóżka i jakoś funkcjonuję. Lek podnosi dopaminę więc jest dla osób z dużą sennością w ciągu dnia i brakiem siły do czegokolwiek.

Łukasz  (anonim, 89.64.74.) 3 lata temu

Zacząłem brać Welbox jako tańszy zamiennik Welbutrinu. Po niespełna 3 tygodniach, dobre działanie jakie udało się uzyskać Welbutrinem cofnęło się. Dziś wracam do Welbutrinu.

Katarzyna Domagała Farmaceuta

3 lata temu

Skutki uboczne nie są obowiązkowym elementem każdej terapii, dlatego bardzo dobrze, że nie występują.

Pierwsze efekty działania leku Welbox, faktycznie, można zauważyć minimum po 2 tygodniach regularnego przyjmowania.

Dawid  (anonim, 83.11.38.) 3 lata temu

Biorę narazie przez tydzień efektów nie widać ale nie zauważyłem także żadnych skutków ubocznych ale podobno zaczyna w jakikolwiek sposób działać po upływie minimum 2 tygodnia

Katarzyna Domagała Farmaceuta

3 lata temu

Na ten moment pacjenci nie wyrażali na naszym forum swojej opinii na temat leku Welbox:
https://www.gdziepolek.pl/tematy/welbox/opinie-i-pytania

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację