Pjoter (anonim, 109.199.65.) Warszawa 2 lata temu

Czy wiadomo kiedy dostępny będzie susz marihuany medycznej Red 2 od Spectrum?

Witam
Wiadomo już kiedy będzie RED NO2 dostępny?

105 odpowiedzi

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Sugerowane produkty

Do stosowania suszu konieczny jest waporyzator:

Certyfikowany i w korzystnej cenie. To jest wyrób medyczny. Używaj go zgodnie z instrukcją.

Mike (anonim, 104.28.130.) 2 lata temu

Na Kopisto dostępna :)

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Otrzymałam informację od producenta, iż nowa dostawa 30 kg jest dystrybuowana do aptek od wczoraj.
W najbliższych dniach dostępność suszu powinna ulec poprawie.

pytanie (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

Dzień dobry Pani mgr, mamy nowy tydzień, a w aptekach (mazowieckie ) brakuje suszu red no 2, w hurtowniach miała być w zeszłym tygodniu. Czy coś się zmieniło ?
Proszę o aktualizację informacji.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Do @nomm:
Jeśli chodzi o Aurorę - aktualnie nie ma takich planów. Na rynku ma się niebawem pojawić pierwszy ekstrakt z marihuany medycznej:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/115101/cannabis-extractum-normatum-thc-10-cbd1-ekstrakt-vetos-farma-ziola/apteki

Producent rekomenduje, iż może być on stosowany do produkcji kapsułek. Załączam przykładowe zdjęcia recept.

nomm (anonim, 188.146.38.) 2 lata temu

Pani mgr a wiadomo coś o kapsułkach do połykania od Aurory ? Są oni potentatem na różnych rynkach jeśli chodzi o kapsułki z zawartością thc.

pytanie (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

Dokładnie tak myślałem.
Brak słów na ten produkt, ale... może komuś się przyda ... może kogoś stać będzie.

Powinniśmy szerzyć informację na tym forum, że są apteki co robią dużo mocniejszy olejek lub wg. wskazań na recepcie co do mocy i na prawdę taniej !

I może to być olejek indica, sativa, lub mieszany ! Zapis na recepcie może być dowolny tak na prawdę.

pytanie (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

Czyli 5g substancji o mocy 10% ? Czyli w butelce jest 500mg THC ?

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Nadmieniam, iż buteleczka ma 10 ml, a w jej środku znajduje się tylko 5 g produktu. Nie wiem jak to wygląda w przeliczeniu na ml produktu.
Buteleczka jest wypełniona płynem mniej więcej do połowy, tak aby można było dokonać np. rozcieńczenia olejem rzepakowym.

pytanie (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

Niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu albo wyjaśni dokładniej.

pytanie (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

Nie bardzo rozumiem, to 10ml ma moc tylko 10% THC ? I za 1000zl ?

Przeciez taniej kupić jest 10g kazdej dowolnej nawet Aurory 22 i zrobić z tego olejek w aptece, za okolo 200zl... lacznie wyjdzie taniej niz 1000zl na stop procent.

Dobrze mowie czy sie myle ?

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Z początkiem kwietnia na rynek trafić ma pierwszy ekstrakt z marihuany medycznej:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/115101/cannabis-extractum-normatum-thc-10-cbd1-vetos-farma-ziola/apteki

Już teraz apteki mogą składać zapotrzebowania w hurtowni Modumpharma. Przewidywany termin pierwszej dostawy surowca to połowa kwietnia br.

Ekstrakt ma formę oleistego płynu o barwie jasnoróżowej. Dostępny jest w 10 ml buteleczkach, w ilości 5 g - ok. 205 kropli.
Jeśli chodzi o charakter surowca - przeważa komponenta indica. Preparat może być stosowany zarówno w formie nierozcieńczonej, jak i w rozcieńczeniu 1:1 z olejem rzepakowym. Może być również składnikiem maści, czopków czy kapsułek wykonywanych w recepturze aptecznej. Prognozowana cena to ok. 1 tys. zł za opakowanie.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

W dniu dzisiejszym otrzymaliśmy informację od producenta, iż nowa dostawa Cannabis Sativa L., Red No 2 ma trafić do hurtowni pod koniec przyszłego tygodnia. Od 28 marca spodziewamy się poprawy dostępności suszu w aptekach.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

W dniu dzisiejszym ponownie skontaktowałam się z producentem. Jak tylko otrzymam jakiekolwiek informacje, zostaną one zamieszczone pod tym postem oraz na stronie produktu.

pytanie (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

Kiedy mają zakończyć się badania nowej partii Red no 2 ?
Czy producent może się podzielić informacją ?

Zoya (anonim, 213.134.182.) 2 lata temu

*Tzn zanim przekroczy datę ważności, a nie ją straci... ;)

Zoya (anonim, 213.134.182.) 2 lata temu

Apeluję o kupowanie Reda zanim straci datę ważności, aby producent wiedział, że jest po co go do nas dostarczać ;-) Wierzę w Was ;-)

mypacjenci (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

W mojej aptece usłyszałem, że nawet z marży nie mogą zejść jeśli wcześniej zafakturowali w systemie na daną kwotę lek.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Do @Igor:
Apteka może np. zejść z marży - obniżając tym samym cenę leku, jeśli np. zbliża się koniec terminu ważności surowca.

Igor  (anonim, 31.60.122.) 2 lata temu

@pacjent
Trochę źle sformułowałem pytanie, które bardziej było skierowane do Pani magister lub osób które uzyskały taki rabat. Czy apteki mogą dawać rabaty na leki recepturowe które mają krótki termin ważności, czy dla aptek nie ma to sensu, ponieważ mogą zwrócić przeterminowany lek producentowi?

pacjent (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

A w której to rabaty takie dają ? Daj adres jak możesz, nazwę.

Igor (anonim, 31.60.116.) 2 lata temu

Czy jest możliwość utrzymania rabatu w aptece przy zrealizowaniu recepty pod koniec marca?

pacjent (anonim, 188.146.33.) 2 lata temu

Będą sprzedawać , do końca 03

Zoya (anonim, 213.134.181.) 2 lata temu

Ciekawe faktycznie, czy może raczej nieciekawe ;)

Myslałam, że te 30 kg reda rozejdzie się w kilka dni, a tutaj widzę cały czas duża dostępność.

Wiecie może czy data ważności 3/2022 oznacza zużyć PRZED marcem, czy DO KOŃCA marca? Rozkminiam czy apteki będą jeszcze sprzedawały tę partię w marcu, czy już im nie będzie wolno?

Pacjent (anonim, 188.33.240.) 2 lata temu

Ciekawe jak trzymać w słoiczku jak trzeba mieć lek w oryginalnym opakowaniu.

Zoya (anonim, 213.134.164.) 2 lata temu

Polecałabym saszetki Boost zamiast Boveda - Boveda potrafi niestety wyciągnąć trochę zapachu, czego Boost nie zrobi.

Faktycznie szaszetka potrafi działać cuda. Nawet Red, o którym trochę tu wcześniej marudziłam że pachnie głównie pieprzem, po kilku dniach z saszetką pachnie już dużo mocniej cytrusowo. Magia.

Ciekawe pytanie czy lepiej otworzyć, czy lepiej trzymać zaplombowane, a odpowiedź oczywiście zależy od tego jaką wilgotność zafundował nam w słoiczku producent. Im bardziej poniżej 55%, tym większa degradacja kannabinoidów z czasem.

Powiedziałabym że najlepsze co mozna zrobić, to otworzyć i przełożyć do szklanego słoja z uszczelką (kompletnie hermetycznego, z którego nie wydobywa się zapach, czyli nie uciekają związki lotne) z wrzuconą saszetką i trzymac w ciemnym miejscu. Szklanego, bo plastik przez elektryczność statyczną będzie odrywał i powoli degradował trichomy.

Pacjent (anonim, 5.173.139.) 2 lata temu

Przed pierwszym uzyciem wrzucam boveda 24h wcześniej, ja w ten sposób robię i jest okej. Te saszetki potrafią działać cuda, gdy susz nabierze odpowiednią wilgotność zyskuje na zapachu smaku oraz mocy!

CannabisMan (anonim, 89.161.60.) 2 lata temu

Ludzie, pytanie mam. Czy lepiej trzymać susz ( zaplombowany ) czy lepiej otworzyć i wsadzić Bovede (62%) do trzymania wilgotnosci ? ktorym sposobem bedzie mozna dluzej przechowywac ?

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

2 lata temu

Do @Pacjent:
Póki co nie mamy jeszcze informacji o nowych dostawach.

Pacjent (anonim, 46.205.149.) 2 lata temu

Kiedy kolejna dostawa red no 2??

Zoya (anonim, 213.134.162.) 2 lata temu

A prosze. Slicznie oszronione.

CannabisMan (anonim, 89.161.60.) 2 lata temu

Da ktoś jeszcze zdjecie suszu ? porównac do tamtego Pana co przeslał . dziękuje

Zoya (anonim, 213.134.162.) 2 lata temu

No przeciez wąchamy, a nawet smakujemy ;)

Potwierdzam, pieprz czuc najmocniej w smaku z vapo.

WTF? (anonim, 188.146.98.) 2 lata temu

Może mniej czytajcie co ma jak pachnieć a zacznijcie wąchać? ;)

pacjent (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

Podpisuję się, w zapachu może cytrusy mocno dojrzałe coś mango-cytryna , natomiast w smaku po zaciągnięciu z wapka ja wyczuwam kariofilen wyraźnie pieprz.

Zoya (anonim, 213.134.168.) 2 lata temu

Jak wygooglujemy „leafy lemon skunk”, to widzimy ze oficjalnie w tej odmianie dominuje kariofilen wlasnie, wiec w sumie by sie zgadzalo. Cos cytrusowo-mangowego czuc w drugiej kolejnosci, przynajmniej w moim pudeleczku.

Jacek (anonim, 31.61.164.) 2 lata temu

Pachnie i smakuje jak zawsze limonenem.

Władysław Gomułka (anonim, 188.146.98.) 2 lata temu

Nie przejmujcie się, niedługo we wszystkich tych Aurorach i Spectrumach będzie to samo zielsko bo to przecie dwa bratnie farmaceutyczne molochy hodują tę ganję byle jak, byle szybciej, na byle czym i byle gdzie a ganja to roślinka, której trzeba dać trochę czasu i czułości ;)

Będzie tylko loteria w partiach, bo będą te znośne, te gorsze i te tragiczne w proporcjach losowych (wersja optymistyczna).

Ciemny lud to oczywiście kupi (bo nie ma WYBORU) i mało się przy tym nie pozabija.

PS. W krajach "cywilizowanych" MM jest sprzedawana w przezroczystych pojemnikach.

PS. Tego Reda nie testowałem jeszcze ale wygląda zupełnie inaczej i skoro jest pieprzowy to pewnie pomylili kadzie albo te swoje nawozy i inne chemikalia bo poprzednio to był Lemon Skunk i faktycznie był lemon as f@ck, jeszcze teraz pudełka puste czuć cytrynką.
Lemon Skunk nie ma prawa pachnieć pieprzem, chyba, że Ci się @Zoya węch przeostrzył (od głębokich doznań po Aurorze) Zobaczcie fotki i recenzję na stonerchefie.

MUSLIM (anonim, 89.64.59.) 2 lata temu

Moim zdanie takie same

Zoya (anonim, 213.134.187.) 2 lata temu

Uwaga, uwaga, ankieta ;) do osób, które używały Reda wcześniej i kupiły teraz...

Jak ta partia ma się do poprzednich?

Topy wyglądają ślicznie, to fakt. W zapachu nie czuć ani lemona ani skunka, a głównie kariofilen (pieprz). Dla osoby przyzwyczajonej do Aurory 22 działanie dość "płaskie", choć miłe, ale o wiele mniej ciekawe niż Aurora (mniej inwazyjne, bardziej "na dzień").

Wiadomo - każdy pacjent ma inne potrzeby.

Czy poprzednie partie Reda byly takie same?

N2O2 (anonim, 188.146.101.) 2 lata temu

Najsss... tylko trzeba by jeszcze mieć receptę... dzięki MEDICANA(Ł) !

MUSLIM (anonim, 89.64.59.) 2 lata temu

Potwierdzam, jak dla mnie jest to najlepszy susz dostępny w naszym kraju, aurora niestety nie pomaga mi , tu wystarczy mi 0,25 do fenixa mini a aurory mógłby użyć 1 g a efekt i tak nie będzie taki nawet w 50 % co po Red No 2 , Dziękuję Spektrum

mypacjenci (anonim, 89.78.149.) 2 lata temu

Red jest sliczny taki pulchny, np. wg mnie aurorze nawet 20 tego brakuje, mimo, ze indica. Ten skunk bardzo ladnie sie prezentuje.

MUSLIM (anonim, 89.64.59.) 2 lata temu

Trochę słabo wytrymerowane ale nie ma co narzekać

N2O2 (anonim, 188.146.101.) 2 lata temu

Wrzućta jakieś fotki, to se przynajmniej popatrzę! :)

Zoya (anonim, 213.134.164.) 2 lata temu

Po prostu współpracują z innymi aptekami, więc maja inne info.

@Jacek, dzięki za wpis, dzięki Tobie właśnie ogarnęłam że są apteki których nie ma tutaj na portalu, zarezerwowałam i JEST.

Zapłaciłam około 307 zł za 5 g w Ziko w W-wie.

Zimnylech (anonim, 31.61.164.) 2 lata temu

na ktomalek.pl jednak są informacje szybciej, kto co ma

Medikanał (anonim, 188.146.96.) 2 lata temu

Piszcie ceny....

Smaka narobicie... kurde ;)

Jacek (anonim, 185.192.71.) 2 lata temu

315 w Ziko Wawa lekka przesada za k wsadzenie papierka na gumce recepturce!

MUSLIM (anonim, 89.64.59.) 2 lata temu

@mypacjenci mi wystarcza 10 g na 30 dni

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły