---

Kobieta (anonim, 109.173.216.) Warszawa 3 miesiące temu

Czy Amoksiklav lub Enterol mogły spowodować wysypkę?

Czy antybiotyk Amoksiklav lub przyjmowany z nim probiotyk Enterol mogą spowodować wysypkę na tułowiu? Antybiotyk skończyłam przyjmować kilka dni temu, wciąż przyjmuję probiotyk.

1 odpowiedź

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Anna Tyrańska Farmaceuta, Redaktor

3 miesiące temu

Tak. Wysypka jest jednym z potencjalnych objawów reakcji alergicznej na lek. W przypadku wystąpienia wysypki po przyjęciu Amoksiklavu, ważne jest natychmiastowe skonsultowanie się z lekarzem. Lekarz może podjąć decyzję o przerwaniu stosowania leku i ewentualnie zalecić inne leczenie. Jeśli stan skóry po kilku dniach nie ulegnie poprawie lub pogorszy się - proszę skonsultować się z dermatologiem.

Enterol można nabyć w aptece internetowej w opcji z dostawą do domu lub odbiorem osobistym:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/27293/enterol-250-kapsulki/apteki

Zachęcam do lektury:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/nietolerancja-a-alergia-pokarmowa

Doceń odpowiadającego i wyróżnij pytanie na stronie głównej
Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły