Ewcia (anonim, 37.47.222.) Warszawa 10 miesięcy temu

Czy jeśli nie wzięłam rano Servenonu mogą przyjąć lek z grupy tryptanów na migrenę?

Czy jeśli nie wzięłam rano Servenonu mogę bezpiecznie wziąć tryptany na ból głowy. Nic innego nie pomaga, a ja zaraz oszaleję. Niestety boję się, że wystąpi zespół serotoninowy.

1 odpowiedź

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Angelika Talar-Śpionek Farmaceutka, Redaktorka

10 miesięcy temu

Ponieważ escitalopram zawarty w leku Servenon ma długi okres półtrwania w osoczu, aby całkowicie wydalić lek z organizmu potrzeba kilku dni. To, że pominęła Pani poranną dawkę nie oznacza, że stężenie leku spadło już wieczorem na tyle, że nie wystapi interakcja, np. z tryptanami.

Nadal istnieje ryzyko wystąpienia objawów zespołu serotoninowego.

O tym, jakie leki przeciwbólowe można łączyć z escitalopramem przeczyta Pani tutaj:

https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/50742/escitalopram-czy-przy-leku-escitalopram-actavis-mozna-brac-tabletki-przeciwbolowe-jak-ibuprom

Jeśli takie działanie będzie niewystarczające, warto skonsultować się z lekarzem. Jeśli nie ma Pani możliwości skonsultowania się ze swoim lekarzem, tutaj można skorzystać z teleporady:

https://www.gdziepolek.pl/telekonsultacja

Doceń odpowiadającego i wyróżnij pytanie na stronie głównej
Pytania i odpowiedzi użytkowników zawierające opinie na temat produktów nie są weryfikowane pod kątem nabycia lub używania produktu. Firmy często zamawiają pisanie anonimowych komentarzy, aby kształtować pozytywne opinie o swoich produktach, lub negatywne o konkurencji. Dlatego kieruj się w pierwszej kolejności informacjami w odpowiedziach farmaceutów.

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły