Czy produkt Extra Green Detox OstroVit wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych (Dionelle)?
Składniki tego produktu to:
Opis produktu
Sposób użycia
Informacje żywieniowe
Opinie13
Pytania i odpowiedzi
OstroVit Extra Green Detox 200 g
OstroVit Extra Green Detox to wegański suplement diety w postaci kompleksu kilku rodzajów sproszkowanych ekstraktów roślinnych w połączeniu z błonnikiem jabłkowym i inuliną. Produkt pozbawiony jest zbędnych dodatków i doskonale sprawdzi się jako dodatek do jogurtu, owsianki, koktajli czy napojów. Jeśli zatem potrzebujesz w naturalny sposób uzupełnić dietę w wysokiej jakości ekstrakty roślinne - wypróbuj nasz OstroVit Extra Green Detox - zielony detoks, po który możesz sięgnąć kiedy chcesz!
5 rodzajów sproszkowanych ekstraktów roślinnych + błonnik jabłkowy + inulina w jednym opakowaniu
aż 25 porcji produktu
idealny dla wegan i wegetarian
Zielony detoks – dlaczego warto?
OstroVit Extra Green Detox 200 g to produkt stworzony z myślą o osobach, dla których zdrowa dieta i wartościowość posiłków to priorytet. Zdrowe odżywianie w połączeniu z regularną detoksykacją organizmu to recepta na dobre samopoczucie. Nasz zielony proszek stanowi połączenie aż 11 składników pochodzenia roślinnego, w tym naturalnych błonników, proszków roślinnych oraz ekstraktów, które zawierają cenne składniki odżywcze, w tym duże ilości witamin, minerałów, polifenoli czy antocyjanów. Dzięki OstroVit Extra Green Detox możesz uzupełnić swoją codzienną dietę w:
Błonnik jabłkowy - otrzymywany z naturalnych, specjalnie wyselekcjonowanych włókien jabłkowych. Jest nierozpuszczalny w wodzie, a w kontakcie z płynem szybko pęcznieje, co w efekcie szybko pozwala osiągnąć uczucie sytości. Wspiera pracę układu trawiennego.
Proszek z młodej trawy pszenicy i jęczmienia - źródło licznych witamin, minerałów, przeciwutleniaczy oraz chlorofilu.
Sproszkowane algi - Absolutny superfood. Stanowi bogate źródło fitozwiązków, białka, minerałów i witamin.
Inulina - pochodzi z cykorii. Jest naturalnym prebiotykiem.
Ekstrakt z czarnego bzu - ekstrakt pozyskuje się z rośliny w formie krzewu lub niewielkiego drzewa z drobnymi, żółtymi kwiatami tworzącymi tzw. baldachy, z których powstają drobne okrągłe jagody stanowiące źródło wielu drogocennych substancji, takich jak polifenole, antocyjany, flawonoidy, sterole oraz olejki eteryczne.
Ekstrakt z kłącza kurkumy - stosowany jest jako żółto-pomarańczowy barwnik spożywczy, znany jest z zawartości wielu polifenoli działających przeciwutlenająco. Poza tym działa żółciopędnie.
Ekstrakt z liści zielonej herbaty - zawiera bardzo wysoką ilość polifenoli, które wykazują silne działanie antyoksydacyjne. Posiada tym samym zdolność usuwania wolnych rodników, które przyspieszają procesy starzenia organizmu. Dodatkowo związki zawarte w ekstrakcie z zielonej herbaty mogą też wspierać proces detoksyksacji i trawienia.
Ekstrakt z pestek winogron - zawiera duże ilości aktywnych związków zwanych oligomerycznymi proantocyjanidynami (OPC). Proantocyjanidyny to związki o silnych właściwościach antyoksydacyjnych, wspierających funkcjonowanie układu krążenia.
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego - źródło składników, którymi są ginkoflawonoglikozydy oraz laktony terpenowe. Związki te mogą wspomóc zwiększanie przepływu krwi w układzie sercowo-naczyniowym.
Sposób użycia
Informacje żywieniowe
Składniki
błonnik jabłkowy, sproszkowana trawa młodego jęczmienia, sproszkowana trawa młodej pszenicy, sproszkowane algi - spirulina (Spirulina platensis (Gomont) Geitler), sproszkowane algi - chlorella (Chlorella pyrenoidosa), inulina z cykorii (prebiotyk), lecytyna sojowa, ekstrakt z czarnego bzu (Sambucus nigra L.) - 40 % polifenoli oraz 5 % antocyjanów, ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis L.) - 50 % polifenoli, ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.) - 95 % kurkuminoidów, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera L.) - 95 % proantocyjanidyn (PAC), ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba L.) - 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych.