---Solgar Dla dzieci. Dla zdrowia. - produkty

Oryginalna ulotka dla Diflos

suplement diety, krople,

lactobacillus

,

lactobacillus rhamnosus

, Chiesi

Opakowanie:

5 mililitrów
w 13% aptek, od 16,99 zł do 40,33 zł

Koszyk:

Ulotki Diflos dla opakowania 5 mililitrów.

Wybrany dokument Diflos:
Dokument z 2024-04-10
PDF
dokument PDF dla Diflos

Podgląd dokumentu PDF Diflos

Źródło: Producent

Data ostatniej weryfikacji: 2024-04-10

Ulotki innych produktów zawierających lactobacillus+lactobacillus rhamnosus

W kolejności według dostępności w aptekach.
Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację
Wystawiasz recepty w gabinet.gov.pl? Zainstaluj nakładkę GdziePoLek dla Chrome, aby widzieć szczegóły produktu i jego dostępność.
Zobacz
w Chrome Web Store

Wersja tekstowa dokumentu

Spis treści ulotki: 1. Co to jest Diflos® i jakie jest jego zastosowanie 2. Lactobacillus rhamnosus GG – idealny szczep bakteryjny 3. Mikroenkapsulacja – innowacyjna technologia produkcji 4. Ostrzeżenia 5. Zalecana dzienna porcja do spożycia 6. Sposób przygotowania do spożycia 7. Składniki 8. Warunki przechowywania 9. Inne informacje 10. Dostępne opakowania Ad 1. Co to jest Diflos® i jakie jest jego zastosowanie Diflos® jest suplementem diety w postaci zawiesiny doustnej, zawierającym mikroenkapsulowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). Diflos® zawiesina doustna Zastosowanie Wspomagająco: - w trakcie i po antybiotykoterapii, - w przypadku zmiany naturalnej mikroflory przewodu pokarmowego (w biegunkach o różnej etiologii) - w stanach obniżonej odporności organizmu - w kolkach niemowlęcych Ad 2. Lactobacillus rhamnosus GG – idealny szczep bakteryjny Lactobacillus rhamnosus GG będący głównym składnikiem produktu Diflos®: 1. jest szczepem pochodzenia naturalnego: został wyizolowany z przewodu pokarmowego człowieka, 2. posiada klasyfikację i kod taksonomiczny zgodnie z wytycznymi FAO/WHO (Organizacja ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia), 3. ma potwierdzony w wielu badaniach klinicznych korzystny wpływ na organizm człowieka (900 badań i publikacji): a. obniża ryzyko wystąpienia objawów ubocznych antybiotykoterapii, takich jak ból brzucha o 69% i luźne stolce o 65%[1], b. zmniejsza częstość występowania biegunki u dzieci (...)