Gość (anonim, 5.173.185.)
około 15 dni temu, Warszawa

Czy oddanie luźnego stolca po przyjęciu tabletki antykoncepcyjnej z ostatniego rzędu obniża skuteczność i może prowadzić do wystąpienia owulacji?

Dzień dobry , mam pytanie bo w ostatnim tygodniu brania pierwszego opakowania vibin mini konkretnie brałam przed ostatnią tabletke i miałam luźny stolev ale niestety nie wzięłam drugiej tabletki lecz następnego dnia normalnie przyjęłam tabletke i moje pytanie jest takie jeżeli tabletka się nie wchłonęła ale tak jak wspominałam wcześniej normalnie wzięłam tabletke następnego dnia to jest możliwość mogło że dojść do owulacji gdyż potem miałam tą 7 dniową przerwe ( a wcześniej w tym ostatnim tygodniu wystąpiło u mnie krwawienie i w przerwie też jeszcze się utrzymywało to owulacja mimo krwawienia mogła wystąpić ) Pozdrawiam.

Powiadamiaj o każdej nowej odpowiedzi

@

Nie będą wysyłane inne maile. Polityka Prywatności.

Do @Ariaa:
W takiej sytuacji nie ma ryzyka ciąży.

Ariaa (anonim, 79.139.49.)
około dnia temu

Witam, jeżeli z partnerem ocieralismy sie o siebie, oboje mielismy na sobie bieliznę, a na bokserkach partnera pozniej zauwazylam preejakulat. następnie przeszlismy do pieszczot oralnych bez penetracji, istnieje mozliwosc ciąży? Zaznaczę ze przed tym jak partner mnie piescil oralnie nie doszlo do przeniesienia ewentualnego preejakulatu przez np pocałunek.
Stosuje tabletki antykoncepcyjne, dwa razy z rzedy zrobilam przerwe o 3 dni wcześniej niz powinnam, krwawienie wystapilo normalnie, owe zblizenie mialo miejsce w 4 dzień krwawienia z odstawienia i podczas stosunku jakby go nie bylo i pozniej po jakiejs godzinie/dwóch znow sie pojawilo i na kolejny dzien sie skonczylo. Czy mam sie obawiać o ciążę?

Miaa (anonim, 79.139.49.)
około 12 dni temu

Co ważne jeszcze do tego śluzu ze byl on nizej na ściankach pochwy, wyzej (przy szyjce macicy) byl juz taki powiedzmy białawy i trwalo to tak maksymalnie jeden dzień jak nie pół, teraz śluz jest jak do tej pory odkąd biore tabletki.

Do @Miaa:
W opisanej sytuacji ochrona antykoncepcyjna mogła zostać zmniejszona, gdyż dwukrotnie skróciła Pani cykl stosowania tabletek. Odnośnie wyglądu śluzu i ewentualnej owulacji należy poradzić się ginekologa.
Jeśli chodzi o drugą część pytania - takie zbliżenie nie niesie za sobą ryzyka ciąży.

Miaa (anonim, 79.139.49.)
około 13 dni temu

1.Witam, zażywam tabletki od 1.5 roku. Zawsze miałam sporo śluzu, w kolorze białym,gęsty. W dwóch poprzednich cyklach zrobiłam przerwe 3 i 4 dni wcześniej, czyli w trzecim tygodniu zażywania, ale trwała nie więcej niż 7 dni. Do innych zaburzeń nie doszło. NOrmalnie dostałam krwawienia,2 razy, w kązdym cyklu.Po drugim krwawieniu zauważyłam u siebie przeźroczysty, rozciągliwy śluz, taki jak przy dniach płodnych. Czy to może oznaczać iż przez to że zrobiłam taką przerwę dwa razy, tabletki mogą nie działać prawidłowo?
2. Czy istnieje możliwość zajśćia w ciąże jeśli ocierałam się o siebie z partnerem, a on miał na bokserkach preejakulat? ? (oboje mieliśmy na sobie bielizne)
3. Po pettingu zauważyłam u siebie suchość pochwy, patrząc na powyższe pytania, czy mam się o co martwić?

Oddanie luźnego stolca nie obniża skuteczności antykoncepcji hormonalnej i ochrona zostanie zachowana.

Zachęcam do zapoznania się z treścią podobnego wątku na stronie:

https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/38954/czy-luzny-stolec-przed-przyjeciem-tabletki-antykoncepcyjnej-bedzie-mial-wplyw-na