---Majówka - produkty

Charakterystyka produktu leczniczego dla Sensiva

produkt dostępny bez recepty, płyn,

propanol

,

Izopropanol (isopropanol)

, Schuelke & Mayr

Opakowanie:

Koszyk:

Charakterystyki produktu Sensiva dla opakowania 1 litr.

Wybrany dokument Sensiva:
Dokument z 2024-02-06
PDF
dokument PDF dla Sensiva

Podgląd dokumentu PDF Sensiva

Źródło: Rejestr Produktów Leczniczych

Data ostatniej weryfikacji: 2024-02-06

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację
Wystawiasz recepty w gabinet.gov.pl? Zainstaluj nakładkę GdziePoLek dla Chrome, aby widzieć szczegóły produktu i jego dostępność.
Zobacz
w Chrome Web Store

Wersja tekstowa dokumentu

24.07.12 Sensiva ChPL CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU LECZNICZEGO 1. NAZWA PRODUKTU LECZNICZEGO sensiva (45 g + 28 g + 0,3 g)/100 g, roztwór na skórę 2. SKŁAD JAKOŚCIOWY I ILOŚCIOWY SUBSTANCJI CZYNNYCH 100 g roztworu na skórę zawiera substancje czynne: - propanol (Propanolum) 45 g, - alkohol izopropylowy (Alcohol isopropylicus) 28 g, - kwas mlekowy (Acidum lacticum) 0,3 g. Substancje pomocnicze - patrz punkt 6.1. 3. POSTAĆ FARMACEUTYCZNA Roztwór na skórę Przezroczysty, bezbarwny roztwór. 4. SZCZEGÓŁOWE DANE KLINICZNE 4.1. Wskazania do stosowania Produkt sensiva jest alkoholowym produktem do higienicznej i chirurgicznej dezynfekcji skóry rąk. 4.2. Dawkowanie i sposób stosowania Higieniczna dezynfekcja skóry rąk: 3 ml produktu sensiva należy wcierać porcjami w suche dłonie przez 30 sekund. Dezynfekcja skóry rąk przed zabiegami chirurgicznymi: w umyte, suche dłonie i przedramiona, należy wcierać porcjami 10 ml produktu sensiva przez 90 sekund, dbając o stałe zwilżenie skóry produktem leczniczym. Kod ATC: D08AX53 Produkt sensiva zawiera substancje czynne propanol, alkohol izopropylowy i kwas mlekowy. Produkt sensiva działa bakteriobójczo, przeciwgrzybiczo i przeciwwirusowo. Produkt sensiva działa na drobnoustroje, takie jak bakterie Gram-dodatnie (gronkowce, w tym Staphylococcus aureus, paciorkowce), bakterie Gram-ujemne (w tym Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Proteus mirabilis oraz Klebsiella pneumoniae) i mykobakterie (w tym Mycobacterium tuberculosis). (...)