---

Masayoshi (anonim, 31.61.240.) Warszawa 1 rok temu

SCAM: e-recepta.net Lekarz "konsultujący" przepisanie leku zapisa...

SCAM: e-recepta.net
Lekarz "konsultujący" przepisanie leku zapisany jako "Administrator Systemu", proponuje leki które wyraźnie podało się w opisie jako powodujące reakcje alergiczne, widoczny brak jakiegokolwiek farmakologicznego doświadczenia "lekarza". Strona nie odpisuje gdy zwróciłem się o chociaż częściowy zwrot kosztów, nawet jeśli ich regulamin zwrot kosztów podobno gwarantuje. Strona jest zapewne próbą wyłudzenia danych osobowych, unika jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje działania. Działanie strony zgłoszono do CSIRT NASK.

46 odpowiedzi

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

redakcja Administrator

18 miesięcy temu

Dzień dobry,

w związku z otrzymaniem od pełnomocnika spółki DT Soft sp. z o.o., będącej właścicielem serwisu e-recepta.net, wezwania do usunięcia wpisu użytkownika Masayoshi, redakcja wykonała analizę, aby ustosunkować się do żądania.

Zgodnie z informacją przekazaną w piśmie, spółka nie świadczy usług medycznych, nie gwarantuje jakiegokolwiek poziomu doświadczenia lekarzy świadczących usługę ani nie ponosi odpowiedzialności za brak wykonania usługi.

Na portalu widzimy natomiast komunikaty marketingowe sugerujące coś odwrotnego ("nasi lekarze", "dbamy o to, abyś skontaktował się z wysokiej jakości lekarzem o wieloletniej praktyce" itd.), więc użytkownicy mają prawo mieć opinie wynikające z różnic pomiędzy komunikacją usługi a faktycznymi zapisami w regulaminie.

W piśmie spółka zapewnia też, że działa zgodnie z RODO. We wpisie użytkownika nie znaleźliśmy uzasadnienia, że rzeczywiście miałoby dojść do naruszenia RODO, na przykład w postaci otrzymania komunikacji, na którą pacjent nie wyrażał zgody. Poza tym, jak wskazuje spółka, naruszenia należy w takim wypadku zgłaszać do GIODO, a nie do NASK.

Prosimy komentujących o niewysuwanie podejrzeń co do naruszeń bez konkretnego uzasadnienia. W przypadku naruszenia ochrony danych osobowych należy zgłaszać je do GIODO, a w przypadku wprowadzenia w błąd w przekazie marketingowym, do UOKiK.

Dziękujemy z góry za utrzymywanie wysokiego poziomu komentarzy na GdziePoLek.

Monika (anonim, 46.205.193.) 3 miesiące temu

E-recepta.net przy braku zalacznika w postaci recepty ostatniej od lekarza nie wystawia repepty i nie zwraca kosztu 55zl za usluge ktorą chcielismy uzyskac, w kwestii reklamacji zaslania sie regulaminem, ze nie tylko to jest oplata za recepte ale za konsultacje lekarska, ktorej na marginesie nie zamawialam.
Pierwszy raz spotkalam sie z takim wyludzeniem pieniedzy. Nie polecam placenia tym oszustom.

Przemek198926 (anonim, 155.133.69.) 3 miesiące temu

Nie polecam w żadnym wypadku tych oszustów. Dwa razy wystawili bezproblemowo leki. Oczywiście przesłałem im dokumentację. Dziś po raz trzeci zamówiłem e receptę i pieniądze wcięło. To złodzieje! Odradzam

Nick (anonim, 31.61.184.) 6 miesięcy temu

Dwa razy korzystałem z serwisu i za każdym razem otrzymałem mniej leków niż prosiłem oraz było zapotrzebowanie. Kidys nie było problemów ale teraz już nie polecam.

Emilia (anonim, 89.151.45.) 8 miesięcy temu

Witam. Korzystam od dłuższego czasu i nie mam problemu, mam jedynie 2 leki na receptę, jeden lek na niedoczynność tarczycy a drugi na nadciśnienie tętnicze, i wszystko przebiegło w mniej niż 15 minut. Nie wiem jak z innymi lekami, ale ja jestem zadowolona bardzo.

Oszukana (anonim, 77.252.47.) 8 miesięcy temu

Potwierdzam! Mi lekarz zadawał pytania(mailem) ja odpowiadałam a następnie lekarz napisał, że nie wystawi mi recepty na jeden z dwóch leków. Poprosiłam o zwrot kasy ale dowiedziałam się, że NIE! Więc aby nie szarpać się dalej chciałam ten drugi lek. Jednak też NIE! i....cisza! NIE POLECAM tego portalu!

Adam (anonim, 94.254.180.) 8 miesięcy temu

Drugi raz już korzystam z usługi erecepta tym razem ze zniżką 20% sprawa załatwiona w 10 min bez problemowo. POLECAM.

Rozczarowany (anonim, 94.254.227.) 9 miesięcy temu

Platforma oferuje dwie usługi, e-receptę i e-konsultację, co sugeruje że są dwa różne rodzaje usług których nazwa określa ich charakter. Są też dwie różne ceny, za receptę taniej, jakby logiczne, ale w praktyce nie do końca. Okazało się, ( swoją drogą ciekawe jak często), że po wykupieniu usługi e-recepta, ten wirtualny medyk recepty nie wystawi, mało tego że usługa e-recepta była poradą medyczną. Ale porady żadnej nie było, tylko informacje że nie ma możliwości wystawienia recepty. Czy to jest uczciwe czy etyczne oceńcie sami. Widzę wiele komentarzy pisanych w podobnym tonie, że portal już długo działa i w związku z tym musi być ok, te komentarze są dziwnie do siebie podobne, czyżby ten sam autor?

Robert (anonim, 31.61.231.) 9 miesięcy temu

Odradzam ten serwis. Poprosiłem o wystawienie e-recepty a w odpowiedzi "zalecono" mi konsultacje stacjonarną, na której - jak ich poinformowałem - już byłem. Pieniądze nie zwrócone = zwykłe naciąganie! Przestrzegam.

Adam (anonim, 83.17.31.) 10 miesięcy temu

e-recepta.net bez problemu przeprowadziła ze mną korespondencje mail a że nie doszło do wystawienia e recepty nie z ich winy zwrócili mi 59.00zł po kilkunastu minutach od ostatniego maila.Jak najbardziej wiarygodna firma . pozdrawiam.Ad

Jacek (anonim, 159.205.153.) 10 miesięcy temu

Kasa poszła w błoto.

Miro maro (anonim, 5.173.178.) 10 miesięcy temu

Won z Polski nieroby. Przecież to jest kradzież pieniędzy w biały dzień, naprawdę odpowiednie służby nic nie potrafią zrobić ?

Elka (anonim, 46.205.140.) 10 miesięcy temu

Szkoda na nich pieniędzy, recepty nie wystawiają a zwrotu nie ma . Nie polecam

Guido (anonim, 185.49.31.) 11 miesięcy temu

Uwaga!!! Nie przepisują recepty pieniądze stracone. Omijać szerokim łukiem!!!!

Tak :* (anonim, 199.249.230.) 11 miesięcy temu

LIPA! pieniądze przepadły, recepty nie ma.

Agnieshka (anonim, 31.0.180.) 12 miesięcy temu

Popieram,nie ma znaczenia ile na rynku dzialaja....otrzymalam nie jedna recepte na e-recepta.net,tak bylo do 31.01.23r. Po pierwsze lekarz sie dziwil,ze po 26 dniach skladam zamowienie(no nie jest to dziwne,a w zanadrzu mialam wyjazd),po drugie,oszustwo jezeli chodzi o zwrot kasy...oni wystawienie e-recepty traktuja jak konsultacje,dlatego nigdy nie zobaczysz zwrotu kasy...odpisalam im tylko,ze jest to wysylanie sprzecznych komunikatow,bo to co na stronie,nijak ma sie do rzeczywistosci niestety...

Darkrose (anonim, 5.173.3.) 12 miesięcy temu

Polecam każdej oszukanej osobie zgłosić sprawę do odpowiednich służb, między innymi do prezesa UOKiK. Sam zostałem oszukany na 60 zł ani recepty ani kontaktu.
Podmiot leczniczy - Easy Med Sp. z o.o. z siedzibą w Chorzowie ul. Stalowa 17 (41-506)

Porażka totalna i jeszcze widzę sobie sztucznie nabijają pozytywne komentarze wstyd.

JACK (anonim, 37.47.168.) 12 miesięcy temu

Witam,
Niestety również muszę potwierdzić, brak otrzymania recepty, mój lekarz prowadzący wyjechał na wakacje , biorę leki na stale od 6 lat., niestety nikt się nie odezwał, ani recepty nie wystawiono , minęło ponad 12 godzin , cierpię z powodu bolu

Domin (anonim, 5.173.11.) 12 miesięcy temu

Jest to bardzo prymitywne naciąganie ludzi. Gonić z Polski to bydło. Za chwilę jak zrobi się gorąco to zmienią nazwę na inną i dalej tak samo będą kantować ludzi. Zgłoszono do UOKiK.

Rrrrlll (anonim, 94.254.167.) 13 miesięcy temu

ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!! UWAGA OMIJAC!!!!!!!

Klient01 (anonim, 94.254.167.) 13 miesięcy temu

UWAGA ZŁODZIEJE!!! PIENIAZKI ZA E RECEPTE WPLACONE NA KONTO, BRAK ODPOWIEDZI, ZERO KONTAKTU!! OMIJAC JAK NAJWIEKSZYM ŁUKIEM!!!!!!!!!

Paweł (anonim, 5.173.41.) 13 miesięcy temu

Generalnie słaby serwis, korzystałem i nie mogę polecić, jakaś babka robiła 3h śledztwo, bo chciałem wodę do iniekcji, która kiedyś była normlanie w aptekach.

Joanna (anonim, 81.56.48.) 13 miesięcy temu

Tez wlasnie zostalam oszukana przez /e-recepta.net
Szybka odmowa wystawienia z przczyna braku mozliowsci wystawienia recepty z poziomu e-medycyny. Na prosbe refundacji kosztu nie ma odpowiedzi. Gdzie trzeba to zglosic?

Petro  (anonim, 79.184.240.) 14 miesięcy temu

Erecepty , tania recepta , leczniczą pod numerem: 000000253476.kłamstwo oszukance wielki skan uważajcie biorą kasę i nie oddają z daleka

檢察官戴夫 (anonim, 31.182.162.) 15 miesięcy temu

W mojej ocenie oczywiście jest to SCAM. Sam miałem z nimi nieprzyjemność, kasę zwinęli za nic, a recepty nie wystawili bo żądali dokumentacji. Podsumowując: ani pieniędzy, ani recepty. Oczywiście powołują się na zapis w regulaminie że zwrot niemożliwy :) Tandeta na maksa i tyle. Ktoś powinien się za nich zabrać na poważnie bo to nie wygląda na legalny proceder.

Piotr (anonim, 46.205.140.) 15 miesięcy temu

UWAGA, coraz częściej oszukują ludzi i nie wystawiają recepty mimo dokumentacji medycznej.

Dino (anonim, 185.244.214.) 15 miesięcy temu

Nie spotkałem się raczej z krytycznymi opiniami na temat tego co oferuje e-recepta więc to spore zaskoczenie, że taki negatywny wpis się pojawił, akurat przy tym serwisie nie ma głosów, że recepty nie docierają do zamawiających.

Fragles (anonim, 37.120.211.) 16 miesięcy temu

Akurat przy tym co propozycje e-recepta rzadko się jakieś głosy negatywne pojawiają więc to duże zaskoczenie ten artykułu to między innymi ludzie sobie chwalą to jak działa ten serwis i szybko wysyła recepty.

Sum  (anonim, 82.180.151.) 16 miesięcy temu

To rzeczywiście tak wygląda, że krytyczne uwagi są tutaj zaskoczeniem, bo co jak co ale e-recepta to już bardzo długo działa i ludzie raczej zadowoleni z obsługi jaką oni gwarantują.

Xanti (anonim, 82.180.151.) 16 miesięcy temu

Mam wrażenie, że to chyba jakieś nieporozumienie z tymi negatywnymi wpisami, bo akurat e-recepta to taka opcja na rynku, która od dawna jest obecna i raczej poza tym wpisem nie ma krytycznych uwag o działaniu.

Jakuza (anonim, 45.134.212.) 16 miesięcy temu

Akurat jeśli chodzi o e-receptę to poza tym artykułem serwis zbiera pozytywne recenzje od większości klientów więc raczej marka na rynku recept online jest uznana i chętnie wybierana przez klientów

Smoczek (anonim, 82.180.151.) 16 miesięcy temu

To taki serwis, który już dawno jest obecny na rynku i zajmuje się wystawianiem recept więc to nie jest nic nowego więc te opinie negatywne są zaskakujące, bo ludzie raczej wszędzie poza tymi wpisami z artykułu oceniają och pozytywnie.

Pinokio  (anonim, 37.120.211.) 16 miesięcy temu

Jak chodzi o ten serwis to już tak długo funkcjonują i współpraca z nimi raczej pozytywnie oceniana przez osoby, które załatwiały z ich pomocą receptę.

Linko (anonim, 194.99.105.) 17 miesięcy temu

Dla mnie to zaskakujące bo jednak e-recepta to wiele lat działania i ludzie nie narzekają na ich funkcjonowanie, z uzyskaniem recepty nie ma u nich wielkich problemów.

Czogoł (anonim, 212.7.215.) 17 miesięcy temu

Ja mam zupełnie inne wrażenie jeśli chodzi o działanie e-recepty. Nie spotkałem się z nikim kto by narzekał na ich usługi, raczej z uzyskaniem za ich pośrednictwem recepty nie stanowi problemu.

Misiek (anonim, 185.244.214.) 17 miesięcy temu

Zaskoczenie jak dla mnie jeśli chodzi o te negatywne oceny, bo ten serwis to nie nowość na rynku, ale już od dawna obecna firma, która pozwala załatwić receptę w sieci. Wygląda to trochę tak jakby jakaś nieczysta walka konkurencyjnych firm,

Tempo (anonim, 5.253.206.) 17 miesięcy temu

Szczerze mówiąc to jestem zaskoczony bo jednak serwis już dawno jest na rynku i raczej artykuły pozytywne na jego temat więc te opinie trochę mnie zaskakują.

Binio (anonim, 185.244.214.) 17 miesięcy temu

Chyba komuś e-recepta podpadła - ten serwis działa już jakiś czas na polskim rynku - nie znajduje w internecie jakis krytycznych uwag odnośnie ich działania - oprocz tego art.

Kamis (anonim, 185.209.221.) 17 miesięcy temu

Przecież ten serwis działa już od dłuższego czasu - nawet na wykopie są informacje od użytkowników, iż recepty docierają.

rurek (anonim, 82.180.151.) 17 miesięcy temu

Kompletnie nie rozumiem tego wpisu. Wygląda jakby konkurencja tutaj działała - oczywiście nie oskarżam, ale takie mam dziwne wrażenie.

ANONIM (anonim, 104.28.114.) 19 miesięcy temu

SCAM 0 kontaktu odrazu zakończyła czat ani pieniędzy ani recepty bardzo nie polecam

Ania (anonim, 89.228.186.) 1 rok temu

Korzystałam z e-recepta.net trzy razy i wszystko było w porządku za każdym razem. W przeciągu 10 minut dostawałam kod bez żadnych problemów.

Marcin (anonim, 31.61.246.) 1 rok temu

Brednie ktoś tu wypisuje. Wczoraj zamówiłem lek na e recepta.net i otrzymałem kod po mniej więcej godzinie. Miało być 15 min ale zważywszy na czas (zamówiłem ok 19.30) uważam że jest w porządku. Lek wykupiłem bez żadnego problemu.

Zespół e-recepta.net (anonim, 88.156.134.) 1 rok temu

Dzień dobry, prosimy o przesłanie maila celem weryfikacji Pani opinii. Wszystkie reklamacje analizujemy i w uzasadnionych przypadkach zwracamy płatności. Prosimy o wiadomość na adres kontakt@e-recepta.net

obywatel RP  (anonim, 85.11.102.) 1 rok temu

zastanawiające jest to że jedna i ta sama osoba pisze negatywne komentarze o kilku portalach. Może jest to celowe działanie i czarny PR który w Polsce jest karany. Tym bardziej że osoba niebędąca z kręgu IT i korzystająca niby z recepty online zgłasza portal do CSIRT NASK. Z miłą chęcią również jako porządny obywatel RP zgłoszę ten komentarz do prokuratury. Nr IP i dokładną lokalizacje już mam więc to będzie prosta i szybka sprawa. Radzę Masayoshi przeczytać sobie co grozi za czarny PR może zrozumiesz że to nie zabawa.

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację
)