---

Elzbietta (anonim, 31.61.171.) Warszawa 10 miesięcy temu

Przestrzegam przed stroną e-lekarz24h.pl

Ludzie przestrzegam przed strona
e-lekarz24h.pl! To są oszuści, nie wiadomo czy tam po drugiej stronie siedzi lekarz. Nie podają do siebie numeru, dzwonią czasami ponoć z zastrzeżonego i wyciągają dane osobowe. Nie udzielają żadnej pomocy. Płacisz i dostajesz odpowiedź aby pójść do lekarza rodzinnego!!! Oszuści nawet nie ma mowy o jakim kolejek zwrocie za pseudo wizytę! Uważajcie!

53
150 odpowiedzi, 2 subskrybentów
Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

4 miesiące temu

Oszustwo internetowe można zgłosić osobiście na policji lub w prokuraturze.

Udostępniono również możliwość zgłaszania oszustw internetowych on-line:

https://www.gov.pl/web/gov/zglos-przestepstwo

W przypadku braku recepty i trudności z konsultacją z lekarzem, zachęcam do korzystania ze sprawdzonych teleporad oferowanych m.in. przez portal Gdziepolek.pl:

https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja

Więcej o tym, jak telefonicznie uzyskać e-receptę, pisaliśmy w artykule:

https://www.gdziepolek.pl/blog/jak-telefoniczne-otrzymac-recepte-i-zwolnienie-lekarskie

1

mikolaj (anonim, 141.98.254.) 6 dni temu

Ze swojej strony polecam elekarz24
pozdrawiam

Adam (anonim, 146.70.134.) 6 dni temu

Skończony kretynizm

Osoba która założyła post pisze "PONOĆ"
Zapewne nie korzystała i nic nie wie

Ja skorzystałem i jest ok . Dobrze że dostałem coś na nerwy bo poziom intelektualny ludzi na forach doprowadza mnie do gorączki

Timex (anonim, 116.206.230.) 6 dni temu

Temat za przeproszeniem do śmietnika
Polecam platformę e-lekarz Temat to FAKE NEWS

Pati (anonim, 31.171.154.) 6 dni temu

Napotkałam stronę już po otrzymaniu zwolnienia
U mnie przebiegło wszystko bez problemów Wątek faktycznie stary, a nowe komenatrze pozytywne Zastanawiające. Ze swojej strony polecam e-lekarz

Odpowiedź usunięta, ponieważ: jest spamem.

Lothias (anonim, 94.46.24.) 6 dni temu

Ludzie, którzy nie mieli zastrzeżeń co do obsługi/towaru są mniej skłonni do wystawiania ocen od tych, którzy jakieś zastrzeżenia mieli. Poza tym w internecie łatwiej jest formułować jaskrawe opinie niż w rzeczywistości, bo brakuje tego aspektu bycia twarzą w twarz.
Ja strone e-leakrz 24 polecam pozatym dodam, że : Każdy, kto pomawia osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

opiniak (anonim, 86.106.74.) 6 dni temu

Wątek sprzed prawie roku. Nie wiem czy rzetelny....
U mnie wszystko ok. polecam

Tomix (anonim, 86.106.74.) 6 dni temu

e-lekarz24h.pl
Analizując fora nie wiem jakie mieli problemy ale teraz wszystko jest w porządku - przynajmniej w moim przypadku polecam 100%

lekoman? (anonim, 92.223.89.) 6 dni temu

nie przestrzegam - polecam . Pozdrowienia

paweł (anonim, 185.213.155.) 6 dni temu

Pani FARMACEUTKO
Proszę o opis jak zidentyfikowała Pani że to oszustwo? U mnie wszystko było ok

Odpowiedź usunięta, ponieważ: jest spamem.

Marek (anonim, 185.195.232.) 6 dni temu

Ja tam stronę polecam

PATRYK (anonim, 86.106.74.) 6 dni temu

Do kom niżej...
Oszustwa nie ma - jeżeli ktoś chce coś wyłudzić to żaden lekarz się pod tym nie podpisze LUDZIE opamiętajcie się U mnie usuła po normalnemu Wszystko ok, szybko i w milej atmosferze BEZ PROBLEMU

GymFreak (anonim, 146.70.134.) 6 dni temu

dzisiaj rano u mnie bez problemów

Joanna (anonim, 185.65.135.) 6 dni temu

Proszę o dokładny opis tego co się dzieję - dlaczego to jest oszustwo i na co uważać.
Szukam zaufanej telemedycyny dla mnie i męża Pozdrawiam

RamboO (anonim, 141.98.255.) 6 dni temu

Wszystko OK

Adam (anonim, 45.83.220.) 6 dni temu

Wszystko ok.
Rozmowa z lekarzem przez tel i chyba ktos musi na prawde nie miec faktycznych powodow zeby usluga nie zostala wykonana Pozdrawiam

Magda (anonim, 188.146.135.) 6 dni temu

U mnie usługa została wykonana w sposób prawidłowy

Luki (anonim, 77.114.171.) 6 dni temu

Zostałem oszukany w taki sam sposób jak każdy z was trzeba to zgłosić jako oszusztwo internetowe . Nie mozna się tak dawać oszusta zgarnęli sporo hajsu za nas

Rafal (anonim, 217.138.209.) 7 dni temu

Nie wiem czemu tyle negatywów,
Kontakt Ok

Rafał  (anonim, 217.138.209.) 7 dni temu

U mnie wszystko Ok, recepta jest

Polecam

1

Zbych (anonim, 83.27.198.) 7 dni temu

uokik@uokik.gov.pl

1

Zbych (anonim, 83.27.198.) 7 dni temu

Zgłaszajcie swoje sprawy do rzecznika konsumentów w swoim powiacie.
Dodatkowo wyślijcie e-mail do UOKiK.

Nie usuwajcie mejli. To dowody, że nie wywiązali się z zamówienia czyli zawartej umowy.

1

Szewczyk (anonim, 213.76.115.) 7 dni temu

Uwaga, wyłudzenie pieniędzy i danych. Ktoś próbował sprzęt rtv wziąć na mnie, po wizycie na tej stronie!!!

katon01 (anonim, 185.119.209.) 9 dni temu

Również zostałem oszukany. Odradzam i uważajcie

Olxcc (anonim, 109.173.214.) 15 dni temu

Również zostałam oszukana, proszę uważać

1

pkggg (anonim, 89.64.75.) 17 dni temu

Zgadza sie, e-lekarz24h.pl! to zlodzieje i oszusci, kradna pieniadze i odsylaja na wizyte w przychodni, ovzywiscie piebiadze przepadlypu

1

Zrobionynaszaro  (anonim, 46.204.12.) 18 dni temu

Potwierdzam banda oszustów pod żadnym pozorem nie korzystać z ich usług,wyłudzają pieniądze i dane osobowe,powinniśmy to udostępniać wszędzie gdzie się da Facebook,instagram itd żeby ludzie wiedzieli ,aż dziwne że jeszcze ktoś nie dobrał się im do du..

Piotr  (anonim, 192.162.151.) 18 dni temu

Też zostałem oszukany przez e-lekarz24h.Dlaczego prokura nie weźmie za tych oszustów.Oprocz pieniędzy wyłudzają dane osobowe w tym pesel

Natalia (anonim, 178.235.36.) 18 dni temu

Tez zostałam oszukana :( zero odzewu
Potrzebowałam zwolnienia a zostałam z niczym

1

Bobd (anonim, 192.162.151.) 19 dni temu

Uwagą oszuści!!!

ElAnna (anonim, 37.225.49.) 20 dni temu

Tez zostalam oszukana przez ta strone. Informacje podane na syronie wprowadzaja w blad. W regulaminie jest napisane zupelnie cos innego. Gdzie mozna to zglosic? Chodzi mi o to ze umyslnie wprowadzaja w blad by wyciagnac pieniadze. Co w takiej sytuacji zrobic?

Daria  (anonim, 31.178.0.) 20 dni temu

Tez zostaliśmy oszukani
Czy ktoś chętny na pozew zbiorowy?

3

Maciek (anonim, 31.0.55.) 21 dni temu

Potwierdzam - oszuści i naciągacze. Ze tez takie gnidy się znajdą jeszcze w sieci

Mania mania (anonim, 188.33.232.) 21 dni temu

Niestety też dałam się nabrać(ja stara i g....🤨) właśnie przez stronę e-lekarz. Oszuści wyłudzają pieniądze a jeżeli chce się odstąpić od rzekomej umowy nie można wysłać odstąpienie od umowy ponieważ adres e-mail jest fałszywy. LUDZIE UWARZAJCIE!!!

Tomasz (anonim, 176.115.1.) 22 dni temu

Oszustwo. Szkoda że nie zobaczyłem tych informacji wcześniej.

Strony e-lekarz24h.pl i lp.e-zwolnienie24h.pl to ten sam syf.

Stemp (anonim, 31.61.178.) 24 dni temu

Manipulanci. Nie polecam

Frania (anonim, 31.0.70.) 25 dni temu

Prawda. Zapłaciłam za to żeby dostac zwolnienie którego potrzebuje i nie mam możliwości przez kolejny tydzień widzieć się z lekarzem stacjonarnie i dostaje wiadomość ze nie będzie zwolnienia bo konieczna wizyta stacjonarna

1
Odpowiedź usunięta, ponieważ: niezgodność z zasadami społeczności.

Dorota (anonim, 37.47.220.) 28 dni temu

Chyba my też zostaliśmy oszukani nie na oddzewu

Anonimo (anonim, 37.190.205.) 28 dni temu

Oszuści w100% brak telefonu zwrotnego, nie polecam !

2

Koni (anonim, 5.173.249.) 29 dni temu

Ostrzegam również
Nikt nie kontaktował sie ze mną, choć mieli to zrobić w ciągu 15 min.Dostalam odpowiedź "wymaga konsultacji stacjonarnej". Wzięli pieniądze, zapłaciłam 100 zł za NIC !

3

Agnuk (anonim, 5.184.101.) 30 dni temu

Zlodzieje! Nie zadzwonili, napisali wiadomosc ze potrzebna konsultacja stacjonarna. Wyłudzili 100 zl i numer pesel! Nie dajcie sue naciagnac ludzie!

2

Bartosz (anonim, 188.146.66.) 30 dni temu

Witam , ja dziś też zostałem oszukany na e zwolnieniu przez tą stronę , tak jak większość ze zmeczenia nie przeczytałem opini i 100 zł poszło do kosza można powiedzieć chociaż po opisaniu dolegliwości na innej stronie zwolnienie zostało wystawione bez problemu tu pisali że wizyta tylko stacjonarna.

1

Ilka (anonim, 155.133.114.) 32 dni temu

Na nikogo jeszcze nic nie wyłudzili? Może jakies zgłoszenie zbiorowe o wyłudzenia

1

Ilka (anonim, 155.133.114.) 32 dni temu

Dokładnie właśnie dzisiaj dałam się nabrać, zawsze czytam opinie, a dziś przez zmęczenie nie zagłębiłem się zbyt dokładnie w temat. Po trzech godzinach dostałam email zwrotny,że trzeba się umówić z lekarzem pierwszego kontaktu. Nie polecam!!!! Jednym słowem złodziejstwo.

2

Daria (anonim, 185.207.148.) 33 dni temu

Kolejna oszukana, czekam drugi dzień ani recepty ani kasy. Proponują zupełnie coś innego, gdzie biorę te leki od swojego lekarza tylko jest problem obecnie z terminami bo są odległe. Kilka maila o zwrot i cisza. Nie wiem co robić. Gdzie to zgłosić?

Onaa123 (anonim, 37.128.2.) 34 dni temu

Również zostałam oszukana! Opinia wydana na podstawie jednego słowa, tzw 'e-konsultacja" to żart. Dodatkowo reklamują się po chamsku, że wystawiają takie leki, a potem "lekarz" stwierdza, nie wiadomo na jakiej podstawie, że nie wypisze leku. Zwykle naciąganie ludzi

Kamila (anonim, 87.206.5.) 35 dni temu

wlasnie zostalam oszukana tak samo jak pozostali tu :( Taka sama odpwoiedz odmowna gdzie przeciez formularz zawiera "tylko" dane osobowe i w moim przypadku jedno zdanie "depresja". Od razu po odmowie napisalam na jakiej podstawie mozna wypisac zwolnienie lub tez nie tylko po danych osobowych, bez konsultacji, telefonu, maila? Nikt do mnie nie zadzwonil tylko od razu odmowa. Dostalam nawet odpowiedz ze skopiowanym regulaminem w ktorym zawarte jest ze lekarz moze nie wystawic zwolnienia gdy ma jakies watpliwosci? ale jakie watpliwosci moze miec lekarz bez romowy? nazwisko mu sie nie spodobalo czy pesel? oszusci i tyle... :(

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Ciasteczka

Nasza aplikacja korzysta z plików cookies ("ciasteczka") dla celów technicznych (np. logowanie) i dla statystyk oraz analizy UX (Google Analytics, Hotjar). Więcej informacji o przetwarzaniu danych znajdziesz w regulaminie. Preferencje co do obsługi cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.