---Solgar Dla dzieci. Dla zdrowia. - pytania

Dominika (anonim, 213.238.106.) Wolsztyn 3 lata temu

Skąd różnica w napisach na etykiecie mleka Nutramigen LGG?

Witam. Córka pije nutramigen lgg lipil 2. A dziś odebrałam w aptece nutramigen lgg . Moje pytanie jaka jest roznica. Pani w aptece nie umiała mi pomóc. Więc prosze tu😞

153 odpowiedzi, 18 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Malaja  (anonim, 5.173.96.) 3 lata temu

Mam ten sam problem mało tego moje dziecko dostało biegunki po nutramigen Lgg, a od urodzenia był na nutramigen lgg lipil. Jutro wizyta u lekarza zobaczymy. Bo to mleko bez Lipil rozni się składem od tego z Lipil. Mało tego na infolinię Pani powiedziała że to jest to samo, wzięłam puszkę z mamą i po kolei analizowałysmy składniki. I rozni się o kilka składników

Paulina  (anonim, 91.102.105.) 3 lata temu

Słuchajcie, ode mnie dobre wieści. Po wprowadzeniu Nutramigen Complete, konsystencja kup powoli wraca do normy, nawet przy mieszaniu jeszcze z LGG widać ogromną różnice i gdy przypatrzyłam się dokładniej Complete jest jaśniejszy tak jak niegdyś Lipil. Nie wiem czy u Was pomoże ale u nas o niebo lepiej.

Aneta  (anonim, 5.173.24.) 3 lata temu

Podobno w aptece nie ma zwrotów ale warto spróbować. Mi ostatnio udało się zwrócić co prawda 1puszke, ale Pani niechętnie chciała przyjąć

Wojtek (anonim, 159.205.16.) 3 lata temu

U nas to samo, a najlepsze jest to, ze zaopatrzylismy sie juz na wyrost...pierwsza partia z apteki lgg lipil 1 3 puszki, natomiast kolejne samo lgg. mamy tefo dziadostwa ze 24 puszki i chcialbym to jakos reklamowac, bo od zmiany mleka znowu dzieciatko sie preży i brzuszek ją męczy...
Myslicie, ze na podstawie paragonu mozna ubiegac sie o zwrot?

Aneta  (anonim, 194.49.107.) 3 lata temu

My mamy wizytę we wtorek u alergolog, jeżeli przepisze nam Neocate to będę miała na zbyciu okolo 8puszek LGG LIPIL 1 jakby jakas mamusia była chętna.

Natala (anonim, 89.68.47.) 3 lata temu

Cześć , mój syn był akurat na nutrimagen lgg lipil 1 , było super, brak wymiotów, ulewania, kolka szła w zapomnienie, kupka trochę przytwardawa była ale z każdym dniem było coraz lepiej. Kupując kolejne 2 puszki dostałam bez lipil w aptece powiedziano mi że to jest to samo, jak tylko otworzyłam puszke wiedziałam że coś jest nie tak ale nie miałam już wyjścia. Ma je od tygodnia i z każdym dniem coraz gorzej. Biegunka, bóle brzuszka, kolka wróciła i to straszna. Wczoraj dostał smecte i elektrolity. Udało mi się dostać 1 puszke lipil i mieszam. Co robić? Pomóżcie

Dorota  (anonim, 89.64.32.) 3 lata temu

Hej, u nas to samo! Męczyłyśmy się miesiąc, robione posiewy moczu, kału, bo ja głupia nie skojarzyłam. Mała jest od kilku dni na Neocate i wreszcie nic się nie wylewa z pieluchy.

Alicja (anonim, 94.103.252.) 3 lata temu

Witam, u nas to samo... Synek od 7 tyg życia był na LGG LIPIL, 2 tyg temu w sobote podaliśmy LGG, płacz nie z tej ziemi... brzuszek zrobił się od razu bardzo duży, po 4 dniach mieliśmy wizytę u neurologa to Pani doktor nawet nie mogła synka zbadać bo był taki płacz i był cały pospinanych... od razu tego samego dnia zmieniliśmy mleko na BEBILON PEPTI DHA i wszystko jak ręką odjął... nawet kolki które były cały nas na NUTRAMIGENIE się skończyły... inne dziecko...

Małgorzata  (anonim, 178.217.141.) 3 lata temu

Nie rozumiem polityki firmy, przecież my rodzice nie będziemy podawać mleka dziecku, które zamiast pomagać to szkodzi, jak można było wypuścić taki bubel, nam pani doktor zasugerowała, aby nie czekać na Complete, bo nie ma pewności, ze po nowej wersji będzie Ok. Od niedzieli jesteśmy na Bebilon Pepti 1 DHa, syn pije ze smakiem, narazie była tylko jedna kupka we wtorek normalna, w pozostałe dni noe było, nic go nie boli, uspokoił się, nie to co po Lipil wszystko go drażniło, Noi nie ma biegunek.

Iza (anonim, 188.47.27.) 3 lata temu

My przechodzimy na kozie mleko, będzie bezpieczniej capri care

Iza (anonim, 188.47.27.) 3 lata temu

W trakcie przejścia na Nutramigen 2 lgg córka dostała kolkę, kupy zielone lejące , a na policzkach czerwone wypieki i niech producent nie kłamie że skład ten sam i bezpieczne. Wypuścili na rynek za przeproszeniem gówno i testują na naszych dzieciach, wszystkie objawy u naszych dzieci są takie same

Paulina  (anonim, 37.225.56.) 3 lata temu

Niestety dziś Zakupiłam nową linię Complete która jest identyczna jak LGG. Zupełnie nie wiem co będzie dalej..

Marta Janocha Farmaceutka

3 lata temu

Do @Paulina:
Nutramigen LGG Complete jest lekiem refundowanym.

Anna (anonim, 188.146.225.) 3 lata temu

Mój 7 tygodniowy synek był na Nutramigenie LIPIL. Nutramigen LGG został nam sprzedany bez żadnej informacji o zmianie bo jest pod tym samym kodem co LIPIL! Producent twierdzi, ze to jest to samo co LIPIL a nie jest. Nawet nie zauważyłam zmiany na opakowaniu, myślałam ze podaje synkowi to samo mleczko co zawsze do momentu gdy zaledwie po 3 karmieniach zaczął wymiotować i dostał biegunki. Wtedy odgrzebałam w śmieciach opakowanie po poprzednim mleczku i zauważyłam ze brak napisu LIPIL. Natychmiast zdobyłam puszki ze starej serii LIPIL. Przez kolejne 2 doby mój synek się odwadniał, nie musze opisywać cierpienia na jego twarzy i płaczu. Przez kolejny dzień, po konsultacji z lekarzem, zrobiliśmy zapas Nutramigenu LIPIL, który ma nam starczyć do 6 miesiąca życia synka - 100 puszek ściąganych z aptek z całej Polski. Producent do mleczka LIPIL nie wróci, a Complete będzie tym samym co obecne LGG wciskane nam jako niby te same co LIPIL. Dla mnie temat skandaliczny aby pod tym samym kodem sprzedawać dwa zupełnie różne produkty lecznicze. Temat zgłaszam do Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych. Wszystkim dotkniętym tym problemem proponuje zrobić to samo - im więcej zgłoszeń tym większa szansa, ze korporacja łasa na pieniądze (łatwo się domyślić ze zmiana mleczka przyniosła spore oszczędności) trochę ostrożniej wyważy swoje działania, szczególnie ze jest to spółka akcyjna wiec opinia publiczna ma tu znaczenie...Szczyt hipokryzji patrząc na misje jaka niby kieruje się spółka ...to create healthier world

Paulina (anonim, 37.225.28.) 3 lata temu

Czy ktoś wie czy nowa linia Complete będzie refundowana? W aptece powiedzieli mi że można zamówić ale nie jest z refundacja..

Kasoa (anonim, 46.204.50.) 3 lata temu

U mnie to samo .... wprowadzałam stopniowo .. nikt nie powiedział ze sie cos zmienilo - myslalam ze 2 jest w nowym opakowaniu ... ktoś sobie poradzil z tym problemem??

Paulina  (anonim, 37.225.28.) 3 lata temu

A czy sama konsystencja i kolor również są identyczne jak w LGG?

Turek (anonim, 46.204.50.) 3 lata temu

Dziś kupiłam Nutramigen lgg completed w składzie nie różni się niczym od zwykłego Nutramigen lgg firma sobie w kulki leci. Szkoda ze wycofali ten lipil. To mleko jest bardziej tłuste ma w składzie olej z alg którego moje dziecko nie toleruje i co podać teraz oto jest pytanie

Aneta  (anonim, 194.49.107.) 3 lata temu

My też dostaliśmy ten nowy Nutramigen, również wodniste kupa po każdym karmieniu. Udało mi się jeszcze dorwac kilka puszek lipil, pediatra mówi żeby mieszać i stopniowo wprowadzać ten nowy nutramigen.

Małgorzata  (anonim, 178.217.141.) 3 lata temu

My od dzisiaj jesteśmy na Bebilon Pepti dha1, będę widzieć na dniach, jak noe to alergolog, nowa wersja nutramigenu ciężko się rozpuszcza, mój syn również miał straszne biegunki

Angel (anonim, 46.134.45.) 3 lata temu

Moja corka byla na mleku nutramigen lgg lipil a teraz babka dala mi nutramigen lgg mowila ze to jest to samo ale nieprawda mleko gorzej smakuje opada na dno w butelce jest zolte a tamto bylo biale i super sie rozpuszczalom. Mala po kazdym zjedzeniu teraz ma rzadkie kupy cos jest nie tak. Jak dla mnie to zupelnie 2 różne mleka

Ola (anonim, 31.0.84.) 3 lata temu

U nas to samo.. Dziecko się męczy, płacze w dzień, w nocy.. Brzydkie, luźne kupy😞 lekarz proponuję PURAMINO, ale podobno często wtedy znów występuja zaparcia.. Także sama nie wiem co robić. Jesteśmy na 3cim opakowaniu a z czasem wcale nie jest lepiej, tylko chyba gorzej!
Jeśli ktoś znajdzie sposób, inne mleko które się nadaje, dajcie proszę znać!

Girl (anonim, 178.235.184.) 3 lata temu

Po bebilonie pepti będzie wysypka. Czytałam gdzieś ze są pod nadzorem ministerialnym za to ze tez przenieśli sobie produkcje i od tego czasu uczula dzieci

Małgorzata  (anonim, 178.217.141.) 3 lata temu

3 opakowania pod rząd nowej wersji i cały czas luźne kupki na początku była jedna, ale pod koniec trzeciego opakowania były już nawet 3, ale proszę mi wierzyć nawet jak była jedna to była tak kwaśna, wylewająca się z pampersa, wszystko brudne do prania, od zeszłego piątku jesteśmy na starej wersji i w niedziele czyli po niecałych dwóch dniach była już piękna kupa, niestety zostało mi tylko jedno opakowanie, i jestem po teleporadzie, mam kupić bebilon pepti i spróbować, jeśli będą brzydkie kupy , skierowanie do alerglogoa i zostaje nam mleko Neocate, mówiłam pani doktor, ze ma być Nutramigen Complete, ale powiedziała, ze nie mamy gwarancji, że będzie mu służyć

Natalia (anonim, 188.146.162.) 3 lata temu

Ile kup wasze dzieci robily po lgg z nowej serii?

Natalia (anonim, 188.146.162.) 3 lata temu

A jak dlugo dzieci miały luźne kupki po lgg? Bo nasze dziecko brało nowa serie 3 dni, wrocilam do starej wersji mleka i już tydzień je bierze A kupy nadal luzne zostały... może ktoś się podzielić że mną informacja???

Asz (anonim, 178.235.184.) 3 lata temu

Po konsultacji z alergologiem i nakreśleniu problemu córka ma przepisane neocate. Pani doktor proponowała nutramigen puramino, ale skoro firma lubi sobie pokombinować kosztem zdrowia naszych dzieci to wybór padł na to pierwsze mleko.

Paulina  (anonim, 37.225.48.) 3 lata temu

U nas Pepti w ogóle odpada bo po nim były takie biegunki ze śluzem, że właśnie dlatego dziś jesteśmy na Nutramigenie.. W tym momencie u nas 1-2 wypróżnienia dziennie, całkowicie wodniste i lekarz rozkłada ręce, kazał tylko co drugi dzień podawać elektrolity i proponował już tylko wizytę u alergologa i mleko na aminokwasach ale nie chce tym dziecka faszerować i chyba po prostu przeczekamy do pojawienia się linii Complete choć miałam nadzieję że pojawi się w aptekach na dniach..

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

3 lata temu

Zgodnie z informacją uzyskaną w dniu dzisiejszym od producenta - mleko Nutramigen 1 LGG Complete i 2 LGG Complete ma być dostępne w aptekach na przełomie grudnia/stycznia.
Nutramigen 3 LGG Complete jest już dostępny w aptekach: https://www.gdziepolek.pl/produkty/104979/nutramigen-3-lgg-complete-proszek-do-wytworzenia-plynu/apteki/w-polsce

Ala (anonim, 77.45.1.) 3 lata temu

My jesteśmy na Bebilon Pepti, jest lepiej niż na nowym nutramigen ale nie ma rewelacji bo z brzuszkiem coraz lepiej ale wysypka się pojawia. Tak naprawdę nie wiem co robić bo ile dziecko może być na przeciwalergicznych.

Ewapluc (anonim, 89.64.1.) 3 lata temu

Wiadomo kiedy nutramigen complite będzie dostępny??

Paulina  (anonim, 37.225.48.) 3 lata temu

Mi powiedzieli to samo, żeby wprowadzać stopniowo, a co mają innego powiedzieć.. Myślę że już dawno się zorientowali że LGG to porażka i trzeba coś z tym zrobić i dlatego wprowadzą zaraz nowe Complete a póki co na infolinii każą wciskać dalej kit..

Małgorzata  (anonim, 178.217.141.) 3 lata temu

Będę mieć dziś teleporadę od pediatry, zostało mi 1,5 puszki starej wersji i wszystko wróciło do normy, nie wyobrażam sobie wrócić do nowej wersji i prać codziennie prześcieradła i innych rzeczy dookoła plus to, że dziecko było niespokojne, napiszę po teleporadzie. pisałam maila do przedstawicieli w Polsce to dostałam taką odpowiedź, żeby wprowadzać mleko stopniowo, że brzuszek się przyzwyczai, odpisałam, że to moje drugie dziecko na tym mleku, i wiem, że mleko to było wybawieniem, ale niestety po drugiej wersji jest tragedia i nie tylko u mnie, tylko jest większość dzieci i nic mi nie odpisano, ja cały czas myślałam, ze kupki są takie bo może będą szły pierwsze zęby, ale miałam 3 puszki starej wersji i po 1,5 dnia wszytsko wróciło do normy. Raczej będziemy musieli szukać innego mleka, ktoś pisał o Bebilon Pepti ciekawa jestem czy jest teraz wszystko Ok?

Mart (anonim, 31.1.149.) 3 lata temu

Chciałam się dowiedzieć czy po czasie stosowania nowej wersji wszystko wróciło u Was do normy? Czy problem jest cały czas? U nas narazie tragedia i zastanawiam się czy jest szansa że to się zmieni, czy szukać innego mleka

Asz (anonim, 178.235.184.) 3 lata temu

A jest ktoś kto nie miał problemu z tą nową wersją czy wszyscy jak jeden mąż?

Nata (anonim, 37.47.166.) 3 lata temu

Az boje sie podac dziecku ta nowa wersje

Gosh  (anonim, 37.47.52.) 3 lata temu

Dzień dobry, ja też właśnie się zastanawiam o co chodzi w tej nowej zmianie z Lipil na Lgg. Konsystencja proszku jest wyraźnie inna i w smaku jest jakby słodszy. Dopiero wdrażam nowe opakowanie. Przyjżę się czy dziecko ma te same objawy co Państwo. Doktor przepisała Compelete ale w Lublinie w hurtowniach nie ma jeszcze tego mleka, póki co wydano mi lgg.

Malgorzata (anonim, 178.217.141.) 3 lata temu

Słuchajcie mam ten sam problem, zrealizowałam receptę w listopadzie na 6 mlek, 3 puszki noeego mleka i 3 puszki starego, otworzyłam to mleko w nowym opakowaniu pierwsze co widać ze proszek ma inną konstystencję, skład się troszkę różni jeśli chodzi o witaminy, zużyliśmy 3 opakowania nowej wersji, okropne śmierdzące kupy, wodniste wylewające się z pampersa, i teraz słuchajcie od piątku wieczór używam starego mleka otworzyłam pierwszą puszkę z trzech ostatnich niestety, i dziś normalna kupa taka jak była wcześniej, nie śmierdzi kwasem, nie wylewa się z pampersa i dziecko spokojniejsze znowu

Ola (anonim, 94.172.140.) 3 lata temu

My mieliśmy konsultacje okazuje się że dużo osób ma problem z luźną kupą, my mamy pewność że to od mleka bo udało się kupić lipil i normalna kupa wczoraj znów na próbę dostał te nowe i dziś luźne stolce. Doktor rozkłada ręce i nie wie co mają z tym zrobić :/ niby takie nowe wytyczne a dziecku szkodzi

Marta Janocha Farmaceutka

3 lata temu

Proszę skonsultować się z pediatrą.

Ewa plu (anonim, 89.64.1.) 3 lata temu

U mnie te same objawy czyli strasznie zielone wodnistae śmierdzące kupy oraz gazy śmierdzące ale po przejściu z nutramigen 1 lgg lipil na nutramigen 2 lgg lipil nie wiem co już mam robić taką sytuacją trwa już od około 1.5 tygodnia .

Anna_ (anonim, 84.38.213.) 3 lata temu

Od dwóch dni byliśmy na 2 lgg widziałam różnice w puszce czy nawet samym proszku ale powiedziano mi że to to samo co 2 lgg lipil. Niestety odkąd dZiecko piję ciągle luźne stolce i chyba z 10 dziennie nawet w nocy się budzi z kupka czego do tej pory nie robiła. W aptece powiedziano mi tamto zostało wycofane i teraz będzie tylko 2 lgg. Więc będziemy musieli zmienić mleko

Ala (anonim, 77.45.1.) 3 lata temu

My przeszliśmy na bebilon pepti bo niestety kilka nocy z rzędu nieprzespane. Jak zaakceptuje to nie wrócimy już na nutramigen. Wczoraj dostałam informację od pediatry że w najbliższym czasie ma wejść nutramigen complete, może ten skład będzie lepszy dla naszych maluchów.

Pau (anonim, 37.225.25.) 3 lata temu

My też przeszliśmy z LGG lipil 1 na LGG 2 i kupy wylewają się z pieluchy, tragedia. Myskskam że może chodzi o zmianę z 1 na 2 ale teraz już wiem że niestety nie..

Ewelina (anonim, 91.197.226.) 3 lata temu

Widzę że nie tylko ja mam problem i nie tylko ja szukam powodu. Mój synek mial bóle brzuszka po LGG 2. Wcześniej miał lgg 1 lipil. Zamówiłam w aptece i właśnie przyszło LGG bez lipil. I zaczęłam się interesować bo zaniepokoiła mnie właśnie ta etykieta i że nie ma lipil. Udało mi się kupi lgg 2 lipil i porównałam skład i się różni. Ale powróciłam do jedynki na jakiś czas bo się dziecko męczylo okropnie.

Mama Justynki (anonim, 178.36.239.) 3 lata temu

U nas również wystapily luźne stolce i zmiany skórne po zmianie z nutramigen 2 lgg lipil na nutramigen 2 lgg... jutro czeka nas konsultacja pediatryczna

Marta Janocha Farmaceutka

3 lata temu

Uzyskałam odpowiedź od producenta:
"Różnice w składzie wynikają z dostosowania do aktualnych wytycznych europejskich. Najważniejsze dla pacjenta: jego właściwości w zakresie hipoalergiczności, wskazań, skuteczności, pozostają te same, także rodzice mogą być pewni naszego produktu. Produkty mają te same właściwości, zawierają ten sam hydrolizat kazeiny i LGG. Produkty różnią się rodzajem puszki, wyglądem etykiety, nieznacznie wyglądem proszku, a także mogą mieć nieco inny smak".

Reasumując, firma, aby zapewnić dostępność produktu w tak ciężkim czasie, jakim jest pandemia koronawirusa, postanowiła przenieść produkcję do innej fabryki swojego koncernu. Myślę, że wyjaśnienia przedstawiciela są satysfakcjonujące. W razie problemów zdrowotnych u dziecka warto, udać się na konsultację do pediatry.

Marta Janocha Farmaceutka

3 lata temu

Zadam pytanie odnośnie składu.

Rafał  (anonim, 194.29.183.) 3 lata temu

Zapomniałem dodać że o dziwo córka zaczęła dostawać to mleko lgg to ma bole brzuszka krzyki A był już spokój z bólami brzuszka .

Rafał  (anonim, 194.29.183.) 3 lata temu

Witam odnośnie mleka nutramigen lgg a lgg lipil jest znacząca różnica, widać gołym okiem Ale tak jak Pani mówi że inny producent i że niby to samo wszystko ok to dlaczego skład się różni

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły