Źródło: Producent
Data ostatniej weryfikacji: 2021-10-04
Opakowanie:
Źródło: Producent
Data ostatniej weryfikacji: 2021-10-04
ulotkaDolekowaProvag_28102019_WWW.cdr INFORMACJE OGÓLNE
Naturalna flora bakteryjna pochwy składa się przede wszystkim z pałeczek kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus. Bakterie te w sposób naturalny przemieszczają się z dolnego odcinka przewodu pokarmowego w kierunku układu moczowo-płciowego. Dzięki swoim właściwościom wpływają na równowagę mikrobiologiczną i utrzymują odpowiednie pH pochwy. Tworzą barierę zapobiegającą migracji niekorzystnych drobnoustrojów.
Populacja pałeczek kwasu mlekowego w pochwie może ulec znacznej redukcji podczas stosowania antybiotyków czy środków antykoncepcyjnych. Do niekorzystnych zmian mikroflory pochwy przyczyniają się również: krwawienia miesiączkowe, stosowanie tamponów, ciąża, połóg, klimakterium, stres, częste korzystanie z basenów, częste podróże, intensywne kontakty seksualne oraz niewłaściwe zwyczaje higieniczne jak np. częste stosowanie irygacji dopochwowych.
Lactobacillus gasseri 57C, Lactobacillus fermentum 57A i Lactobacillus plantarum 57B.
W badaniach in vitro potwierdzono ich następujące właściwości:
Candida albicans, Escherichia coli,
Kapsułki doustne 697F SUPLEMENT DIETY DAWKOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
Stosować doustnie 1 kapsułkę dziennie, popijając wodą. Preparat stosować co najmniej przez 20 dni.
W okresie ciąży i karmienia piersią stosowanie produktu należy skonsultować z lekarzem.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
SKŁADNIKI
Preparat zawiera cukry i substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA
20 kapsułek po 306 mg. Masa netto 6,12 g.
40 kapsułek po 306 mg. Masa netto 12,24 g.
Nie wszystkie wielkości opakowań muszą znajdować się w obrocie.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce (2°C - 8°C), w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Uwaga! Jeżeli preparat przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25°C, należy go spożyć w ciągu 4 tygodni.
PRODUCENT Instytut Biotechnologii Surowic i Szczepionek BIOMED S.A.
Al. Sosnowa 8, 30-224 Kraków tel. +48 12 37 69 200 fax: +48 12 37 69 205 informacjanaukowa@biomed.pl www.biomed.pl DATA OPRACOWANIA:
Wrzesień 2019 r.