---Wolt Drive - produkty

Charakterystyka produktu leczniczego dla Pasta Borowinowa Lecznicza

produkt dostępny bez recepty, pasta, Biochem

Opakowanie:

Koszyk:

Charakterystyki produktu Pasta Borowinowa Lecznicza dla opakowania 1 kilogram.

Wybrany dokument Pasta Borowinowa Lecznicza:
Dokument z 2024-02-06
PDF
dokument PDF dla Pasta Borowinowa Lecznicza

Podgląd dokumentu PDF Pasta Borowinowa Lecznicza

Źródło: Rejestr Produktów Leczniczych

Data ostatniej weryfikacji: 2024-02-06

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację
Wystawiasz recepty w gabinet.gov.pl? Zainstaluj nakładkę GdziePoLek dla Chrome, aby widzieć szczegóły produktu i jego dostępność.
Zobacz
w Chrome Web Store

Wersja tekstowa dokumentu

CHARAKTERYSTYKA ŚRODKA FARMACEYTYCZNEGO Strona 1 z 6 CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU LECZNICZEGO 1. Nazwa produktu leczniczego Pasta borowinowa lecznicza 2. Skład jakościowy i ilościowy Borowina 3. Postać farmaceutyczna Pasta na skórę 4. Szczegółowe dane kliniczne 4.1. Wskazania do stosowania Produkt stosowany pomocniczo w dolegliwościach związanych ze stanami zapalnymi stawów oraz w stanach bólowych po stłuczeniach. 4.2. Dawkowanie i sposób podawania Sposób podawania: pasta na skórę Dawkowanie: Plastry borowinowe 1. Torebkę z plastrem zanurzyć w naczyniu z gorącą wodą na około 15 minut w celu ogrzania go do temperatury około 40 0 C. 2. Wyjąć z wody i odciąć nożyczkami oba krótsze boki torebki, a następnie przeciąć przez środek powierzchni torebki. Strona 3 z 6 Pasta borowinowa 1. Do okładów i zawijań Produkt leczniczy należy podgrzać do temperatury 38-39 0 C przez umieszczenie pojemnika z lekiem w naczyniu z gorącą wodą i wymieszaniu w celu równomiernego podwyższenia temperatury w całej masie. 4.7. Wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługiwania maszyn Pasta borowinowa lecznicza nie ma wpływu na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługiwania maszyn. 6.2. Niezgodności farmaceutyczne Nie dotyczy 6.3. Okres trwałości 1 rok 6.4. Specjalne środki ostrożności przy przechowywaniu Przechowywać w temperaturze poniżej 25 0 C. 6.5. Rodzaj i zawartość opakowania Pasta borowinowa (...)