---

Domipot (anonim, 193.34.220.) Warszawa 2 miesiące temu

Czy antybiotyk Amoksiklav może osłabiać działanie implantu antykoncepcyjnego?

Witam. Czy antybiotyk amoksiklav może osłabiać działanie implantu antykoncepcyjnego?

3 odpowiedzi

* pole wymagane

Możesz przeciągnąć tu plik zdjęcia.

* pole wymagane

Powiadamiaj o nowej odpowiedzi.
Inne wiadomości nie będą wysyłane.

Klaudia Ćwiąkała Farmaceuta, Redaktor

2 miesiące temu

Do @Iksik:

Nie, antybiotyk nie przenosi się przez ślinę i nie wpłynie w ten sposób na skuteczność antykoncepcyjną tabletek. Nawet jeśli metabolity antybiotyku znalazły by się w wydzielinach organizmu, to byłyby to znikome ilości, które po spożyciu przez drugą osobę nie miałyby na jej organizm istotnego wpływu.

Iksik (anonim, 31.0.66.) 2 miesiące temu

Mam dziwne pytanie, ale jeśli chłopak przyjmuje antybiotyk amoksiklav to czy powinnam uważać np na całowanie albo picie z tej samej szklanki/butelki jeśli przyjmuje tabletki antykoncepcyjne Daylette?

od 20,70 zł

14 tabletek

od 19,44 zł

70 mililitrów = 17,5 grama

od 14,73 zł

50 mililitrów = 17,3 grama

od 28,39 zł

14 tabletek

od 17,74 zł

14 tabletek

od 365,99 zł

1 implant

Podobne pytania

Specjaliści

Telekonsultacje
E-wizyta
Potrzebujesz recepty? Odczuwasz niepokojące objawy? Teraz możesz odbyć konsultację z lekarzem nie wychodząc z domu.
Umów telekonsultację

Artykuły

Ciasteczka

Nasza aplikacja korzysta z plików cookies ("ciasteczka") dla celów technicznych (np. logowanie) i dla statystyk oraz analizy UX (Google Analytics, Hotjar). Więcej informacji o przetwarzaniu danych znajdziesz w regulaminie. Preferencje co do obsługi cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.