Dominika (anonim, 213.238.106.)
około 3 miesięcy temu, Wolsztyn

Skąd różnica w napisach na etykiecie mleka Nutramigen LGG?

Witam. Córka pije nutramigen lgg lipil 2. A dziś odebrałam w aptece nutramigen lgg . Moje pytanie jaka jest roznica. Pani w aptece nie umiała mi pomóc. Więc prosze tu😞

Powiadamiaj o każdej nowej odpowiedzi

@

Nie będą wysyłane inne maile. Polityka Prywatności.

Mart (anonim, 37.47.149.)
około 17 godzin temu

Lgg l lgg complite to to samo, identyczny skład, walenie przeanalizowałam...

Ika (anonim, 188.146.39.)
około dnia temu

Niedaleko Piły. Niestety u nas też się skończył. Zostały pojedyncze sztuki LGG w hurtowniach i wkracza Complete. Lipil zniknął.

Karolina (anonim, 176.221.123.)
około 2 dni temu

Ika jeżeli mogę zapytac w jakim mieście mieszkasz? Bo pomoc już nigdzie nie ma lipila

Dominik (anonim, 83.19.110.)
około 3 dni temu

Odpowiedź została usunięta. Powód: niezgodność z zasadami społeczności.

Zasady społeczności znajdziesz tutaj. Jeśli uważasz, że Twoja odpowiedź została usunięta przez pomyłkę, skontaktuj się z nami. Dziękujemy!

Sara (anonim, 37.248.213.)
około 10 dni temu

Witam. Przy moim synu, który ma prawie 4 miesiące przetestowalam już Nutramigen LGG, LGG Lipil oraz Nutramigen Puramino bez poprawy zdrowia. Ciągłe egzemy, ciemieniucha, ulewanie, wodniste kupki, kolki, odparzenia. Stan jelit i skóry tragedia mimo że te mleka powinny być lekiem na całe zło ale niestety. Postanowiłam dzięki waszym wpisom sprawdzić mleko kozie Capri care i jest o niebo lepiej. Po pierwszej puszce normalne kupki ( nie śmierdzące jak po Nutramigen), bez odparzen, skóra coraz ładniejsza, ciemieniucha się cofa. Mniej dolegliwości i dziecko szczesliwsze. Wiadomo potrzeba więcej czasu na tym mleku by wszystko się ustabilizowalo ale póki co jestem zachwycona i polecam spróbować zmartwiony mamom. Pozdrawiam.

Ika (anonim, 188.146.39.)
około 11 dni temu

Bardzo dziękuję za odpowiedź. W moim mieście obecnie w większości aptek na stanie jest tylko Lipil, a sami farmaceuci wydają się zdezorientowani. Skoro tak się sprawy mają nie będę ponownie przyzwyczajać dziecka do Lipila, którego zaraz nie będzie.

Do @Ika:
Kontaktowałam się dzisiaj rano z producentem mleka Nutramigen LGG -
być może niektóre hurtownie dysponują jeszcze ostatnimi opakowaniami mleka Nutramigen LGG Lipil. Jednak jak zapewnia producent, nie jest możliwe, aby do aptek mogła trafić jakakolwiek nowa seria tego produktu. Obecnie w związku z Dyrektywą UE produkowany jest preparat o nowym składzie - Nutramigen LGG Complete.

Ika (anonim, 188.146.0.)
około 14 dni temu

Zamiast Nutramigenu LGG wydano mi dziś w aptece Lipila, bo samego LGG nie mają. Podobno Lipil znowu jest dostępny w hurtowniach. Co oni wyczyniają???

Kris (anonim, 37.248.210.)
około 20 dni temu

My odstawilismy Nutramigen Lgg po 3 dniach (kupki wodniste, z pampersa sie wylewało a pupa czerwona i obszczypana)
Postanowilem ze spróbujemy z Capri Care.
Poki co kupki ok, dziecko pije z apetytem.

Zmartwiona (anonim, 213.92.137.)
około 20 dni temu

Natalia wierzę że tak może być u nas starasza ma complete to jest jak narazie w miarę a jak będzie dalej zobaczymy bo zaczyna pluc mlekiem dzisiaj nie chce go pić

Natalia (anonim, 31.178.193.)
około 20 dni temu

My zdobyliśmy complete licząc że będzie lepiej, kolega z innego województwa nam wysyłał bo u nas wszędzie był brak ale nie pomogło. Szkoda, że zrobiliśmy zapas :( mamy 6 puszek do sprzedania w niższej cenie jakby co (paragon jest)

Gość (anonim, 91.235.230.)
około 20 dni temu

Najważniejsze żeby problemy brzuszkowe ustąpiły wysypka to chyba najmniejszy problem :) powodzenia w rozszerzaniu diety :)

Zmartwiona (anonim, 213.92.137.)
około 20 dni temu

Gość Starsza córka ma complete i jest całkiem nieźle mała uwaga czasami się smoczek zapycha jak są większe drobinki proszku. Wysypkę starsza ma ale to nie wiadomo od czego bo staramy się jej dawać w miarę wszystko bo powoli alergia zanika

Gość (anonim, 91.235.230.)
około 20 dni temu

Zmartwiona trochę to znaczy ? Dziecko jest spokojne , brak wysypki i kolek ?

Zmartwiona (anonim, 213.92.137.)
około 20 dni temu

Gość u nas starsza ma complete jest trochę lepszy ale niewiele. Oby wam służył

Gość (anonim, 91.235.230.)
około 20 dni temu

Witam , U nas ten sam problem po lgg . Próbowaliśmy bebilon pepti syneo wydawało się być okej ale po niecałym miesiącu stosowania gorący czerwony policzek wysypka na ciele i do tego mega gazy ! Testujemy complete narazie mogę stwierdzić że proszek jest podobny do lgg ale rozpuszcza się bez problemu w porównaniu do lgg .

Zmartwiona (anonim, 213.92.137.)
około 20 dni temu

Natalia u nas o dziwo dosyć szybko bo już po kilku butelkach była zmiana konsystencji kupki a jeśli chodzi o krew po kilku dniach zanikła. dziecko czuje się teraz dużo lepiej jest energiczna i uśmiechnięta

Natalia (anonim, 31.178.193.)
około 21 dni temu

Zmartwiona, po jakim czasie mieliście poprawę po Neocate? My od wczoraj przeszliśmy na to mleko, po nutramigenie właśnie przez 3 dni mieliśmy juz nitki krwi:(

Zmartwiona (anonim, 213.92.137.)
około 21 dni temu

Kris u nas się tak zaczynało później pojawiły się nitki krwi a na końcu skończyłyśmy w szpitalu bo krwi było więcej niż kupki

Kris (anonim, 31.0.70.)
około 21 dni temu

A czy ktos po Nutramigenie Egg miał zaczerwienioną - odparzona? Nasze dziecko wlasnie taką ma po tym mleku. Kupki oczywiście wodniste.

Pucia615 (anonim, 31.0.35.)
około 23 dni temu

Uwaga!!
Dostałam próbke nutramigenu z przychodni. Dziecko przestało mieć kołki, nie ulewala itp. w czwartek poszłam do apteki wykupić nutramigen z recepty. Widziałam że wizualnie jest ,,inne,, ale z przodu na opakowaniu bylo napisane wszystko to samo.W sobotę dziecko zaczęło mieć straszne zielone, wodniste stolce i wymioty. W niedzielę (jako że nie przestały) pojechaliśmy do szpitala. Młoda była odwodniona. W szpitalu dostawała nutramigen przygotowany przez szpital. Poinformowali nas że najprawdopodobniej to jakiś wirus. Dzisiaj ( środa) dostaliśmy wypis. Wróciłam do domu i użyłam,,swojego ,,mleka. Rezultat? Wymioty... W końcu zadzwoniłam do szpitala zapytać się jaki nutramigen jej podawali -okazalo się że lgg. Dopiero znalazłam wasz artykuł i zrozumiałam że zmiana ,,puszki,,mogła to wszystko spowodować.. teraz podałam dziecku zwykle mleko sprawdzić czy będzie wymiotowała..

MARTA (anonim, 176.221.120.)
około 23 dni temu

U nas ten sam problem...kupka tak luźna, ze ubranka sie nadają do śmieci bo nawet nie do prania...dramat !!! Latam za puszkami po aptekach byle na dwa miesiące wystarczyło

Małgorzata (anonim, 178.217.136.)
około miesiąca temu

U nas tez pediatra niedowieżala, aż do momentu jak
Inne mamy zaczęły zgłaszać problem, lekarka porównała skład i stwierdziła, ze przesadzili z lipidami, myśmy z Nutramigenu uciekli, Niewyobrazam sobie prac codziennie prześcieradła, ciuchów, bo wszytsko się wylewało, mu daliśmy szansę Bebilon Pepti DHa i pomogło nie od razu, ale teraz jest super, a lekarka nam wystawiła na wszelki wypadek skierowanie do alergologa, żeby dostać receptę na Neocate, ale nie skorzystaliśmy, jest to mleko bardzo drogie, refundowane, ale kto wie co nasz rząd wymyśli, kiedyś nie było refundowane, wiadomo, że zdrowie najważniejsze, ale zostaliśmy na Bebilonie, dziecko ma większy apetyt nie to co na Nutramigenie

Zmartwiona (anonim, 80.52.196.)
około miesiąca temu

Zgadza się że testują na dzieciach mało tego lekarze twierdzą że mleko ma lepszy skład u nas już doszło do takiej alergii aż żal było patrzeć na dziecko a co dopiero mu pomóc

iza (anonim, 37.30.22.)
około miesiąca temu

Po LGG bez lipil córka dostała kolek, biegunki. Dzwoniłam do producenta na infolinię kłamią jak tylko mogą, moim zdaniem testują to mleko na naszych dzieciach. Odstawilam podałam Caprie Care kozie i problem się skończył , już przeszliśmy na 2

Zmartwiona (anonim, 80.52.196.)
około miesiąca temu

Ika my dostałyśmy mleko NEOCATE LCP. Ale czeka córkę długa droga do całkowitego powrotu do zdrowia

iza (anonim, 37.30.22.)
około miesiąca temu

ia z Nutramigenu przeszłam na kozie Caprie Care nie ma wysypek luźnych kup. Rewelacja

Ika (anonim, 188.146.0.)
około miesiąca temu

Zmartwiona - I jakie mleko zalecili w szpitalu? Jak się ma dziecko? Stoję właśnie przed trudnym wyborem czy zamiast Nutramigen Lipil podać 3-miesiecznemu dziecku Nutramigen LGG czy jednak Bebilon Pepti DHA. A może Bebilon bez laktozy.Ktoś podpowie? Pediatra nie dowierza w problemy z tolerancją zwykłego Lgg.

Zmartwiona (anonim, 80.52.196.)
około miesiąca temu

U mnie dziecko piło nutramigen lipil a teraz piło przez miesiąc lgg. Teraz jestem z dzieckiem w szpitalu bo kupa z krwią. Dostała taki odczyn alergiczny

Natalia (anonim, 31.178.193.)
około miesiąca temu

Paulina, który complete, 1? Jaka apteka w Łodzi jeśli możesz podać?

Paulina (anonim, 37.225.18.)
około miesiąca temu

U mnie Łódź, Piotrków Trybunalski Nutramigen Complete dostępne, w Łodzi od początku grudnia.

Ika (anonim, 188.146.0.)
około miesiąca temu

W aptece zamiast LGG Lipil dostałam samo LGG. Pomyślałam, że to nic takiego. Dziecko od wczoraj się pręży i płacze. Gazy, kolka, częste kupy. Natomiast przestał ulewać. Mleka różnią się proporcjami składników, mają inne ilości witamin i minerałów. Różni je też zapach i konsystencja (Lipil jest bardzo wodnisty, pewnie stąd zaczęło się ulewanie). Z tych dwóch wolę chyba jednak Lipila.

Natalia (anonim, 31.178.193.)
około miesiąca temu

Witam, czy ma ktoś wiedze kiedy będzie Nutramigen 1 complete? Może warto wystosować jakieś pytanie do producenta? Miało być na przełomie grudnia/stycznia ale zwiedziłam kilka aptek i w każdej to samo info - brak we wszystkich hurtowniach. Podobno 2 i 3 są już dostępne a o tym żadnej wiedzy a przecież to LGG to totalny shit. U nas ulewanie + kupy wylewają się z pampersa. Od dziś próbujemy z nutriton bo pediatra nie ma pomysłu co z tym zrobić :/

Asia (anonim, 89.68.47.)
około miesiąca temu

Jak na lgg 2 nic się nie dzieje to nie dawalabym lipil, zaraz go nie będzie i przejdzie na lgg może być gorsze, ja mecze się, w sumie najbardziej meczy się mój synek z tym od ponad miesiac :(

Ola (anonim, 83.242.124.)
około miesiąca temu

Hej! Dziś dostałam receptę na nutramigen 2 10 opakowań, zjezdzilam pół miasta i wszędzie braki. Udało nam się kupić dopiero w aptece gemini. I teraz jestem w szoku czytając komentarze bo zauważyłam na nowym mleku dopisek lipil. Tzn ze wczesniej od 5 miesięcy córka pila nutramigen lgg, a teraz te 10 puszek kupionych dzisiaj to lipil. Mówicie ze to mleko jest lepsze? Zdziwiłam się tą zmianą

Ilona (anonim, 31.1.201.)
około miesiąca temu

Ja podaję dzisiaj pierwszy dzień nutramigen 2 complete i już niestety widzę pogorszenie. Może nie jest tak źle jak na samym lgg ale też nie tak dobrze jak na LIPIL.

Małgorzata (anonim, 178.217.137.)
około miesiąca temu

Lekarz powinien Wan dać skierowanie do alergologa, u nas Bebilon zwrotu DHa pomogło, ale nie od razu było super, w skrajnych przypadek zostaje mleko Neocate albo Nutramigen Puramino

Hubert (anonim, 109.173.205.)
około miesiąca temu

Adrian a enfamil bez laktozy ??

Adrian (anonim, 83.22.241.)
około miesiąca temu

Huber spróbujcie Bebilon Pepti / Pepti Syneo ostatecznie Nutramigen Complete

Hubert (anonim, 109.173.205.)
około miesiąca temu

Jest tragedia dajemy to mleko 5 dni maluszek jest tak nerwowy nie przesypia w dzień ani w nocy ... znaczy się ma drzemki tylko zero twardego snu ...:/ pobudzi t i ściski w brzuchu ... nie wiem co dalej na jakie mleko... dziwi mnie ze nie dostał innego bez laktozy tylko odrazu taki hiopoalergicznt....

Maciej (anonim, 94.254.224.)
około miesiąca temu

Czytam i nie dowierzam. Właśnie wróciłem z apteki z 7 puszkami LGG, wcześniej mieliśmy LGG Lipil (recepta na 10, kilka dni temu wykupiłem ostatnie 3 lipile, dziś dokończyłem receptę już samym LGG). Dla farmaceuty to ten sam produkt, bo kody, cena i inne numerki się zgadzają chociaż od razu zapytałem co to za zmiana i czy NA PEWNO to to samo mleko i czy ewentualnie będę mógł dokonać zwrotu. Podobno z kierownikiem będzie można zwrócić... ale skoro nie ma błędu w wydaniu/towar pełnowartościowy itd. to wątpię. Jeszcze przy ladzie trafiłem na to forum, kątem oka jakieś 3 posty przeczytałem, że coś może nie grać i w domu przewertowałem resztę i szok. Tak jak pisaliście, szybka analiza składu, już pobieżnie widać, że wartości składników są różne, przy producencie też różnica: lipile - Holandia, samo LGG - USA, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale jest inaczej.
Szybka konsultacja z naszym pediatrą i zmiana na Nutramigen Puramino (szkoda, że dziś jeszcze bez recepty). Po tym co napisaliście wiedziałem, że nie zaryzykuję podawać tych LGG dziecku. Zwłaszcza, że po samym lipilu też nie jest różowo. Kupa konsystencji śmietany w kolorze około musztardy Dijon 5-7x/dobę i częste skurcze, grymasy, krzyki, albo płacz przy gazach i wypróżnianiu. Być może lipil również był niezbyt dobrym wyborem... zobaczymy co z Puramino będzie.

około miesiąca temu

W przypadku występowania działań niepożądanych u dzieci typu biegunki itd. zachęcamy do oficjalnego zgłaszania działań niepożądanych. Działania niepożądane można zgłaszać samodzielnie lub w trakcie konsultacji lekarskiej:
https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-i-dlaczego-zglaszac-dzialania-niepozadane

Patrycja (anonim, 89.75.176.)
około miesiąca temu

Kupiłam również 3 puszki nutramigen lipid jest już tak wszystko namieszane ze i po tym mleku dziecko płacze :( wcześniej było ok, to jest jak loteria a wszystko zależy od puszki. Proszek jest taki sam jak w lgg. Nie wiem czy trafiła mi się jakaś trefna seria czy producent nie miał co zrobić z lgg i domieszka z lgg :(

Katarina (anonim, 31.42.12.)
około miesiąca temu

Synek przeszedł na nutramigen 2 LGG ponad tydzień temu... Masakra... Kupy się wylewaly i były aż po łopatki tak jak u Was. Nie wiem co tam producent namieszał ale to przeszło ludzkie pojęcie bo widzę, że jestem z tym sama... Kupilam na własne ryzyko nutramigen 2 LGG Complete, od wczoraj wieczora 2 kupy i w miarę normalne... Juz sie nie wylewają, zapach zupełnie inny a nie taki kwas jak przy tamtym pseudo mleku... Udało mi się też załatwić receptę na refundację od razu na 10 opakowan. Normalnie producent powinien odpowiedzieć za to co zrobili... To się nadaje do zgłoszenia.

Joanna (anonim, 89.68.47.)
około miesiąca temu

Ile zjada/zjadało wasze dziecko jak miało 2-3 miesiące?

Paulina (anonim, 91.102.105.)
około miesiąca temu

Miałam to samo wrażenie kiedy Zakupiłam mleko complete, po przeczytaniu składu i wyglądzie mleka pomyślałam że to niestety identyczne mleko natomiast po pierwszym podaniu kupa była już zupełnie inna niż po samym LGG, więcej już mi się nie wylała i od tego momentu jest OK. Nie mam pojęcia co oni zrobili za przekręt ale tak jak przewidywałam, Complete wyszło pewnie dlatego że na LGG zaczęły się skargi no i wiadomo że musieli wymyślić jakąś historyjkę i że nie przyznają się do tego że LGG rzeczywiście drażni żołądek dziecka..

Asia (anonim, 89.68.47.)
około miesiąca temu

Aktualnie mój syn pije 2.5 miarki lgg i 1.5 lipil, co 3 tygodnia zmniejszam mu lipil o 0.5 miarki żeby został na samym lgg. Jak na razie się udaje, kupka na nutramigen zawsze będzie luzniejsza, to normalne. Byle nie lała się jak woda.

Ala (anonim, 89.64.49.)
około miesiąca temu

Co do wygladu mleka to moje coplete wyglada identycznie jak zwykle lgg

Ala (anonim, 89.64.49.)
około miesiąca temu

Moze sie czyms rozni co nie jest na etykiecie. Ale gdy porównalam skladniki widniejace na puszce to ja mam te same. Dlatego sama sie zastanawiam o co chodzi moze poprostu jest czegoś wiecej lub mniej. A mze dziecko sie dostosowalo do nowego mleka

Kasia (anonim, 37.225.48.)
około miesiąca temu

To proszę mi wytłumaczyć czemu moj syn przestał na complete wypróżniać się po same pachy i inaczej mleko wygląda ?