Źródło: Producent
Data ostatniej weryfikacji: 2024-04-10
Źródło: Producent
Data ostatniej weryfikacji: 2024-04-10
Spis treści ulotki: 1. Co to jest Diflos® i jakie jest jego zastosowanie 2. Lactobacillus rhamnosus GG – idealny szczep bakteryjny 3. Mikroenkapsulacja – innowacyjna technologia produkcji 4. Ostrzeżenia 5. Zalecana dzienna porcja do spożycia 6. Sposób przygotowania do spożycia 7. Składniki 8. Warunki przechowywania 9. Inne informacje 10. Dostępne opakowania Ad 1. Co to jest Diflos® i jakie jest jego zastosowanie Diflos® jest suplementem diety w postaci zawiesiny doustnej, zawierającym mikroenkapsulowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). Diflos® zawiesina doustna Zastosowanie Wspomagająco: - w trakcie i po antybiotykoterapii, - w przypadku zmiany naturalnej mikroflory przewodu pokarmowego (w biegunkach o różnej etiologii) - w stanach obniżonej odporności organizmu - w kolkach niemowlęcych Ad 2. Lactobacillus rhamnosus GG – idealny szczep bakteryjny Lactobacillus rhamnosus GG będący głównym składnikiem produktu Diflos®: 1. jest szczepem pochodzenia naturalnego: został wyizolowany z przewodu pokarmowego człowieka, 2. posiada klasyfikację i kod taksonomiczny zgodnie z wytycznymi FAO/WHO (Organizacja ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia), 3. ma potwierdzony w wielu badaniach klinicznych korzystny wpływ na organizm człowieka (900 badań i publikacji): a. obniża ryzyko wystąpienia objawów ubocznych antybiotykoterapii, takich jak ból brzucha o 69% i luźne stolce o 65%[1], b. zmniejsza częstość występowania biegunki u dzieci (...)