---Wolt Drive - zapytaj farmaceutę - pytania

Elzbietta (anonim, 31.61.171.) Warszawa 2 lata temu

Przestrzegam przed stroną e-lekarz24h.pl

Ludzie przestrzegam przed strona
e-lekarz24h.pl! To są oszuści, nie wiadomo czy tam po drugiej stronie siedzi lekarz. Nie podają do siebie numeru, dzwonią czasami ponoć z zastrzeżonego i wyciągają dane osobowe. Nie udzielają żadnej pomocy. Płacisz i dostajesz odpowiedź aby pójść do lekarza rodzinnego!!! Oszuści nawet nie ma mowy o jakim kolejek zwrocie za pseudo wizytę! Uważajcie!

151 odpowiedzi, 11 subskrybentów
Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

1 rok temu

Oszustwo internetowe można zgłosić osobiście na policji lub w prokuraturze.

Udostępniono również możliwość zgłaszania oszustw internetowych on-line:

https://www.gov.pl/web/gov/zglos-przestepstwo

W przypadku braku recepty i trudności z konsultacją z lekarzem, zachęcam do korzystania ze sprawdzonych teleporad oferowanych m.in. przez portal Gdziepolek.pl:

https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja

Więcej o tym, jak telefonicznie uzyskać e-receptę, pisaliśmy w artykule:

https://www.gdziepolek.pl/blog/jak-telefoniczne-otrzymac-recepte-i-zwolnienie-lekarskie

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

16 miesięcy temu

Wątek został zablokowany. Więcej opinii można znaleźć w innych postach na naszym forum.

mikolaj (anonim, 141.98.254.) 16 miesięcy temu

Ze swojej strony polecam elekarz24
pozdrawiam

Adam (anonim, 146.70.134.) 16 miesięcy temu

Skończony kretynizm

Osoba która założyła post pisze "PONOĆ"
Zapewne nie korzystała i nic nie wie

Ja skorzystałem i jest ok . Dobrze że dostałem coś na nerwy bo poziom intelektualny ludzi na forach doprowadza mnie do gorączki

Timex (anonim, 116.206.230.) 16 miesięcy temu

Temat za przeproszeniem do śmietnika
Polecam platformę e-lekarz Temat to FAKE NEWS

Pati (anonim, 31.171.154.) 16 miesięcy temu

Napotkałam stronę już po otrzymaniu zwolnienia
U mnie przebiegło wszystko bez problemów Wątek faktycznie stary, a nowe komenatrze pozytywne Zastanawiające. Ze swojej strony polecam e-lekarz

Odpowiedź usunięta, ponieważ: jest spamem.

Lothias (anonim, 94.46.24.) 16 miesięcy temu

Ludzie, którzy nie mieli zastrzeżeń co do obsługi/towaru są mniej skłonni do wystawiania ocen od tych, którzy jakieś zastrzeżenia mieli. Poza tym w internecie łatwiej jest formułować jaskrawe opinie niż w rzeczywistości, bo brakuje tego aspektu bycia twarzą w twarz.
Ja strone e-leakrz 24 polecam pozatym dodam, że : Każdy, kto pomawia osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

opiniak (anonim, 86.106.74.) 16 miesięcy temu

Wątek sprzed prawie roku. Nie wiem czy rzetelny....
U mnie wszystko ok. polecam

Tomix (anonim, 86.106.74.) 16 miesięcy temu

e-lekarz24h.pl
Analizując fora nie wiem jakie mieli problemy ale teraz wszystko jest w porządku - przynajmniej w moim przypadku polecam 100%

lekoman? (anonim, 92.223.89.) 16 miesięcy temu

nie przestrzegam - polecam . Pozdrowienia

paweł (anonim, 185.213.155.) 16 miesięcy temu

Pani FARMACEUTKO
Proszę o opis jak zidentyfikowała Pani że to oszustwo? U mnie wszystko było ok

Odpowiedź usunięta, ponieważ: jest spamem.

Marek (anonim, 185.195.232.) 16 miesięcy temu

Ja tam stronę polecam

PATRYK (anonim, 86.106.74.) 16 miesięcy temu

Do kom niżej...
Oszustwa nie ma - jeżeli ktoś chce coś wyłudzić to żaden lekarz się pod tym nie podpisze LUDZIE opamiętajcie się U mnie usuła po normalnemu Wszystko ok, szybko i w milej atmosferze BEZ PROBLEMU

GymFreak (anonim, 146.70.134.) 16 miesięcy temu

dzisiaj rano u mnie bez problemów

Joanna (anonim, 185.65.135.) 16 miesięcy temu

Proszę o dokładny opis tego co się dzieję - dlaczego to jest oszustwo i na co uważać.
Szukam zaufanej telemedycyny dla mnie i męża Pozdrawiam

RamboO (anonim, 141.98.255.) 16 miesięcy temu

Wszystko OK

Adam (anonim, 45.83.220.) 16 miesięcy temu

Wszystko ok.
Rozmowa z lekarzem przez tel i chyba ktos musi na prawde nie miec faktycznych powodow zeby usluga nie zostala wykonana Pozdrawiam

Magda (anonim, 188.146.135.) 16 miesięcy temu

U mnie usługa została wykonana w sposób prawidłowy

Luki (anonim, 77.114.171.) 16 miesięcy temu

Zostałem oszukany w taki sam sposób jak każdy z was trzeba to zgłosić jako oszusztwo internetowe . Nie mozna się tak dawać oszusta zgarnęli sporo hajsu za nas

Rafal (anonim, 217.138.209.) 16 miesięcy temu

Nie wiem czemu tyle negatywów,
Kontakt Ok

Rafał  (anonim, 217.138.209.) 16 miesięcy temu

U mnie wszystko Ok, recepta jest

Polecam

Zbych (anonim, 83.27.198.) 16 miesięcy temu

uokik@uokik.gov.pl

Zbych (anonim, 83.27.198.) 16 miesięcy temu

Zgłaszajcie swoje sprawy do rzecznika konsumentów w swoim powiacie.
Dodatkowo wyślijcie e-mail do UOKiK.

Nie usuwajcie mejli. To dowody, że nie wywiązali się z zamówienia czyli zawartej umowy.

Szewczyk (anonim, 213.76.115.) 16 miesięcy temu

Uwaga, wyłudzenie pieniędzy i danych. Ktoś próbował sprzęt rtv wziąć na mnie, po wizycie na tej stronie!!!

katon01 (anonim, 185.119.209.) 16 miesięcy temu

Również zostałem oszukany. Odradzam i uważajcie

Olxcc (anonim, 109.173.214.) 16 miesięcy temu

Również zostałam oszukana, proszę uważać

pkggg (anonim, 89.64.75.) 17 miesięcy temu

Zgadza sie, e-lekarz24h.pl! to zlodzieje i oszusci, kradna pieniadze i odsylaja na wizyte w przychodni, ovzywiscie piebiadze przepadlypu

Zrobionynaszaro  (anonim, 46.204.12.) 17 miesięcy temu

Potwierdzam banda oszustów pod żadnym pozorem nie korzystać z ich usług,wyłudzają pieniądze i dane osobowe,powinniśmy to udostępniać wszędzie gdzie się da Facebook,instagram itd żeby ludzie wiedzieli ,aż dziwne że jeszcze ktoś nie dobrał się im do du..

Piotr  (anonim, 192.162.151.) 17 miesięcy temu

Też zostałem oszukany przez e-lekarz24h.Dlaczego prokura nie weźmie za tych oszustów.Oprocz pieniędzy wyłudzają dane osobowe w tym pesel

Natalia (anonim, 178.235.36.) 17 miesięcy temu

Tez zostałam oszukana :( zero odzewu
Potrzebowałam zwolnienia a zostałam z niczym

Bobd (anonim, 192.162.151.) 17 miesięcy temu

Uwagą oszuści!!!

ElAnna (anonim, 37.225.49.) 17 miesięcy temu

Tez zostalam oszukana przez ta strone. Informacje podane na syronie wprowadzaja w blad. W regulaminie jest napisane zupelnie cos innego. Gdzie mozna to zglosic? Chodzi mi o to ze umyslnie wprowadzaja w blad by wyciagnac pieniadze. Co w takiej sytuacji zrobic?

Daria  (anonim, 31.178.0.) 17 miesięcy temu

Tez zostaliśmy oszukani
Czy ktoś chętny na pozew zbiorowy?

Maciek (anonim, 31.0.55.) 17 miesięcy temu

Potwierdzam - oszuści i naciągacze. Ze tez takie gnidy się znajdą jeszcze w sieci

Mania mania (anonim, 188.33.232.) 17 miesięcy temu

Niestety też dałam się nabrać(ja stara i g....🤨) właśnie przez stronę e-lekarz. Oszuści wyłudzają pieniądze a jeżeli chce się odstąpić od rzekomej umowy nie można wysłać odstąpienie od umowy ponieważ adres e-mail jest fałszywy. LUDZIE UWARZAJCIE!!!

Tomasz (anonim, 176.115.1.) 17 miesięcy temu

Oszustwo. Szkoda że nie zobaczyłem tych informacji wcześniej.

Strony e-lekarz24h.pl i lp.e-zwolnienie24h.pl to ten sam syf.

Stemp (anonim, 31.61.178.) 17 miesięcy temu

Manipulanci. Nie polecam

Frania (anonim, 31.0.70.) 17 miesięcy temu

Prawda. Zapłaciłam za to żeby dostac zwolnienie którego potrzebuje i nie mam możliwości przez kolejny tydzień widzieć się z lekarzem stacjonarnie i dostaje wiadomość ze nie będzie zwolnienia bo konieczna wizyta stacjonarna

Odpowiedź usunięta, ponieważ: niezgodność z zasadami społeczności.

Dorota (anonim, 37.47.220.) 17 miesięcy temu

Chyba my też zostaliśmy oszukani nie na oddzewu

Anonimo (anonim, 37.190.205.) 17 miesięcy temu

Oszuści w100% brak telefonu zwrotnego, nie polecam !

Koni (anonim, 5.173.249.) 17 miesięcy temu

Ostrzegam również
Nikt nie kontaktował sie ze mną, choć mieli to zrobić w ciągu 15 min.Dostalam odpowiedź "wymaga konsultacji stacjonarnej". Wzięli pieniądze, zapłaciłam 100 zł za NIC !

Agnuk (anonim, 5.184.101.) 17 miesięcy temu

Zlodzieje! Nie zadzwonili, napisali wiadomosc ze potrzebna konsultacja stacjonarna. Wyłudzili 100 zl i numer pesel! Nie dajcie sue naciagnac ludzie!

Bartosz (anonim, 188.146.66.) 17 miesięcy temu

Witam , ja dziś też zostałem oszukany na e zwolnieniu przez tą stronę , tak jak większość ze zmeczenia nie przeczytałem opini i 100 zł poszło do kosza można powiedzieć chociaż po opisaniu dolegliwości na innej stronie zwolnienie zostało wystawione bez problemu tu pisali że wizyta tylko stacjonarna.

Ilka (anonim, 155.133.114.) 17 miesięcy temu

Na nikogo jeszcze nic nie wyłudzili? Może jakies zgłoszenie zbiorowe o wyłudzenia

Ilka (anonim, 155.133.114.) 17 miesięcy temu

Dokładnie właśnie dzisiaj dałam się nabrać, zawsze czytam opinie, a dziś przez zmęczenie nie zagłębiłem się zbyt dokładnie w temat. Po trzech godzinach dostałam email zwrotny,że trzeba się umówić z lekarzem pierwszego kontaktu. Nie polecam!!!! Jednym słowem złodziejstwo.

Daria (anonim, 185.207.148.) 17 miesięcy temu

Kolejna oszukana, czekam drugi dzień ani recepty ani kasy. Proponują zupełnie coś innego, gdzie biorę te leki od swojego lekarza tylko jest problem obecnie z terminami bo są odległe. Kilka maila o zwrot i cisza. Nie wiem co robić. Gdzie to zgłosić?

Onaa123 (anonim, 37.128.2.) 17 miesięcy temu

Również zostałam oszukana! Opinia wydana na podstawie jednego słowa, tzw 'e-konsultacja" to żart. Dodatkowo reklamują się po chamsku, że wystawiają takie leki, a potem "lekarz" stwierdza, nie wiadomo na jakiej podstawie, że nie wypisze leku. Zwykle naciąganie ludzi

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację