---Clotidal - przy pytaniach

. (anonim, 79.184.84.) Warszawa 3 lata temu

Czy globulki Hexatiab będą wystarczające w leczeniu infekcji intymnej, która nawróciła po miesiącu?

Czy globulki Hexatiab będą wystarczające w leczeniu infekcji intymnej(nawrocila po miesiącu)? Tylko to polecił mi ginekolog. Stosuje na ten moment jedynie probiotyki doustnie,ze względu na problemy z u.pokarmowym. czy mogę prosić o polecenie leku przeciwgrzybiczego który można stosować razem z globulkami,który pomoże zwalczyć infekcje i objawy w postaci świądu i dyskomfortu? Czy oprócz tego warto zakupić probiotyk dopochwowy? Jeśli tak to kiedy zacząć go stosować? Będę wdzięczna za wszystkie rady. Dodam że borykam się także z zapaleniem dróg moczowych.
Czy masz clotrimazolum może być pomocna?

3 odpowiedzi, 1 subskrybent

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Sugerowane produkty

Pozwala na wykrycie ewentualnych infekcji intymnych.

To jest wyrób medyczny. Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.

Olga Sierpniowska Farmaceutka, Redaktorka

3 lata temu

Hexatiab to wyrób medyczny, którego głównym składnikiem aktywnym są jony srebra. Według deklaracji podmiotu odpowiedzialnego za ten produkt, ma on działać wspomagająco w leczeniu zakażeń bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych narządów intymnych, a także "protekcyjne zapobiegające rozwojowi i nawrotom infekcji". Trudno mi jednak zapewnić Panią, że będą "wystarczająco skuteczne" w Pani przypadku, skoro dodatkowo ma Pani także zapalenie dróg moczowych, które należałoby również leczyć.

W sytuacji, kiedy będzie Pani stosować globulki dopochwowe, a jest Pani przekonana, że infekcja ma charakter grzybicy, to dodatkowo może Pani stosować ewentualnie preparat przeciwgrzybiczy w kremie z zawartością klotrimazolu (Clotrimazolum różnych producentów):
https://www.gdziepolek.pl/produkty/18711/clotrimazolum-gsk-krem/zamienniki

Probiotyk dopochwowy można zastosować po zakończeniu kuracji kapsułkami dopochwowymi Hexatiab: https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/38257/hexatiab-czy-jak-skoncze-brac-lek-hexatiab-softgel-to-mam-jeszcze-zastosowac-pr

Załączam dodatkowe informacje o produkcie Hexatiab: https://www.gdziepolek.pl/produkty/35720/hexatiab-kapsulki-dopochwowe/apteki/w-warszawie

oraz nasze opracowania, które mogą być pomocne:

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/infekcje-intymne-jak-sobie-poradzic

https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-stosowac-preparaty-ginekologiczne

Więcej na temat nawracających infekcji intymnych można przeczytać w poniższych wątkach:

https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/29084/metronidazol-jak-leczyc-nawracajace-infekcje-pochwy

https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/37734/flucofast-jakie-badania-wykonac-w-przypadku-nawracajacych-infekcji-pochwy

https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/36252/clotrimazolum-czy-1-5-miesiaca-po-wyleczeniu-grzybicy-globulkami-pumafucin-i-ma

Hexatiab dostępny jest w ofercie aptek internetowych i stacjonarnych. Wybór oferty apteki internetowej umożliwia porównanie cen oraz zamówienie preparatu z dostawą do domu lub odbiorem osobistym w aptece.

W miastach takich jak Warszawa, Wrocław, Łódź czy Białystok produkty można zamówić z dostawą błyskawiczną nawet w 1h dzięki usłudze Wolt Drive - sprawdź czy w Twojej lokalizacji usługa jest dostępna:

https://www.gdziepolek.pl/koszyk/szybka-dostawa?src=zf

Katarzyna Domagała Farmaceuta

3 lata temu

Jeśli kuracja nie zadziała, można zastosować leczenie, które opisywałam tutaj:
https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/29142/clotrimazolum-czym-moze-byc-pieczenie-przy-oddawaniu-moczu-i-bialy-nalot-na-poc

lub udać się ponownie do ginekologa.

Probiotyk można zastosować po zakończonej terapii.

Jeśli nie będzie Pani odczuwała objawów należy profilaktycznie przez 14 dni zastosować probiotyk dopochwowy. Nie należy wtedy stosować leków na infekcję intymną.

. (anonim, 79.184.84.) 3 lata temu

A co w przypadku gdy ta kuracja nie zadziała? Czy zastosować np krem dopochwowy i do tego probiotyk dopochwowy czy stosować jedynie probiotyk i udać się ponownie do ginekologa? Lub - jeśli nie będę odczuwala objawów czy lepiej profilaktycznie zastosować dodatkowy lek czy jedynie probiotyk? Bardzo boję się że nigdy nie wylecze tej infekcji lub będzie ona nieustannie nawracala

Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły