Jacek (anonim, 79.191.32.) Lublin 4 lata temu

Jakie są informacje na temat zgody GIF na sprowadzenie kolejnej transzy marihuany medycznej?

Szanowni Państwo,
od miesiąca na biężaco szukam informacji nt zgody od GIF dla sprowadzenia kolejne partii suszu Red No.2 . korzystam z terapii od kilku miesięcy i obecnie nie jestem w stanie zrealizować recepty. Proszę o informacje nt zgody GIF oraz dostępność w/w surowca farmaceutycznego. Lekarz poinformował mnie, że w tym tygodniu powinna pojawić się już w aptekach, natomiast Panie( lub Panowie) w aptece, twierdzą, że nic nie wiadomo, w hurtowni nie ma.

Od kilku tygodni przeczesuje internet i niestety ostanie informacje są z pazdziernika nt możliwości braku w aptekach oraz terminie maksymalnym 60 dni(lub podstawowym 30 dni) oraz min 10 dnia dla importu. Rozumiem, że 60 dni mineło, szukałem równiez na stronie GIF oraz kontaktowałem sie bezpośrednie z Spectrum Cannabis( nie uzyskałem żadnej informacji stan na koniec pazdziernika 2019)

Bardzo proszę o pomoc.

529 odpowiedzi, 14 subskrybentów

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Sugerowane produkty

Do stosowania suszu konieczny jest waporyzator:

Certyfikowany i w korzystnej cenie. To jest wyrób medyczny. Używaj go zgodnie z instrukcją.

sss22 (anonim, 193.19.165.) 3 lata temu

miałem na myśli 31 sierpnia.

sss22 (anonim, 193.19.165.) 3 lata temu

A może Jeszcze Pani powiedzieć czy można jeszcze ten z krótkim terminem kupić, teoretycznie nawet 31 lipca lek powinien być sprzedany jak pacjent ma takie życzenie.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

3 lata temu

Rzeczywiście dostępny na rynku susz od Spectrum dostępny jest wyłącznie z datą do końca sierpnia 2020 r. Jak informuje dystrybutor, po wyprzedaniu tej serii, firma wdroży na rynek kolejne partie produktu.

pasożyt  (anonim, 193.19.165.) 3 lata temu

po za tym farmaceuta powinien się zapytać czy wykorzystasz w tym czasie czasem ktoś zdąży wykorzystać 10 g w 10 dni np ja.

Adrian Jeger (anonim, 91.193.87.) 3 lata temu

Jak nie ma możliwości? Spectrum współpracuję z 4 hurtowniami i ma susz. Najlepiej Pan spróbuje w innej aptece, która współpracuje z jedną z w/w hurtowni:
- Profarm - Neuca - Pharmapoint - PGF

Pozdrawiam

Jacek (anonim, 79.191.15.) 3 lata temu

Szanowni Państwo,

Uprzejmie proszę o informację nt nowej partii red no 2.
Obecna partia, ma ważność do Sierpnia i nie ma możliwości zamówienia z hurtowni.

Z poważaniem

Adrian Jeger (anonim, 91.193.87.) 4 lata temu

Pamiętajcie tylko, że cbd wpływa ma metabolizm ok 60 procent dostępnych w Polsce leków. Najlepiej sprawdzić czy zażywamy lekarstwo metabolizowane przez cytochrom p450. Jeśli tak to najlepiej porozmawiać z lekarzem o kuracji np. samymi olejkami. Po więcej informacji zapraszam na fb, na grupę "Medyczna Marihuana w Polsce". Pozdrawiam

bicz123 (anonim, 193.19.165.) 4 lata temu

dla mnie cbd wydłuża działanie

Marcin (anonim, 188.147.56.) 4 lata temu

Dla pacjentów potrzebujących wysokich dawek THC, polecam suplementacje dobrym olejem CBD. Duża dawka obu kannabinoidów działa idealnie w łagodzeniu bólu.

Adrian Jeger (anonim, 37.225.50.) 4 lata temu

Generalnie musisz sam spróbować conajmiej kilku konopii by móc ocenić, ktora jest najlepsza.

Daniel (anonim, 185.22.136.) 4 lata temu

Witam Cie serdecznie, też uzywam suszu 10%/7% i 19%/1% i szczerze mówiąc, lepiej dziala na mnie susz o mniejszym stężeniu. Blue no3. Nie zauważyłem tego o czym napisałeś, dla mnie jest on wygodniejszy(łagodniejszy?) I ma mniejsze działanie psychoaktywne w związku z mniejszym thc i neutralizatorem tego dzialania - cbd. Ja zaczalem od aurora 22% finalnie zatrzymałem się na 10%, ponieważ mkge w ciagu dnia normalnie funkcjonować. Po większych stężeniach lapala mnie senność lub dzialanie psychoaktywne bylo dla mnie zbyt duże. Oczywiście wszystko zależy od organizmu schorzenia itp. Polecam konsultować z lekarzem oraz samemu obserwować :)

nie istotny pasożyt społeczny (anonim, 193.19.165.) 4 lata temu

Mam pytanie czy jest możliwe ,że cannbis 10/7 thc/cbd ma mocniejsze działanie psychoaktywne niż cannbis 19/1 thc/cbd bo zauważyłem sporą różnice przynajmniej w moim przypadku ?

U druga część pytania czy ktoś miał podobny przypadek.

Adrian Jeger (anonim, 91.193.87.) 4 lata temu

@kazikkk Czyli jednak okazuje się, że da rade sprzedawać konopie za 60% ceny...

Odpowiedź usunięta, ponieważ: niezgodność z zasadami społeczności.

Daniel (anonim, 5.173.9.) 4 lata temu

Dziękujemy za informacje. Pozdrawiam

kazikkk (anonim, 31.182.202.) 4 lata temu

Dziękuję za informację! Ja z mojej strony mogę powiedzieć, że susz z 12% CBD jest teraz o połowę tańszy! Ostatnio kupiłem za 200 zł - jestem w szoku! Jest bardzo skuteczny w połączeniu z suszem o wysokim THC! Jak ktoś chce spróbować tej 12stki, to teraz warto, z uwagi na super cenę!

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

4 lata temu

Z informacji uzyskanej w dniu dzisiejszym od producenta wiadomo, iż surowiec Cannabis Flos THC 20% CBD 1% (Aurora) ma być dostępny w aptekach od 15 lipca 2020 r.

aaa2222 (anonim, 193.19.165.) 4 lata temu

Dziękuję za pomoc popytam w innych aptekach

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

4 lata temu

Tak, jest to możliwe i bardzo prawdopodobne. Apteka musi mieć podpisaną umowę z hurtownią Profarm, aby mogła zamówić lek dla Pana.
Przy następnych dostawach susz ma być dostępny w bardziej "popularnych" hurtowniach, jednak obecna transza dostępna jest tylko w tej jedynej hurtowni, w niewielkiej ilości.

aaa2222 (anonim, 193.19.165.) 4 lata temu

Dziwne bo farmaceuta mi powiedział że nie ma , jest możliwe że zamawiają tylko z jednej hurtowni a z innej nie ?

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

4 lata temu

do @aaa2222
Cannabis flos, Canopy Growth THC 10%, CBD 7% jest nadal dostępny w hurtowni Profarm.

smutno (anonim, 5.173.168.) 4 lata temu

Luxmed w Wawie 200 pierwsza wizyta i 125 kolejne :) +10% zniżki dla ludzi z abonamentem u nich..
Medicana nie planuje wprowadzenia niższych cen z uwagi na rosnącą konkurencję, niestety :( Argumentują, że ceny zależą od specjalistów a nie od kliniki. HM

Adrian Jeger (anonim, 31.60.244.) 4 lata temu

W Lodzi macie klinike (online i stacjonarna) co nie zżera z ludzi jak np. Medicana. Pierwsza wizyta 200 zl kolejne 150 i mozna poprosic lekarza np. O leki na 60 dni

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

4 lata temu

Susz Cannabis Flos THC 10%, CBD 7% jest w aptekach od niedawna. Jego dostępność w aptekach w Polsce można sprawdzić tutaj:
https://www.gdziepolek.pl/produkty/101446/cannabis-flos-thc-10-cbd-7-canopy-growth-marihuana-lecznicza-medyczna/apteki/w-polsce

Spróbuję dowiedzieć się, czy hurtownie dysponują jeszcze tym produktem i kiedy będą następne dostawy surowca. Jak tylko uzyskam odpowiedź, zostanie ona umieszczona w tym wątku.

aaa2222 (anonim, 193.19.165.) 4 lata temu

czy coś może się pani dowiedzieć na temat Cannabis Flos THC 10%, CBD 7% bo nie ma na hurtowni a w paru aptekach tylko jest bardzo daleko ode mnie

Atolari (anonim, 88.220.45.) 4 lata temu

Aurora 22%THC, Spectrum 19 %THC, oraz odmiana blue 10% i 7 % CBD dostępne w aptece na Pańskiej w Warszawie

Daniel (anonim, 5.173.12.) 4 lata temu

Oczywiscie Marku masz racje, mi lekarz zalecił pewne dawkowanie, jednak w związku ze kazdy ma inny tryb życia to trzeba to wyczuć samemu. Ja używam na zmniejszenie dretwienia w prawej ręce podczas np porannego mycia zębów i innych czynności gdzie używam siły fizycznej. Zmiany demielinizacyjne SM.
Pozdrawiam

Marek (anonim, 89.64.84.) 4 lata temu

Każdy inaczej reaguje, trzeba trochę to samemu wyczuć.
Ja używam waporyzatora gdzie pojemność wynosi ok. 0,1-0,15g - używam go na dwukrotne dawkowanie (przyjmuję MM na przewlekły ból, głównie raz dziennie wieczorem - bo nie mogę spać z bólu).

Porówywanie wziewów nie ma chyba sensu - raz że każdy waporyzator jest inny, inna temperatura, do tego ma znaczenie jeszcze długość wziewu.

pacjent (anonim, 89.64.80.) 4 lata temu

Ja pytam na serio, jakie dawkowanie macie?
na początku miałem 2x dziennie po 1 wziew, teraz 1x wziew. na jelita i kręgosłup

Fan odyna (anonim, 77.115.81.) 4 lata temu

Mi zapisał takie jakie chciałem:)

pacjent (anonim, 37.47.223.) 4 lata temu

Hej, ciekawi mnie jakie dawkowanie zalecił Wam lekarz i na co.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

4 lata temu

Z uwagi na proces wytwarzania i brak możliwości sterylizacji produktu data ważności wszystkich surowców z marihuaną medyczną na polskim rynku to pół roku. Obecnie dostępne surowce mają datę ważności do sierpnia/ września w zależności od producenta.

pacjent (anonim, 89.64.80.) 4 lata temu

ktoś wie dlaczego jest taki krótki termin ważności spectrum?
ja mam do 8/2020

Ten_ktorego_niema (anonim, 5.173.188.) 4 lata temu

btw. jak sie ma abonament w luxmedzie dają też 10% zniżki.

,..ale tu nie wiem czy nie napisałem za dużo, nie jest moją intencją reklamowanie czy coś.. po prostu fajnie będzie, jeżeli konkurencja naturalnie zbije ceny rynkowe dóbr i usług.
Proszę moderację o wzięcie tego pod uwagę.

Ten_ktorego_niema (anonim, 5.173.188.) 4 lata temu

Puławska 455, Wawa

Daniel (anonim, 185.22.136.) 4 lata temu

Jeżeli moglbys to podziel się z nami na jakiej ulicy ta klinika. Pozdrawiam

Ten_ktorego_niema (anonim, 31.0.84.) 4 lata temu

Dzieki serdeczne!
Ceny zaczynają robić się... daleki od normalności i zdrowego rozsądku, ale chociaż nie z kosmosu wzięte :) 550-600zł za gram to granda, ale to nie 820zł. W Warszawie otworzyli klinike w szpitalu - moze nie bede reklamował, bo nie wiem czy wolno - gdzie ceny są dużo niższe niż "gdzie indziej".

Właśnie skończyłem rozmowę z Panią.. Pierwsza wizyta 200, zamiast 300, a kolejne 125 zamiast 200 :D

Idziemy w dobrym kierunku!!!

KR (anonim, 85.221.143.) 4 lata temu

Aurora 22% THC jest też dostępna pod Poznaniem - apteka Rodzinna Biedrusko.

pacjent (anonim, 89.64.80.) 4 lata temu

Red no2, Gdynia, 60 zł/gr

Marek (anonim, 89.64.84.) 4 lata temu

Ja realizowałem ostatnio ereceptę na Aurorę i problemu nie było, ale nie mogłem zrealizować tak samo wystawionej erecepty (przez tego samego lekarza) na Red No2, bo w aptece powiedzieli że musi być oznaczona jako lek recepturowy. Czekam na nową receptę, zobaczymy czy jutro się uda.
Cena Red No2 w Gda 55zł/g.

smutno (anonim, 5.173.188.) 4 lata temu

krk jaka cena suszu spectrum?

123 (anonim, 79.191.148.) 4 lata temu

czy wie ktos ktory neurolog w Kielcach przepisze recepte na susz ? jestem chory na SM lecze sie w lodzi i bede tam dopiero za 3 miesiace a lekarz ma problem z wystawieniem e recepty i musze isc na wizyte po recepte papierkowa .

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

4 lata temu

@krk: Rzeczywiście z uwagi na luki w oprogramowaniu i utrudnioną edycję zapisów na e-recepcie Rpw. surowca z marihuany medycznej, wielu lekarzy ma problem z jej prawidłowym wystawieniem. Proszę zapoznać się z poniższym wątkiem:
https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/21253/cannabis-jak-wystawic-e-recepte-na-cannabis-flos-thc-22-cbd-1 O tym jak wystawić e-receptę pisze również nasz specjalista - lekarz z poradni leczenia bólu - tutaj: https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/21307/cannabis-jak-powinna-wygladac-prawidlowo-wypisana-recepta-na-cannabis-flos-thc

Recepta na susz od Spectrum powinna wyglądać analogicznie, z zachowaniem odpowiedniego dla tego produktu nazewnictwa i zawartości kannabinoidów.

111 (anonim, 79.191.149.) 4 lata temu

dzieki za odpowiedz ale nie o to mi chodzi , czy wystepuja problemy z wypisaniem e recepty na red no 2 poniewaz musze uzyskac nowa a ostatnio byl problem i musialem miec papierkowa

krk (anonim, 80.48.164.) 4 lata temu

Spectrum jest już dostępne, apteka w Krakowie ją ma, na Garncarskiej 2 (przy krupniczej), miałem e-receptę i od ręki dostałem

111 (anonim, 79.191.149.) 4 lata temu

Witam , czy jest problem z wystawieniem e recepty na susz red no 2 ?

Maciej Jakubczyk Administrator

4 lata temu

Jak lek jest dostępny w aptece to oznacza, że jest aktualnie na stanie magazynowym, do odebrania od ręki.

bicz123 (anonim, 193.19.165.) 4 lata temu

jak jest dostępny lek w aptece to znaczy że mają na stanie czy że mogą zamówić

Ten_ktorego_niema (anonim, 5.173.172.) 4 lata temu

Jakie ceny suszu ze Spectrum?

Mam nadzieję, że szybko będzie można mówić o 90% refundacji jak u sąsiadów. Uprawy krajowe - koszty groszowe.

pacjent3 (anonim, 89.64.80.) 4 lata temu

Mam problem z odnowieniem recepty w trójmieście, moja recepta przeterminowała się w styczniu na Red No 2, obecnie mój lekarz nie przyjmuje. Możecie polecić kogoś kto może mi przedłużyć receptę w trójmieście?

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły