---

Micmic (anonim, 194.183.55.) Warszawa 2 lata temu

Uwaga na portal dobra-recepta.pl!

Uwaga na portal DOBRA RECEPTA. (dobra-recepta.pl) !!! To ZŁODZIEJE !!!!. Pobierają opłatę i nie wystawiają recepty. Nawet nie raczą odpisać na -email i podać przyczyny odmowy. Po prostu ignorują próby kontaktu!

38 odpowiedzi, 4 subskrybentów
Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Ewa Pilch Farmaceuta, Redaktor

14 miesięcy temu

Oszustwo internetowe można zgłosić osobiście na policji lub w prokuraturze.

Udostępniono również możliwość zgłaszania oszustw internetowych on-line:

https://www.gov.pl/web/gov/zglos-przestepstwo

W przypadku braku recepty i trudności z konsultacją z lekarzem, zachęcam do korzystania ze sprawdzonych teleporad oferowanych m.in. przez portal Gdziepolek.pl:

https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja

Więcej o tym, jak telefonicznie uzyskać e-receptę, pisaliśmy w artykule:

https://www.gdziepolek.pl/blog/jak-telefoniczne-otrzymac-recepte-i-zwolnienie-lekarskie

Dawid (anonim, 89.38.224.) 12 miesięcy temu

Podbijam co w poprzednich kom i polecam elekarza

Piotr1990 (anonim, 82.102.19.) 12 miesięcy temu

Skorzystane z dobrej recepty i wszystko ok.
Polecam unikać najgorzej ocenianych bo potem klopoty tylko. Kontakt i realizacja bez problemów.

jaruss (anonim, 146.70.129.) 12 miesięcy temu

Wczoraj wieczorem kupiona usluga wypisania recepty od e-lekarz24h.pl i wszytko w porzaku - dzis realizacja w aptece i poszlo bez przeszkod

P O L E C A M

(innych nie znam)

KATE (anonim, 91.207.57.) 12 miesięcy temu

dobra-recepta
BARDZo ZŁA OBSŁUGA

italiano (anonim, 31.171.154.) 12 miesięcy temu

Od siebie polecam e-lekarz24h.pl
Dobra stronka i przebiega proces bez problemów przynajmniej u mnie

sebix (anonim, 91.90.44.) 12 miesięcy temu

popieram poniższe
l4 na weekend

░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄ ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄ ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█ ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█ ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█ █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█ █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█ ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█ ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█ ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█ ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█ ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█ ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█ ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█ ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█

manieczek (anonim, 154.47.30.) 12 miesięcy temu

polecam za to e-lekarz24.pl

tam jest bez problemów zarówno jak wychodzi-szybko i sprawnie, a jak nie wychodzi to obsluga klienta ok i zwroty ok

kajtekkk (anonim, 146.70.134.) 12 miesięcy temu

Dobra recepta ma złe opinie, nie wiem co o tym myśleć
Chciałem l4 na pon - pomóżcie

Magda (anonim, 31.171.154.) 12 miesięcy temu

Potwierdzam to co poniżej
e-lekarz24 działa sprawnie i nie ma problemów Z tego co wiem robią również zwroty

kawka (anonim, 37.120.246.) 12 miesięcy temu

Przeczytałem wszystkie opinie jakie znalazłem
skorzystałem z e-lekarz24 i jest ok Podczas konsulacji starałem się wybadać lekarza i pytałem o ewentualne niepowodzenie i zwrot - wytłumaczył mi jak to wygląda. Sprawdziłem regulamin i jest jak mówił. Dużo opinii to mam wrażenie celowe działanie konkurencji. Jak macie problem ze zwrotami to do regulaminu i wysyłać maile zanim płacz na forum

z dobra-recepta doswiadczen nie mam ale aktualna opinia srednia

laptok (anonim, 146.70.74.) 12 miesięcy temu

Nie robią zwrotów

Ania (anonim, 31.61.249.) 13 miesięcy temu

Korzystałam. Wszystko ok

Karo (anonim, 83.24.225.) 13 miesięcy temu

Mega oszuści prosiłam o konkretny lek tzw zamiennik a oni proponowali mi inny najdroższy na rynku. Za każdym razem to samo albo ten albo żaden jak tak można. To śmieszne jest lepiej umawiać się normalnie niż korzystać z tych oszustów którzy naciągają ludzi na kasę.
Najgorsze jest to ze ten najdroższy tak ale tańszy zamiennik nie bo uważają ze są przeciwwskazania szok i ewidentne oszustwo. A lekarz ma płacone za przepisywanie droższych leków

Kinga (anonim, 79.161.187.) 13 miesięcy temu

To samo u mnie zwyczajne zlodziejstwo. Podpinam sie do wyslania zawiadomienie do UOKIK.

Anonim (anonim, 188.146.134.) 13 miesięcy temu

Oszuści. Też zostałem oszukany na 65 złotych

Anna (anonim, 178.235.184.) 13 miesięcy temu

Proszę również uważać na e-recepty.pl. Również kasę pobrali, recepty nie wystawili i nie odpisują na emaile

Piotr (anonim, 31.182.253.) 14 miesięcy temu

Potwierdzam Złodzieje

oszukany (anonim, 89.64.56.) 14 miesięcy temu

Ja również nie polecam. Co prawda, receptę wystawili, jednak na mniej opakowań niż wnioskowałem, oraz o mniejszej gramaturze, przez co na sam lek muszę wydać więcej pieniędzy...

gentleman (anonim, 178.235.146.) 15 miesięcy temu

Mnie również oszukali, proszę oszukanych którym nie chce się pisać zawiadomienia do prokuratury, o przesłanie na mojego maila: gentleman@interia.pl /w tytule maila proszę wpisać: oszukana/y dobra-recepta pl/ skanu dokonania opłaty oraz Imię i Nazwisko wpłacającego. Złożę w Waszym imieniu zawiadomienie do prokuratury oraz zawiadomienie do UOKIK.

Gelena (anonim, 37.30.36.) 15 miesięcy temu

Oszuści, nie polecam też zgłaszam sprawę do UOKiK.

Maniek (anonim, 141.0.12.) 15 miesięcy temu

Uważajcie i na to... Ani pieniędzy, ani leków.

Emilką  (anonim, 188.146.12.) 15 miesięcy temu

Uwaga nie polecam zapłaciłam 100 zł ani porady ani zwolnienia żadnej usługi okradaj w bialy dzień zgłosiłam sprawę do UOKiK.
Wzięli pieniądze i każą rwgulamin czytać na ich stronie tylko opłacone pozytywne opinie nie można swojej wstawić . Taka odpowiedź uzyskałam

Płatność za zamówienie obejmuje e-konsultację, w ramach której może zostać wystawione L4, jeśli są do tego wskazania. Zgodnie z regulaminem, z którym każdy pacjent zapoznaje się przed złożeniem zamówienia - zwrot w takiej sytuacji nie przysługuje.

Kropka21 (anonim, 188.147.8.) 15 miesięcy temu

Mi też nie wystawili recepty, nie poinformowano że chcą zaświadczenie. Złodzieje!

Anna (anonim, 83.10.29.) 16 miesięcy temu

Ostrzegam przed nimis

Kamila (anonim, 77.115.201.) 17 miesięcy temu

Ja korzystałam i zawsze wszystko na czas. Niektórych leków uzależniających nie wypisują i mają to w regulaminie.... ;-)

Hana (anonim, 31.60.26.) 17 miesięcy temu

Tak to prawda niestety to oszuści. Nie wystawiają recepty i nie oddają pieniędzy.

Kamil (anonim, 46.204.68.) 17 miesięcy temu

Złodzieje, nie korzystać! Zaslaniaja sie regulaminem nie zwracaja pieniędzy!

pablo (anonim, 176.109.49.) 18 miesięcy temu

Ostrzegam przed oszustami! Reklamują się z recepta on-line, a jedyne co otrzymałem to email z odmową za 60 zł ! Reklama sprzeczna z regulaminem strony, która de facto sprzedaje nieistniejącą usługę. Odmowa zwrotu pieniędzy. Żadnego kontaktu i wyjaśnienia. Zasłaniają się regulaminem, który jest oszustwem! Zero szacunku do chorego człowieka i wyzysk ostatnich groszy za brak pomocy!

Anna (anonim, 83.20.78.) 18 miesięcy temu

Uwaga! Oszuści!

Pacjent (anonim, 95.85.220.) 18 miesięcy temu

Zgadza się to oszuści, miał zadzwonić lekarz,nie bylo telefonu chociaż twierdzą ze dzwonił. Do tego nie chcą zwrócić pieniędzy za usługę ktrlorej nie wykonali

Magda (anonim, 91.223.64.) 18 miesięcy temu

Ostrzegam przed dobrą receptą.pl. Poprosiłam o wypisanie Viregyt K i nie przepisali na objawy grypopodobne (a kiedyś przepisali). Straciłam 52 zł - w zamian nie otrzymałam nic. Przecież nie jest to nie wiadomo jaki lek - kilkadziesiąt lat na rynku, przebadany. Nie wiem, czy to zależy od konkretnego lekarza, ale wiadomo jaka jest sytuacja z amantadyną. A jak taki lekarzyna, który teraz nie wypisał pacjentowi w potrzebie leku sam zachoruje na covid mocniej to pierwsze co robi to sobie wypisze tą amantadynę i zażywa. Hipokryci! Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy!

Krzysiek  (anonim, 37.225.92.) 19 miesięcy temu

A ja złoze zawiadomienie do rzecznika praw konsumenta. Zresztą w wolnym czasie będę składał na Dobra Recepta zawiadomienia, gdzie się tylko da. Niech mają kontrole to może zawiesza w końcu działalność i przestaną nabijać ludzi w butelkę. Nie wystawiają, recept,nie odpisują brak kontaktu. Brak telefonu. Gdyby tak wszyscy zawiadamiali to byłby jakiś efekt. Pozdrawiam

Balbi (anonim, 46.222.14.) 1 rok temu

Racja

Jawi (anonim, 79.184.94.) 2 lata temu

Dobra-recepta to oszustwo! Uważajcie na nich. Nie realizują opłaconej usługi i nie oddają pieniędzy w przypadku niewystawienia recepty. Zatrzymanie pieniędzy po niezrealizowaniu usługi jest oczywiście zgodne z ich regulaminem!

Sabina (anonim, 5.173.41.) 2 lata temu

Nasza recepta.pl naciągacze i oszuści , straciłam pieniądze , nie dostałam ani recepty ani nie było jakiegokolwiek kontaktu od nich . Nie odpowiadają na maile !

Milosz (anonim, 5.173.138.) 2 lata temu

Potwierdzam. Nie wystawiają recepty mimo wysłania dokumentacji medycznych.
Szkoda tylko kasy.

Anna Tyrańska Farmaceuta, Redaktor

2 lata temu

Dziękujemy za podzielenie się z nami tą opinią.

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację